Va rog, informatii din Australia!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Nu e asa usor cu viza de turist. In primul rand sanse mici sa te bage cineva in seama cand vi pe viza de turist. Pentru ca daca gasesti o oferta de lucru, nu poti aplica la o viza de lucru decat din afara tarii, deci trebuie sa pleci inapoi acasa si sa aplici pe o viza noua. In cat timp primesti viza de munca, nu se stie, mai ales daca tocmai te-ai intors din 'vizita'. Autoritatile australiene nu incurajeaza deloc oamenii sa vina in vizita ca sa-si caute de lucru. Asta ar fi o problema, un angajator dispus sa-ti dea un job cand nu ai de unde sa stii daca si cand primesti viza. A 2-a problema ar fi ca nu primesti viza de lucru decat daca esti angajat in anumite meserii, nu pentru orice job. Meseriile respective necesita calificare si trebuie sa demonstrezi ca ai calificare si experienta in domeniul respectiv, plus ca angajatorul trebuie sa arate ca a facut eforturi sa angajeze pe cineva de aici si nu a reusit. Deci, nu e asa simplu, gasesti un job de mutat cutii si primesti viza de lucru. Rezidenta e cu totul altceva, poti lucra orice vrei si ce gasesti, ai dreptul la asistenta medicala, ceva ajutoare financiare pentru copii, nu ai restrictii si in plus poti aplica la cetatenie dupa o perioada. Ca sa obtii o viza de munca poate fi la fel de complicat ca un dosar de rezidenta, mai ales la meseriile care necesita echivalare ca sa poti profesa, si ajungi aici cu restrictii, daca vrei sa schimbi angajatorul trebuie sa aplici din nou la alta viza, daca angajatorul nu te mai vrea ai 2 sapt sa parasesti tara, nu poti lucra pe langa ce faci la angajatorul ce te sponzorizeaza, nu ai asigurare medicala (si platesti o gramada de bani sa ti-o faci ca altfel nu primesti viza), nu ai ajutoare financiare pentru copil si daca e de scoala trebuie sa platesti scoala de stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

quote:
Originally posted by marius

Bine. Ca sa sintetizez am doua variante din cate simt eu:
1. Standard
2. Turist - work visa - standard modificat pozitv de work visa

Pt 1 trebuie sa aplic normal si sa vand tot pe aici sa plec si sa vad
Pt. 2 e mai facila intrarea trebuie sa plec doar eu cu banii necesari sa caut pe acolo sa vad ce se poate face si daca reusesc sa aplic pt un work visa si de acolo sa revin la aplicatia standard insa cu avantajele de rigoare (puncte)

Pt.1 ma iau si merg
Pt. 2 merg singur risc mai putin am flexibilitate, daca e sa nu mearga asta e, desi eu sper sa reusesc(reusim).

Pt 1 stiu ce am de facut
Pt 2 ceream opinii daca este o varianta realista sau nu.

Thx pt sprijin si astept opinii in continuare.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Planul e bun pentru Noua Zeelanda la momentul asta. Ca turist poti sa stai in NZ 3 luni de zile. Nu trebuie sa obtii viza din Romania.....ti se da pe aeroport dar te intreaba daca ai unde sta, bani sa te intretii, prieteni...etc.
O data intrat ai 3 luni sa cauti job (iar la o rata a somajului sub 3 la suta ai mari sanse sa-ti gasesti de munca daca ai o meserie buna)

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Si eu as alege NZ Australiei, regulile guvernului in materie de sanatatea emigrantului sint mai relaxate, au mai putine animale violente, scoli bune, nivel de viata mai relaxat si un sistem medical minunat chiar daca ministrul transporturilor e tot unul cu cel al sanatatii si habar n-are pe ce lume e,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Andrada, din ce enciclopedii citesti?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by ina_nz

quote:
Originally posted by marius

Bine. Ca sa sintetizez am doua variante din cate simt eu:
1. Standard
2. Turist - work visa - standard modificat pozitv de work visa

Pt 1 trebuie sa aplic normal si sa vand tot pe aici sa plec si sa vad
Pt. 2 e mai facila intrarea trebuie sa plec doar eu cu banii necesari sa caut pe acolo sa vad ce se poate face si daca reusesc sa aplic pt un work visa si de acolo sa revin la aplicatia standard insa cu avantajele de rigoare (puncte)

Pt.1 ma iau si merg
Pt. 2 merg singur risc mai putin am flexibilitate, daca e sa nu mearga asta e, desi eu sper sa reusesc(reusim).

Pt 1 stiu ce am de facut
Pt 2 ceream opinii daca este o varianta realista sau nu.

Thx pt sprijin si astept opinii in continuare.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Planul e bun pentru Noua Zeelanda la momentul asta. Ca turist poti sa stai in NZ 3 luni de zile. Nu trebuie sa obtii viza din Romania.....ti se da pe aeroport dar te intreaba daca ai unde sta, bani sa te intretii, prieteni...etc.
O data intrat ai 3 luni sa cauti job (iar la o rata a somajului sub 3 la suta ai mari sanse sa-ti gasesti de munca daca ai o meserie buna)

Ina

Hmmmm.... sincer caut o varianta cat mai probabila. Am cochetat si cu NZ in urma cu 6 ani cand am si facut o parte din demersuri dar s-a potrivit sa apara pe lume Daria si am oprit... apoi nu stiu cum au trecut 6 ani ca am fost tot ocupati sa castigam bani adica am tot tras zi de zi sa ne mentinem un anumit standard. Ok asta nu conteaza. Ce poate sa insemne pt 3 luni costul acceptat de autoritati(opinie desigur nu am nici cea mai vaga idee)? In principiu ce pot sa am sunt doar banii de ziz cu zi ca sa pot sa stau sa vad ce pot gasi (aranja) in prealabil.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by Andrada
Si eu as alege NZ Australiei, regulile guvernului in materie de sanatatea emigrantului sint mai relaxate, au mai putine animale violente, scoli bune, nivel de viata mai relaxat si un sistem medical minunat chiar daca ministrul transporturilor e tot unul cu cel al sanatatii si habar n-are pe ce lume e,

Trebuie sa tii cont ca NZ are 3 milioane de locuitori iar oportunitatile in functie de meserie si asteptari trebuie raportate la populatia asta. In Australia e plin de kiwis care par sa creada ca aici e mult mai bine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Nu am recomandat NZ ca ar fi mai buna decat in AU ca stil de viata, joburi sau mai stiu eu ce. Astea sunt de discutat si de pus in balanta. La fel de bine cum sunt kiwis in AU crezand ca pot sa castige si sa se dezvolte mai bine profesional sunt si Englezi si Americani in NZ care sunt super multumiti.
Tot ce am zis e ca in conditiile expuse de Marius "vizitatator care vine sa caute de lucru" e mai usor de patruns in NZ decat in AU la momentul asta.
Cred ca informatii mult mai amanuntite poti sa gasesti pe siteuri dedicate emigrarii in NZ si AU. (emigrare.info parca e unu dintre ele)
Si cum am spus.....jobul, pregatirea profesionala conteaza foarte mult.....anumite dmenii sunt foarte cautate iar altele total inacesibile (doctori, juristi, avocati, stoatologi, etc)
IT ul este inca la mare cautare si in special seniorii....e o criza de project manageri de iti vine sa turbezi cand vezi ce salarii se ofera si nu se gasesc aplicanti.

Ca bani......e o limita parca....pe parinti nu i-au interbat niciodata cati bani au la ei exact....scrie pe siteul oficial http://www.immigration.govt.nz/

Ina

Mergi la inceput

Eeeee... de conformatie sunt economist dar nu cred sa conteze nu vad nimic in comun profesional discutand cu ceea ce fac in Romania cu ceva similar in Nz sau Au, este un domeniu prea specific cel financiar si resurse umane. Asa incat nici nu prea am pus in balanta (pot sa gresesc) insa am pus in balanta faptul ca personal (skills) m-am apropiat ca sa zic asa de WEB design, prelucrari de imagini, de administrarea de retele (unde am si diploma! sic!) dar mai vreau sa spun ca aici era ideea de a merge tocmai pt ca in general socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Nu am de unde sa stiu ce anume as putea gasi, ce oportunitate ar putea sa apara, oricum fiind acolo cred ca as putea sa incerc concret altfel este doar o teorie si eu nu prea agreez teoriile. Sun un tip extrem de concret de felul meu. Cat despre joburi cred ca este important sa supravietuiesti asa incat orice $ este mai mult decat nimic, adica asa cred eu. Ca in timp ajungi sa gasesti noi si noi oportunitati este la fel de probabil dar trebuie sa ai rabdare, sa cauti solutii si asa mai departe, nu? Ideea este sa nu renunti. Tot ce este posibil sa fie mai dificil la inceput si de aceea as agrea ideea de a merge singur ca sa imi feresc copiii cat mai mult posibil. Adica sa le fie mai usor. Daca nu e valabila o varianta, incerc alta dar de ce nu as intreba pe cei care poate ar sti sa imi dea un sfat sau o sugestie, de'aia suntem ooameni?

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cana spune:

Si noi in principiu asa ne-am gandit sa mearga sotul si apoi eu si copii e mai bine sigur asa.
Pana isi gaseste de lucru cu locuinta va mai dura ceva timp .
De ce nu incerci cu rezidenta permanenta incerca vezi daca te incadrezi cu meseria si experienta profesionala si bineinteles limba engleza ff bine.
Incearca pe Australia eu zic ca merita daca vrei o alta viata pentru tine si copii tai.

Multa bafta

Mergi la inceput

Pai normal ca ideea de baza este aplicatia standard (ma rog asa am nominalizat-o eu) deci pt rezidenta, cu tot ce presupune inclusiv echivalarea, punctaj IELTS etc. Insa citind, nu am exclus (dar am precizat ca pot sa gresesc) ca ar putea sa existe si o varianta mai probabila adica mai eficienta, mai de succes cum sa ma exprim rezultatul final fiind practic acelasi - rezidenta insa drumul fiind un pic altfel, scopul declarat fiind pe de o parte protejarea copiilor mei, pe de alta parte diminuarea riscului in cazul in care nu functioneaza (stii cum e una este sa citesti si alta este sa traiesti), libertatea de miscare.... dar deja ma repet. Noi avem o situatie acceptabila as fi cinic sa nu recunosc asa incat copiii sunt destul de Ok. Acum mi-as asuma riscul si mi-l voi asuma cu certitudine insa de ce sa nu recunosc ca stau sa ma gandesc la cea mai potrivita optiune posibila. Daca nu este Ok, atunci asta e, merg pe ce este, daca insa exista o sansa "altfel" atunci Ok incerc varianta cea mai acoperita. Copiii sa isi vada de viata lor actuala, au o situatie normala, au unde sa locuiasca, nu murim de foame, avem surse de venit dar eu simt ca mi se ingusteaza drumul si vreau sa incerc sa le ofer (si mie daltfel) si alte orizonturi, alte sanse. Nu am cu nimeni nimic decat doar cu mine si se reduce de multe ori la cuvantul VREAU sa fac si mai mult. Asa sunt eu, tot timpul am vrut si altceva si mai mult si mai bun si mai si... nu am o limita. Blestemul meu Ok. Citesc cu mare atentie ceea ce se scrie. Nu vreau sa fiu patetic, dar sunt foarte atent la detalii.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput