Paine de casa cu masina de paine (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cgeea

m-am laudat eu ca sunt maestra, dar tot mai am problema din cand in cand

De ce mi se lasa painea in masina? Pun oare prea multa drojdie? Nu se intampla intotdeauna. Si drojdie folosesc proaspata, nu praf. Dar mi s-a intamplat si cand foloseam praf. Si la drojdia uscata masuram si puneam exact cat zice in reteta, la cea proaspata m-am obisnuit sa aproximez. Si nu mai ridica nimeni capacul dupa ce a terminat de framantat.

Gea, mami de Catinca-Ruxandra

pozele noastre


Geea, pui prea mult lichid, d-aia se lasa la mijloc...incearca sa reduci treptat din lichid sa vezi cam cat iti trebuie de fapt. Redu 20 de ml prima data si vezi daca se mai lasa...daca da, mai reduci 20 si tot asa. Pana am invatat si eu cantitatea de lichid si de faina...mi-a luat mult timp. Si zilele trecute am gresit o paine, mi-a iesit cazuta in mijloc pentru ca am pus prea mult lichid pentru ingredientele respective.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Anya, cozonacul il scoti din masina sa il umpli cu nuca???

Eu am un Moulinex si nu are optiunea de Dough Only, adica sa imi faca numai aluatul...doar aluat de pizza face. Si din cauza asta nu m-am aventurat la cozonac, ca imi place cu multa nuca. Daca ar avea optiunea numai de aluat, ar fi super, l-as lasa acolo la framantat si dospit si l-as scoate numai sa il umplu si sa il bag in cuptor. Asa e Panasonic-ul tau? Sau fetele cu Morphy Richards de la Electro Bazar, asta are optiune numai de aluat? Ca m-ar tenta si pe mine sa imi iau masina noua, dar numai daca are optiunea asta, ca in rest Moulinex-ul meu ( e vechi, are vreo 3 ani) este super!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

multumesc mult, kid2003, am descoperit intre timp ca de fapt pun prea multa drojdie. Am redus cantitatea si acum e OK.

Eu am Morphy Richards si are program de facut DOAR aluat. Inca nu l-am incercat, dar programul iegzista.

Gea, mami de Catinca-Ruxandra

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Am primit si eu cadou de Craciun un cuptor de paine de la Zelmer si cum l-am primit in cutie, asa a ramas Am citit cartea de instructiuni si mi s-a parut prea complicat. Ma mai gandesc daca sa incerc sa fac ceva sau nu... chiar n-am chef sa stric o gramada de ingrediente pana sa imi iasa ceva. O sa citesc tot subiectul asta dupa sarbatori si o sa trag dupa aia concluzia daca se merita sau nu sa stric faina. Si apropo, voi de unde cumparati faina din asta speciala? Integrala, de secara etc? Ca eu sunt innebunita dupa painea integrala sau neagra...

Printesa Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Leah Cum sa nu-ti iasa mama? Ca tu esti as in bucatarie, normal ca o sa iti iasa! Si e asa de simplu, trebuie doar sa pui ingredientele, intr-o anumita ordine si intr-un anumit gramaj, apesi butonul si voila! Totul e gata intr-o ora jumate-doua ore!

Faina integrala (si ecologica pe deasupra) am vazut ca incepe sa se gaseasca mai peste tot, la raionul de faina in hypermarketurile mari (Carrefour, Cora, Metro). Am vazut, uneori si la Mega Image, dar nu mereu. Tot asa, pe la Plafar mai aduc.

Dar sigur-sigur, daca ai cum sa ajungi, e un magazin de produse naturiste in Piata Amzei, se numeste Ki-Life. Ai acolo toate tipurile de faina pe care ti le poti imagina: de secara, de ovaz, de orez, de grau (toate integrale) plus toate semintele bune de pus in painica (in, susan, dovleac, floarea soarelui- neprajite, decojite, nesarate). Te si curaj! E super buna painea facuta in casa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Faina integrala si de secara iau mereu de la Plafar. Eu n-as mai da masina de facut paine pt. nimic in lume! de cand o am coace in continuu!! nu se compara cu nimic painea facuta in casa! si daca strici ingrediente...strici juma de pachet de faina...restul nu se pune Si e atat de simplu sa pui toate alea acolo, o pornesti si gata

Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

buna! intru si eu in grupul posesoarelor de masina de paine!
in retetarul ei imi da niste tipuri de faina pe care nu le gasesc: 550, 405 si 1050...stie cineva pe unde se gasesc?..eu as vrea sa ma axez pe paine mai dietetica, cu seminte eventual..am incercat pana acum faina 000, nu mi se pare exceptionala, si faina Riva 480, in care am adaugat 2 linguri de tarate ramase de la bors! a iesit buna!..

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)


Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

are cineva masina de paine PRIVILEG?
n-am decat prospect in germana...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolest spune:

Buna,
Am tot citit ca se poate face si cozonac la masina de paine ... poate sa ma ajute si pe mine cineva cu reteta si eventual ce program se poate folosi. Eu am Moulinex care face si baghete.
Eu pe langa paine am incercat si prajitura cu fructe zaharisite si a iesit fff buna. Daca doreste cineva pot oferi reteta.
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimiboie spune:

Am si eu o masina de paine si de 2 ani nu am mai cumparat paine , nici nu mai pot manca alta decat cea facuta in casa.

Mergi la inceput