Va rog, informatii din Australia!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Marius, daca imi pot permite o idee-doua. Eu n-am nici o indoiala ca te vei descurca in NZ sau Australia, pe plan profesional, orice ti-ai alege, dupa cit te stiu, ai tot ce-ti trebuie. Copiii vor fi fericiti n-am auzit de copii de virste mici sa nu se adapteze, mai ales NZ e un paradis pentru copii, criminalitate aproape inexistenta, scoala e minunata, vremea asisderea, mincarea naturala cea mai buna din lume, fara polutie. Si-n general prognozele sint bune pentru cei care emigreaza in zonele calde. O gramada de englezi acum emigreaza spre AU si NZ din aceleasi motive.
Singurul lucru la care m-as gindi un pic mai mult in cazul tau e departarea de tara. NZ nu e Europa, nu e nici macar US. E departe, vizitele acasa vor fi rare. Daca esti nostalgic la mamaliga, rude, surprize-surprize, sufletul romanesc, miorita, Porumbescu...etc s-ar putea ca astea sa devina un obstacol. Cum ziceam cei mai multi trec peste, dar asta zic eu ar cam fi cel mai mare obstacol ( daca e sa fie vreunul) pentru tine ( cum te stiu eu).
Eu iti urez succes orice ai alege,
A

Ramona, in australia de ex iti poate refuza intrarea daca esti obez sau ai alte probleme medicale, iar cu onorabilul Cunlife am io oarece discutii personale,

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

De ce nu imbinati placutul cu utilul? Iti organizezi un concediu in Au sau Nz, impreuna cu familia, si iti cauti de lucru.
Isi poate cauta si sotia ceva de munca....niciodata nu stii norocul omului.
E bine sa fiti impreuna, hotarati daca va place si daca e tara in care vreti sa locuiti, luati hotararile impreuna, va consultati si sfatuiti.
Stiu ca e o cheltuiala mai mare insa s-ar putea ca sa aiba sanse de succes mai sporite.
Am mai vazut persoane singure si nu toti au fost ok. Unii chiar s-au lasat pagubasi repede. Pt ca nu e usor. Te razbeste singuratatea.....e o tara noua, nu cunosti pe nimeni, banii sunt chibzuiti sa-ti ajunga cat mai mult, putinele cunostinte printre romani te ajuta mai mult sau mai putin dar nu sunt alaturi de tine la fel ca familia.

despre job ....poti incerca din tara sa-ti depui CV uri si sa intrebi daca in cazul in care vii aici sunt dispusi sa te considere.
Daca iti stabilesti din romania 4-5 contacte te-ar ajuta mult.
Si daca primesti raspunsuri "esti bun si ne-ar placea sa te avem dar insa nevoie pe cineva acum" tot un semn bun este.
Ar f ca o evauare inainte de a te apuca sa faci cheltuiala cu trambalatul......daca trimiti 100 de CVuri si nu iti raspunde nimeni poate gasesti alta abordare....

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary Oz spune:

Noi am fost operativi si nu am stat prea mult pe ganduri .Ca si in cazul vostru, Marius ,viitorul prindea sa se ingusteze cu toate ca nu stateam in drum sau sa murim de foame dar pt copii cea mai buna protectie era sa-i "scoatem"de acolo cea ce bine am facut si nu vom regreta niciodata pasul facut.Nu uita ca Au si NZ sunt tari civilizate, nu pleci in pustiu ca deschizator de drumuri ca dupa aia sa suni adunarea pe noi taramuri.Eu nu vad asta decat ca timp si sanse irosite.Cat priveste copii nu sunt motive de ingrijorare atat timp cat mamele si copii sunt prioritati nationale care se bucura de o atentie deosebita din partea guvernului.
Daca nu esti inca decis pt pasul asta vezi aici de ce altii s-au hotarat deja.
http://www.emigrare.info/forum/viewtopic.php?t=1635&postdays=0&postorder=asc&start=0
Mult succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Aaaa, nuu.
Decizia este luata si dupa cum spuneam ne-am oprit in urma cu 6 ani din motive ce nu mai conteaza. Oricum ar fi procesarea va avea loc doar atat ca m-am gandit sa vad daca exista si variante mai optime. Una dintre ele fiind plecarea mea inainte. Recunosc faptul ca este doar o idee nu stiu cat de buna sau cat de rentabila, ca in fapt copiii ar continua intre timp sa-si vada de viata lor aici unde este Ok nu i-as da peste cap. Recunosc faptul ca nu stiu pe nimeni nicaieri deci plec strict la liber dar... de undeva trebuie inceput, nu?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Marius, indiferent de tara pe care o ve(t)i alege, eu iti urez succes mult si sa ne scrii si cind o sa fii la Antipozi!

Australia e marea mea dragoste. Poate chiar o sa ne mutam acolo in viitor. Si atunci ne-ar fi si NZ mai aproape - sa putem vizita Raiul pe Pamint, cum i se mai zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Marius,
din punctul meu de vedere e mai bine sa ajungi rezident in Australia, indiferent daca decizi sa lasi familia in urma pentru o vreme sau nu. Vizele de munca sunt foarte restrictive, nu ai asigurare de sanatate si cea particulara (pe care vei fi fortat sa o faci) te va costa o gramada de bani. Apoi nu primesti nici un fel de ajutor iar angajatorul te are la mana si in cazul in care renunta la serviciile tale trebuie sa parasesti tara in 2 sapt. Nu poti schimba jobul fara sa schimbi viza si trebuie sa platesti scoala de stat pentru copii. Daca ajungi ca rezident permanent si ai copiii cu tine, scoala e gratis, ai asigurare medicala gratuita, ai retete compensate in prima perioada cand ai venit mic, si primesti alocatie 500 dolari/copil pe luna. Daca ai 2 copii cu banii aia aproape iti platesti chiria care in prima faza e cheltuiala cea mai mare pe care o vei avea. Poti sa lucrezi ce vrei, cat vrei si in cate locuri vrei. Joburi necalificate se gasesc foarte usor iar unele sunt platite binisor. Copiii se adapteaza foarte repede, mult mai repede decat parintii . Din cate am observat eu, e mult mai usor atunci cand toata familia se muta odata pentru ca e foarte greu sa fi de unul singur intr-o tara straina si sa nu ai cu cine sa te sfatuiesti sau pe cine sa strangi in brate seara .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

"Joburi necalificate se gasesc foarte usor iar unele sunt platite binisor."

Nu e intrebare tendentioasa: Ce inseamna joburi necalificate? La care te referi?

Eu inteleg ca Marius vrea sa vina si sa caute un job cel putin egal cu ce are in romania.

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Marius, are dreptate Bird cu ultimele fraze (de restul stie ea mai bine oricum, ca e acolo), e mult mai usor cu familia, nu singur. Multi emigrati singuri au renuntat si s-au intors de unde au plecat. Cei cu familii au suportat totul mult mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by ina_nz
Nu e intrebare tendentioasa: Ce inseamna joburi necalificate? La care te referi?

Eu inteleg ca Marius vrea sa vina si sa caute un job cel putin egal cu ce are in romania.

Joburi necalificate sunt joburi de supravietuire, la magazin, la un restaurant, etc. Nimeni nu emigreaza ca sa faca o cariera din joburi necalificate dar la inceput pana iti faci intrarea in meseria ta, e bine daca poti sa muncesti ceva care sa-ti platesca facturile si sa iti dea posibilitatea sa-ti exersezi engleza.

Problema cu venitul in excursie in cautarea unui job este ca angajatorii nu se incurca cu cineva care nu stie cand poate sa inceapa, pe care trebuie sa-l sponzorizeze, etc. Prea multa bataie de cap. Daca mai punem la socoteala ca Marius vine din Romania, tara despre care multi nu stiu mai nimic (si asta din fericire ) se mai adauga un obstacol pentru ca iarasi angajatorii vor fi reticienti.

Eu personal prefer sa nu imi pun lantul de gat si nu m-as simti deloc confortabil sa depind de un angajator care sa imi dicteze sederea in tara. As prefera sa vin ca rezident, om liber si daca nu imi convine angajatorul in loc sa stau sa sufar si sa-l suport, il schimb si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cana spune:

Dupa parerea mea din cate am citit si in alte parti la inceput nu va lucra in domeniu deoarece:
1 nu are experienta australiana
2 depinde de nivelul limbii engleze care trebuie sa fie cat mai avansat.
Pentru inceput e bine sa accepte orice job pentru asi plati cele necesare vietii ,dupa ce se dezmaticeste ce si cum merg lucrurile acolo ii va fi mai usor
Poate sa faca o alta calificare in alt domeniu sau voluntariat se poate sant alte perspectivedecat aici.

Mergi la inceput