Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (177)
Raspunsuri - Pagina 4
dandusa spune:
quote:
Originally posted by Dia1609
si dc imi da si mie, tb sa mananc si io
cu toata supararea ta ai reusit sa ma faci sa rad cu glas...,scuze...,mi-am dat doua peste fata...
ce rau imi pare ca santeti bolnavioareeee,offff si cu diaree si cu febra...,eu cred ca,daca avea febra peste noapte te anunta...,probabil ca dimineata a luat-o...,sper din suflet sa treceti cu bine peste asta...
bubitele pot fi de la transpiraie?
Mamica stralucitoare
17+ cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
roxanica2006 spune:
of, Dia, imi pare atat de rau...Multa, multa sanatate Oanei! Si sa stii ca am auzit de iaurt ca reface flora si ca ar fi indicat si la diaree, dar nu in cantitati mari. Mai poti sa-i dai si biotics.
Sa speram ca nu e rotavirus, cred ca mai degraba mucii aia v-au adus si diareea, raceala asta sau cum s-o numi vine la pachet cu scaune modificate de multe ori, asa e viroza.
Si ai dreptate cu faptul ca nu mai putem aprecia temperatura doar asa, atingandu-i, fara termometru. Cand era mititel, imi reusea de multe ori, dar ultima oara cand mi-a facut febra mare retin ca se arunca in cap de pe fotoliu, fruntea nu-i ardea , era doar caldutza, asa am apreciat eu, pana a constatat Cristi ca are manutele gheata, asta e la noi semn de febra maaaaaaaaaaare. Si repede bagam termometru: 39,9. Groaznic.
Din pacate, asa ajungem la concluzia ca mofturile la mancare nu sunt nici pe departe cea mai mare problema, ne dorim doar sa fie sanatosi, chiar daca ar refuza fiecare linguritza, micutii nostri dragi...
Aelita, sunteti desavarsiti! Si pentru ca sunt si eu o minunata , am plans de-a sarit camesa pe mine citind povestea ta si vazand pozele. Absolut incredibil ce povestesti tu acolo, cat de atenta si iubitoare e Sofia cu Andres, nemaipomenit!!
Danduso, sunt sigura ca la fel se va intampla si in familia voastra. cand va aparea Raducu, Crinuta va reactiona la fel, va fi protectoare si iubitoare, cred ca instinctul asta matern il are orice femeie chiar de la nastere.
Mi-a placut plimbarea voastra prin ploaie, stii parca ai scris pe note muzicale povestioara si cand ai ajuns la scosul cascavalului se precipita treaba, ca-n filmele de groaza: ta-na-na-naaaaaaaa!!!!!
Madalutza, voi cum mai sunteti?Darius cum se comporta cu micutza surioara?Tu cum te descurci?
Vorbesc f.f.f serios, fetelor, sunteti un exemplu pt. mine, pot sa spun ca va cunosc de cand erati niste copilitze, iar acum, in poze sunteti niste femei adevarate, stapane pe situatie, deloc panicate sau speriate de responsabilitati. E o transformare colosala. In biiiiine!!
Laura, ma bucur enorm pt. vestile bune. nici nu concepeam sa fie altfel !
Hai ca tre sa fug
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
Lavinia_P spune:
Am lipsit iar..80% din motive de pc..
Dia,te rog eu ,nu-i da pastiluta intreaga la varsta asta(sper ca vb dar de un sfert de pastila)..cand eram mica ,o fetita de 3ani,colega de joaca,a murit asfixiata de la o pastiluta de piramidon.Am asa o fobie de dat pastile intregi pe gura..
Eu stiu ca lapte sub nici o forma....biotics da.
Si orezul il indulceam cu fructoza sau banana.Altfel nu aveam sanse sa manance.Iarasi stiu ca glutenul macar primele zile ar tb evitat.Dupa aia paine prajita,covrigi uscati...
Multa sanatate!
Revin
minunea mea
Dia1609 spune:
lavinia, stiu, si eu am fobie... o sa incerc cu un sfert de pastila dc e cazul... acum nu mai pare sa aiba febra... dar kk a facut again :(.. sper sa scapam rpd macar de febra... aaa, si am uita sa va spun ca are si rosu in gat, asa ca cireasa de pe tort :))... la naiba, scapam repede de taote, le dovedim noi... acum e tare vesela si in forma, i-a fpost foame si mi-a cerut papa (nu s-a mai intamplat de vreo 2 luni asta) si a mancat un bol de
orez cu morcov si carne fiarta (cam pe la 200 g), nu ma asteptam ... si noua ne-a zis lapte deloc, nici macar hn in primele zile...
roxanica, a zis o lingurita de iaurt inainte de masa, sub nici o forma mai mult... nu i-am dat ca nu aveam iaurt, doar sana si chefir prin casa, si alea nu stiu dc contin bifidus si ce mai zicea ea
Dia1609 spune:
dandusa, sa stii ca am scapat de data asta, nu m-a servit si pe mine cu orez ... dar tinand cont ca ne asteapta cateva zile (sper ca numai cateva) de orez, tare cred ca o sa ajung sa mananc si eu
kikineata spune:
N-are, n-are Doamne fereste, face niste bubite mai proeminente la piscaturi de tantari/purice/furnici si ce-o mai aduna din parc. Are vreo 6 -7 si-s in acelasi loc. Da-s pe trecute.
Azi s-a trezit la 11 m-a spart. I-am dat pranz direct la 12.30. Afata de la 1 pan la 4 si ceva. Am ajuns in casa si mi-era frica ca nu adoarme. A baut...300 ml de lapte (niciodata n-a baut atat) si a adormit in 3 minute. Uf mi-era ca adoarme la 6 -7 si apoi la 2 noaptea. Asa ca acum relax mami. O trezesc dc doarme prea mult ca maine iar doarme pan la pranz.
quote:
Originally posted by dandusaquote:
Originally posted by acs
Si relativ la mai multi copii: Sa stii ca cel mai greu a fost (exceptand bolile) cand o aveam doar pe Maria, si nu glumesc. (Bine, nu pun la socoteala perioada imediat urmatoare nasterii.) Asta pentru ca eram foarte stresata si nu stiam o multime de lucruri.
asta ma face sa-mi doresc si al 3 lea copil,da' mi-e frica sa nu iasa doi,ca sanse mari avem...si uite asa ne facem 4
Kiki,
garga are vaicela sau am citit aiurea?
Mamica stralucitoare
17+ cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
kikineata spune:
Hai ma Dia...imi pare rau. Acu bine ca nu mai are febra, poate nici nu a avut exagerat de mare, laGarga arde capul, toate ale si ea are 36,5 - 37. Asa ca... Important e sa-si revina si sa nu-i introduci alimetele care fac mai rau prea devreme. Sunt convinsa ca stii ce-i bine. Orez fiert cu mar copt, un deliciu sau pui la fiert orezul in compot de mere.
Donia spune:
quote:
Originally posted by Dia1609
adeju, merci de precizari ... chiar acum mi-a zis husbandu' ca ce tin io minte cu supozitor ca nici din ala nu e voie .. si nici siropuri... doar pastila... o sa incerc cu ea (jumate de pastila) nesfaramata, ca cica e mai bine pt somacel... dc nu merge, atunci sfaramata
aaa, si mi-a mai zis o chestie ce m-a uimit (si pe care am si uitat-o, acu' mi-am adus aminte ): inainte de fiecare masa, sa-i dau o lingurita de iaurt din ala ordinar (deci nu danone, sau alte tampenii) pt bifidus, ca cica reface nu stiu cum flora si e f bun in caz de enteroviroza/diaree... a mai auzit cineva asa ceva????
Dia, cand eram eu la scoala invatam ca Tetraciclina se ia cu B Complex sau cu iaurt, ca sa nu distruga flora intestinala.
Asa ca tinand cont de acestea, si eu i-am dat lui Cristinel iaurt cand a avut diaree.
Iar iaurtul contine niste culturi de bacterii foarte asemanatoare cu Biotics, deci...
Si eu i-as da sirop antitermic linistita. Pediatrul nostru nu ne-a zis nimic de restrictie la sirop, iar aici cred ca ar suna la protectia copilului daca ar afla ca ii dai pastila, intrega, jumatate sau sfert :))
chinico, eu ii dau si ou si carne in aceeasi zi.
dandusa, am ras cand citeam de ziua voastra din parc... ma gamdeam la voi singure in parc, in casuta, in timpul ploii, si mi-am amintit de o prietena care se oprise intr-o seara cu fetita ei pe o banca. Prietena avea un rucsac cam plin cu de toate, jucarii, schimburi, mancare, etc, iar fetita adormise pe banca. Asa ca o doamna care trecea pe acolo a intrebat-o pe prietena mea, cu compasiune: "Draga mea, nu aveti unde sa dormiti in seara asta?"
Aa imi imaginam ca o sa vina si la voi cineva sa va intrebe daca nu aveti unde sa va duceti
Laura, ma bucur atat de mult pentru tatal tau!!! Doamne ajuta! Mai citeste forumul?
acs, eu asa ma enervez cand trebuie sa intru in tub! Si macar e scurt si cu diametrul mare, si am loc, dar nu-mi place deloc acolo!
Dar tu cu fusta si tocuri... oh, cred ca scoteam flacari pe nas
Urasc reclama!!!!!!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
kikineata spune:
Acs, ma bucur tare ca bursucul si-a mai revenit. Eu zic ca mai bine branza decat cascaval asa ca bucura-te. O poza cocotata in varf de topogan nu ti-a facut nimeni. Cand ai ocazia fa reconstituire cu poze cu tot.
Laura ma bucur tare pt. tine. Multa bucurie in familia voastra! Greul a trecut, recuperare usoara!
Bai care a zis de piramidon, mama mi-am amintit de el...te durea capu'...ia un piramidon, te durea alta...ia un piramidon....ce copilarie frumoasa am avut...of of mi-e dor. Io-te-o si pe Donia cu tetraciclina...ce-mi faceti mai.
Garga doarme, oare cand mai adoarme la noapte??
Donia spune:
quote:
Originally posted by kikineata
Bai care a zis de piramidon, mama mi-am amintit de el...te durea capu'...ia un piramidon, te durea alta...ia un piramidon....ce copilarie frumoasa am avut...of of mi-e dor. Io-te-o si pe Donia cu tetraciclina...ce-mi faceti mai.
ce nostalgii ai si tu! Mai spune...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.