Sezatoarea canadiana (93)
Raspunsuri - Pagina 10
nelia spune:
Ana, spor la mutat. Intrasem sa spun ceva, dar am uitat... Soarele, ca de baut nu am baut nica... Da, si noi avem reguli, putine imi dau seama acum, singura diferenta dintre fete este ca, la Agata le-am negociat, la Tudora le-am luat de-a gata si le-am aplicat, se pare ca cu mai mult succes. Agata e un copil bun si strainii imi spun ca si bine educat, dar eu ma indoiesc pentru ca acasa, cu noi, a devenit foarte neascultatoare. De fapt, a cam fost tot timpul, dar de cind sta si ea pe la scoala, cu vecina, si-a cam luat nasul la purtare, da ochii peste cap cind ii spun ceva, titzie si comenteaza mai ceva ca o adolescenta. Numai nu-mi spune ceva de genul: iar incepi cu ale tale!?! Ea nu a fost niciodata docila acasa, desi in societate e foarte cooperanta. Nu a fost docila atunci cind i-am impus ceva, pur si simplu nu te mai intelegi cu ea daca ii impui si am cam facut ca ea, adica i-am impus reguli, dar asa, mai pe departe, explicate pina ma doare gura, intrebari peste intrebari, raspunsuri peste raspunsuri, daca ii spun pentru ca asa trebuie sau asa vrea eu, mama... ia foc! Si ca atare, avem o relatie furtunoasa cu ea, placuta si antrenanta pina la un punct, nu prea ai timp sa te plictisesti cu Agata mea, dar fara rost si chiar nu prea benefica pentru dezvoltarea ei de la acel punct in sus. De aceea sint curioasa cum procedati voi, mamici de copiii mai maricei, ca la noi mai vine unul, care inca nu stiu cum e, desi pare tare-tare cumintel, ca Tudora. Cu piticuta asta nu am treaba, ii spun ce are de facut, spune ok mami si asta este. Foarte-foarte rar se mai revolta, desi nu e chiar docila nici ea, nu vocifereaza la reguli, stie ce are de facut si le face fara prea multe explicatii. Daca ma crezi, desi am trei copii, cea mai mare din timpul si din energia noastra o consumam tot cu cea mare, din diverse motive, unele bune, altele mai putin bune...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
CriPOD spune:
Fetelor revin un pic mai incolo la subiectul asta (btw Nelia, luni vine mostenitorul), acum am intrat doar sa spun:
maru, am luat azi wii fit, mersi oricum!
Edit sa-mi scot urarile de bine din semnatura la adresa replamei ca se pare c-am scapat de ea...
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
columbiana spune:
Cristina, bag de seama ca ai rezolvat cu aia cu canapelele (daca am retinut eu bine); hai ca te astept sa scrii, si impresiile mostenitorului la cald.
ce liniste e pe aici...nu stiu voi ce faceti pe afara ca eu am iesit doar un pic cu Tudor cu bicicleta si era ca in cuptor, ne-am retras destul de repede in casa;
apropo, sa ma laud (cioara din mine:)) ca m-au anuntat de la scoala sa-mi gatesc plodu' si sa-l duc la serbarea de sfirsit de an va primi premiu la nu stiu ce fel(banui ca matematica sau muzica disciplina in nici un caz ); oricum sunt fericita tare, tinind cont ca el concureaza cu copii sanatosi, in clasa normala.
http://www.floriinro.ro/
Donia spune:
Bravo Ana, bravo Tudor! Felicitari!
Mey, da la voi se termina scoala deja? Ca la noi mai tine pana prin douazeci si ceva.
Nelia, si la noi negocierile sunt in floare, cred ca e varsta. Rar de tot sa accepte ceva fara sa am parte de cateva pareri diferite... si nu de dragul parerilor, ci de dragul diferentelor
Totul trebuie discutat si rasdiscutat, si felul in care jucam fotbal, si ora de spalat pe dinti, si minutul , si un bob de orez in plus la masa...
Serios, eu uneori am impresia ca deja am o adolescenta in casa... da' altfel e fata buna
mQQm, nu am mai scris la subiectul cu copiii, dar multumesc pentru sugestiile date. Daca ai ceva si mai concret de povestit, sunt oricand ochi si urechi.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
columbiana spune:
multumim pentru urari!
noi am fost azi la picnic(asta e varianta preferata de plecare a'lui fiu'meu), undeva linga Lachute la o manastire ortodoxa greaca http://www.pbase.com/tario/_
am ajuns dupa liturghie din pacate, si ne-au terminat mustele, pentru ca uitasem spray-ul acasa si faptul ca suntem in Quebec
citeva poze aici:
http://entertainment.webshots.com/album/563732208UuNtix
editez, ma uitam la poze si se vede ce speriat e Tudor (sunt ani de zile de cind n-a mai stat in bratze) din cauza ciinilor- erau pe acolo vreo doi ciini- dar erau blinzi si linistiti; traiasca ciinii vagabonzi din Romania de acum trei ani:(( ca lor le-o datoram (eram amindoi seara iesiti prin cartier, si m-am speriat eu si am tzipat cind au inceput sa ne latre, i-am transmis si lui starea de teama);
ar fi fost bine sa-i iau un catel, dar nu ma simt in stare sa ma ocup, si tot mie mi-ar reveni veterinar, plimbat, curatat-etc.
http://www.floriinro.ro/
laurajr spune:
Sper sa nu nimeresc ca musca-n lapte, dar de abia am recuperat cu cititul pana pe la pagina 5...
Carmencita, bag de seama ca si tu esti din Bacau??? Mama mea sta in zona Parcului , deci mai rar ajunge pe la Narcisa , dar sa stii ca o punga cu aer de Bacau poate adduce la toamna cand se-ntoarce la noi!
Denisam, dar pt ce inveti acum ? Ti-ai gasit alta slujba dupa concediu si te pregatesti ? Ce fac Alex si Emma ?
Felicitari Magdone pt bebelusa, sa-ti aduca doar bucurii, sa fie mancacioasa si sa doarme mult…macar in primele luni de viata !
Si schimba-ti semnatura cand ai timp, ca ne induci in eroare !Si ce-mi place foto cu Razvan in brate cu micutza, ea se uita la el si el la fotograf !
Biscu, foarte bine ca te orientezi spre organice si alimente locale. Eu de ex am incercat mai multe branduri de lapte si pana si cel organic a fost detronat de cel de la Mac’s, la bidon de 4l. Toata familia il consuma , toti suntem de acord ca e chiar lapte, nu ca sterilizaturile din supermarketuri.
Lapte crud poti cumpara de la ferme, dar trebuie sa cunosti fermierul, sunt unii care nu au capatat cota de lapte de la OFA ori DFA si trebuie sa faca ceva cu el. Dar daca sunt descoperiti, sunt drastic amendati .
Ca si Maru, sambata fac aprovizionarea din piata din Kitchener, unde gasesti de toate…maaaama ce-mi place cand ma duc sa iau o legatura de patrunjel, parca sunt acasa la piata, doar ca vanzatorii sunt muuult mai politicosi si ma lasa sa-mi aleg marfa dupa plac.
By the way Maru, ai citit de avertizarile cu cantalupul ? Deci grija la Cantalup si rosioare, CFIA atentioneaza ca sunt contaminari cu Salmonella !
Nelia, ce bine ca ati avut si voi vacanta in we trecut…tu ce planifici sa faci cat sotul si Agata vor fi plecati in Ro ?
Nu mai tin minte cuine a pus articoul despre vanzarea laptelui nepasteurizat, dar tare interesant e...iti evoca imagini din filme gen 1984, oameni vanati de forte speciale pt ca vand lapte crud...
carmençita spune:
Da Laura, din Bacau, uite asa ne-am adunat noi, mai sunt cateva fete din Bacau. Ca sa nu iti spun ca ma intalneam prin parc cu o mamica, nu stiam ca suntem amandoua din Bacau, cand am aflat si am inceput sa povestim, liceul, facultatea... am descoperit ca de fapt ea era sora unui fost coleg de facultate a sotului meu. Si sta la doua blocuri distanta.
Carmencita,
Cristian un an si Alex, 11 ani
nelia spune:
Buna dimineata! Asa mai merge, s-a mai racorit, ca ieri a fost groaznic! Va mai aduceti aminte ce e ala frig? Si cum ne plingeam de el? Eu imi aduc aminte de el, era asa o senzatie racoroasa pe piele. Numai ca astazi am examen si degeaba m-am racorit, ca tot nu am chef de citit, parca tot cald mi se pare cind pun mina pe carte, ma iau caldurile instantaneu.
Ana, am avazut pozele. Foarte frumos acolo unde ati fost. Dar si tu ai un aparat foarte bun, sint atit de clare pozele. Si nu e prima data cind observ acest lucru. Chiar, de care e!?! Si noi am ajuns ieri la concluzia ca ne-ar prinde bine un ciine, sa pazeasca copiii. Eu am asa un nod in git, simbata seara am scos o traversa afara, la aerisit, cu gindul sa o string si sa o pun in camara, ca eu vara nu pun covoare pe jos. Era un covoras bun, persan, cadou de la soacra mea... Si dimineata am constatat cu stupoare ca a disparut! Eu am lasat multe lucruri afara, mai las rufe la uscat pe umerase, am lasat carutul, niciodata nu mi-a disparut nimic si in afara de spargerea masinii (tot intr-o noapte de simbata spre duminica), nu am avut nici un incident neplacut de cind stam aici. Dar faptul ca cineva a furat acel covor, care nici macar nu era cine stie ce, dar mie imi placea mult, la doi metri de locul unde dormeam eu cu copiii, mi-a creat asa o senzatie de neliniste si de nesiguranta, cu atit mai mult ci cit ramin singura cu copiii... Si ne gindeam ca daca am avea un ciine, ar putea sta cu copiii in curte, ca asa eu nu-i pot lasa nici macar o secunda singuri ca mi-e frica sau ar putea sa latre daca aude o miscare ciudata pe la geamuri. Eu am crescut de mica cu un ciine lup, o catea de fapt, care ma pazea ca pe puiul ei... imi aduc aminte ca treceam din bucataria de vara in casa pe o scindura lata, ca ploua si se facuse noroi in curte. Si Laica, asa o chema, mergea pe jos, agitata, trecind de o parte si de alta a scindurii, cu ochii la mine, ca sa nu-i cada odorul... Si cind ma jucam in curte, se aseza in fata mea, pe labele din fata, cu capul sus, semet ridicat si ciulea urechile si se uita in toate partile... ce mai, nu cred ca s-ar fi putut apropia cineva de mine, mai ales ca era si ciine instruit, de militian (era ciinele bunicului meu, dat de la servici). Si apoi, cind am mai crescut, m-a pazit un alt ciine, Grivei, un ciobanesc de care te apropiai doar daca ti se urise cu binele! Primele mele doua iubiri!!![ Fetele ar fi superincintate, Lisandru cind va mai creste la fel, dar nu-l luam tot din cauza asta: cine si cind sa mai aiba si grija lui? Si cind plecam, ce facem cu el, ca in masina zau daca mai incape o pisica, darminte un ciine de paza, ca nu concep altfel de ciine!
Felicitari pentru Tudor!!! Sa ne spui pentru ce a luat premiul. Ma bucur tare mult pentru el, sigur ii va face placere sa il primeasca, dar mai ales pentru tine, ca imi imaginez ca iti minghiie sufletul ca-l vezi integrat, apreciat, multumit. Ma uitam la poze, e prima oara cind observ ca seamana cu tine! Iar sotul tau e ca al meu la par! Octav cel putin a inceput sa si-l tunda de tot de vreo doi ani incoace, ca tot nu mai are destul.
Laura, pai in prima saptamina de vacanta nu mi-am propus sa fac nimic. Nici in rest, dar mi-e jena sa recunosc! Totusi, mi-ar placea daca m-as apuca un pic de un regim, sa mai scot din alimentatie una-alta si sa-mi reduc portiile de mincare, de niste exercitii, am de finalizat diversificarea la Lisandru, pe care abia am inceput-o si nu e chiar usor, vreau sa-i tin cit mai mult prin parcuri si la piscine, sa profitam de aceste doua luni de soare... teoretic. Vreau sa mai citesc in franceza si am si un curs de redactare prin care as vrea sa trec si, marea mea problema, sa iau permisul teoretic ca sa pot face o scoala de soferi in toamna. Mai vreau sa pun la punct apartamentul, sa fac o ordine din aia ca la carte si sa arunc tot ce nu ne trebuie, sa vopesesc restul casei, ca in toamna am reusit numai dormitoarele sa le facem... si sa il las pe concierge sa faca reparatii, sa schimbe bucataria, sa faca parchetul, sa schimbe usile, ca asta am obtinut la renegocierea contractului de acum o luna, daca tot nu ne mutam in urmatorii trei ani. Mai vreau sa mai fug cite in weekend pe la prietenii care au casa pe linga Montreal, sa mai stam si la aer curat... Deci am ce face, totul e sa si fac, ca parca vad ca zac din cauza de caldura.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
maru spune:
mqqm, imi pare bine ca ai gasit wii fit. Noi am iesit sambata la vanatoare si am discutat cu un tip de la Zellers care ne-a dat nr de tel de la store ca sa sunam sa intrebam daca il au (sa facem asta de 2 ori pe saptamana) plus ca tipul a zis ca el face aprovizionarea de la distribuitor si stie daca alte magazine l-au primit. Noi oricum o sa sunam, si daca il gasim il cumparam si postam aici.
Laurajr, n-am stiut de nici o avertizare referitor la salmonella, noi nu cumparam cantalupi ca baietilor nu le plac, iar mie nu-mi plac ca nu au mirosul ala de cantalup dobrogean cu coaja crapata, aromat de numa-numa! Iar rosii, uf, Victor ar manca si cu lapte dimineata, are un fix acum, dar avea provizie mare in fridge, asa ca nu si-a mai luat (l-am amenintata ca daca mai ia, ii fac supa de rosii, ca de aruncat nu le arunc. Iar Victor uraste supa de rosii!)
Noi suntem mandri posesori de al doilea copil, a venit azi noapte, sunt uimita de transformarea suferita in 2 ani si jumate, e deosebita, dulce, vorbareata (am constatat ca al nostru copil e mut!). As fi simai fericta daca ar dormi,c a acum e ca energizer bunny: vroia la 1 noaptea sa desfaca toate bagajele, sa ne dea cadouri da sa nu o pupam pentru ele, sa vada tot, sa incerce tot. Eu doream doar sa dorm! La 5 era up si vroia sa iasa afara sa isi faca antrenamentul (joaca tenis de camp)!!!! Mi-i tare draga, problema e ca nu pot avea una asa direct, mare! O sa fie o vara super interesanta, pentru ca ambii plozi sunt copii unici la parinti, air acum sunt in situatia de a avea un "frate"
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/