Gravidute prin FIV (16)
Raspunsuri - Pagina 11
pussi spune:

andradap. de vopsit m-am vopsit cu Casting de la l'oreal toata sarcina si a fost ok, Cu sexul... de Ana am aflat la 13 sapt. si de Elena la 15. Tot pe la 15 sapt. am inceput sa simt fluturasi... cred ac 15 si 2 zile, din cate imi amaintesc. Perna am luat-o de la Miniblu... a fost super utila, cu burtanul mare reuseam si eu sa dorm bine, o folosesc si acum la Tuste... fara ea nu le place. e si in poze... cea roz... Amamntul meu
cum zice tati.
vad ca ati intrebat de col... se deschide la contracti in primul rand. Nu am citit la unguroaice dar as vrea sa va spun ca in primul rand voi trebuie sa fiti optimite si sa stiti ca veti duce sarcinile cu bine la final, indiferent de cat de grea e acesata perioada pt. voi... va spun din suflet ca merita tot efortul. Capul sus si multa incredere si optimism.
cand am timp o sa va zic mai multe despre anume am facut si nu am facut ca sa ajung cu Tustele cat mai aproape de termen.
va pup
PUSSI
de
SABINA ELENA &
ANA NICOLETA 19.11.2007www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE
ASA CRESTEM
DOAMNE AJUTA!
pussi spune:
am citit la unguroaice, si as vrea daca-mi permiteti sa va spun cate ceva despre sarcina mea... interdicti:
- 18 ore/zi stat in pat, n-am mers la servici decat 2 zile toata sarcina
- n-am ridicat mai mult de 1 sticla de 2 litri apa, adica efort deloc
- fara sex
- fara stres, medicul maghiar mi-a interzis si sa conduc masina
- cerclaj n-am facut, dar dr. care mi-a urmarit sarcina aveam incredere in mine ca voi sta linistita
- tuseu vaginal.. ulimul la 16 sapt., nici la nstere n-am fost tusata, in schimb mi se masura colul cu sonda vaginala la fiecare ecografie ... eu aveam contracti, mare atentie la ele
- am facut 36 de eco. in sarcina, adica cel putin 1/sapt.
daca-mi mai amintesc ceva o sa va spun
PUSSI
de
SABINA ELENA &
ANA NICOLETA 19.11.2007www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE
ASA CRESTEM
DOAMNE AJUTA!
many_bani spune:
Buna,
Am intrat sa salut si sa pup toate burticile si bbii, nu am mai scris de ceva vreme ptr. ca in viata mea nu s-a intamplat nimic nou, am scapat de greata si dorm la fel de mult. Acum suntem in vacanta la Olimp, vremea este asa si asa, nu prea am stat la plaja insa ne-am plimbat mult si am dormit la fel de mult.
M-a intristat foarte mult ceea ce a patit Miha si m-a determinat sa am mai multa grija de mine.
Ma bucur ca in rest sunteti cu toate bine.
Va pup.
11+
Andrada.P spune:
Pussilina multumesc pt raspunsuri si multumim pentru sfaturi! Sunt foarte utile. O sa ma uit si eu dupa perna. Iti aduci aminte de la ce varsta a sarcinii ai folosit-o? Eu deja dorm cu burta pe un puisor de perna pentru ca mi se duce in jos si imi da o senzatie de disconfort.
Catalina si mie mi-e o frica de mor de col. Abia astept sa merg luni sa vad daca e bine. Acuma m-am trezit cu noaptea in cap sa lucrez (pt servici) ca sa termin mai repede de 2 saptamani si sa stau mai devreme acasa. Sper sa reusesc... Odata ce stau acasa, nu cred ca o sa-mi mai fie asa frica. O sa stau mult mai linistita, clar, si mi-am propus sa merg din 2 in 2 saptamani sa vad colul. Daca nu ma cheama dr mea asa des (si nu ma cheama) ma duc la CMU si tot il vad.
Manumanu mie nu-mi cade parul. Dimpotriva, imi cade mai putin decat inainte de sarcina cand incepuse sa-mi cada destul de rau din cauza tratamentelor de FIV (suspectam eu). Oricum am citit ca daca nu-ti cade parul in sarcina, iti cade tot ce-ar fi trebuit sa-ti cada in perioada asta, dupa. Slava Domnului ca la mine are de unde sa cada!![]()
toate burticoasele si bebei!
Andrada
15+

Andrada.P spune:
Am uitat ceva:
Tuculucu, Marush sfatul meu e sa lasati serviciul pentru dupa ce va vedeti bebicii sanatosi in patuturile lor, acasa. Mie mi-a spus dr mea clar ca sarcina gemelara e cu risc pt ca sunt 2 bebeici care apasa pe col si ca trebuie sa stau acasa. Se poate ca job-urile voastre sa nu fie solicitante - ceea ce e un punct bun - dar de stat in picioare si in fund toata ziua, tot stati. Dupa ce am citit se i s-a intamplat lui Miha3 mi-am dat seama cat de fragila este sarcina in orice moment si ca trebuie sa fac TOTUL pt ca in noiembrie sa pot strange in brate gogoshelele pe care am inceput deja sa le simt in mine... Job-ul... e doar un job! Bebeii sunt tot ce-am visat!
Andrada
15+

pussi spune:
andradap cred ca de pe la 14 sapt. am folosit-o. Iar cu colul nu se deschide el asa singur, sunt predispuse femeile cu chiuretaje la activ. Trebuie sa fi atenta la contracti, chiar daca sunt BH.. Magne B 6 iei? si Nospa-ul sa-ti fie cu tine peste tot.

PUSSI
de
SABINA ELENA &
ASA CRESTEM
DOAMNE AJUTA!
Marush spune:
Andrada eu am stat toata saptamana acasa (internata ambulatoriu) si urmeaza o luna de medical...si tot asa o sa-mi dea dr. pana cand bebeii vor dori sa se arate!!
Ieri cu toate ca am stat toata ziua in pat am avut pe seara niste durerei groaznice..m-am mutat de pe dreapta (pe care nu pot sta mai mult de 5 minutele) pe stanga, si m-au luat niste dureri de burta ca la menstruatie, cu junghiuri de imi venea sa-mi frec picioarele de durere...a fost tare nasol. Am luat repede un nospa! Cam intr-o ora nu mai aveam nimic asemanator,..durerile mari au disparut cam in maxim 5 minute!
Pe mine m-a mai durut burtica , f rar in ultimul timp, dar altfel de durere, usoara si ca o amorteala, suportabila..asta a fost prima data cand am patit asa ceva!
Azinoapte am anchilozat stand pe stanga, imi amortise picioru rau, si ma dureau oasele....nasol rau am dormit azi-noapte, si burtica mi-a facut figuri,m-a intepat , m-a mai durut, dar fara junghiuri !
Am luat un nospa, si pentru ca era pe stomacul gol, alta dandana, mi-a dat stari de voma, am dat doar apa afara...el a ramas si cred ca si-a facut efectul pana la urma!
Pussi tu ai luat nospa zilnic, sau cand aveai nevoie?(apropos, eu am facut punctia pe 18 martie si et-ul pe 21 martie-am impresia ca zilele noastre coincid!
)
!
Asa crestem Noi!
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2008&month=12&day=11&babycount=2
catalina2307 spune:
Andrada si eu am acelesi sentimente. Nu ma intereseaza nimic mai mult decat sa imi ved bebeii sanatosi. Restul...Ce-o vrea bunul Dumnezeu. Doar sa ne ajute sa ducem sarcina la termen. Mi se pare o lovitura crunta....sa treci prin toate astea, sa speri, sa te bucuri, sa-i simti acolo si brusc totul sa se transforme in cosmar. E mult prea mult.
Despre dureri ce sa spun....mai am junghiuri uneori, iau un nospa si gata.
De LucaLuca mai stiti ceva?
14+ cu 2 louloudakia

Va iubeste mama
Mirela_1 spune:
Buna burtici. N-am mai intrat nici eu de mult, pt ca am avut niste sangerari acum vreo 2-3 saptamani (trebuia sa intru si eu in club)si am stat un pic la pat. Petele au durat doar cateva zile, apoi am facut o eco si s-a observat o mica decolare de placenta (hematom nu s-a vazut, probabil se resorbise). Eu am fost la primul control la dr care-mi va urmari sarcina si cu care voi naste si mi s-au facut programarile pentru toata perioada, adica doar o data pe luna chiar si spre sfarsit. Mi se pare cam putin. Ma gandeam ca spre sfarsitul sarcinii ar trebui sa se faca controale mai dese.
Intre timp am facut si dublu test care se pare ca a iesit OK (voi vedea cand merg la control). Cat despre triplu test mie dr mi-a recomandat sa nu-l fac pt ca da multe rezultate fals-pozitive. Ma mai gandesc pana atunci oricum.
Cine spunea ca are dureri de burta? Pe mine deja m-au adus la disperare. Nici macar nu stiu daca sunt de la contractii sau daca sunt probleme digestive. Am o colita cred si s-ar putea sa ma doara burta din cauza asta, pentru ca durerile nu prea cedeaza la no-spa.
Va pup pe toate.
Mirela
12+
pussi spune:
intru si eu ...ca omul si ce vad Mirela 1 garvida Felicitari si sarcina usoara!
marush, nu zilnic... cand ma durea burta! pe la 25-27 de sapt. nu-mi mai trecea la pastile, asa ca am trecut la injectabil...la 28 de sapt. am avut un episod urat si am trecut pe Gynipral din 6 in 6 ore pana la 34 de sapt. Punctia am avut-o pe 20 si ET pe 23.. stiai tu ceva.
PUSSI
de
SABINA ELENA &
ASA CRESTEM
DOAMNE AJUTA!