**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (67)
Raspunsuri - Pagina 8
tamaraspt spune:
m-am gandit ca ar putea interesa pe cineva
prietenii mei ii cauta bonei de lucru pt ca ei il duc pe baietel la tara si apoi din toamna la gradinita. s-au inteles bine cu bona, dar ea sta in dr taberei si cauta in cartier sau zone apropiate de preferat.
daca intereseaza pe cineva dati-mi pm
si o intrebare, trebuie sa cumpar saltea pt patutul de la tara, avem unul mai mare acum, si cum dimensiunile sunt cam atipice nu am gasit decat saltele de la mondocarp de durflex sau cu iarba de deal. Foloseste cineva unul din modele? Sunteti multumite de ele, de ex inclin pt cea de durflex pt ca in cea din iarba de deal cica se face repede groapa unde doarme.
Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)
chiquitita spune:
E a treia oara cand reiau mesajul ca mi-l sterge fata!
Didi, imi pare rau ca sunteti cu diaree iar...noi luam ceclor (cefaclor)pe ca avea febra diaree si rosu in gat. Dr ei a concluzionat ca are o enteroviroza si ca asta actioneaza atat la burtica cat si la gat. E primul nostru antibiotic..hehehe ne stiu si vecinii cand il luam! kk s-a legat ciudat de repede avand in vedere ca doar urme vagi de smecta si orez auajuns la ea in burta.
Cu vaccinul nici nu stiu ca sa zic ca nu stiu daca noi il avem in schema. Noi facem schema de la stat. Pana acum am facut fix atatea vaccinuri cate ati facut si voi si tot in acea perioada, ca zicea cineva ca schema de la stat are mai putine. Probabil ale voaste sunt mai bune, ca nr sunt la fel. De asta nu stiam daca il avem pt ca am inteles ca nu e obligatoriu.
Asa mult stati in parc? E ok? Acu eu o pazesc de orice vant, desi nu eram asa infofolicioasa inainte!
Mami de Livia (08.06.2007)
doxinu spune:
MICA io mor dupa domnisoara ta,superba pur si simplu
imi pare bine fetele ca v-au placut informatiile mele
T amara noi avem salteluta relaxa si doarme pe ea de 1 an aproape,daca vrei ma uit si-ti zic cum se numeste.
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE INTALNEALA
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
Irinusha spune:
Salutare plantatie!
Io iar in urma, va citesc pe sarite si nu am timp sa scriu ... dar m-a uimit discutia despre vaccinuri, nu prea stiu inceputul dar am zis sa ma bag si eu:
Io sunt pro medicina si pro vaccinuri. Sunt super fericita ca traiesc in timpul nostru si ca medicina e asa de avansata (cu toate ca mai e loc de mult) si nu trebuie sa-mi vad copiii murind dintr-o simpla raceala - asta ca un exemplu banal.
La nr.1 i-am facut toate vaccinurile posibile ... si le fac pe cele care sunt in momentul oportun pe piata si le recomanda pediatrul. De varicela nu i-am facut ptr. ca anul acela avea multe facute, a trebuit amanat putin ... si binenteles ca a facut varicela pe la 2 ani si 9 luni. Pur si simplu nu stiu de unde a luat-o ... io eram in sapt. 19 cu nr.2 ... norocul meu (sau a lu' Melie, cum vreti s-o luati) a fost ca deja aveam anticorpi (facusem si eu varicela la 12 ani) si n-au fost probleme. Ptr. Graviduta: nu poti sa izolezi copilul complet! ... Cris nu era pe timpul ala la gradi si tot a facut-o.
Acum vreo 2 sapt. i-am facut lui Melie ROR-ul (priorix parca) si varilix - parca asa-i spune - ptr. varicela. Nici o reacatie negativa! Mai ales ptr. fetite sunt importante vaccinurile de varicela si rujeola ... mai ales de au "norocul" sa nu faca bolile, sa fie protejate/sa fie protejat fatul la o viitoare sarcina. Eu cu nr. 1 n-am avut anticorpi de rujeola (in Ro. nu se facea vaccinul pe timpul meu, acum 100 da ani ;)) si am stat cu frica in san ... cand a trebuit sa merg la un spital ptr. niste analize, a trebuit sa intreb daca au epidemie ... si tot am stat crispata. Dupa sarcina am facut vaccinul si am avut niste reactii cumplite ... maturii suporta altfel vaccinurile.
Cand o sa fie Melie de 10-12 ani ii fac si vaccinul contra cancerului de col ... pana atunci poate e si mai bine pus la punct. Si de mai apare ceva, le fac si pe alea ...
Va recomand din suflet - ptr. cele din tara mai ales - vaccinul de Hepatita A. In Ro. e ceva normal sa faci hepatita, se spune ca nu-i boala grea si e adevarat ... dar ramai cu probleme de ficat ... plus ca eu de cand cu hepatita m-am ingrasat (copil fiind) si asa am ramas ... inainte eram aschilopatica ca fi-miu. Sotul la fel ...
Dar fiecare mama face cum crede ...
Didisor, multa sanatate! Cum rezolvi problema cu papica cand stati asa mult afara? Noi am fost ieri pe drumuri vreo 3-4 ore, m-am strofocit toata si tot n-am reusit sa "rezolv" pe toti. Cartile nu le ai cumva ca ebook? O sa ma uit si eu sa le iau.
Multa sanatate la toti capsuneii bolnaviori!
Fi-mea azi a facut 11 lunisoare ... inca o luna si gata anul ... si eu nu stiu unde s-a dus timpul! La nr.1 n-a trecut asa de repede ... cu toate ca mie nu-mi plac ca bb-i imi pare rau ca trece asa de repede ...
La 10 luni si un pic avea 8850 g /74 cm. Se taraste hotarata, se ridica in picioare daca vrea si merge f. bine tinuta de manute ... fara sau doar de 1 mana nu vrea, se crispeaza si gata. Acum tocmai ma cauta in portofel, trebuie sa fiu cu ochii pe ea sa nu-mi pape banii ;) E o dulcica zambareata, da din cap de "nu" cand stie ca n-are voie sa faca ceva, si tot o face :) E inebunita dupa fra-su si rade in hohote la sotiile lui. E foarte activa si mult mai cu neastamparata decat fratele mai mare la varsta asta. Cred ca o sa ne manance sufletul ...
E o pofticioasa, dar nu papa mult ... mananca doar daca ii e foame. Lapte mai bea doar la culcare si noaptea.
Chiar am o intrebare: peste 1 sapt. as vrea sa incerc sa-i scot laptele din noapte (1 sticla). Ce credeti, e prea devreme? La nr.1 l-am scos la 2 ani. Dar la mijlocul lui iunie plecam in concediu si parca n-as mai vrea sa ma scol noaptea.
La multi ani Lukas Daniel, Matei Alexandru, Matei, Toni-Victor, David, Matei Constantin, Ariana Elena, Matei-Ciprian, Rafael Albert, Nicolae Spiridon, Stefan!
Gata, iesim afara din nou! Pupici si sanatate la plantatie!
Mamica de Cristian (alias Sensible Boy) & Amélie (alias Demolition Girl)
mica0307 spune:
Am intrebat-o si pe sora mea de vaccinul ROR si mi-a raspuns: Si aici parerile sunt impartite. In California au interzis vaccinul pentru cativa ani, dar cazurile de autism nu au scazut, din contra, au crescut, asa ca l-au reintrodus...
...si multumi frumos pentru aprecierile la adresa Mayei.
ella_74 spune:
Mica,
frumoasa domnisoara Maya; ce frumos ii sta in verde.
cand ati fost la mare?
Gravi,
n-am auzit de dr asta de la medlife dar pot sa-ti spun ca am dat si eu peste una la CMU de-mi venea s-o paruiesc; parea ca e beata, dar nu l-a bruscat pe ; au am fost cred la toti pediatrii de la CMU, vreo 5, asa ca am termen de comparatie; ei, si dr asta era asa ametita si nu stia sa-mi spuna nimic, nu intreba nimic, parca astepta sa plecam mai redepe; celelalte pediatre mi-au pus intrebari despre de la nasterea lui, daca a fost bolnav, etc.
Didi,
deocamdata aman vaccinul ROR; nu sunt impacata deloc cu ideea ca este neimunizat dar fie o sa i le fac separat, fie ii dau pilulele homeopate care au acelasi efect cu vaccinul.
Iar partea cu "dr are imagine de ansablu" nu stiu ce sa zic fiindca dr o sa-mi spuna ca n-a avut cazuri de copii autisti sau ca doar X% fac vreo complicatie, procent mic si deci n-are rost sa-mi fac griji; pe mine ma dereanjeaza si gandul ca ar putea fi exceptia.
Irinusha,
eu am citit ca ROR administrat inainte de 1 an nu are efectul scontat...voi l-ati facut inainte de 1 an?
Cat despre provaccin, am citit parerile multor homeopati si toti sunt de acord ca dincolo de coponenta de imunizare, vaccinurile pot crea niste dezechilibre energetice foarte mari in organism si asa se explica regresul multor copii, atat fizic cat si intelectual.
Punem si noi poze cu din parc; si noi am stat ieri in parc de la 12 la 20:00 cu o scurta pauza fiindca a trebuit schimbat de pampers; si in sfarsit l-am convins sa manance borcanel dar asta numai pentru ca am fost smechera si l-am blenduit si incalzit inainte, dupa care l-am pus in gentuta izoterma(doxinu).
http://picasaweb.google.com/cinca.clementina/PozeDavid2/photo#5204426354018397298
lavini spune:
Ne-am intors si noi din concediu, dar abia am ajuns la zi cu cititul.Mi-a fost ingrozitor de dor de Andrei in cele 2 saptamani cat nu l-am vazut, mi s-a parut asa mare dintr-o data, el nu ne-a recunoscut, evident, tac'su nici nu s-a putut apropia de el vreo juma de ora ca plangea.Si bineinteles ca in timpul cat nu a fost langa noi a inceput sa mearga.Se deplaseaza doar cand vrea si merge ca o curca beata, dar e un scump si face progrese pe zi ce trece:)
Am vazut ca discutati de vaccin, dupa ce am citit mai demult postarile Chowpersei am decis ca o sa aman pt o vreme, inca nu stiu cat, ma mai gandesc.Atunci am intrebat-o si pe dr. si, asa cum spunea Ella, mi-a zis ca nu a avut nici un caz de autism si ca e la libera mea alegere daca il fac sau nu.Deocamdata raspunsul e nu, o sa ii fac peste vreo 2 luni vaccinul de varicela si apoi mai vedem.
Betty, acu m-am logat si am vazut mesajul, ma duc sa caut hartiile si iti zic ce a iesit.
Io mai am 2 probleme si daca aveti vreo idee va rog sa ma ajutati:
1. Andrei se irita asa, din senin, la fundulet, intr-un hal fara de hal.Cand l-am dus la Pitesti era putin iritat, apoi s-a facut rana cu toate cremele, ceaiurile, etc...plus lasat fara pampers(evident ca a facut si kk si pishu pe covor), spalat doar cu apa...Urla saracutu de durere.Analizele de scaun i-au iesit ok.Se mai confrunta cineva cu asa ceva?Problemele astea au inceput de vreo 3 luni, pana atunci fundul lui nu a avut never ever nimic.
2. Asta deja ma macina:acu 3 saptamani, in 2 zile consecutiv, dupa ce s-a trezit si l-am luat in brate a inceput sa tremure cumva necontrolat, pt scurt timp, semana cu un frison...Cat a stat la Pitesti, mama a observat ca face asa ceva zilnic, uneori cand se joaca sau mananca, ma rog, in diverse momente.Aveti idee ce poate fi?Am facut programare la neurolog miercuri, dar sunt tare speriata, desi pediatra zice ce nu tb sa ma ingrijorez.
Lavinia si Andrei (11 iunie 2007)
bettyR spune:
Ella, ce bine ii sta la Bob tuns, e mai frumos asa ... is mortali copiii astia, a mea si al tau, au o gramada de dinti,le mai dau si maselele si mananca blenduit. Si ce de-a treaba are el cu sticlele, asa le plimba si Andreea. Sa stii ca seamana cu tine la gura, oricum se vede ca e al tau.
Chici, merci de aprecieri, niciodata nu a avut fata de bebe, nici cand avea 2 luni, casca niste ochi si tot in sus ii trebuia.
Gata nu mai pot sa zic ca e slaba Andreea, am fost azi la controlul de 1 an si are 76cm si 10kg. Maine facem vaccinul normal si ma mai gandesc o luna daca sa il fac si pe celalalt, dar inclin sa i-l fac totusi. L-as face pe la 2 ani, adica in primavara viitoare, dar dr mi-a zis ca numai pana la 1 an jumate se poate face.
Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
doxinu spune:
FETELE CARE FOLOSITI CHILOTEI PAMPERS SAU ALTE FIRME IMI SPUNETI SI MIE VA ROG DE UNDE II LUATI? Am cautat peste tot si nu gasesc a mai ramas CORA acolo nu am fost.
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE INTALNEALA
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan