Gravidute si mamici de Sibiu
Raspunsuri - Pagina 10
ana_micu83 spune:
Ce mai este nou in Sibiu...nici eu nu stiu pentru ca majoritatea timpului stau acasa. Concerte de Craciun au fost, dar nu m-am dus ca nu-mi place aglomeratia si in plus, cand simt un amestec de mirosuri ...imediat imi schimb culoarea si...
La capitolul bebe, imi doresc un copil sanatos si frumos indiferent de sex...dar nu -mi pot explica de ce, dar parca as vrea ca primul bebe sa fie baietel...si asta simt ca o sa fie.Vedem noi la eco...
La birou nu am mai fost pt ca ma simteam f rau...mi-am facut angajare pe firma noastra ca jurist cu un salariu de 3500 ron...pentru a putea beneficia de cei 85% din salariu(asta este ultima bomba cu privire la legea mamelor)...sunt dezamagita de tot ceea ce se intampla in Romania...acum se anunta pe la stiri ca n-ar avea sa dea respectivii bani pentru mamici de la1 ian (85% din salariu). Am prietene care in 22 dec 2008 asteptau indemnizatia si nu era venita...ma gandesc cu groaza ce o sa se intample cand ei ar trebuie sa dea 85% din salariu...
Sper ca banii sa fie ultima problema de care o sa ma lovesc cand o sa apara bebe...oare cum s-or descurca mamicile singure cu fabuloasa suma de 800 ron? Si alocatia pentru copilasii pana la 2 ani este 200 ron (parca) iar dupa 40 ron! Ma intreb ce minte luminata s-a gandit la sumele astea? Adica daca pentru un copil mic, sunt necesari 200 ron ca si alocatie...cand implineste 2 ani...ce face copilul ala de nu mai are nevoie de mai nimic? Ce-i poti cumpara cu 40 ron?
ANA-MARIA ,VALENTIN & BURTICA DE 14+
neliaCris spune:
Ana,si acum ca legea mamelor nu s-a aprobat ce te faci,ca impozitul pt 35 mil e cam cat iti da statul ,cam toti cei 6 mil,tu cu ce mai ramai?sau speri ca pana atunci sa se aprobe....si eu sper...
Asa eram si eu cu disconfoturile,eu eram si stricata la stomac si varsam si ameteam si toate ma faceau sa simt ca sunt pe moarte nu alta...eram ca femeile care fac citostatitice...rau imi pare ca nu am putut sa ma bucur de sarcina si la inceput
,pentru greturi ce iei?
afibebe,mai intra pe la noi
cris 8
lunitze
www.onetruemedia.com/shared?p=79cb6c4f3c7ecdce0aeb8b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">cris 9 lunitze
ana_micu83 spune:
In 15 oct 2008(parca)* s-a aprobat o lege care ar trebui sa intre in vigoare de la 1 ian 2009. Prin legea asta se modifica cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului ...adica, toate mamicile care aveau salariu sub 800 ron luau indemnizatie de 600ron+200 alocatia copilului, iar cele care aveau salariul peste aceasta suma, aveau 85% din salariu. De ex , daca aveai un salariu net de 1000 ron...dupa noua lege puteai avea o indemnizatie de 850 ron+ 200 alocatia copilului.Ceea ce era bine! Eu mi-am facut salariul 3500 ron iar pentru o luna si jumatate am platit un impozit la stat de 2717 ron.Daca legea ar fi valabila de la 1 ianuarie, eu as urma sa am o indemnizatie de aprox 2000 ron.Faza este ca eu platesc acesti bani acum, dar datorita faptului ca am concedii medicale...banii pe care ii platesc eu in perioadele in care sunt in concediu medical ii recupereaza de la stat firma dupa o anumita perioada. Si cum firma este a noastra tot la mine ajung banii...
Nenorocirea mare este ca in Romania au avut alegeri si s-a schimbat guvernul, iar lege aceasta despre care am facut vorbire mai sus a fost adoptata pe vremea fostului guvern...zilele acestea ca si cadou de Craciun, iubitii nostri parlamentari au anuntat ca nu au fonduri necesare pentru a acorda asemenea indemnizatii...prezentau cazuri de mamici care aveau salarii de 10000 ron...si ar fi trebuit sa primeasca indemnizatie de 8500ron...iti dai seama ..
In concluzie, indiferent daca se aproba legea sau nu, pentru ca eu am acum concedii medicale banii astia o sa-i recuperez!Vad eu ce se intampla dupa 1 ian...si daca ramanem la varianta de 6 mil...o sa-mi micsorez salariul pt ca nu-s nebuna sa-mi blochez banii la ei o anumita perioada, nu?
Pentru greturi nu am luat nici un medicament ...ci doar chestii naturiste care nu si-au facut treaba decat 3-4 zile pana se obisnuia organismul .Marti fac 15 saptamani...si sper ca o sa mai tina f putin perioada asta cu greturile si varsaturile.
ANA-MARIA ,VALENTIN & BURTICA DE 14+
neliaCris spune:
aha.am inteles...eu sper sa se aplice legea ca mai vreau un bebelus la anul sau peste 2 ani,poate reusesc sa gasesc si eu o firma care sa ma angajeze de forma si eu sa platesc contributele sa i-au ceva banutzi...ii pun deoparte poate vor avea nevoie copii de ei mai tarziu![]()
In rest ce mai spui?cum sunt preturile pe la voi?la haine de firma ?la lucrurile pentru copii?ai inceput sa cumperi cate ceva?
Noi suntem biniso,ziua trece greu,astept vara sa iesim pe afara ca s-a saturat copilul de fata mea,cred
cris 8
lunitze
www.onetruemedia.com/shared?p=79cb6c4f3c7ecdce0aeb8b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">cris 9 lunitze
neliaCris spune:
fetelor,eu stiu ca sibiul e mare...deci de ce suntem asa putine?
cris 8
lunitze
ana_micu83 spune:
Dragele mele, va rog sa pastrati o parte din lumina artificiilor aprinse in noaptea ANULUI NOU sa va lumineze sufletul.
Fie ca anul care vine sa fie pentru voi o punte spre ceva mai bun, mai luminos.
Anul Nou sa va daruiasca sanatate, pace in suflet si prosperitate . "La Multi Ani"
Cu mult drag, Ana-Maria & Valentin &"perluta" de 15 saptamani!
ANA-MARIA ,VALENTIN &
DE 15+
afibebe spune:
Anba Maria bine ai venit.Sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos si frumos.
AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007
cristi
asa creste Cristi
afibebe spune:
Eu intru asa greu pe forum.
Ma solicita Cristi la maximum.
Eu zic ca asta este perioada cea mai grea de cand il am.
Vrea totul.Isi baga manutele peste tot.Nu ramane un coltisor neinspectat si un lucru nescos afara.
Ieri s-a catarat pe patutul lui care are 110 cm si s-a urcat singur in el.
Am ramas fara cuvinte.
Aprinde becurile, le stinge....Sterge pe jos, matura, etc
Este un dragalas.
cristi
asa creste Cristi
afibebe spune:
Va urez si eu un an nou fericit , cu sanatate si impliniri.
LA MULTI ANI !!!
cristi
asa creste Cristi
bebelusi spune:
La multi ani fetelor si va multumesc de urari!
Ati vazut nu cum s-a aprobat pana la urma legea, cu plafonare la 4000 de ron. Eu zic ca e ok, cel putin eu ma incadrez asa ca nu ma afecteaza.
Ana la ce medic esti? Unde o sa nasti?
Nelia tu esti insarcinata sau doar proaspata mamica?
34
Vlad Mihai
AMR 6 saptamani 
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"