Sezatoarea canadiana (93)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

Daiopri,am luat marti dimineata de la Costco.Deci a ajuns scumpirea si la noi...ufff.

Eu nu am facut amniocenteza, desi aveam un pic peste 35 de ani. Doctorita de atunci m-a trimis sa fac niste teste genetice mai performante ( cele de care ziceai si tu) si pentru ca la testele respective riscul mi-a iesit foarte mic+ pe baza istoricului sanatos familial, mi-a spus ca nu este nevoie de amnio. Motivul pentru care se prefera aceste teste prima data si apoi amnio este ca la amnio exista un risc de pierdere a sarcinii, nu mare, dar exista.
Daca ai posibilitatea, fa aceste teste, si apoi impreuna cu doctorul decideti daca e nevoie sau nu. Mult succes si sarcina usoara in continuare!

Multumesc pentru urarile pentru Luca, ca ieri aveam problemele tale si acum, in curand va merge la gradinita. Nu-mi vine sa cred ce zboara timpul!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Acum am reusit si sa citesc...

La multi ani pentru Luca, Rocs! Ce mare e si imi aduc aminte de el, era un pic mai mare ca Lisandru cind l-am vazut ultima oara!
Maru, pleaca singur in Japonia, ca se duce la munca, adica la antrenamente si are examen la sfirsit (de 4 dani). Nu ar avea cum sa aiba grija de Agata. El si-a dat toate examele de dani acolo, acasa la mama sportului, in Japonia, cu japonezi, asta e unul din motivele pentru care se duce, dar si pentru ca i se ofera aceasta sansa de catre Federatia canadiana de kendo. Si i-au cerut in mod expres sa-si faca acea travel assurance, despre care noi nu stim nimic. Stie cinevaaaa? Agata va ramine cu mama lui, intr-o pensiune la munte sau undeva la aer curat, inca nu s-au hotarit. Stiu doar perioada de mare, va fi intre 1 si 20 iulie, deci vor avea timp de o expeditie pe munte inainte probabil citeva zile in Bucegi, ca sa se linsteasca tati. L-am rugat sa ajunga la cabana Omu, locusorul nostru drag, stim noi de ce! Hai, ca am spus tot...

Spor cu mutarea, impachetatul si despachetatul la toate fetele care si-au luat casa. Si inca o data, felicitari si sa fiti sanatoase sa va bucurati de ea!

Nu ma uitati cu asigurarea...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Biscu, merci , data viitoare incerc.

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Mey ce miscari de trupe pe la noi... mai e cineva care nu s-a mutat in ultima jumate de an sau care nu se muta in urmatoarea jumate?

mimitete, nush ce sa zic, da' daca maru gaseste wii fit si ni le da noua e de coma. Nu de alta da pe ebay ar face niste banuti tare frumosi.

btw, maru, aia de 11 ani nu-s tineigeri, ca altfel as avea si io doi, da' cum fie-mea are doar 12 ani ma laud ca am doar unul. Grabeste-te incet!

nelia, la orice banca poti face asig astea. De ex eu, am mai zis cred, pt excursiile de iarna platesc vreo 80 pt toata familia pt o saptamana. Si mai ieftin, el poate sa-si faca de la tziriac din Ro. Eu de acolo am luat cand am fost in grecia. Macar doarmiti linistiti...

Mai viu, acum a aruncat buzduganu zmeu-miu!

Am o semnatura noua: 'tu-i reclama ei!
Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Tot io!

La multi ani, Luca! (nu stiu io exact al cui e, ca al li Cricor sigur nu e, dati si voi mai multe repere pentru neuroni rarefiati)

Cata, hai si-aci: felicitari la proprietareasa de mosie noua! Mergi la Compact? Mey ce preturi au bagat, la blink 182 si la Simple Plan si a fost mult mai ieftin. Sa ma duc/sa nu ma duc?!

Si... Sarah Brightman: 26 noiembrie la Mtl (am email la cumparat bilete in avans, daca vrea cineva) si pe 30 la TO. Anyone interesat la TO? Daca tot ma duc cu Cricoritza & co la Dirty Dancing, acu' ma-nvat cu grupu'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Magdone felicitari pt. printesa mica si scumpa.

mqqmEu nu ma mut.......Tot in Anjou raman.....

Nelia frumoase pozele din Quebec. Mi-ai starnit amintiri. Pe acolo stateam eu sa manac la pranz, pe langa tunuri.....

De la saptamana trecuta cand am plangeam ca nu am luat nici un job si pana acu......am mai trecut printr-un interviu si printr-un test de franceza.......
Asa ca acum ma «laud» cu 2 joburi de vara......unul pe care il incep miercuri, oficial. Iar altul la care am dat si testul de franceza si daca il iau acceptabil ar trebui sa il iau. Insa cum s-au miscat incet nu ma mai duc la ei. Ma enerveaza ca nu pot sa compar ca la unii ( hydro quebec) nu au stiut sa-mi spuna cu cat ma platesc. Asa ca nu dau vrabia din mana pe cioara de pe gard si ma duc la aia care m-au chemat efectiv sa lucrez. Chiar daca ce trebuie sa fac nu mi se pare char ce cautam eu....... Ceilalti ar fi fost mai interesanti.....Dar daca merg ca melcul......
Recitesc acum si mi se pare ca nimeni nu poate intelege nimic ce spun..... In concluzie, de miercuri lucrez......

Asa ca s-a dus vacanta, cursul de engleza deja platit( primesc 80 la suta inapoi), statul cu Marc la piscina, timp de Internet.......[
Plus ca Marc va sta 5 zile la gradinita. Si ma uit cu mila la el.... Ca pana acum statea 4 zile maxim. ......

Am fost ieri in Gradina Botanica. Arata superb acum, merita vizitata. Si crapii chinezesti au aparut, si ratuste mici, si chiar un pui de vulpe. Eu nu l-am gasit, dar fratele meu l-a filmat saptamana trecuta.
Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc[/black]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Miki, felicitari pt job. Las' ca o sa le aranejzi tu pe toate, ai sa vezi. Iar o zi in plus/minus pt Marc nu cred sa fie durere. Insa sa vezi ce intense si placute or sa fie acum serile pt voi doi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
Originally posted by mQQm

Mey ce miscari de trupe pe la noi... mai e cineva care nu s-a mutat in ultima jumate de an sau care nu se muta in urmatoarea jumate?

mimitete, nush ce sa zic, da' daca maru gaseste wii fit si ni le da noua e de coma. Nu de alta da pe ebay ar face niste banuti tare frumosi.

btw, maru, aia de 11 ani nu-s tineigeri, ca altfel as avea si io doi, da' cum fie-mea are doar 12 ani ma laud ca am doar unul. Grabeste-te incet!

nelia, la orice banca poti face asig astea. De ex eu, am mai zis cred, pt excursiile de iarna platesc vreo 80 pt toata familia pt o saptamana. Si mai ieftin, el poate sa-si faca de la tziriac din Ro. Eu de acolo am luat cand am fost in grecia. Macar doarmiti linistiti...

Mai viu, acum a aruncat buzduganu zmeu-miu!

hei, mqqm, daca il gasesc, daca gasesc 2, le iau si vile trimit prin posta, sau Cristina, faci un drum la Kitchener, poate atunci cand ma mut? ca avem placere de oaspeti in ziua aia?

acu eu nu stiu cum e fiica-ta, al meu inca copilareste intradevar, da apucaturi tot are. Celmai tare ma seaca EWWWWWWWWWW! la orice, la mancare, la facut curatenie, e replica universal valabila! Mai sunt cateva, da acu vreaus a folosesc neuronu la ceva treaba la munca.

bun faptul ca am luat inca 18 ore cu cei de la etica, pentru 4-6 saptamani pe aceeasi bani pe care ii primesc aici la cre-msd, dar sunt franta. Pai part-time-ul e boierie, acu sunt diminetile in etica dupa amiezile la institut! creierii mei sunt varza, folositi la max, ca la etica trebuie sa unvat zeci de proceduri, si eu am constatat ca sunt cam grea de cap!

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mikiion, felicitari pentru servici!!! E contract doar pentru vara sau te duci si din toamna la el? Te inteleg in ceea ce ai scris despre Marc, asa simt si eu, dar mi-e si frica sa mai spun.
Da, frumos Quebecul vechi, ne-a placut! Octav il mai vazuse, dar eu am fost pentru prima oara.
Maru, felicitari si tie pentru cele 18 ore in plus! Desi nu am inteles eu exact in ce...
Mqqm, ti-a venit baiatul? Nu am mai scris la subiectul cu pricina, ca se spusese cam tot pina cind am terminat eu de citit, dar am citit tot ce ati scris. In ultimul mesaj ai scris foarte frumos despre ce ai inteles ca trebuie sa faci, cam asta am inteles si eu acum citiva ani cind am avut asa o tresarire... mi-a trebuit ceva timp sa gasim o solutie la ce facem cu copiii!?!
Si legat de dileme, acum am alta: cum ii crestem? Modern sau traditional? Ce sa fim pentru ei, parteneri sau parinti care stiu sa-si impuna autoritatea (prin reguli, nu cea dictatoriala)? Eu am fost partenera cu Agata si Octav la fel, si, sincera sa fiu, nu-mi plac rezultatele, avem probleme cu ea cu regulile. Fiind un copil extrem de voluntar si de energic, destul de matur in gindire pentru virsta ei (nu la scoala, ci asa, in general), am tot negociat cu ea, ca sa nu o frustram. Eram sigura ca e o solutie buna si i se potriveste, dar acum nu mai sint... De ceva vreme, ma tot gindesc la educatia copiilor in sensul asta... Si uite asa, am dat peste subiectul de la Psihologie si mi-am vazut scrise gindurile din ultima vreme. Pe Tudora, din lipsa de timp, am educat-o mai spartan, in sensul ca nu mai eram la dispozitia ei la toate toanele (doar la unele, alea mai importante!), nu am mai avut timp de explicatii si explicatii, ii spun sa faca, de fiecare data cind e nevoie, ii explic o data, dar atit! Asta e regula, nu are incotro! Si am asa o vaga senzatie ca e mai bine, sau poate si ea este altfel, si noi am mai capatat experienta. Intr-o zi, am avut asa dintr-o data convingerea ca e foarte usor sa cresti copii, daca creezi reguli clare, familiale, pe care le explici o data si le faci de o suta de ori, nu invers!

Sa nu ma certati iar daca cineva se simte atins de ceea ce spun, luati-o ca pe o gindire cu voce tare. Simt asa o ingrijorare pentru copiii nostri, viitorii adulti, poate nu reusesc sa exrim in cuvinte ceea ce simt, dar incerc...

Ma sperie tehnica, ma sperie modernismul asta, ma sperie noile dependente ale copiilor nostri! Sincer! Ma sperie inchiderea lor in fata unui monitor, mic sau mare, faptul ca experimenteaza relatiile humane mai mult in plan virtual decit in plan fizic. Ca si mine de altfel, in ultima perioada, dar eu am termen de comparatie si pot sa renunt oricind, pentru ca stiu, cunosc, regret ceea ce am experimentat odinioara. Si chiar si acum, oricind las incolo calculatorul daca cineva ma invita sa stam de vorba intre patru ochi, las cu placere cititul pe net, daca am cartea tiparita in mina etc. Dar ma uit la copiii de la facultate, colegii mei, toti au calculatoare personale si cind prind o pauza, sint pe Mess sau pe jocuri, vorbesc ei cine stie cu cine, rid singuri, asculta muzica sau vorbesc la telefon... dar daca ii observi bine nu poti sa nu vezi ca, practic, ei nu interactioneaza cu nimeni din jur, decit doar pentru a spune bonjour sau in interese de scoala sau serviciu. Am nepoate maricele in Romania si vorbesc limba romana asa cum o scriu pe messenger sau pe telefonul mobil, au capatat niste gesturi, adica fac cu mina semnul de doua puncte urmat de o paranteza in loc sa zimbeasca... Acum, stiu ca asa am fost vazuti si noi la rindul nostru de adulti, dar mie personal nu-mi place nici ce muzica asculta, nici ce filme prefera, nici cum se distreaza cu prietenii. Nu generalizez, jos palaria pentru parintii care au copiii altfel, dar si aici, ca si acolo, nu ma incinta ce fac majoritatea. Pentru ca o luam pe Agat ala ora cind ieseau si cei de la secundara, indiferent ca erau de la scoli francofone sau anglofone, atitudinea, limbajul si mesajul pe care il trasmit tinerii e acelasi. E trist! Eu inca mai sper ca doar eu percep lucrurile asa si ca realitatea e de fapt mult mai roz!

Asta e subiectul cu pricina, pentru cine e interesat: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=122004

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Nelia,

sefa mea are doi copii: baiat de 15-16 si fata de 13 ani, frumosi foc si dezghetati; baiatul e la scoala internationala, s-a angajat peste vara la Metro, desi ma-sa are casa deja platita, un duplex cumparat, merge a doua oara pentru anul asta in Caraibe, etc;(si aici ar merita o dezbatere pro si contra muncitului asta toata vara al copiilor); fata in schimb...saptamina trecuta au sunat-o de la scoala s-o duca la psiholog/psihiatru; isi arunca mincarea (inca nu a ajuns la bulimie- acasa maninca)- e ea cam rotunjoara dar nu exagerat, nu poti spune ca e grasa; se plinge ca nu isi gaseste locul in lume, etc...cind ii apuca damblaua...sa te tzii; si pe mine ma sperie viitorul copiilor aici, nu interactioneaza intr-adevar- dar parca mi-e teama de prea multa interactiune intr-o societate cu de unde drogurile, pedofilii, sexul inceput prea devreme nu lipsesc deloc;
eu sunt categoric pentru reguli si limite pentru ca nu pot sa-i cer discernamint mai mare decit virsta, oricit de precoce l-as vedea eu ca parinte; (sunt subiectiva- a'meu chiar are nevoie de un grad mic de rigiditate si program) stabilite clar si pentru toata lumea (ca degeaba alung copilul de la computer cind ta-su ar dormi cu o mina pe tastatura si cu alta pe telecomanda de la dvd );
sunt pentru reguli (nu militarie- in nici un caz) si pentru ca intre reguli traim si neobisnuindu-i de acasa tot ei sufera in contactul cu societatea, si pentru ca sincer-nu imi plac copii obraznici (cind parintele confunda obrasnicia odraslei cu istetimea si copilul nu-si stie limitele- in grup- cu adulti straini de ex)
mai am multe de zis, dar mutatul asta ma omooaarraa

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput