Gravidute & Mamici de IASI (52)
Raspunsuri - Pagina 7
mariussimiuc spune:
Helau!
Mey,da' voi chiar va luati dulapul de medicamente dupa voi... Eu de cate ori am plecat cu Robert n-am luat decat un antitermic,ceva pt vremuri cacacioase si nelipsitul Bepanthen.Bine,eu nici n-am avut probleme cu el,dar m-am gandit ca daca o fi cazul de-o tuse sau altceva,sunt farmacii si pe litoral sau la munte,iar daca e ceva mai grav si e trebuinta de antibiotic ma urc in masina/tren si vin acasa.
Lacramioara,eu chiar am crezut ca era vb despre bere pentru copii. Dar vad ca nu.
Nu fac morala si nu judec pe nimeni,dar cu alcoolul nu sunt de acord deloc. Cu atat mai mult cu cat nu-i vad rostul la copii.Ce beneficiu le aduce? Probabil ca o fi in joc pofta aia de care am tot auzit.
Si tot de pofta fetita unei prietene a intrat acum cativa ani in spital in coma alcoolica,din fericire fara urmari grave.Si tot asa,pentru ca i s-a parut maica-sii ca a poftit...si i-a dat...si i-a placut...
Na,eu nu-s de acord,voi...faceti cum vreti...Dar pe langa faptul ca alcoolul nu aduce nici un beneficiu,nici macar unui adult,un copil nu va intelege de ce i-ai dat voie o data,de doua ori si a treia oara nu mai are voie sau daca i-ai dat si-i place de ce nu-i dai pana se satura.
Hai ca m-am intins destul... Astept rosiile cu interes.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Nonna76 spune:
Rosii romanesti sau din alea din import?
Ca sa stiu de care sa trimit.
Deci nu e bine sa-mi invat baietii usor usor cu alcoolul ci sa-i las ca la majorat sa se faca prastie.
Danelutza spune:
... ma numar si eu printre persoanele care-i pun doua-trei picaturi de vin in paharutul cu apa. Sampanie a gustat si cite o gurita de bere.
Cuscra eu ii dau sa guste, pentru ca dupa aia devine curioasa, ca deh, asa e nor'ta, si da peste sticla si o serveste toata .
Apa cu vin, foarte rar o serveste, de obicei o arunca in chiuveta dupa ce termina de papat. Oare nu i-o place apa ?
Aaa, eu cu rosii nu arunc, ca abia mi-a cumparat soata ieri, si cum ploua mereu de vreo doua luni incoace, nu apuc sa maninc din proprietatea persoanala
Simo78 spune:
quote:
Originally posted by mariussimiuc
Helau!
Mey,da' voi chiar va luati dulapul de medicamente dupa voi... Eu de cate ori am plecat cu Robert n-am luat decat un antitermic,ceva pt vremuri cacacioase si nelipsitul Bepanthen.Bine,eu nici n-am avut probleme cu el,dar m-am gandit ca daca o fi cazul de-o tuse sau altceva,sunt farmacii si pe litoral sau la munte,iar daca e ceva mai grav si e trebuinta de antibiotic ma urc in masina/tren si vin acasa.
Asta as lua si io...de astea de prima faza, pana ajung la o farm sau un medic, doamne fere ptiu ptiu!...numa ca eu cu galbenele, nu cu Bepanthen
Simo mami de www.flickr.com/photos/simo_al_jaafari/" target="_blank">Matei
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Nonna76
Rosii romanesti sau din alea din import?
De care vrei,numa sa fie bine coapte.
quote:
Deci nu e bine sa-mi invat baietii usor usor cu alcoolul ci sa-i las ca la majorat sa se faca prastie.
Pai asa ar trebui sa-i invatam si cu o cafea si o tigara,nu care cumva sa le fie rau la majorat.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Danelutza
Cuscra eu ii dau sa guste, pentru ca dupa aia devine curioasa, ca deh, asa e nor'ta, si da peste sticla si o serveste toata .
Depinde de fiecare copil si de fiecare mamica...
Se poate sa o serveasca pe toata si in cazul in care ii place si da peste sticla intamplator...
Eu nu i-am dat deloc lui Robert,nici macar o picatura,nici macar pe deget...I-am explicat si a inteles ca alcoolul,cafeaua si chiar Pepsi sau Cola sunt bauturi pentru oameni mari si nu pentru copii.
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Simo78
Asta as lua si io...de astea de prima faza, pana ajung la o farm sau un medic, doamne fere ptiu ptiu!...numa ca eu cu galbenele, nu cu Bepanthen
La Robert Bepanthenul a fost si este singurul care-si face treaba.
mariussimiuc spune:
Dragele mele,am o prietena care participa la concursul de la Pampers. Daca va rog o ajutati cu un vot? Eventual 2 daca aveti 2 telefoane! Multumim!
http://www.pampers.ro/ro_RO/aleeastelutelor/vote_step2.php?id=433
Simo78 spune:
Ma gandesc de ieri daca sa scriu sau nu....
Nu sunt evident de acord cu "gurita" aia de alcool pe care parintii o mai servesc copiilor "de pofta" (gurita cu care am fost de altfel si eu servita, DAR parintii mei nu aveau atatea surse de info...ma rog...). Sa ne gandim insa la ficatelul copilasilor nostri si la celulele lor nervoase fragede....chiar vrem sa fie un pic stropite cu alcool? Sau medicamente "dupa ureche" sau dupa "tanti Gica de la doi"? sau cafea, sau sau sau....
Lasand la o parte "partea stiintifica" a problemei, sunt de parere ca un copil trebuie sa-si traiasca varsta. Asa cum nu sunt de acord cu oja si ruj la fetite, cu ore intregi petrecute la jocurile video in loc de joaca afara...cu interzicerea televizorului si a desenelor DE TOT...adica sa avem o balanta. Au toate rostul lor, dar odata inaintati in varsta, nu mai putem trai cu aceeasi intensitate si bucurie unele lucruri specifice.
Nah daca am gandit-o de ieri ce filosofeala a devenit ...sper ca ati inteles idea in mare
Nu sunt deloc crispta in cresterea lui Matei. Azi se uita la mine cum mancam lasagna si inghitea in gol...i-am dat un biscuitel sa roada. Asa si cand beau cafea, ii dau apa in canita lui cu cioc sa se balaceasca, sa mi-o verse pe covor in incercarea de a bea singur. Deci alternative gasim
Simo mami de www.flickr.com/photos/simo_al_jaafari/" target="_blank">Matei
nushulica spune:
ia sa-mi zic si eu parerea de filozoafa
eu consider ca un copil nu are cum sa pofteasca la ceva ce n-a gustat in viata lui(pentru ca nu stie ce-i aia, ce gust are, asa-i? sau gresesc)
in rest toate bune si frumoase astept sa fie gata cozonacul pe care-l am in masina de paine si sa mananc o felie ca azi noapte m-am visat intr-o "placintarie"si azi am vrut sa merg sa-mi iau ceva dar m-a prins ploaia aia nasoala in botanica si ne-am urcat in masina uzi leoarca si numai la placinte nu m-am gandit
noapte buna!
19+ DAVID