Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (71)
Raspunsuri - Pagina 21
cristi07 spune:
sanduta tu ce pui la supa/piure?...eu am inceput abia de o saptamana diversificarea si inca mai culeg informatiile...
Cristina si Radu 3.12.2007
Poze Radu
sanduta spune:
quote:
Originally posted by cristi07
sanduta tu ce pui la supa/piure?...eu am inceput abia de o saptamana diversificarea si inca mai culeg informatiile...
Poze Radu
Eu am facut asa: din moment ce morcovul era introdus deja am plecat de la el. Prima data am pus doar morcov + patrunjel. Apoi in fiecare zi am adugat pe rand urmatoarele: pastrunac, telina, sfecla rosie, ardei gras, ceapa, cartof si dovlecel.
Fac pireul din morcov, patrunjel, pastrunac, telina, cartof si dovlecel. Bineinteles care au fiert in supa. Ieri sau alataieri cineva a zis pe forum ca ea toaca si sfecla rosie. eu nu am incercat. Am incercat cu ardeiul gras si nu i-a placut.
Asta e supa mea de baza. de ce ii spun de baza pt pe acest pireu am introdus carnita de pui, galbenusul de ou si ficatul de pui. De luni introduc si carnea de vita. Apoi saptamana cealalta pestele.
Dupa ce am introdus toate acestea voi incepe sa-i fac si supa de carne, supa de rosi sau alte tipuri de mancare.
Eu am considerat ca e sanatos ca la inceput sa se obisnuiasca cu legumele de baza ca apoi v-a manca el aproape orice. Sper sa fie asa.
Sanda si voinicul ei, Cezar Rares
Poze Cezar
cristi07 spune:
quote:
Originally posted by sandutaquote:
Poze Radu
Eu am facut asa: din moment ce morcovul era introdus deja am plecat de la el. Prima data am pus doar morcov + patrunjel. Apoi in fiecare zi am adugat pe rand urmatoarele: pastrunac, telina, sfecla rosie, ardei gras, ceapa, cartof si dovlecel.
Fac pireul din morcov, patrunjel, pastrunac, telina, cartof si dovlecel. Bineinteles care au fiert in supa. Ieri sau alataieri cineva a zis pe forum ca ea toaca si sfecla rosie. eu nu am incercat. Am incercat cu ardeiul gras si nu i-a placut.
Asta e supa mea de baza. de ce ii spun de baza pt pe acest pireu am introdus carnita de pui, galbenusul de ou si ficatul de pui. De luni introduc si carnea de vita. Apoi saptamana cealalta pestele.
Dupa ce am introdus toate acestea voi incepe sa-i fac si supa de carne, supa de rosi sau alte tipuri de mancare.
Eu am considerat ca e sanatos ca la inceput sa se obisnuiasca cu legumele de baza ca apoi v-a manca el aproape orice. Sper sa fie asa.
Poze Cezar
Poze Radu
sanduta spune:
Ieri la plimbare imi povestea cineva ca la fata ei, care are aproape 6 luni, nu i-a placut supica normala de legume. Si ca s-a tot chinuit cu ea pana cand maica-sa a zis hai sa-i punem un pic de bulion. Si mare i-a fost mirarea ca fetita a mancat tot
Asa ca eu am tras concluzia ca poate la unii copii la place acrisor, la altii dulce, dar trebuie sa incercam cu toate.
Si poate acelasi lucru se intampla si cu fructele.
Poze Cezar
Victo spune:
cristina, nu ma supar..ca-s singurea acasa..pe baieti i=-am trimis afara, sa mai respir si eu..
da, noi suntem avansati..voi sunteti piticuti, vad ca sunteti din decembrie..
da..supa vorba vine..adica fierb legumle..si le pasez si adaug zeama sa fie mai fluid. pai acuma fac tot felul de combinati..azi par exemple..am pus asa..un cartof..juma de morcov..1/4 pastarnac, 1/4 patrunjel..si mai bag si niste frunze la final..ba de loboda, ba de salata..
alteori..am facut juma de dovlecel cu un morcov..sau si putin cartof..si un pic de iaurt (pregatit de mine)..uneori si o lingurita de branzica..
cu cat inaintezi si introduci mai multe legume, cu atat ai mai maulte combinatii. bine, eu nu prea m-am grabit cu noile alimente, dupa cum vezi de-abia acum bag oul..si nici vorba de pufuleti, vanata, ardei, conopida, broccoli, fasol verde, mazare..dar fiecare face cum vrea.
sanduta asta ziceam si eu..eu asa am gandit ca e bine pt copilul meu.dar fiecare mamica gandeste altfel, nu pot eu sa ii zic..vai draga, da nu e bine asa..ca fa ca mine..ei, as!
conteaza si cat timp ai la dispozitie..
aaa..al meu a fost innebunit dupa supa in care am pus mai multe frunze de loboda!!
mami de minune mica, Stefanut(30 oct. 2007)
Victo spune:
apropo de gluten..eu ziceam ca-l bag dupa 8 luni.
alaltaieri am facut provizii de borcanse cu fructe..am luat si de la humana ca scria bio, peste 6 luni..mixtura de fructe..nu m-am uitat atent decat dupa ce l-am desfacut..scrie pe el..contine gluten..adica are fulgi de grau..no, amu ce sa fac? i l-am dat asa, ca n-o muri..noroc ca am luat doar 2 borcanse si celalalt il mai tin o luna.
cristi07 spune:
quote:
Originally posted by Victo
cristina, nu ma supar..ca-s singurea acasa..pe baieti i=-am trimis afara, sa mai respir si eu..
da, noi suntem avansati..voi sunteti piticuti, vad ca sunteti din decembrie..
da..supa vorba vine..adica fierb legumle..si le pasez si adaug zeama sa fie mai fluid. pai acuma fac tot felul de combinati..azi par exemple..am pus asa..un cartof..juma de morcov..1/4 pastarnac, 1/4 patrunjel..si mai bag si niste frunze la final..ba de loboda, ba de salata..
alteori..am facut juma de dovlecel cu un morcov..sau si putin cartof..si un pic de iaurt (pregatit de mine)..uneori si o lingurita de branzica..
cu cat inaintezi si introduci mai multe legume, cu atat ai mai maulte combinatii. bine, eu nu prea m-am grabit cu noile alimente, dupa cum vezi de-abia acum bag oul..si nici vorba de pufuleti, vanata, ardei, conopida, broccoli, fasol verde, mazare..dar fiecare face cum vrea.
sanduta asta ziceam si eu..eu asa am gandit ca e bine pt copilul meu.dar fiecare mamica gandeste altfel, nu pot eu sa ii zic..vai draga, da nu e bine asa..ca fa ca mine..ei, as!
conteaza si cat timp ai la dispozitie..
aaa..al meu a fost innebunit dupa supa in care am pus mai multe frunze de loboda!!
fetelor va multumesc inca o data...se cam "pupa" cu ce vroiam si eu sa fac pentru Raducu..in principiu cam aceleasi legume dar nu eram sigura de ulei/unt si altele...
evident ca fiecare face cum vrea...eu sunt genul care culege informatiile si apoi aplic ceea ce cred de cuviinta.
Poze Radu
sanduta spune:
cristi07 am uitat sa-ti spun ca eu ii dau pireul de legume cu lingurita iar dupa aceea ii dau si supica cu lingurita, adica doar lichidul. Pe al meu il ajuta pt ca nu prea vrea sa bea ceai sau apa, si facea kaka greu. oricum mananca ca tot omul
Oricum nu mai stiu unde am citit ca pana la 2 ani se da felul II prima data si apoi felul I la masa principala, ca copii fac mofturi si ca felul II e mai bogat in vitamine si tot ce le trebuie.
Victo nici eu nu zic: faci gresit, doamne fereste, poate ca am eu un ton mai dur, asta mi se trage de la profesie , dar in rest consider ca e bine sa faca fiecare in felul ei pentru ca mamele stiu ce e mai bine pt pruncusorul ei, il cunoaste ceea mai bine.
Eu una am luat borcanase de la Home care contin zahar. Acolo nu am observat si nici cand i-am dat, nasa mea m-a avertizat.
In legatura cu glutenul eu incerc sa-l evit cat pot. ca si zaharul poate o fac lata odata. In legatura cu pufuletii. Mie una nu-mi plac pt ca pe la noi numai cu sare sau cu boia se gasesc. Simpli sunt dar daca citesti atenta ce contin, iarasi dai de sare. Si eu ii simpt. Ia-s da grisine simple, dar la astea nu m-am uitat sunt fara sare? In rest cum nu avem dintisori nu primeste inca nimic supliment si ma tot gandesc ca ii voi da morcov sau mar doar atunci cand stie sa inghita bucatele mai mari. Biscuiti iarasi nu ma prea tenteaza. Poate sunt eu mai capoasa
Poze Cezar
cristi07 spune:
victo, pentru informatiile astea...te voi plimba tot cismigiul ..intr-o ora il ocolim de 2 ori
sanduta daca vii in bucuresti si pe tine te plimb
Poze Radu
sanduta spune:
quote:
victo, pentru informatiile astea...te voi plimba tot cismigiul ..intr-o ora il ocolim de 2 ori
sanduta daca vii in bucuresti si pe tine te plimb
Poze Radu
Eu tot il bat pe sotul meu sa ma duca in Bucuresti, ca uite eu nu am fost niciodata. In rest am c-am plimbat tara, dar nu stiu cum de Bucurestiul nu a fost pe lista.
Si vreau sa vad si parcurile voastre, ca ale noastre sunt micute.
Va las ca ma duc sa-i dau sa manance si apoi mergem in Weekend cu tati sa stam la soare si sa manacam numai bunatati.
Poze Cezar