Va rog, informatii din Australia!

Va rog, informatii din Australia! | Autor: miriama

Link direct la acest mesaj

Fetele din Australia, va rog mult, ajutati-ma cu niste informatii despre orasul Perth. Sotul meu are o oferta de munca acolo ca expat si in cateva ore trebuie sa dea un raspuns. Am vrea sa avem o idee cum e viata acolo, clima, preturi, chirii, daca exista scoala internationala pentru copii si orice altceva credeti ca ar fi util de stiut. Va multumesc mult!!

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Acum vine iarna in australia...masinile circula pe invers...sint multe anomalii in zona aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Guestus, ai dreptate, dar nici in Romania nu-s toate drepte si mai sunt si pe bani putini. Daca ar fi de infruntat numai iarna, parca nu ne-am speria prea tare. Vorba e cum stam cu cheltuielile de zi cu zi, sa nu ne trezim ca facem drumul degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

draga mea, sunt niste forumuri de emigrare, da un google si ai sa gasesti.
Desi nu locuiesc in Australia, as putea sa imi dau o parere, din perspectiva canadiana

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Initial creeata de miriama

Fetele din Australia, va rog mult, ajutati-ma cu niste informatii despre orasul Perth. Sotul meu are o oferta de munca acolo ca expat si in cateva ore trebuie sa dea un raspuns. Am vrea sa avem o idee cum e viata acolo, clima, preturi, chirii, daca exista scoala internationala pentru copii si orice altceva credeti ca ar fi util de stiut. Va multumesc mult!!

Perth e un oras foarte frumos cu clima minunata. Nu inteleg cum primeste sotul tau un job ca expat, este australian? Joburile serioase nu iti cer raspuns in cateva ore, fiti atenti la chestia asta. Nu stiu ce intelegi prin scoala internationala .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Mie mi se pare ciudata oferta aia de lucru, vorba lui Bird. Ce intelegi prin expat? Un angajator serios nu face o oferta asa, la o conversatie pe chat, presupune un volum mare de acte justificative pt. immigration, din partea lui, si nu se face cit ai bate din palme. Voi ati verificat valabilitatea ofertei inainte de a va face planuri de cistig, calatorie, trai la Antipozi? Ca vorba lui Guestus, sint multe anomalii pe-aici, normale pt. noi, sofatul "pe partea ailalta" e numai un aspect, inexistenta spagii e o alta anomalie..Ai dreptate, Guestus, sintem sariti din limita normalului. Cit despre scoli, atita timp cit aveti rezidenta temporara, copiii merg la scoala ca si cei cu rezidenta permanenta, nu exista "scoala internationala"(btw, ce inseamna in acceptul tau scoala internationala?) si nu stiu alt sistem de invatamint decit cel de rezident permanent/temporar/cetatean/ si cel de student international, dar acesta nu la nivel de invatamint pina-n clasa a 12-a, ci nivel de colegiu (TAFE) si universitate, care costa bani buni si pt. care obtii viza temporara de studii, ceea ce e alta mincare de peste. Intreaba mai concret daca vrei info mai la obiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Multumesc de raspunsuri. Oferta nu e chiar cat ai bate din palme, insa trebuia sa dea un raspuns daca il intereseaza sau nu pentru a continua recrutarea.
Despre scoala internationala, ma refer la cele de gen American International School, British School, etc care sa fie recunoscute in Romania pentru cand ne vom intoarce.
Va doresc numai bine.

Mergi la inceput

Vezi ca aia in australia sint mai sarantoci...nu se compara cu EU ...asa ca poate nu faci nici o afacere...mergi acolo ca sa ai de unde sa te intorci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by miriama
Despre scoala internationala, ma refer la cele de gen American International School, British School, etc care sa fie recunoscute in Romania pentru cand ne vom intoarce.

Nope, nu avem scoli de-astea, vorba lui Guestus, sintem mai sarantoci si, daca ma gindesc, programa scolara pt. clasele primare nu e asa incarcata ca-n RO, nu au teme zilnice ci saptaminale, au multe activitati gen excursii, vizite la Zoo, inot, intreceri gen "Worldmathsday" ( concurs online pe categorii de virste), cam astea-mi vin in minte..

Mergi la inceput

da...inot zici dodo...

http://www.sharkattacks.com/bites.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

Mamaa ce dragute sunteti

Scumpa scoli internationale cum vrei tu se gasesc rar, in general in zona de ambasade... etc. Dar scolile private au program de adaptare a studentilor internationali. Daca va permiteti ramaneti acolo, daca nu treceti dupa adaptare la scolile normale si completati curriculum-ul acasa.

http://www.moveandstay.com/perth/guide_international_schools_universities.asp

Sau de aici
http://www.expatexchange.com/rspnet.cfm?networkID=2&rid=62

Daca vrei sa stii av. cost of living intreaba pe un forum de expati strainii nu prea au balcanisme de genul luatului peste picior.
http://www.alloexpat.com/australia_expat_forum/perth-expat-forum-perth-expatriates-living-f12.html

Pentru cine nu stie expatriat este un strain care vine la lucru un fel de skilled emmigration in care nu esti neaparat interesat sa ramai in aceea tara, ci mai degraba sa lucrezi o perioada.

Mergi la inceput