Va rog, informatii din Australia!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Mey, nu uita ca Oz e o insula, deci cunostintele de inot sint vitale (zic mai ales eu, care inot ca toporul). Si se pare ca shark trag la surferi..aviz amatorilor

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sneeuwklokje

Mamaa ce dragute sunteti

Scumpa scoli internationale cum vrei tu se gasesc rar, in general in zona de ambasade... etc. Dar scolile private au program de adaptare a studentilor internationali. Daca va permiteti ramaneti acolo, daca nu treceti dupa adaptare la scolile normale si completati curriculum-ul acasa.

http://www.moveandstay.com/perth/guide_international_schools_universities.asp

Sau de aici
http://www.expatexchange.com/rspnet.cfm?networkID=2&rid=62

Daca vrei sa stii av. cost of living intreaba pe un forum de expati strainii nu prea au balcanisme de genul luatului peste picior.
http://www.alloexpat.com/australia_expat_forum/perth-expat-forum-perth-expatriates-living-f12.html

Pentru cine nu stie expatriat este un strain care vine la lucru un fel de skilled emmigration in care nu esti neaparat interesat sa ramai in aceea tara, ci mai degraba sa lucrezi o perioada.

--------------
"You know what despair is; then winter should have meaning for you."

Draga mea Snee, nu ma intereseaza si nici nu am timp sa accesez forumurile de "expat", pt. mine un expat este un cetatean australian care din diverse motive nu a trait o buna perioada in Oz si cauta sa se reintoarcaPur si simplu am gindit din perspectiva australiana, imi cer scuze fata de fata, asa am inteles..
Si nu am nici un interes sa iau fata la misto, insa sint multi naivi dusi de nas cu diverse contracte care se trezesc din reverie atunci cind li se refuza accesul la granita..Dealtfel cele care sintem pe forum din Oz am venit ca PR, n-am intrat "pe usa dindos" sa cunoastem chitibusharii (tipic balcanice, vorba ta).
Iar cu scolile internationale, n-ar strica sa se intereseze concret, nu toate info de pe net sint reale. O zi buna si tie!

Mergi la inceput

Si, btw, au deschis vreun link privitor la "scoala internationala", sau ai aruncat-o asa, "a la mega"? Eu unde nu stiu, intreb, nu fac parte din categoria "Mafalda" si caut sa dau sfaturi pertinente "din ograda mea", nu-mi bag nasul sa dau sfaturi unde altii sint mai competenti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

Am multi colegi care au fost si cateva luni (un an sau un semestru universitar) in Australia si problema scolilor si-o pune orice universitar care calatoreste prin obligatia de job. Asa ca n-am raspuns din net. Pentru restul am facut referire la un site de expati exact pentru ca nu stiu.

Expat-ul e de orice natie in alta tara decat cea de nationalitate.

Cum ai ajuns in Australia e treaba ta. Mi-e insa clar ca nu facem parte din aceeasi categorie de calatori prin lume pentru ca altfel ai fi stiut ce-i un expatriat. In rest fiecare cu ale lui. Cat e de fraier X sau Y tot treaba lui este. Insa il poti ajuta dandu-i informatii concrete de pret inchirieri, zone scolare, cost de asigurari, taxe locale si impozite globale... nu luand-l peste picior. N-am vazut nimic competent postat de aceea i-am recomandat sa schimbe forumul. Doar mistocareala cu cat de "prosti" sunteti au ba. Parerea mea.

Mergi la inceput

Pai vezi, tu singura zici de universitari, care-n alta gisca-n alta traista iar preturile la chirii/costul vietii in general difera de la o suburbie la alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Miriama,
e greu sa iti dea cineva informatii referitoare la chiri sau preturi pentru ca difera foarte mult de la o zona la alta. Un apartament cu un dormitor intr-o zona poate sa coste la fel de mult ca o casa cu 4 dormitoare in alta zona. La fel, ce mi se pare mie acceptabil ar putea sa nu ti se para tie si invers. Ar fi mai usor sa iti spun ca salariul mediu in Australia este de 50000/an si ca la salariul asta oamenii se descurca decent, fara excese. Clima in Perth este superba. Cu scoala nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi, scolile australiene sunt cotate foarte bine in lume. Daca o sa-ti permiti o scoala privata atunci ai sa primesti mult mai mult pe banii aia decat oriunde in lumea asta . In general in Australia viata e foarte relaxata si linistita comparativ cu alte tari. Chiar daca nu o sa pleci de aici cu multi bani, experienta va fi extraordinara . Poate ca nici nu o sa mai vrei sa te intorci, e aproape imposibil sa nu te indragostesti de tara asta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

In mod special, Snee, apreciez ca ai luat in serios apelul meu. Deja sotul meu a acceptat propunerea, evident urmeaza interviuri, negocieri etc. Avem deja o experienta de cativa ani ca expati, de aceea ne intereseaza sa stim cat mai multe aspecte despre tara respectiva si scoala copiilor.
Nici nu ma complic sa-mi bat capul cu mistocareala. Forumul este pentru toata lumea deci, vom intalni toate categorille de oameni. Important e sa alegem bobul de neghina.
Multumesc si sa aveti o zi buna.

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchid spune:

Miriama mai jos ai un link spre un forum de emigrare in Australia. Sper sa-ti fie de folos
http://www.emigrare.info/forum/

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by miriama
Nici nu ma complic sa-mi bat capul cu mistocareala. Forumul este pentru toata lumea deci, vom intalni toate categorille de oameni. Important e sa alegem bobul de neghina.
Multumesc si sa aveti o zi buna.

Imi pare rau ca ai luat postarea mea ca pe mistocareala, pe viitor o sa-mi vaz de trebile mele si sa las pe fiecare sa se descurce cum poate...Am fost ironica cu Snee, pt. ca la rindul ei ne-a frecat ridichea, mie si lui Bird, ca nu sintem "fete dragutze", nu stiu ce inseamna asta pt. ea, ca eu nu m-am dus pe topicul americancelor sa-mi dau cu parerea referitor la problemele lor.
Cred ca nu veti regreta acest pas, de a lucra in Oz!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cana spune:

Eu si familia mea asteptam cu nerabdare sa aplicam pentru rezidenta permanenta in aceasta tara
Ma bucur cand vad informatii pe care le savurez si visand ca intr-o zi vom si noi acolo

Anca

Mergi la inceput