Treburile casnice - impreuna?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by sdaniela
In Finlanda cica femeile sunt mult mai barbatoase. Barbatii sunt mai mamosi si mai timizi. Mie nu mi-ar placea sa am o momaie langa mine pe care sa il duc de nas si sa fac ce vreau din el.

ai tu impresia ca finlandezii de mai jos sint momii?

http://www.sr.se/p3/rundgang/images/galleri/Rundgang_o_Lordi.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdaniela spune:

Tare esti simpatic Guestus. Dar nu vorbeam despre castigatorii de acu 2 ani de la Eurovision (daca nu ma insel). Si din cate stiu majoritatea sunt rockeri pe acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Pai tocmai asta zic ca suedezul sora-mii "le are cu curatenia" desi e barbat! Poate pt ca a trait o vreme singur, are anumite obiceiuri de facut curat, la ei nu e ceva comun sa ai menajera, asa ca inainte sa se mute sora-mea la el facea singur curat intr-o casa f mare, e mereu la patru ace si a fost cam socat cand sora-mea i-a calcat camasile, el isi calca dimineata pe cea care o imbraca.

La noi e invers, sotul meu imbraca camasa care e calcata, daca e vara si n-are camasi cu maneca scurta calcate, i-a una cu maneca lunga, ii e cald toata ziua, da ce era sa faca, nu?

Si "sotul meu roman" munceste, nu una, ci uneori 2-4 ore in plus pe zi. Ne-am permitem sa mancam la carciuma zilnic, dar nu e nici macar placut, da-poi sanatos!
Eu am muuulti pitici legat de gatit: fara carne, fara colesterol, cat mai putin preparat termic, numai legume de sezon....

Si apoi, cum? Daca eu mumncesc o ora in plus pe zi face el treaba fara sa cracneasca? Nu prea cred.

Cunosc un cuplu, au divortat intre timp, in care ea lucra mult si el statea acasa. Ea a hotarat sa divorteze cand dupa o zi grea la servici a ajuns acasa, sotul se uita la meci si a rugat-o sa coboare sa-i mai ia bere, ca se terminase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

eu cred ca problema e complexa si primul lucru de discutat este ce crede ficare partener ca TREBUIE facut in casa. De pilda in scurtele rastimpuri in care am locuit cu maica-mea (adult fiind) m-am imbolnavit de isterie. Maica-mea trebuie sa aiba o ordine si curatenie de hotel in care nu poti sa lasi o carte pe noptiera sau crema de maini pe birou. Tebuie sa gateasca pana cade jos desi in 80% din cazuri mancarea nu se mananca (exista si scandalul de ne-consumare a mancarii) - la sarbatori e e apogeul, face curat si gateste si de sarbatori e obosita si artagoasa.

Fostul meu sot de pilda nu considera ca gatitul e un task. Putea sa manance pateuri sau saorma sau comada seara mancare. Nu era ceva cu care merita sa-ti pierzi timpul. Sincer sunt de aceeasi parere (desigur mancarea copilului face exceptie). Eu gatesc exclusiv de placere.

Altceva ce n-o sa inteleg in veci (imi cer scuze anticipat) este cum va puteti casatori cu cineva care nu misca un pai si considera ca toata treaba in casa e jobul femeii dupa ce vine de la jobul cu care aduce bani si plateste facturi. Ca banuiesc ca n-ati observat DUPA casatorie. N-am avut niciodata asemenea probleme cu partenerii mei (cel mai probabil pentru ca daca as fi observat sau as fi auzit ca are asemenea idei ma desparteam).
La noi in familie lucrurile s-au impartit in timp insa cea mai multa curatenie o facea el si explicatia e simpla: avea mai multa rezistenta fizica decat mine. Eu daca spal cada trebuie sa ma odihnesc.

Uite tu Sdaniela faci o greseala in enuntul primului mesaj <dar nu ma ajuta cu treburile casnice> din asta inteleg ca tu consideri ca treburile astea sunt in atentia ta iar el trebuie sa te ajute. De ce?

Sunt multe de spus. Atentie la exemplul cu mama mea, sa nu vi e para ca <trebuie> chestii care poate nu trebuie. Solutii n-as zice ca am pentru ca nu mi s-a intamplat... eu n-as mai face nimic pentru el, as separa pana si pungile de gunoi. Si cand ar incepe sa puta as pleca pana curata. Dar ar depinde foarte mult de atitudinea lui!
Am avut si noi perioade cand el muncea 18 ore pe zi si ii puneam mancarea in fata si ii luam farfuria si spalam si faceam tot restul. Nu sunt absurda. Insa daca as auzi ca e treaba femeii asa default mi-ar sari mustarul. Am auzit asta de la frate-meu cand avea vreo 12 ani si am facut scandal de m-a auzit toata strada.

Si inca ceva apropo de barbatii romani: nu am nici un barbat in grupul de prieteni sau la serviciu care sa nu faca treaba in casa, sa stea cu copilul etc. Ba chiar de cele mai multe orie ei fac cela mai mult.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sussy spune:

mai bine il intrebi de la prima sau a 2-a intilnire daca face curat , spala , face mincare etc sa nu existe dubii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by Sussy

mai bine il intrebi de la prima sau a 2-a intilnire daca face curat , spala , face mincare etc sa nu existe dubii

da..da....si la sfirsitul intilnirii el isi aduce aminte "ca poate avea orgasm si fara sex" si ii spune la byebye definitiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sussy spune:

poate are orgasm in timp ce da cu aspiratorul.. care e problema? :P

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by Sussy

da..da....si la sfirsitul intilnirii el isi aduce aminte "ca poate avea orgasm si fara sex" si ii spune la byebye definitiv

asa si?

asta-mi aduce aminte de un coleg mandru nevoie mare ca nevasta-sa ii nascuse baiat si-mi spune "e baiat, face pipi in picioare". l-am asigurat ca si fetele pot face asta fara probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:

In Finlanda cica femeile sunt mult mai barbatoase. Barbatii sunt mai mamosi si mai timizi. Mie nu mi-ar placea sa am o momaie langa mine pe care sa il duc de nas si sa fac ce vreau din el.

Barbatoase ca se descurca singure si pot sta pe propriile picioare fara lamentari si istericale, sau barbatoase in fizionomie?

Si ce intelegi tu prin momiie? Adika daca spala un vas, e momiie?

Io zic sa mai dea si cu pumnul in masa de citeva ori, sa-ti arate ca e barbat adevarat, nu asa o versiune diluata.

quote:
Ideea e ca roman sau nu tot barbat e si prin natura lui nu le are cu curatenia.

Dana

Mda, a naibii natura asta, nu stiam ca in codul meu genetic de femeie scrie aspirator/rufe/spalat vase....

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Ocebine sa vezi cum ma aburea tata cand eram mica si am avut primele puseuri de revolta feminista: ca barbatii au inventat toate electrocasnicele ca sa ne ajute in muncile casnice deci si-au cam terminat treaba!

Mergi la inceput