Sezatoarea canadiana (93)
Raspunsuri - Pagina 12
maru spune:
al meu nu a mancat pama la 2 ani decat in somn (cu bibe) si toata mancarea amestecata cu banana!
acum nu ar manca decat carnaciori pe gratar, cartofi prajiti, cateodata pilaf si paste cu lapte ...a, si sarmale, musai facute de mama mea!
e slab si lung de nu se poate si incapatanat (ca mama-sa)
A adunat toate cele rele de la noi, ma tot gandesc ca daca mai facem un plod avem sanse marite sa adune si partile bune!
Ana, bestiala faza cu invatatorul!
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
mikiion spune:
Am facut si noi ziua lui Marc:
http://www.dropshots.com/mikiion2008#date/2008-06-08/16:05:23
Am cam murit de cald, am mai dat drumul la aer conditionat, dar cu 3 copii care se invarteau pe acolo, nu prea era posibil.
Si in Ontario e la fel de cald vara, cu umidex?
Carmencita din cate am inteles mai demult noi eu am fost colega vreo doi ani , la liceu , cu sora ta......
Eu am terminat Bacovia in 90.
Daca va este dor de Bacau, tatal meu mai imi pune poze. Eu nu am mai fost de 4 ani jumate......
http://www.dropshots.com/costel#date/2008-04-23/09:15:57
Ana felicitari pt. premiu.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
cge spune:
Hop si noi, ne-am mutat, ne-am aranjat, am magazinat si azi suntem si la servicii.
Multumim ptr urari, ne-au ajutat.
Ana, felicitari ptr Tudor si ptr excursia de ieri.
Ai de ce sa fii mandra.
Si noi avem acasa copil destept, cu multa personalitate, care comenteaza tot si stie tot.
De ex., stia si cu ce mijloc de transport trebuie sa ajung la scarbiciu, nu avea dreptate, dar nici mie nu imi dadea.
Victor e haios, in romaneste e inca timid, dar in franceza, nu.
Comenteaza tot, orice ii spunem, nu vrea sa execute, auzim numai:"E viata mea", "C'est pas juste" si tot asa.
Try, eu zau, ca o inteleg pe mama ta cand te imbraca cu ce iti cumparase ea, noi am fost cu Victor in magazin si-a ales 3 perechi de pantaloni identice (culoarea diferita) si nu vrea sa poarte niciuna.
Normal ca am inceput cu santajul:"Daca vrei sa iti cumparam carti (are vreo 20 de carti de cumparat), te imbraci cu pantalonii".
Cu Anca e mult mai usor, totul trebuie sa fie 'roz'.
A, si e haios, Victor se face ca nu intelege regulile cand i le spunem in romana.
In orice caz, sunt momente in care trebuie reguli, si altele in care sa fii prieten cu copilul. E tare greu echilibrul asta.
Nici nu as vrea sa nu imi spuna anumite chestii, ca nu il inteleg.
Il las sa imi spuna tot, desi m-a innebunit.
Mai vreau pareri despre cum gestionati copii din astia mai mari.
Try, nici Anca nu se omoara dupa carne : nu mananca decat snitel de pui, jambon si bineinteles crenvusti (dar nu prea ii dam din astia, ii fura lui frati-sau). In schimb, ar manca non-stop paste (asta e de la gradinita inbvatatura).
Pe curand,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Mona_B spune:
Salutari tuturor!Magda, felicitari pentru micuta Olivia si recuperare rapida; dupa cum arati in pozele ce le-am primit de la prietena noastra comuna Ana,- nu cred sa ai nevoie de prea mult timp de refacere
Fetelor, ca tot dezbateti tema alimentatiei aici, aveti idee cum imi pot convinge fiul de 3 ani si 6 luni sa bea lapte ori iaurt...astea erau favoritele lui dar a renuntat pe rand la ele treptat, de vreo 2 luni. Acum ii introduc branza mai ales cheddar and swiss cheese ori parmezan in aproape orice inclusiv supa, dar ma ingrijoreaza ca nu e destul sa acopere necesarul zilnic de calciunici macar choco milk nu mai vrea.
Any tips?
Ica 1975 spune:
Mihaela, La Multi Ani lui Marc !!!!
Cge, vad ca aveti ceva energie, eu ma gandesc cu groaza la mutat care va fi in cursul saptamanii
Try, da-mi si mie idei te rog, pe ce butoane sa apas sa bea soricelul meu laptic? Am scos biberonul de sapt trecuta si de atunci refuza laptele cu canita / pahar. Pe cel de la gradi il bea din pahar dar acasa nu si nu. In disperarea mea i-am cumparat o sticla care seamana f bine cu biberonul si nimic
Nu stiu voi cum stati la capitolul reguli, dar eu nu prea reusesc sa-i impun ceva, sotul meu da dar eu mai rar. Daca ajung la capatul rabdarii si ridic tonul isi cere scuze si nu as vrea santaj emotional de genul - fac ca daca nu se supara mami. Culmea este ca la gradi respecta regulile intocmai, este un copil cuminte, nu ma pot plange, insa ma roade ceea ce am scris mai sus, poate nu sunt eu destul de consecventa sau nu stiu cum sa-i transmit mesajul.
Noi
Ce faci te si face.
cge spune:
Ica, noi vineri ne-am mutat, ca am vrut sa fie copiii la scoala/gradinita.
Incearca lapte cu cereale, iaurturi, lasa o perioada fara lapte poate isi revine. La noi Anca bea lapte cu paiul ca frati-sau.
Eu cred ca au perioade cand se plictisesc de anumite chestii, la noi merge daca ii lasam in pace, si dupa o luna, cer ei din nou mancarea respectiva.
Pe mine cel mai tare ma enerveaza Victor cand ii spune sora-sii:"Daca mananci chestia aia (care lui nu ii place, de exemplu spanac), o sa vomiti".
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
carmençita spune:
Da, Mikiion, dar ziceam si eu asa, poate imi gasesc si eu vreo fosta colega, ce, numai voi? Numai ca eu nu stiu daca e vreunul dintre fostii mei colegi pe aici... Merci pt. poze.
Carmencita,
Cristian 1 an si Alex, 11 ani
columbiana spune:
Mihaela, frumoase pozele, vad ca-i inflatie de jucarii la voi , cred ca s-au simtit bine juniorii la petrecere!
Laurajr, eu nu prea am cunostinte din Bacau (doar in Piatra Neamt-neamurile lu'barbatu'meu), probabil din pozele de la intilnirile cu fetele m-ai retinut.
Cristina/cge, cum e la casa, le place juniorilor schimbarea?
http://www.floriinro.ro/
oanagabriela spune:
mikiion, sa va traiasca juniorul, sa creasca mare, frumos, destept si sa aiba mult noroc
Cristina (cge), bine ati ajuns in casa noua, sa o stapiniti sanatosi si fericiti
Nelia, legat de educatie, eu sint de moda veche...democratia o fii buna, nu zic, dar o las la altii
La Antonia, desi se mai fac lectii, nu se mai dau note, gata, acum asteptam mediile finale, deci intram intr-o semi-vacanta
Simbata a fost la serbarea scolii care a avut ca tema inceputurile colonizarii Quebec-uli de catre francezi. Deci copiii si parintii au fost incurajati sa vina in costume de epoca. Mama prietenei ei a stat o noapte si a facut 2 costume f.frumoase pentru ele. Au luat si premiu pentru cel mai frumos costum . Acum sta si in casa imbracata in el si joaca "teatru".
Uitati aici citeva din poze:
http://www.mariedefrance.qc.ca/siteweb/nouvelles_photo.cfm?nouvelleUUID=6B2B4A57-EE50-838A-545A585D1C05A152&name=img_1399635.jpg
http://www.mariedefrance.qc.ca/siteweb/nouvelles_photo.cfm?nouvelleUUID=6B2B4A57-EE50-838A-545A585D1C05A152&name=img_1412813.jpg
http://www.mariedefrance.qc.ca/siteweb/nouvelles_photo.cfm?nouvelleUUID=6B2B4A57-EE50-838A-545A585D1C05A152&name=img_1975595.jpg
Si toate pozele puse pe site-ul scolii:
http://www.mariedefrance.qc.ca/siteweb/nouvelles.cfm?nid=6B2B4A57-EE50-838A-545A585D1C05A152
Noi in schimb am fost hai-hui, la Toronto, sa ne vedem niste prieteni si sa mergem la concertul cintaretului nostru preferat Leonard Cohen. Asteptam de 15 ani sa il vedem in concert...Concertul a fost absolut minunat si ne-am simtit in al noualea cer . Asa ca nu prea am simtit caldura, ca mai mult am fost in masina
Magdone spune:
Helloo!
Hai ca mai apar si eu sa va mai scriu ca de citit v-am mai citit printre picaturi.
Acum profit ca aia mica doarme si tati il culca pe ala mare! Auzi ce-am ajuns sa scriu ala mare!!! care tot timpul a fost ala micu
ce sa va spun fetelor sunt atat de fericitaaa de nu va puteti imagina, as vrea sa pot tine timpul in loc sa ma bucur la maxim de perioada asta din viata noastra.
Am o fetita asa de cuminteeee, ptiu sa n-o deochi!! doarme si mananca toata ziua, iar noaptea se trezeste de vreo 2 ori, rezonabil as zice. Am fost si la doctor, a recuperat deja din greutatea pierduta la nastere ceea ce inseamna ca lapticul meu isi face datoria
Razvan deocamdata se poarta foarte bine, mereu cand vreau sa o alaptez striga: Mamiii, stai nu incepe, sa vin si eu!!! Da de ce mananca toata ziua numai lapte? hai sa-i dam si niste broccoli
Totusi am remarcat si un fel de gelozie, l-a vazut intr-o zi pe taica-su ca vroia sa o pupe si face: Tati, nu pupaaa! oricum el isi primeste partea de pupaceala inzecit.
Iar de taica-su ce sa zic, e alt om, nu stiu cum a putut sa se schimbe asa brusc, zici ca el a nascut-o, cum zice un A asta mica, cum a sarit de pe scaun sa vada ce are, sa vedeti ce o schimba de pampers si noaptea se scoala, la Razvan n-am vazut asa ceva sa speram ca o tine tot asa:)
Ana, multe felicitari pentru Tudor!
Mikion, La multi ani pentru Marc!
Carmencita, si eu sunt din bacau si am terminat ca si tine Bacovia in 92, la A, tu la ce clasa ai fost? dupa aia am terminat fac la Buc.
Mona, esti draguta, ma faci sa rosesc, dar nu e chiar asa, mai am de dat jos vreo 10 kile:(
Try, eu cu mancarea nu stiu ce sfat sa-ti dau ca si al meu nu mai vrea acu decat paste si eu cred ca tot de la daycare i se trage.
Cristina(Mqqm) sunt curioasa ce spune baiatul cand se intoarce, neaparat sa ne povestesti!
Laura, merci de urari, gata am schimbat si semnatura
va pup si va multumesc inca o data pentru urari!
si sa nu uit sarcina usoare in continuare burticilor!
Magdone, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."