Va rog, informatii din Australia!
Raspunsuri - Pagina 3
Guestus spune:
quote:
Originally posted by cana
Eu si familia mea asteptam cu nerabdare sa aplicam pentru rezidenta permanenta in aceasta tara
Ma bucur cand vad informatii pe care le savurez si visand ca intr-o zi vom si noi acolo
Anca
uite cana aici...ei spun ca inca nimeni nu a murit din cauza lor.
te uiti si apoi imi spui... crezi ce zic ei sau nu?
http://www.xs4all.nl/~ednieuw/australian/Mygalomorphae/Mygalomorphae.htm
cana spune:
Nu neg ca exista paianjeni si astfel de tarantule periculoase dar probabilitatea de a te intalni cu ele este destul de mica.
Exista paianjeni inofensivi chiar daca sant mari.
Avantajele de a trai in acel continent atarna mult in acea directie.
Este altfel decat santem noi obisnuiti aici, din toate punctele de vedere.Eu imi doresc ca copii mei sa traiasca intr-un mediu civilizat bazat pe alte valori decat este societate romanesca cladita.
Nu cred ca ma poate convinge cineva ca in aus e mai rau ca in ro.
Anca
Mary Oz spune:
Mult succes Anca pentru indeplinirea visului australian.
"Australia este ca o usa deschisa spre albastru.Pur si simplu iesi din lume si pasesti in Australia"-D.H.Lawrence(1922)
Guestus spune:
okay cana...de tarantule si paianjenii vaduva neagra vad ca nu ai frica
de asta ce mai spui? si el a zis la fel...e greu sa vezi intre 4 ochi cu unul adevarat
http://www.youtube.com/watch?v=7KuDM5EMV1U&feature=related
marius spune:
quote:
Originally posted by bird70
Miriama,
e greu sa iti dea cineva informatii referitoare la chiri sau preturi pentru ca difera foarte mult de la o zona la alta. Un apartament cu un dormitor intr-o zona poate sa coste la fel de mult ca o casa cu 4 dormitoare in alta zona. La fel, ce mi se pare mie acceptabil ar putea sa nu ti se para tie si invers. Ar fi mai usor sa iti spun ca salariul mediu in Australia este de 50000/an si ca la salariul asta oamenii se descurca decent, fara excese. Clima in Perth este superba. Cu scoala nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi, scolile australiene sunt cotate foarte bine in lume. Daca o sa-ti permiti o scoala privata atunci ai sa primesti mult mai mult pe banii aia decat oriunde in lumea asta . In general in Australia viata e foarte relaxata si linistita comparativ cu alte tari. Chiar daca nu o sa pleci de aici cu multi bani, experienta va fi extraordinara . Poate ca nici nu o sa mai vrei sa te intorci, e aproape imposibil sa nu te indragostesti de tara asta .
Intrebare(opinie)
Dat fiind faptul ca aplicarea pt viza de turist a devenit mai facila se poate considera o oportunitate mai buna deplasarea acolo si cautarea de joburi si in cazul in care se gaseste un job offer in cele trei luni sa se comute pt o aplicatie standard sau e recomandabil si implicit preferabila o aplicatie normala?
Ideea la baza este ca un job offer il poti gasi acolo si daca ar fi sa se realizeze implicit ar cantari mult, extrem de mult pt aplicatia standard. Bineinteles ca in acest caz nu mi-as cara familia din prima as fi mai liber sa ma misc, costurile ar fi mai reduse desigur si cu dezavantajul de a avea o viza de turist. Nu mi-ar trebui propriu zis o angajare ar fi ilegal ci mai degraba un job offer concret pt a comuta pt working visa si implicit pt o aplicatie standard pt toti ai mei.
Mentionez este doar o intrebare (opinie) pot gresi in rationament.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Dandush spune:
quote:
Originally posted by mariusquote:
Originally posted by bird70
Miriama,
e greu sa iti dea cineva informatii referitoare la chiri sau preturi pentru ca difera foarte mult de la o zona la alta. Un apartament cu un dormitor intr-o zona poate sa coste la fel de mult ca o casa cu 4 dormitoare in alta zona. La fel, ce mi se pare mie acceptabil ar putea sa nu ti se para tie si invers. Ar fi mai usor sa iti spun ca salariul mediu in Australia este de 50000/an si ca la salariul asta oamenii se descurca decent, fara excese. Clima in Perth este superba. Cu scoala nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi, scolile australiene sunt cotate foarte bine in lume. Daca o sa-ti permiti o scoala privata atunci ai sa primesti mult mai mult pe banii aia decat oriunde in lumea asta . In general in Australia viata e foarte relaxata si linistita comparativ cu alte tari. Chiar daca nu o sa pleci de aici cu multi bani, experienta va fi extraordinara . Poate ca nici nu o sa mai vrei sa te intorci, e aproape imposibil sa nu te indragostesti de tara asta .
Intrebare(opinie)
Dat fiind faptul ca aplicarea pt viza de turist a devenit mai facila se poate considera o oportunitate mai buna deplasarea acolo si cautarea de joburi si in cazul in care se gaseste un job offer in cele trei luni sa se comute pt o aplicatie standard sau e recomandabil si implicit preferabila o aplicatie normala?
Ideea la baza este ca un job offer il poti gasi acolo si daca ar fi sa se realizeze implicit ar cantari mult, extrem de mult pt aplicatia standard. Bineinteles ca in acest caz nu mi-as cara familia din prima as fi mai liber sa ma misc, costurile ar fi mai reduse desigur si cu dezavantajul de a avea o viza de turist. Nu mi-ar trebui propriu zis o angajare ar fi ilegal ci mai degraba un job offer concret pt a comuta pt working visa si implicit pt o aplicatie standard pt toti ai mei.
Mentionez este doar o intrebare (opinie) pot gresi in rationament.
Marius Pernes
Pagina legislativa
Ideea in sine este buna , dar nu pentru Australia . La intrare in tara se cer dovezi ca scopul este doar "turistic", trebuie aranjata cazarea si iar dovada ca se poate intretine singur(a) pe toata perioada vizitei ; altfel risca sa fie trimis(a) inapoi acasa cu primul avion .
kid2003 spune:
Marius, noi am fost in Oz cu viza de turist in scopuri turistice. Am stat 16 zile...In 2005, poate s-au mai relaxat cu vizele, nu stiu. Noi am fost la consulat undeva pe Bdul Unirii sa cerem viza, iar pasapoartele au plecat si au primit viza de la ambasada din Belgrad...am stat cu inima la gura ca ni le pierd astia pe drum.
La intrarea in tara ne-au controlat amanuntit (ne-au curatat si praful de pe pantofi sa nu aducem seminte straine, ne-au mirosit cu cainii de fructe- cautau fructe de provenienta din Europa sa nu cumva sa intri cu asa ceva in tara), au fost f f stricti. Am avut dovezi ca avem cazare si totul asigurat de acasa (de fapt printr-o firma englezeasca am rezervat tot, Oz Travel), cazare pentru 15 nopti, zboruri intre destinatii, bani pentru mancare etc...ne-au stampilat pasaportul ca avem voie sa stam exact acele 16 zile intre cele doua drumuri cu avionul, deci sa ne fi dorit sa stam mai mult si am fi intrat in ilegalitate. Eu nu as risca...mai bine depui cerere de rezidenta, treci prin formalitati si dupa aceea. Avem si noi rude in Perth, pe ei i-am vizitat printre alte excursii la fata locului (Sydney, Cairns si bariera de Corali si Uluru) si intr-adevar...daca ar fi sa locuiesc in alta tara acolo m-as duce. Este superb!
bb2
marius spune:
Pai daca sunt turist de unde sa stiu unde voi sta? Poate azi aici poate maine acolo eu asa as face la o adica de aceea sunt turist. Sau poate vreau sa stau doar intr-un loc nu ar trebui sa importe nu? Despre sustinerea financiara e firesc ca nu m-as duce cu 100 de dolari ca doar trebuie sa dorm sa mananc sa ma deplasez... insa nu stiu ce ar presupune din punctul de vedere al autoritatilor " a avea bani" pe perioada de sedere. Daca s-ar lua intervalul maxim admis 90 de zile ce ar putea sa insemne? Ca mi-as cauta o oferta de job este ceva particular asta as face si daca as aplica normal standard, nu as sta prea mult pe ganduri sunt de felul meu un om de actiune imi place sa fac ceva ma omoara sa nu am ce face... e chin curat, mi-as gasi eu Dar acum nu despre asta este vorba ci pur si simplu ma gandeam care varianta este mai optima, mai probabila cu sanse mai mari de succes intr-o perioada de timp data. In afara de asta recunosc faptul ca mergand acolo o perioada as putea sa vad live cum se traieste cum se consuma viata acolo care sunt regulile ce trebuie si ce nu trebuie sa fac si m-as simti mai confortabil daca as pleca singur ca sa am libertate de miscare sa nu-i bazai inutil pe copii mei sau sa-i bazai la momentul cel mai bun. Chestiune doar de rationament... daca nu gresesc cumva...
Marius Pernes
Pagina legislativa
dodo spune:
Marius, daca nu-ti raspunde altcineva intre timp, mai scriu eu peste fro 10 zile, am de predat eseul pt un examen pina pe 16 si pe urma iti pot explica mai detailat, ce zici tu pare rezonabil, insa aici sint foarte sensibili cu respectarea vizelor-ai venit ca turist, tre sa indeplinesti niste conditii, ai cautat/ai gasit de lucru, calitatea de turist se pierde si trebuie sa aplici off-shore pt. viza de lucru. Scriu eu mai incolo, scuze..
marius spune:
Bine. Ca sa sintetizez am doua variante din cate simt eu:
1. Standard
2. Turist - work visa - standard modificat pozitv de work visa
Pt 1 trebuie sa aplic normal si sa vand tot pe aici sa plec si sa vad
Pt. 2 e mai facila intrarea trebuie sa plec doar eu cu banii necesari sa caut pe acolo sa vad ce se poate face si daca reusesc sa aplic pt un work visa si de acolo sa revin la aplicatia standard insa cu avantajele de rigoare (puncte)
Pt.1 ma iau si merg
Pt. 2 merg singur risc mai putin am flexibilitate, daca e sa nu mearga asta e, desi eu sper sa reusesc(reusim).
Pt 1 stiu ce am de facut
Pt 2 ceream opinii daca este o varianta realista sau nu.
Thx pt sprijin si astept opinii in continuare.
Marius Pernes
Pagina legislativa