Mamici norocoase de sept-oct 2008 (66)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

quote:
Originally posted by CD27

Am plecat la munte va pup pe toate we placut

wk placut CD

21+ - posibil baietel

Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

CD multumesc pt urari si felicitari pt eco de ieri! distractie faina la munte!
babytza, ma bucur ca tu si bb sunteti bine.
nusha, sa porti sanatoasa noile achizitii. sunt faine!
alinushca, trece-ma si pe mine pe lista - Polizu, dr. N.suciu.
bitza sa treaca supararea. sunt sigura ca o sa va impacati repede. asa-i ca v-ati certat de la niste nimicuri? asa se intimpla de cele mai multe ori
danucu si pe tine sa treaca dorul de tara:( suntem aici sa ne ajutam, orice problema am avea.
fug sa trezesc copila, ca e deja tirziu.
toate, revin mai pe seara.

alexa simami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Freshanana ce ma bucur ca nu sunt singura care gandeste asa!Acu mai trebuie sa conving si dr si gata,m-am scos!

Fetelor sunt asa emotionata, o prietena de aici de pe forum a nascut natural astazi o fetita de 3180kg!!!!!!Totul a decurs bine dar sunt asa emotionata!!!

asa creste minunea noastra,un baietel

Doamne ajuta in continuare!Mai avem 15s!

25+LUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Angelynna si eu sunt intr-o situatie similara.Dupa ce nasc mai iau bani de la firma in functie de cate zile mai am din acele 126. chiar daca nu iti desfac contractul de munca nu mai iei bani de la ei. O sa incepi sa iei alea 2 mil.

Dar eu vreau sa ma duc la casa de pensii sa ma interesez daca nu se poate plati retroactiv... In felul asta sa iau 8 mil nu 2.Am auzit ca se poate...

Daca reusesc te anunt . Eu ar trebui sa platesc 2 luni retro, tu 3 cred.

Te tin la curent

21 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau_geo spune:

Angelynna nu inteleg foarte bine din mesaj daca vrei sa sti daca o sa iei indemnizatia de crestere copil sau daca societatea are voie sa iti desfaca contractul de munca dupa concediul de sarcina si lauuzie?

Eu stiu asa:
Concediul #351;i indemniza#355;ia lunar#259; pentru cre#351;terea copilului, prev#259;zute de ordonan#355;a de urgen#355;#259;, se acord#259; persoanelor îndrept#259;#355;ite, dac#259; acestea au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, cu modific#259;rile #351;i complet#259;rile ulterioare, timp de 12 luni în ultimul an anterior datei na#351;terii copilului sau, dup#259; caz, de la data la care s-a realizat încredin#355;area în vederea adop#355;iei, s-a aprobat adop#355;ia ori s-a instituit plasamentul sau tutela.

Cele 12 luni prev#259;zute la alin. (1) pot fi constituite integral #351;i numai din perioadele prev#259;zute la art. 1 alin. (2) din ordonan#355;a de urgen#355;#259;, dac#259; persoana s-a aflat în una sau mai multe dintre urm#259;toarele situa#355;ii:
a) #351;i-a înso#355;it so#355;ul/so#355;ia trimis/trimis#259; în misiune permanent#259; în str#259;in#259;tate;
b) a beneficiat de indemniza#355;ie de #351;omaj, stabilit#259; conform legii, sau a realizat perioade de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, în condi#355;iile prev#259;zute de actele normative cu caracter special care reglementeaz#259; concedierile colective;
c) a beneficiat de concedii medicale #351;i de indemniza#355;ii pentru incapacitate temporar#259; de munc#259;, cauzat#259; de boli obi#351;nuite sau de accidente în afara muncii;
d) a beneficiat de concedii medicale #351;i de indemniza#355;ii pentru prevenirea îmboln#259;virilor #351;i recuperarea capacit#259;#355;ii de munc#259;, exclusiv pentru situa#355;iile rezultate ca urmare a unor accidente de munc#259; sau boli profesionale;
e) a beneficiat de concedii medicale #351;i de indemniza#355;ii pentru maternitate;
f) a beneficiat de concedii medicale #351;i de indemniza#355;ii pentru îngrijirea copilului bolnav;
g) a beneficiat de concedii medicale #351;i de indemniza#355;ii de risc maternal;
h) a beneficiat de pensie de invaliditate;
i) a beneficiat de concedii #351;i de indemniza#355;ii de asigur#259;ri sociale de s#259;n#259;tate prev#259;zute de Ordonan#355;a de urgen#355;#259; a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile #351;i indemniza#355;iile de asigur#259;ri sociale de s#259;n#259;tate, cu modific#259;rile ulterioare;
j) a urmat cursurile de zi ale înv#259;#355;#259;mântului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normal#259; a studiilor respective, cu condi#355;ia absolvirii acestora cu examen de licen#355;#259; sau de diplom#259;. În sensul dispozi#355;iilor art. 38 alin. (1) din L e g e a nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii #351;i alte drepturi de asigur#259;ri sociale, cu modific#259;rile #351;i complet#259;rile ulterioare, se ia în considerare intervalul cuprins între ziua în care începe #351;i ziua în care se sfâr#351;e#351;te fiecare an universitar, în condi#355;iile legii;
k) se afl#259; în perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale înv#259;#355;#259;mântului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licen#355;#259; sau de diplom#259;, în vederea angaj#259;rii sau, dup#259; caz, a trecerii în #351;omaj, potrivit legii;
l) a beneficiat de concediu f#259;r#259; plat#259; pentru a participa la cursuri de formare #351;i perfec#355;ionare profesional#259; din ini#355;iativa angajatorului sau la care acesta #351;i-a dat acordul, organizate în condi#355;iile legii;
m) a lucrat cu contract individual de munc#259; în str#259;in#259;tate, pe baza acordurilor guvernamentale bilaterale încheiate de România cu alte state;
n) se afl#259; în perioada de întrerupere temporar#259; a activit#259;#355;ii, din ini#355;iativa angajatorului, f#259;r#259; încetarea raportului de munc#259;, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii;
o) a satisf#259;cut serviciul militar ca militar în termen sau ca militar cu termen redus, pe durata legal stabilit#259;, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;
p) a realizat în sistemul public de pensii, pân#259; la data de 1 ianuarie 2006, perioade de stagiu de cotizare pe baz#259; de contract de asigurare social#259;;
q) a beneficiat de indemniza#355;ia lunar#259; pentru cre#351;terea copilului pân#259; la vârsta de 2 ani, respectiv pân#259; la 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Concediul pentru cre#351;terea copilului, prev#259;zut la art. 1 alin. (1) din ordonan#355;a de urgen#355;#259;, se acord#259;, pe baz#259; de cerere, aprobat#259; de c#259;tre angajatorul la care î#351;i desf#259;#351;oar#259; activitatea persoana îndrept#259;#355;it#259;.

cat despre intreruperea contractului stiu ca in Codul muncii sau Contractul colectiv de munca unic la nivel national scrie ca pe perioada cresterii copilului se suspenda contractul de munca insa angajatorul este obligat sa pastreze locul de munca si sa asigure reincadrarea la finele celor 2 ani.

24+ Mami fericita de Irina Alexandra

Doamne ajuta-ne sa ajungem la 40 saptamani cu bine si sanatoase!

www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita

Atat a mai ramas pana vine minunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau_geo spune:

Nu stiu de ce apare cu acele cifre ciudate si #. Sper sa intelegeti ce scrie.

24+ Mami fericita de Irina Alexandra

Doamne ajuta-ne sa ajungem la 40 saptamani cu bine si sanatoase!

www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita

Atat a mai ramas pana vine minunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

M-am intors.
Avem toate cele care functioneaza cum trebuie, cu 9 gr mai putin ca ieri (normal, ca e alt ecograf si diferenta e nesemnificativa) si suntem bine sanatosi .
Pot sa ma cer si eu pe lista? Mi-am luat inima in dinti ....

Alinuscha, si eu aveam niste info ca si la Giulesti se practica din oficiu epiziotomia.Acum nu stiu ce sa zic, dar eu cred ca as prefera o taietura controlata decat una de la natura...cand sa simt ca "ma rup".Pe de alta parte se poate sa nici nu ai nevoie si sa ti se faca...Macar ma consoleaza ca stiu ca dr la care ma duc la stat e maestru in cusaturi. "Legenda" spune ca si asistentele din alte spitale recunosc ca e cusatura de-a lui.acum sa vad unde ma hotarasc sa nasc.

July , Freshanana, multumim pentru gandurile bune. Uite ca am venit si de la a doua opinie si e tot ok. De data asta avem intr-adevar si filmulet cu toata eco. Freshanana, sa stii ca nici eu nu am primit la Diagnosis decat 4 filmulete de cate 3 (?!!) secunde si cateva poze toate pe CD. Acum avem de la Euroclinic - culmea, mai ieftin, CD cu toata eco, multe poze si mai multe masuratori...nici nu stiam ca ii poate masura circumferinta cerebelului

Clau, am inteles ....eu nu stiu de placenta decat ca e anterioara si maturare 1...banuiesc ca daca era prea jos mi se zicea. 4 etaje...hm..eu azi am carat 1 kil de cirese, unul de capsuni si unul de nectarine si am zis ca nu mai fac atata efort ...asa ca stai cumintica cat poti, plimba-te cate putin(ca si pana acum ai mai iesit macar la examene) si nu are cum sa nu fie bine

300, orice graviduta are legal dreptul la 16 ore lunar platite in care sa se duca la dr....in fine, legea zice "daca nu poate in timpul liber"...dar nu verifica nimeni.Asa ca daca nu poti decat in timpul programului, spune-le..nu au cum sa te refuze

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza2008 spune:

Fetelor, VA IUBESC!M-ati coplesit!!Sunteti extraordinare!!
VA multumesc din suflet tuturor IliaAncaangelynna freshanana( sa stii ca am pus mai mult ca tine!!)zambetmic
clau geo 300 julymorning CD27 alexa si mami.am notat, deci sper ca n-am omis pe niciuna!
Cum zicea mami de Alexa dintr-o prostie ne-am certatm si din orgoliu nu cedeaza nici unul. Eu nu las deloc de la mine, si oricum eu am castig de cauza ca am gura mai mare si sunt gravi(profit de asta cat mai pot).
Pupici tuturor!

26+LUCAS
AMR 14 saptamani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_and spune:

Tzitziri, Alina bafta la eco!
alinush eu o simt pe bebelina si in stanga si in dreapta, dar de cele mai multe ori in partea de jos a burtii. Daca stau pe stanga atunci da o simt si acolo. E o ghidusa, cel mai tare ma distreaza cand imi da suturi pe langa buric. Eu voi naste cel mai probabli cu dr. Cristian Radoi - SUUB (Municipal).
Babytza felicitari pt bebe si pt col!
bitza si eu sa treaca supararea. Si noi ne mai certam din nimicuri si cand ma enerveaza rau ii zic ca sunt gravida si ca am o scuza, de cele mai multe ori intelege pe loc si ne impacam.
danucu sa treaca dorul de tara.
Clau pana la urma ati schimbat apartamentul? Cate etaje vei urca dupa? Caracterele alea ciudate sunt de la diacritice.

24+ cu Mina Alexandra

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Andreea_and, multumim pentru agitate ...ne-am intors deja si totul e bine

21+

Mergi la inceput