**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (68)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
An@ spune:
quote:
Originally posted by DidiAlex
An semanati si sunteti niste dulci.
Ne inscriem si noi la petit
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Auzi, ca mi-am adus aminte: la evaluarea lui R au tinut cont ca el e bilingv? ca citem ca copiii bilingvi vorbesc mai greu, ceea ce e logic...
mami de Ana (22 mai 2007)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Madi spune:
Fetelor, m-ati "confuzat" total cu vaccinul asta Noi ar trebui sa il facem in iulie, asa mi-a zis doc, pentru ca vaccinul de 1 an l-am facut la 1 an si o luna si parca zicea ca trebuie sa fie doua luni diferenta intre ele..
...Si eu citesc pe aici ba ce scrieti ca a zis Taropa si ma hotarasc sa nu il fac, ba ce scrie Didi si ma hotarasc sa il fac Cred ca pana la urma o sa ajung iar la Gina Palicari sau Rodica Nanu sa le intreb ce parere au...(dar este sau nu obligatoriu?!)
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5a0da9d9a5b58ded6a7a52" target="_blank">PENTRU ANA, LA 1 AN
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
DidiAlex spune:
Adinell Lavini& Abras
sa va traiasca si sa fiti sanatosi cu totii!!!!!!
La multi ani!!! Puii mici
lbelciug spune:
La Multi ani pt cei 3 sarbatoriti ai zilei: Maria (Addinel), Andrei (Lavini) si Sara (Abras)! Sa cresteti mari si sanatosi!
carstea, exista laptele NAN fara lactoza si se recomanda la kk-ciosi.
Ninutza, ma intereseaza si parerea medicilor japonezi apropo de vaccinuri. Vad ca tu zici de formula 2-in-1 (measles, rubella). Poti te rog sa te interesezi de ce nu e agreata 3-in-1? (rubeola, oreion, rujeola). Mi-ar fi extrem de util daca ai gasi acest raspuns pt mine. Bogdan mananca 500 ml lapte si 3 mese solide in 24 ore.
Mica, discutia noastra apropo de vaccinuri se referea la dezlegarea misterului daca e mai bine sa-i facem separat 3 vaccinuri sau ROR-ul (3-in-1).
Noi pt apa folosim canuta anti-scurgere de la nuby.
Ella, distractie placuta in continuare. Sa ne spui daca reusesti sa cumperi vaccinurile din UK cu reteta din ro.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Poze din IUNIE-Iulie
DidiAlex spune:
irinelul, Felicitari!!!
noi am recidivat si mama lui a cedat
Unde-i Gravi??????
Fetelor, voi trebe sa va alegi un medic in care sa aveti incredere si sa va lasati pe mana lui. evident sa nu va culcati pe o ureke dar...
Imi spunea cineva mai demult ca-s calma chiar daca astia mici ai mei is bolnaviori. REcunosc ca i-am boscorodit pe nemtii mult si bine, dar mi-am dat seama ca ei is doctori si nu prea sunt diferentze intre ei, ca am schimbat vreo cativa, obs si voi ca Io, miniuta, irinusha, angiuta spunem cam acelasi lucru.
Edit: Raman surprinsa cate cunosteti voi. Analiza (PCR: Proteina C reactiva ). Io habar nu am de asa ceva, peditra imi da inclusiv pungulita de urina o duc de obicei a doua zi, dar o dau si pe loc, o lipesc si apoi pun pampers-ul, ce sumar sau alte chestii, o las la asistenta si pa, sun a doua zi daca trebe sau nu sa imi de-a antibiotik.
Ninutza, La multi ani!!! sa iti traiasca fata. Cred ca am uitat sa scriu la momentul respectiv. Chiar ma intrebam cum e la voi, pt ca Jp sunt singuri care nu recunosc colicile deci nu se administraza nik pt ele. Cum/ce sa administrezi pt ceva ce nu exista?!
Va recomand o carte, io doar am citi prefatza pe net pt ca costa 17 E cartea, dar am vazut si un subiect aici pe forum despre ea: De ce copii nostri devin tirani? de Winterhoff Michael
mika, io am folosit multe tipuri, unele bune altele, mai putin bune. Cand a mers R la cresa edu mi-au cerut o cana destul de simpla pe care si acu ar mai folosi-o, si David o foloseste deseori. da o cautare pe net dupa NUK FIRST CHOICE Trinklern-Flasche
150 ml Asta ar fi o optiune. Al meu pititc am vazut ca ii place si paiul si chiar bea ff bine.
despre ce document de Ev vorbitzi?
chiquitita spune:
Maria de Addinel
Sara de Abras
Andrei de Lavini
carstea, nu tot laptele nan este fara lactoza, exista unul special si la nan, ca si la alte marci probabil, pe care scrie NAN Fara lactoza. I-am dat sie u Liviei cat a avut diaree.
Chiquitita, mami de Livia (08.06.2007)
DidiAlex spune:
sa nu edit mesajul precent, uitasem de fapt sa o intreb si io pe Ninutza: tu ai facut Rubeola si rujeola.
De ce?
An, la varsta asta nu conteaza ca-s bilingvi. vorbesc sau nu. oricum R vb perfect romaneste cu mine si germana cu tat-su pt ca ii este mai usor. Dar pe mine nu mal asa nici sa ii citesc pe germana. ceeea ce e bine. si cu nora vb tot germana chiar daca cu noi fiecare dintre ei vb romaneste. problema lui este ca nu vorbeste in fraze. imi aunca vb la sfarsit, sau face propozitii din 2 cuvinte(S+P) si nimereste topica in ambele limbi
irinelul , banuiesc ca-s lungi Warteliste ca m-am programat la inceput de mai la o clinica enddarm si mi-a facut termin pe 01 iulie.
Nu conteaza, rabdare am, tot il vreau la logoped pt ca nici r-ul nu il pronuntza ca un roman si nu vreau sa il las cu el sters ca pe germana.
An@ spune:
quote:
Originally posted by DidiAlex
sa nu edit mesajul precent, uitasem de fapt sa o intreb si io pe Ninutza: tu ai facut Rubeola si rujeola.
De ce?
An, la varsta asta nu conteaza ca-s bilingvi. vorbesc sau nu. oricum R vb perfect romaneste cu mine si germana cu tat-su pt ca ii este mai usor. Dar pe mine nu mal asa nici sa ii citesc pe germana. ceeea ce e bine. si cu nora vb tot germana chiar daca cu noi fiecare dintre ei vb romaneste. problema lui este ca nu vorbeste in fraze. imi aunca vb la sfarsit, sau face propozitii din 2 cuvinte(S+P) si nimereste topica in ambele limbi
irinelul , banuiesc ca-s lungi Warteliste ca m-am programat la inceput de mai la o clinica enddarm si mi-a facut termin pe 01 iulie.
Nu conteaza, rabdare am, tot il vreau la logoped pt ca nici r-ul nu il pronuntza ca un roman si nu vreau sa il las cu el sters ca pe germana.
Esti mortala cu r in germana si romana. pai, daca il duci la logoped neamt, cum il invata ala sa pronunte r in romana
![](icon_smile_big.gif)
Ba io cred ca conteaza inca de cand e bebelus faptul ca aude 2 lb straine (asa citeam intr-un articol), ca cica ei fac diferenta. Din ce spui tu mi se pare ff in regula R, faptul ca nu amesteca cuvintele ro-de (asta era una dintre probl semnalate la copiii bilingvi sau i se vorbeste intr-o limba si el raspunde in alta) si ca stie clar ce limba vorbeste cu fiecare.
Auzi, si io cand vorbesc germana folosesc fraze simple sa fiu sigura ca nu uit sa pun verbul 2 la sfarsit. Oare sa ma duc la logoped?
![](icon_smile_big.gif)
An@ spune:
Madi, daca te ajuta cu ceva sa stii ca noi am facut deja vacc ROR - da, este obligatoriu (este in carnetul de vaccinuri trecut)- pt ca dr noastra nu stiu de ce a considerat ca asta se face inainte de Infarix asa ca pana am vazut eu ce vaccin a pregatit, Ana era intepata deja. I-am spus si eu de temerile mele de autism, ...si normal ca a zis ca "nu s-a demonstrat" . M-a enervat ca nici n-am putut sa reactionez, sa aman sa ma mai gandesc... oricum au trecut 2 sapt de atunci, n-am avut nici o reactie, nici febra, nici bubite. Ma rog sa fie bine...
DidiAlex spune:
An, razi tu Harap Alb!!!
si io uit participiu la sfarsit de propozitie si daca mai am si propozitii secundare uit taman auxiliaru.
am cunoscut de curand o tipa care se cruceste cand ii zic: imi venea sa ii impusc pe amanoi aseara! .Ea e romanca dar e venita acu 28 de ani aici, cand avea 5 ani, vb perfect ro, dar nu ca limba materna. si germana nu-i asa plastica ca rom.
stii ca in 2004 era hit prin EU Dragoste din tei. si, imi spunea o pretena ca a fost rugata de o colega de servici sa ii traduca versurile pt copilul ei care fredona melodia. dupa prima strofa s-a pierdut pt ca in ger suna oribil. Io am ajuns la concluzia ca ei is mai langsam sa nu uite part II la sfarsit.