Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (73)
Raspunsuri - Pagina 19
vias spune:
....eu am dormit cand m-am intors de la servici si acum am fost sa mananc 

...urasc chestia cu mancatul!
Mi-a reparat Cristi aragazul....in sfarsit pot gati...abia astept....si a mai adus si materiale pt zugravit..

Of mai fetelor...eu maine fac 33 de saptamani...si cand ma gandesc ca nu am zugravit...casa arata ca naiba...hainute nici macar nu am cumparat...sau ceva acolo...ma apuca iar disperarea...

Mai bine merg la culcare....iar imi dau seama ca sunt in cea mai proasta situatie..

Noapte buna,
Cami 33s, cu
Timeea Cristina
pustai
mobriq spune:
Se pare ca lipsa chefului de servici e generala, ca si io sufar de ea ... si totusi mai am 37 de zile lucratoare - le-am numarat azi
- tre sa ma mobilizez cumva. Turtu si tu pleci sa nasti direct de la servici ? In Belgia legea m-a obligat sa ma opresc cu o saptamana inainte de due date si aici is chiar 4 saptamani. Nu te descuraja cu cresa si mai cauta, tre sa fie si alternative de genul familie gazda care are grija de aprox 5 copii. O solutie tot trebuie sa gasiti!
Despre decalotare: mie mi mi-a zis nimeni ca tre facuta si drept urmare nu m-am bagat. O singura data s-a intamplat sa se inroseasca si sa se umfle varful putzei si am mers urgent la medic, care i-a prescris un unguent (antibiotic) oftalmic, si i-a trecut. Acum ca veni vorba chiar ma intrebam cand se produce "natural" decalotarea si am citit dintr-un link dat de Marimar ca la adolescentza ( asa zice si taicasu din experientza lui) - deci nu imi fac probleme.
Io nu iau absolut nici o pastila, dar o sa-mi fac analizele pt fier in curand. Maine merg la moasha. Probleme cu carcei nu am inca, doar dimineatza tre sa fiu atenta cand ma intind.
Monica
28+ si Eduard (05.04.04)
Nati spune:
Sun, mersi de intrebare, am fost la control, m-au chinuit ca pe hotii de cai (vb vine), a mers si masinaria.
Am stat vreo jumatate de ora pe spate in tubul ala, si cand am terminat sa ma dau jos din pat, nici ca am putut.
Cred ca a pus asta micu presiune pe coloana mea, ca nici picioarele nu le simteam.
Ieri ca niciodata, mergeam schiopatat, asa de tare ma durea soldul drept. Azi de dimineata vad ca e mai bine.
M-au pus si la raze X, sa vada daca capul lui bebe are loc sa treaca prin pelvis, sau pe unde o trece,si are loc destul slava domnului, nici nu-si face griji medicul, ia facut poza si la plamanii lui bebe, plamanul cu chist e umflat cum trebui asta insemnand ca el isi exerseaza plamanii, adica respiratia,e aproape de marimea celui fara probleme.
Medicul este optimist ca juniorul va respira singurel dar cum socoteala de acasa nu se portiveste cu cea din targ nu se stie ce va fi atunci la nastere, dar pt orice eventualitate va fi pus la aparat pana ii face injectia aia de maturare a plamanilor.
Seful sectiei, cel cu care voi naste mi-a spus clar si calm ca voi naste cat se poate de natural, fara epidurala, doar cezariana daca intervine ceva cu nasterea normala.
M-au pus sa-l monitorizeze pe bebe, am stat vreo 40 de minute, ii bate inima cam cu 137-149 batai, mai sarea pe la 160-190 cand baga cate o saltareata in garsoniera lui
.
Mi-a luat o proba din nas, pt nu stiu ce infectii, mi-a luat sange, aceiasi poveste, nu imi gasesc venele, asa ca tot din palma mi-au luat.
Mi-a facut control pe masa, colul e beton, nici semn ca se apropie de vreo nastere
.
Si la final, asistenta sa-mi faca masaj la sfarcuri si sa vada daca am productie de colostru, doare al naibii masajul ala, cica sa obisnuiasca sfarcurile cu suptul bebelusului.
Colostru am din belsug, se mira si ea, de cat poata sa iasa, imi venea sa zic, mai lasa si pt asta micu cand o avea nevoie.
Am intrebat daca ma pot rade eu acasa, au zis ca nu, trebui sa o faca ei, dar numai in jurul vaginului rad ei, nu toata zana, asa ca m-am linistit.
Clisma se va face obligatoriu, ma apuca batul de pe acum cand ma gandesc la momentul ala candid
, asta e, ce nu facem noi pt bebe.
Pe la inceput ecografiei, arata ca sta micul are 4.093kg, am scos un Poftim!? speriat, dar pana la urma are 3.700kg, m-am mai linistit.
Oricum e un grasun, medicul se bucura ca e asa ca o sa le vina mai usor sa se ocupe de el cu operatia, decat daca era slabut si firav.
Si cam astea sunt vestile de ieri de la vizita medicala. Dupa saptamana 38 are sa ma interneze in spital, si sa inceapa distractia.
Te pup, si spor la treburi, pregatiri pt Galu.
Eu ma retrag, merg sa bag un aspirator in casa, sterg un praf si sa vad ce bag in oala, ca bate vantul rau in bucatarie.
Spor la treburi si aveti grija de voi si de burtici.
36+
www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze
violeta29 spune:
Bunadimineatza , haideti la cafeluta
!
Astazi e ultima mea zi de muncaaaaaaa!!!

. DE maine intru in concediu de odihna si apoi in prenatal, off cat am asteptat momentul asta.
Mda iar acum sa citesc din urma, ca ati scris nu gluma!
Speranta moare intotdeauna ultima!
cea mai fericita
27+ cu
Alexandra Valentina
www.flickr.com/photos/26288269@N04/" target="_blank">in asteptarea unei minuni
mult asteptat
ankalaura spune:
Neata
De fapt, mie mi-e somn, ca m-am trezit pe la 3 si nu am mai putut dormi. Asa ca, dupa o ora pierduta in pat, doar-doar sa adorm la loc, m-am ridicat, mi-am facut un ness cu lapte rece, si m-am pus pe citit.
Capri - ma bucur ca domnisoara e bine. De unde ati pus net pana la urma?
PICIOARELE UMFLATE - si la mine sunt teribil de umflate. Mi-am luat niste balerini foarte moi, special pentru etapa asta. Ma asteptam la picioare umflate pentru ca si la Eliza am patit la fel. Seara nu mai incap nici in papuci, desi am niste crocodili din aia...
VITAMINE - sa imi fie rusine, dar uit sa le iau de vreo 2 luni. Totusi, nu m-am agitat. Medicul mi-a zis ca nu e nevoie sa iau daca mananc normal. Iar eu mananc chiar foarte variat.
ANALIZE - intre sapt 28 si 36 mi-a recomandat sa fac culturi din col strepto B, sumar de urina si niste chestii la sange (HLG, TGO, TGP, fe, Ca,....) Le-am facut la sfarsitul sapt 27 si acum mipa zis sa le repet, desi imi iesisera bine si atunci. Asa ca le repet. Ma duc sambata la culturi si pe 4 iunie la sange. Eu le fac la Synevo. De Medlife m-am lecuit. La fel si de Sanador.
La SERVICIU mai am AZI SI MAINE
Doamne, abia astept sa termin ca nu mai pot. Este foarte stresant, enorm de mult de lucru, agitatie, mult, mult, mult... multe sedinte, multe probleme.... m-am saturat!!!! Stau cam 10 ore pe zi, ceea ce e prea de tot. NU MAI VREAUU!!!!
Eu o sa fac cerere pentru salariul ala mediu pe unitate imediat dupa ce nasc, ca sa nu ma lungesc, poate se fac ca uita
Si asa nu mai vor sa ne dea prima de nastere pe care noi o avem in regulament (e 4 milioane, nu e mare lucru, dar daca tot e in regulament, de ce se fac ca ploua acuma? Cica pentru ca sunt obligati sa dea salariul, pe care, pana acum, nu la cerut nimeni. Asa ca, daca tot nu il cerea nimeni, ca lumea nu stia de el, ei ziceau merci si dadeau 100 de euro)
Sambata cred ca mergem dupa patut.
Gata. Ma duc sa ma imbrac si sa trezesc fata. Azi merge la teatru si nu trebuie sa intarziem la gradinita ![]()
Va pup pe toate.
Ce ziceti de semnatura mea??
Anca mami de Eliza si
35+ cu
Ligia Stefania
M&M spune:
Neata!!!!
Ce matinala sunt in ultima vreme!!![]()
Tecky, tot nu te-a lasat raceala!!! Am vazut camera Ralucai, e frumoasa !!!!
Super ca mama ta a iesit la pensie, mami meu mai are mult pana la pensie!!!
Dia, diferenta este ca, atunci cand sugi Maltoferul, acesta ajunge mai rapid in circulatia sangvina decat atunci cand este inghitit !!!
Nati, ma bucur ca ai venit cu vesti bune!!! CUm adica masaj la sani??!!! Aici nu am auzit sa se faca??!!! Sau poate sunt eu total pe din-afara...
Violeta29, super !!!!
Servesc si eu din cafelutza oferita de tine.
Anka, ce bine, doar 2 zile de serviciu!!! CHiar ma gandeam cat mai rezisti la cate ai povestit!!!
Super semnatura..deja 35 de saptamani!!!
Cristina
28+ ,cu
Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"
vias spune:
'neata gagici cu burtici,
am ajuns la servici si-mi beau
cu mult laptic...yami...yami..
Fetelor, aseara a venit Cristi si mi-a adus un gel TROXERUTIN (pt picioare umflate), mi-a facut aseara masaj cu el si azi de dimineata...si va spun...dupa mult timp picioarele mele si-au revenit la normal...au si ele o forma..![]()
Si eu mai am 2 zile...sau ma rog,...cu luni..3 zile...si apoi acasa...sa ma rasfat si eu putin...![]()
Sambata merg la nunta...sper sa nu am probleme cu incaltamintea...de asta imi este mie putina teama dar sper sa fie ok...
Bujo saptamana viitoare esti invitata mea la o cafeluta....prea de mult timp te amenint cu cafeaua asta la mine acasa...dar sapt viitoare avem de umblat...![]()
![]()
...abia astept!!
Si acum sa ma intorc la treaba...

Cami 33s, cu
Timeea Cristina
pustai
oanasm spune:
buna dimineata burtoase dragi![]()
dma nici eu nuam dunga neagra...puful de pe burtica a devenita ceva mai inchis la culoare..si io parca parca zaresc uneori o unmbra vaga a liniei nigra..
sotu zice ca nu vaz bine
nati ce dea vesti bune ai adus!!! mm...asta as vrea si io..sa se uite la bazin cu raze nush cum..dar la noi nu am auzit de asa chestie...
irda si mona bun venir acasica!!!! refacere grabnica si asteptam pozici!!!
mamicile!!!!
vitamine io iau materna in continuare..si fe (tardiferon, feratab..cand cum ce gasesc) si-s cuminte, ca le iau zilnic ![]()
no..ce-am mai vrut sa zic.....nu-mi pica fisa acu'
Oana
27+ cu

o noua viata
filmuletz bb
flo1980 spune:
Buna dimineata gravidutzele!
Azi am implinit 35 saptamani....sunt tare mandra, am reusit sa-l mai tin pe bebe 2 saptamani, sper ca mai reusesc cel putin 3! Doamne ajuta!
Ce mult conteaza sa stai in pat....mi-e asa greu uneori dar merita!
Simt presiune mare pe bazin cand stau in picioare sau in sezut....dar burtica e tot sus.
Violeta29 , ankalaura ma bucur pentru voi! Concediu placut! Relaxati-va cat mai mult, caci atunci cand va veni bebe o sa plangeti dupa vremurile astea....
Despre decalotare.... eu am patit-o cu Alex. De cand era mic mi-au zis ca preputul e foarte strans si nu puteai deloc sa decalotezi, asa ca pe la 5 luni am mers la chirurgie cu el si i-a desfacut putin cu o pensa acolo. A plans mititelul de ti se rupea sufletul. Apoi a urmat sa-l desfac eu zilnic si sa-i dau cu unguent cu galbenele timp de o saptamana, apoi decalotat si spalat la baita. A fost bine pana la urma. Deci a scapat de circumcizie.
Unii baieti au norocul sa nu aiba nevoie de ajutor, decalotarea sa se faca bine de la inceput ( cunosc multe cazuri).
Am intalnit pe cineva care a amanat interventia pana la varsta de 4 ani si apoi automat i s-a facut circumcizie. Urina cu sange si facea des infectie urinara.
Acum va orientati si voi si mai intrebati si medicul daca e nevoie.
toate burticile! Sa aveti o zi buna!
Flory mami de Alex si
35+ cu 
AMR 5 saptamani 
bebe 2
pozele mele
AnnaBaby spune:
Neata fetele. Am aparut si eu cu o
.
Bineinteles ca dupa ziua de ieri cand am umblat prin oras vreo 2 ore, dupa care am stat la bucatarie alte 2 ore si apoi am plecat intr-o vizita alte 3 ore - mi s-au umflat iar picioarele. Gata, azi stau cuminte si nu mai plec nicaieri, ma uit la televizor, sau ma apuc si eu in sfarsit sa vad seriile din Prison Break ca nici acum nu m-am uitat la filmul asta - cand s-a uitat sotul mie imi era mult prea somn si nu eram in stare sa satu noaptea sa ma uit la film. Asa ca mi-am propus de mult sa fac asta cand intru in concediu.
Partea nasoala este ca nu pot sta mult pe scaun la calculator, ca sotul nu mi-a adus inca laptopul, asa ca mai am de asteptat, ca saptamana asta a fost foarte ocupat la birou si etc. Asa ca mai vb mai tarziu ca mi-e teama sa nu ma umflu mai tare daca stau prea mult pe scaun cu picioarele in jos. Va 
Anna
32+ cu
Ioana Maria
AMR 8
vinebarza
bebe
poze