Gravidute & Mamici de IASI (52)
Raspunsuri - Pagina 8
Darria spune:
Buna dimineata.
ceai verde pt. doritori, daca sunt .....
Ral: petreci si acum? observ ca lipsesti cam mult
Mihaela: ai dreptate, este un "dulapior" desi farmacii non stop gasim peste tot. Am o doza marita de paranoia si ma simt mai linistita stiind ca le am cu mine
quote:
Originally posted by Simo78
Ma gandesc de ieri daca sa scriu sau nu....
de ce sa nu scrii? uite vezi, asta nu-mi place. De ce sa ezitam sa ne spunem parerea? Apreciez mai mult criticile decat laudele.
am o singura exceptie in ceea ce priveste alcoolul la copii: Sf. Impartasanie(merg la o biserica unde primeste o lingurita mica, pt. copii - am mai intalnit si lingurite mari).
Am refuzat alcoolul de cand ma stiu desi parintii vroiau sa gust(doar sa gust - asta era mentalitatea atunci si nu comentez).
Nushulica: se cunoaste ca ai prichindei in preajma ta
sa aveti o saptamana placuta
ghinetz spune:
quote:
Originally posted by mariussimiuc
Helau!
Mey,da' voi chiar va luati dulapul de medicamente dupa voi... Eu de cate ori am plecat cu Robert n-am luat decat un antitermic,ceva pt vremuri cacacioase si nelipsitul Bepanthen.Bine,eu nici n-am avut probleme cu el,dar m-am gandit ca daca o fi cazul de-o tuse sau altceva,sunt farmacii si pe litoral sau la munte,iar daca e ceva mai grav si e trebuinta de antibiotic ma urc in masina/tren si vin acasa.
Lacramioara,eu chiar am crezut ca era vb despre bere pentru copii. Dar vad ca nu.
Nu fac morala si nu judec pe nimeni,dar cu alcoolul nu sunt de acord deloc. Cu atat mai mult cu cat nu-i vad rostul la copii.Ce beneficiu le aduce? Probabil ca o fi in joc pofta aia de care am tot auzit.
Si tot de pofta fetita unei prietene a intrat acum cativa ani in spital in coma alcoolica,din fericire fara urmari grave.Si tot asa,pentru ca i s-a parut maica-sii ca a poftit...si i-a dat...si i-a placut...
Na,eu nu-s de acord,voi...faceti cum vreti...Dar pe langa faptul ca alcoolul nu aduce nici un beneficiu,nici macar unui adult,un copil nu va intelege de ce i-ai dat voie o data,de doua ori si a treia oara nu mai are voie sau daca i-ai dat si-i place de ce nu-i dai pana se satura.
Hai ca m-am intins destul... Astept rosiile cu interes.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
quote:
"Nu fac morala si nu judec pe nimeni" Nici eu, nici eu
"dar cu alcoolul nu sunt de acord deloc" Nici eu, nici eu...Dar DE-LOC!!!!!La mine nu tine faza cu "ce rau poate sa-i faca o gurita de bere?" NU! NU! NU!
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
ghinetz spune:
Asa, acum sa salut.
Vad ca despre "gurita de pofta" s-a tot discutat. Eu mi-am spus parerea. Informatii "stiintifice" nu detin. Doar un exemplu: o fetita de nici 4 ani ajunsese sa bea un paharel de bere, tot asa, de pofta . Cand veneau in vizita ajunsesem sa cumpar fara alcool, doar sa nu o vad eu ca bea cu alcool, dar nici aia fara mie nu-mi suradea. Parintii insa o imbiau tot la paharul lor. Ma rog...
Despre "balanta" in toate...Sigur, e ideal. Nu sunt adepta extremelor, dar uneori e nevoie sa apelezi si la. De fapt, viata te pune in atatea si atatea situatii incat principiile astea teoretice pe care le tot spunem aici sunt incalcatre intr-o clipa. Fiecare situatie in sine e unica si ne comportam ca atare. dar daca nici teoretic nu avem principii...atunci e grav. Adica ar fi aiurea sa spun...eu nu imi stabilesc reguli pentru ca le incalc oricum. NU! Eu am reguli dupa care ma ghidez, dar nici nu ma crizez ca le incalc uneori, fie ele reguli de educatie, de alimentatie etc. Daca insa aceste reguli sunt dublate de informatiile "stiintifice" (pe care, cu jena recunosc, nu prea le detin, cel putin in domeniul anatomiei) e cu atat mai bine pentru ca ma gandesc de trei ori in situatia in care sunt nevoita sa le incalc.
Dulapul cu medicamente il car si eu dupa mine, chioar si cand plec pentru un we. Cred ca tot un soi de paranoia e, sa stiu eu ca sunt la indemana. De asta cer informatii. Asa ca: Biotics sunt pentru atunci cand dam antibiotic? Ca am vazut ca ati luat? dar electrolitii? (Astia habar n-am ce-s, mie imi suna asa, a niste bete necesare la sudura - nu radeti, ca rad eu destul de mine acum
Revin cand adoarme V sa va mai povestesc de noi, daca mai vreti , ca vad ca azi am "scuipici la tastatura".
Va pup.
A! N-a dat nimeni cafea! Hai sa va dau eu, o gurita, de pofta. Glumesc. Am o ceasca plina pentru toata lumea doritoare (adica acea lume care nu a servit inca ceaiul verde de la Darria) Si in special pentru Michelle, ca sigur acolo, in sudul Spanieie, pe vreo terasa insorita cafeau nu e buna deloc! Nici ceaiul. Of! saracuta, cat o mai compatimesc...Cum nu e si ea cu noi in Copoul ala inghesuit in care aproape ca nu mai ai loc sa arunci un ac. O compatimesc sincer
Nu mai am timp sa verific greseli. Scu-ze!!! sa ma iertati daca am scris vreo bazaconie
Simo78 spune:
yellow!
Oana ai dreptate, balanta in toate, ca si principiile sanatoase si bine stabilite sunt mai mult ceva ideal, dar vorba ta, macar acolo sa stim de ele si sa incercam sa le aplicam cat de cat mai conform idealurilor noastre.
Daria...pentru ca atunci cand te frigi cu supa sufli si in iaurt....pentru ca nu-mi place expresia "e copilul meu si il cresc cum vreau" si nu o pot asocia cu cautatul de informatii. In capul meu e ca si cum as lua o hotarare consimtit gresita. Stiu si eu un copil de 5 ani caruia i se da paharutul sau separat cu bere. Nu mi se pare normal. Da de loc! Si a plecat de la degetutul inmuiat in pahar, sa ia "de pofta".
Nusa total de acord cu tine! Nu are de ce sa-i fie pofta odata ce nu a gustat in viata...dupa ce gusta odata...asta-i altceva.
Ma bucur ca te rasfeti o meriti! Eu in sarcina am fost terorista cu fideaua cu lapte (rece, de la frigider), mai ales pe caldurile alea! Mama, ce ma mai racorea! Mai povesteste-ne de David. Ma ia o melancolie cand "vorbesc" cu tine! Serios, cu nod in gat si tot tacamul...asa ce mi-e dor de burtica...abia astept sa il fac pe-al doilea! Te pup si sanatate.
P.S. Nu sar in cap celor care dau cate o gurita de alcool copiilor, ci Principiului in sine, ok? Imi plac disputele dar numai cele constructive, nu cele gen "ce ai tu cu mine"....pliiiz
Simo mami de www.flickr.com/photos/simo_al_jaafari/" target="_blank">Matei
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by nushulica
eu consider ca un copil nu are cum sa pofteasca la ceva ce n-a gustat in viata lui(pentru ca nu stie ce-i aia, ce gust are, asa-i? sau gresesc)
Corect!
quote:
in rest toate bune si frumoase astept sa fie gata cozonacul pe care-l am in masina de paine si sa mananc o felie ca azi noapte m-am visat intr-o "placintarie"si azi am vrut sa merg sa-mi iau ceva dar m-a prins ploaia aia nasoala in botanica si ne-am urcat in masina uzi leoarca si numai la placinte nu m-am gandit
Te-am vazut eu aseara pe "la bucatarie" si chiar eram curioasa de vii sa ne dai si noua o feliuta de cozonac.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Darria
de ce sa nu scrii? uite vezi, asta nu-mi place. De ce sa ezitam sa ne spunem parerea? Apreciez mai mult criticile decat laudele.
Nu cred ca este vorba de critica,ci doar de-o parere diferita.Este normal sa avem si pareri diferite,nu se poate sa fim toate la unison.Dar mai normal mi s-ar parea sa ne putem exprima aceste pareri si opinii,fara teama ca ni se va reteza "macaroana" cu acel atat de......"fiecare isi creste copilul cum crede de cuviinta". Da,sunt de acord cu asta,dar prefer o polemica constructiva in loc de atitudinea strutului si expresia asta atat de uzata.
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Simo78
P.S. Nu sar in cap celor care dau cate o gurita de alcool copiilor, ci Principiului in sine, ok? Imi plac disputele dar numai cele constructive, nu cele gen "ce ai tu cu mine"....pliiiz
Aceeasi rugaminte si din partea mea... Nu am nimic cu nimeni,ci doar cu babismul "da-i mama ca pofteste" .
Aaaa...ba as avea ceva cu cineva...cu pediatrul lui Cris.
ghinetz spune:
Miha, si eu...si eu!!!!(nu stiu ce am azi, ca sunt de acord cu toate ce le spui. Cred ca simt ca ai facut tu ceva bunut si vreau sa primesc si eu, vezi, te aprob mereu, doar-doar arunci pana la mine cu vreo placinta/prajitura/felie de tort) Acum, lasand gluma la o parte...am si eu un parapont (nu stiu de unde stiu cuvantul asta si nici nu stiu ce inseamna) cu pediatrul lui Kriss.
So...cand ne infiintam la el la cabinet? Ca ajunse acolo, gasim noi ce sa-i facem.
A! Cu "electrolitii" aia nu ma lamureste nimeni? Chiar vreti sa cred ca va apicati de sudat in concediu?
Edit sa spun:
Am dat o cautare si ia uitati ce am gasit:
electroliti=
Asa ca...tot nelamurita am ramas.
ghinetz spune:
In schimb, m-am lamurit cu "parapontul" (corect e "PARAPON"). {ru-si-ni-ca!!!)
parapon=
kriss79 spune:
salutare
Michelle, distractie maxima!asteptam poze!
Raluca,ce ai primit cadou frumos?
Miha, ii spun sa se baricadeze in cabinet!
fiecare face cum crede de cuviinta, nu stiu daca ma crezi,dar am consultat mai multi pediatri cu privire la lipsa de pofta a fetei, cu mofturile ei, refuzul de lapte praf, de bibe samd..am si zis la un moment dat..cred ca depinde de copil, si mie mi-ar fi fost mult mai usor sa bea lapte praf fata...dar daca nu vrea, eu ce pot face?
Acum papa bine, zic eu..a ajuns la 7 kile..dar nu greutatea era neaparat problema, ci faptul ca dadea jos, nu asimila aproape nimic..Nu tin sa aiba 8-9 kile cat au alti copilasi la varsta ei..Doamne fereste!
O saptamana minunata tuturor! si fara ploi..
www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank">paginuta mea
Avem 7 luni!!
Cristina fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)