Mamici de mladite &mugurasi de mai-iunie 2008 (84)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna, fetelor!

Miss Parker, pupam Daviducu frumos. Uneori nu imi vine sa cred ca tot asa ma uitam si eu la bebeluna si incercam sa-i intrezaresc trasaturile si acum ma uit la ea si okii ei frumosi ma umplu de bucurie!!!

Reallaura, imi pare rau de okisor... sa ne zici ce ai facut, de la ce era.

Azi semnam si noi contractul cu Medicover. Cleo, cu vaccinurile inteleg eu bine ca preturile lor sunt incluse in pretul abonamentului? (am mai avut o oferta de la unii si acolo le platea, doar inteparea era inclusa in abonament)

Tot azi mergem si la medicul de familie, sa ne catareasca si sa il mai intrebam una, alta... A mea cam stranuta (cel putin de 2-3 ori pe zi) asta de cand am nascut-o. Si toata lumea se sperie... Vaaaai, stranuta fata... Noi de grase ce suntem ne-am oparit un pic la gatutz sub gushita pe care o avem. Sa vedem cu ce putem da pe acolo. Banuiesc ca o si ustura saracutza, ca se cam fereste sa o ating acolo...

Va pup pe toate, de la a-z si pe toti bebelacii si bebelunele la fel!!!!!!

YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Buna fetele!!!

Ieri am luat o pauza pt ca...am dormit mai mult, am fost afara..etc.

Suntem ok, am incercat ieri sa ma mulg dupa supt dar nu am scos decat cateva picaturi...deci se pare ca Tudor papa tot.

MissParker...si eu aveam scurgeri...si dr mi-a zis ca e o secretie specifica la unele gravi si ca...sa nu ma ingrijorez ca nu e nik.
Chinabulina...offf imi pare rau ca te confrunti cu ceva probleme...dar trec si iti vei aminti cu placere aceste momente. Ia-ti cantar pt a vedea daca ai suficient laptic...si pt icter netrecut...tine-l mai mult la soare. Mie dr. mi-a zis ca unde vad soare hop si eu cu copilul.Si i-a trecut.
Elenuca felicitari...si sa-ti traiasca Lizuca, sa fie cuminte si mancacioasa!
Alish...pediatra mea mi-a zis ca la mare sa ma duc si sa stau cat de mult pot. E f. important pt fixarea calciului si a vit D (vigantolul)Cu stefan am fost din primul an iar anul asta merg cu amandoi 2 saptamani in August.

Fetelor...am si eu o problema si...nu stiu daca e ok. Tudor face kk de cateva ori pe zi dar...nu mai e asa ca la inceput...adica ca o omleta cu seminte...ci e destul de moale si ca niste mucozitati. Adica e ceva gelatinos dar...nu miroase uat ci mai degraba a mere acre. Din cate stiu...nu e ok kk asa geatinos...dar daca miroase ok...e ok. Soncer nu stiu ce sa fac..sa merg la dr. sa sa la s copilul in pace. Copilul e voios, doarme si nu plange fara motiv...deci...help!

Simonix...bravo pt controlul ok la dr. si pt bb sanatos!
Magnetism...bravo pt rezultate bune la analize...si petrecere frumoasa!
Lilly felicitari pt lungana si sanatate multa la amandoua!
Monikfelicitari pt printzesa...si refacere rapida!
Iulia...la noi nu l-au lasat....dar nici nu ar fi vrut el sa stea ca murea de 3 ori pana sa termin eu de nascut. Nu stiu unde il lasa..dar cred cu siguranta ca daca cotizezi bine de tot...in toate spitalele ii lasa.

Gata ca scriu la mesaju asta de 5 ore!!! offf...

Diana mamica de www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/72157604771385748/" target="_blank"> Tudor-Dumitru (17.04.2008) si de Stefan-Cristian (14.11.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/" target="_blank"> Poze 2008 cu cei 2 flacai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by YLARI

Buna, fetelor!

Miss Parker, pupam Daviducu frumos. Uneori nu imi vine sa cred ca tot asa ma uitam si eu la bebeluna si incercam sa-i intrezaresc trasaturile si acum ma uit la ea si okii ei frumosi ma umplu de bucurie!!!

Reallaura, imi pare rau de okisor... sa ne zici ce ai facut, de la ce era.

Azi semnam si noi contractul cu Medicover. Cleo, cu vaccinurile inteleg eu bine ca preturile lor sunt incluse in pretul abonamentului? (am mai avut o oferta de la unii si acolo le platea, doar inteparea era inclusa in abonament)

Tot azi mergem si la medicul de familie, sa ne catareasca si sa il mai intrebam una, alta... A mea cam stranuta (cel putin de 2-3 ori pe zi) asta de cand am nascut-o. Si toata lumea se sperie... Vaaaai, stranuta fata... Noi de grase ce suntem ne-am oparit un pic la gatutz sub gushita pe care o avem. Sa vedem cu ce putem da pe acolo. Banuiesc ca o si ustura saracutza, ca se cam fereste sa o ating acolo...

Va pup pe toate, de la a-z si pe toti bebelacii si bebelunele la fel!!!!!!

YLARI

ylari, io asha am ramas cu impresia: ca Infarixul e inclus. Mai intreaba si tu. Nu sunt incluse insa extra-uri: rotavirus+ prevenarul (astea is controversatele vaccinuri: unul pt enterocolite + unu pt meningita & nu mai stiu io ce.)
despre gatuts, si la noi e cam iritat, dupa baitsa insist sa o sterg acolo, sa fie bine uscat, si daca peste zi mi se pare ca mai transpira, io am un ceai facut permanent (ceai de baitsa la bebi- fac zilnic sau la 2 zile, si pun intr-un bibe mare, care nu il fol) si iau de acolo cu o vata si sterg unde mi se pare ca e nevoie: gat, fund, pasarica...

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra

povestea nashterii

Mergi la inceput

mama, cleo, vorbesti in chineza cu mine despre vaccinurile astea... constat ca nu stiu nimic despre subiectul asta. Am doar carnetul pe care mi l-au dat in maternitate cu vaccinurile obligatorii... atat. unde ma pot documenta si eu?

Si despre ceiutul de baitza, iar nu stiu nimic... exista ceva special conceput? sau se poate face in casa amestecul?

sunt cam depasita de situatie... uof, uof........................

YLARI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

stiti cu ce am tratat eu diversele iritatii ale laurei, inclusiv cosuletele alea albe de ii apareau pe fata? (in romaneste parca ii zice dermatita atopica) - cu crema de fund cu oxid de zinc! e al naibii de eficienta. a fost ideea mea personala cumva indusa de o sugestie a maica-mii care toata viata s-a chinuit cu cosuri urate pe fata si mi-a zis ca oxidul de zinc face minuni.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

Felicia, multumesc pentru actualizare. Numele ales este Iustin
Ylari, din intelepciunile de la curs, ca deocamdata nu pot vorbi din experienta personala, stiu ca bebelusii stranuta des. asta nu inseamna ca sunt raciti. perisorul ce se afla in nasul adultilor, cu rolul de a filtra aerul la ei nu exista deocamdata, asa ca stranutul este singura modalitate de a se apara de praf, polen si alte particule existente in atmosfera.
ce ni se recomanda?
- sa evitam expunerea copilului in gradini, pe sub copaci sau zone excesiv poluate
- eliminat pe cat posibil praful din casa
daca nu este insotit de febra, nu ai de ce sa-ti fac griji!

Mergi la inceput

quote:

mama, cleo, vorbesti in chineza cu mine despre vaccinurile astea... constat ca nu stiu nimic despre subiectul asta. Am doar carnetul pe care mi l-au dat in maternitate cu vaccinurile obligatorii... atat. unde ma pot documenta si eu?

Si despre ceiutul de baitza, iar nu stiu nimic... exista ceva special conceput? sau se poate face in casa amestecul?

YLARI

deci cu vaccinurile, cere parererea dr-ului cel mai bine. Daca cetesti prea multe, o iei razna. Ca mine
Deci, sunt vaccinurile din schema obligatorii, si cica ar fi un producator le-a facut mai 'bine tolerate', cica, adica fara efecte secundare (unii mai fac o usoara febra, altii nu au pofta de mancare, etc). Asta ar fi Infarix-ul. Infarix-ul e cu bani, in farmacie costa cam 250-300 roni, dar am ramas cu impresia din discutia cu Medicover-ul, ca KidKard acopera acest Infarix. Si e ceva la bani, ca ilf aci la 2 luni, 4 luni, 6 luni si 12 luni; practic lunile alea abonamentul isi merita cu varf si indesat banii.

In plus, mai sunt promovate 2 vaccinuri (discutii pro si contra, la fel ca la nastere naturel/cezariana):
-rotavirus =pt enterocolite (astea isa diareeile alea pacatoase cu febra, varsaturi, diareea, si la care se ajunge in spital, cu perfuzii brrrr)
-si prevenar-ul, care acopera: meningita, unele preumonii etc.
A se mentiona, virusii care provoaca bolile aste a sunt mult multi. Vaccinurile acopera anumite trunchiuri (alea mai des intalnite, si mai dure),dar nu pe toate. Asta nu inseamna ca bebe nu mai face diaree niciodata...sau nu mai raceshte niciodata.
Inca nu stiu daca o sa le fac, astea 2 se pot face si mai tarziu, pe la 6 luni -1 an, o sa cer parerea prietenei mele medic, cat si a dr-ului.

cat despre ceai de spalat bebe, in sapt 38 m-am dus la plafar. Si am cerut tot ce aveau ceaiuri de lactatie+ ceaiuri de bebelushi. Si cand am cerut de galbenele- sa am cu ce sa ii fac baitsa, tanti mi-a sugerat si o cutie de Ceai de Baitsa (care cuprinde plicuri cu musetel, galbenele, sunatoare, si nu mai stiu ce relaxant). Acum fac 500ml de ceai, cu 2 plicuri, si spal fundu fetei cam 36 ore. A, nu am mai fol. bepanthen decat 1 data pe zi, si nici nu s-a iritat... deci ceaiul asta tot e fain la ceva. A, cica poti sa il faci si mai concentrat, si pui in apa din caditsa cand ii faci baie. Asta daca vrei sa iti complici ritualul. Dar noi cum nu facem baie in caditsa, ci doar la chiuveta (pe motiv de Motan Incaltsat in cizmulitse albe de gips), il fol. asha, la spalat si racorit fundul.

A, fetelor, am luat-o razna. Am incercat sa masor fata cu metrul de croitorie, si mi-a ieshit 58cm. . Deci s-a lungit. Nu am cantar, si nici nu imi mai iau, pt ca... ash cantari si cizmele de gips! Asha ca, pana marti seara, cand ni le da dr Ortoped jos, si apoi mergem la Medicover sa ne vada tanti pediatru... sper ca a luat in greutate. Ca noua asha ni se pare, ca e mai grea.

Edit:
-am mai dat un search pe net. M-a mancat in cur ca pe zambilica. Deci prevenarul acopera ceva streptococi si pneumococi, infectii care ar duce si la otite, si la pneumonii, si la meningite, si la bronshite. Asta nu inseamna ca nu mai sutn alti virusi care duc la otite... Dar macar scapi de grija unora. A, io o sa aman cat mai incolo. Si asha in primele luni de viatsa o voi cocoloshi, si asha face multe vaccinuri la inceput: 2 luni, 4 luni, 6 luni...deja mi se pare f. mult.

povestea nashterii

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alra

stiti cu ce am tratat eu diversele iritatii ale laurei, inclusiv cosuletele alea albe de ii apareau pe fata? (in romaneste parca ii zice dermatita atopica) - cu crema de fund cu oxid de zinc! e al naibii de eficienta. a fost ideea mea personala cumva indusa de o sugestie a maica-mii care toata viata s-a chinuit cu cosuri urate pe fata si mi-a zis ca oxidul de zinc face minuni.

Vacanta cu Laura in Romania

iti sustin ideea. Oxidul de zinc le usuca si ajuta pielea sa regenereze. Probabil tot pe principiul asta e atat de bun pt iritatiile fundului. Dar sa aplici numai local, pe ele. Nu ca la fund..pe supr. cat mai mare .

povestea nashterii

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by stefany_p

Felicia, multumesc pentru actualizare. Numele ales este Iustin
Ylari, din intelepciunile de la curs, ca deocamdata nu pot vorbi din experienta personala, stiu ca bebelusii stranuta des. asta nu inseamna ca sunt raciti. perisorul ce se afla in nasul adultilor, cu rolul de a filtra aerul la ei nu exista deocamdata, asa ca stranutul este singura modalitate de a se apara de praf, polen si alte particule existente in atmosfera.
ce ni se recomanda?
- sa evitam expunerea copilului in gradini, pe sub copaci sau zone excesiv poluate
- eliminat pe cat posibil praful din casa
daca nu este insotit de febra, nu ai de ce sa-ti fac griji!

Multumesc, este logic raspunsul tau, mai ales ca am si explicatia acum. Din maternitate retinusem ca "stranutul este fiziologic la bebelusi, sa nu va apucati sa impopotzonati copiii cu o mie de haine pe ei..." Dar nu stiam sa le argumentez astora de acasa ce si cum...

alra, traiasca ideile indraznete. Ieri am dat-o si eu cu o crema cu oxid de zinc si parca arata mai bine. Yupiiiii, pupici!

YLARI

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cleo78

quote:

YLARI

deci cu vaccinurile, cere parererea dr-ului cel mai bine. Daca cetesti prea multe, o iei razna. Ca mine
Deci, sunt vaccinurile din schema obligatorii, si cica ar fi un producator le-a facut mai 'bine tolerate', cica, adica fara efecte secundare (unii mai fac o usoara febra, altii nu au pofta de mancare, etc). Asta ar fi Infarix-ul. Infarix-ul e cu bani, in farmacie costa cam 250-300 roni, dar am ramas cu impresia din discutia cu Medicover-ul, ca KidKard acopera acest Infarix. Si e ceva la bani, ca ilf aci la 2 luni, 4 luni, 6 luni si 12 luni; practic lunile alea abonamentul isi merita cu varf si indesat banii.

In plus, mai sunt promovate 2 vaccinuri (discutii pro si contra, la fel ca la nastere naturel/cezariana):
-rotavirus =pt enterocolite (astea isa diareeile alea pacatoase cu febra, varsaturi, diareea, si la care se ajunge in spital, cu perfuzii brrrr)
-si prevenar-ul, care acopera: meningita, unele preumonii etc.
A se mentiona, virusii care provoaca bolile aste a sunt mult multi. Vaccinurile acopera anumite trunchiuri (alea mai des intalnite, si mai dure),dar nu pe toate. Asta nu inseamna ca bebe nu mai face diaree niciodata...sau nu mai raceshte niciodata.
Inca nu stiu daca o sa le fac, astea 2 se pot face si mai tarziu, pe la 6 luni -1 an, o sa cer parerea prietenei mele medic, cat si a dr-ului.

cat despre ceai de spalat bebe, in sapt 38 m-am dus la plafar. Si am cerut tot ce aveau ceaiuri de lactatie+ ceaiuri de bebelushi. Si cand am cerut de galbenele- sa am cu ce sa ii fac baitsa, tanti mi-a sugerat si o cutie de Ceai de Baitsa (care cuprinde plicuri cu musetel, galbenele, sunatoare, si nu mai stiu ce relaxant). Acum fac 500ml de ceai, cu 2 plicuri, si spal fundu fetei cam 36 ore. A, nu am mai fol. bepanthen decat 1 data pe zi, si nici nu s-a iritat... deci ceaiul asta tot e fain la ceva. A, cica poti sa il faci si mai concentrat, si pui in apa din caditsa cand ii faci baie. Asta daca vrei sa iti complici ritualul. Dar noi cum nu facem baie in caditsa, ci doar la chiuveta (pe motiv de Motan Incaltsat in cizmulitse albe de gips), il fol. asha, la spalat si racorit fundul.

A, fetelor, am luat-o razna. Am incercat sa masor fata cu metrul de croitorie, si mi-a ieshit 58cm. . Deci s-a lungit. Nu am cantar, si nici nu imi mai iau, pt ca... ash cantari si cizmele de gips! Asha ca, pana marti seara, cand ni le da dr Ortoped jos, si apoi mergem la Medicover sa ne vada tanti pediatru... sper ca a luat in greutate. Ca noua asha ni se pare, ca e mai grea.

Edit:
-am mai dat un search pe net. M-a mancat in cur ca pe zambilica. Deci prevenarul acopera ceva streptococi si pneumococi, infectii care ar duce si la otite, si la pneumonii, si la meningite, si la bronshite. Asta nu inseamna ca nu mai sutn alti virusi care duc la otite... Dar macar scapi de grija unora. A, io o sa aman cat mai incolo. Si asha in primele luni de viatsa o voi cocoloshi, si asha face multe vaccinuri la inceput: 2 luni, 4 luni, 6 luni...deja mi se pare f. mult.

povestea nashterii

Sarut mana.............. sunt in ceatza locala si mai tare.... (glumesc) Doar ca e foarte serioasa treaba asta cu vaccinurile... si complicata... si... noi am facut tot asa milioane de vaccinuri????

YLARI

Mergi la inceput