**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (67)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Aveti www.shopmania.ro/magazin~online-echipament-pentru-copii-si-bebelusi~cauta-geanta.html" target="_blank">AICI gentuta pe care o folosim noi la borcanelele facute in casa sa nu se strice pe drum.Tine rece sau cald timp de 4 ore si asa bebicii care nu papa borcanele isi pot savura papica de acasa facuta de mami! ESTE GEANTUTA ROSIE DE LA BESTKIDS,nu ma lasa sa pun link-ul direct la gentuta.

Sper sa va fie de folos pentru noi este aur!

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE INTALNEALA

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Am mai intrebat si eu de vestitul vaccin Priorix si am aflat ca nu da imunitate dar vor face bolile intr-o faza mult mai usoara, poti si sa nu iti dai seama ca a facut.
Nasa Mayei imi spunea ca a facut vaccinul ambilor baieti si ii pare rau ca nu le-a facut si VARILIXUL. Cel mic a facut varicela, insa l-a prins intr-o perioada de raceala asa ca a dat in pmneumonie si a stat vreo saptamana cu el prin spital....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Am inteles Madi, si Andreea intotdeauna are Kg, si acum cred ca are peste 9.600kg, numai maine merg la dr, dar e lunga zic eu, are 77cm, e drept ca am si nascut-o cu 54cm, si din cauza asta pare slaba. Eu nu inteleg cum a iesit fata asta asa mofturoasa la mancare, din doi haplea, mancam mult si eu si sotul si orice, si asa lunga cand eu is mica, am 1.54cm, dar sigur are un ritm mai alert acum cand e mica si se incetineste, cu toate ca eu tare mi-as dori si sa aiba 1.60cm macar. Dar nu imi fac griji ca nu e a noastra ca seamana perfect cu taica-sau.

Cum ai reusit sa ajungi la 47kg, si eu aveam inainte 48, dar acum am ramas la 53 de multa vreme, drept ca nu fac nimic pt asta. Mi-ar place sa ajung la 50, ca parca cu 48 eram cam slaba.

Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Am pus cateva poze aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Mica, ti-am vazut frumusetea! Ce imi place cum o imbraci, ca pe o adevarata domnisoara. Si tare bine ii sta cu verzului! tu o mai pazesti, adica tot umbli in spatele ei sa nu se impiedice? ca eu tot umblu dupa a mea ca parca mi frica sa nu se impiedice si sa cada, cu toate ca merge destul de bine, dar o mai apuca si merge tot mai repede.

Doxinu, merci de informatie cu geanta izoterma, o sa imi iau ca sigur e buna pt afara, drumuri.

Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

quote:
Originally posted by DidiAlex

Ella & Gravi sau cine cunoaste legislatia din ro si raportata la UE, ati putea sa ma ajutati cu niste sfaturi, indirect ma vizeaza. Doamna imi este o buna pretena si are nevoie de un raspuns/uri

Eu te ajut, dar depinde despre ce e vorba, adica sa intre in domeniul meu de specialitate.

Mara a facut acum vreo 3 zile niste bubite pe spate, in zona cefei si extinse un pic mai jos, si pe maunte, in zona interioara a cotului (in pliu si in jurukl pliului). Am pus-o initial pe seama transpiratiei, dar am zis ieri, cand am vazut ca nu-i trec, sa mergem la dr. Dar ce dernmatolog sa gasesti in we? Am fost la Gr. Alexandrescu dar era plin de copii la urgente, asa ca n-am stat, mi-a fost teama sa nu ia ceva. Apoi am fost la Medlife de pe Grivita, la dr pediatru Mihaela Marcu Cristescu.
Bubitele erau intr-adevar de la transpiratie. In plus, a zis ca e in urma cu dentitia (nu are decat 2 dinti jos de la 7 luni), are fontanela cam mare (2/1 in loc de 1/1) si are sternul cam evazat. Si mi-a dat sa-i dau un compus cu calciu, nu mai stiu acum cum se numeste, multisana.. sau asa ceva. Ceea ce m-a enervat insa e ca a fost foarte brutala cu Mara, care, necunoscand-o si vazand ca se apropie asa, direct si repede, de ea, a inceput sa tipe si sa se zbata. Iar cretina asta a strans-o de manuta, ca sa stea la consult, de i-a oprit sangele. In secunda aia mi-a venit sa o iau pe Mara asa dezbracata cum era si sa o dau dracului de doctorita. Dar am stat sa vad ce zice de bubite. In plus, cand s-a uitat la ditni, parca zici ca controla un animal, nu un copil, ii tragea de obraji in sus. Si mai avea si niste unghii lungi si neingrijite, de parca zici ca era femeie de serviciu, nu doctor pediatru. O sa postez despre ea si la subiectul special, dar ma gandeam daca stiti ceva de ea.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Buna, buna!
betty, andreea e o adevarata domnisoara, chiar arata ca o fetita mai mare nu ca bebe/copil mic. Si ce frumos sta la poza.
Graviduta, si eu am dat de un dobitoc de dr, care brusca fata de imi venea sa plec cue a, dar nu vroiam sa mai intru in noapte cu febra...
Mica, Maya e o scumpa, cred ca eu o cam infofolesc pe a mea, cand mai uit cum o imbraci pe maya!
Noi suntem mai bine, inca luam antibiotic, caca s-a cam legat, in schimba ne obisnuim cu greu cu lingurita, vechea noastra problema, azi i-am facut ciorbita acrita cu lamaie si in care am pus si sare, are apropae un an asa ca zic ca merge. Nu prea mananca mare lucru in general asa ca trec si la chestii sarate, oi avea mai mult succes!

Mami de Livia (08.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Iar sunt in urma, nu mai reusesc sa intru, si capsunei iubiti si scumpi au facut un an, m-a certat si Manu ca nu am zis La Multi Ani, dar sper ca nu e prea tarziu:

LA MULTI ANI si multa veselie, sanatate si fericire!

Matei de Moberi!
Toni-Victor de Diana!
David de Miniuta!
Matei Constantin de Dicirstea!
Ariana Elena de Teodoral!
Matei-Ciprian Florentina Roman!
Rafael Albert de Ali24!
Nicolae Spiridon de Ciuffy!
Stefan de IrinutzaS!

sa fiti iubiti capsuneilor! si de la Manu!
eu nu am apucat sa citesc, am fost si plecata din bucuresti de vineri, sper sa recuperez :)

Anca & Manu 02.06.2007
Poze1 Poze2
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

quote:
Originally posted by mica0307

Am mai intrebat si eu de vestitul vaccin Priorix si am aflat ca nu da imunitate dar vor face bolile intr-o faza mult mai usoara, poti si sa nu iti dai seama ca a facut.
Nasa Mayei imi spunea ca a facut vaccinul ambilor baieti si ii pare rau ca nu le-a facut si VARILIXUL. Cel mic a facut varicela, insa l-a prins intr-o perioada de raceala asa ca a dat in pmneumonie si a stat vreo saptamana cu el prin spital....

cam acelasi lucru l-am scris si io in cap trecut

quote:
Originally posted by DidiAlex

Ella, ...

Vaccinul asta nu ii da imunitate, numai boala in sine ii creaza anticorpi. Un dr iti explica asta si iti zice ca daca faci vaccinul copilul numai face o forma grava a bolii.
dar sunt unii parintzi care refuza pt ca [,]considera ca oricum nu ii da imunitate deci ce sens are.

Io mi-am zis ca mai bine merg prin metoda pasilor marunti decat prin hooop.

un exemplu e atunci cand faci nu faci vaccinul antigripal....

tot io si tot cu vaccinul asta buclucas. inca nu m-am intalnit cu pediatra. Io sunt convinsa ca numai medicii ne pot da niste raspunsuri pt ca ai vad lucrurile in asamblu si apoi sunt trecute prin sita teoriei si a experientei.

M-as ingrozesti gratuit si inutil daca citesc ici, colo si imi fac o parere sumara. Si, apoi noi mamele mai aveam menirea sa le si amplificam. sa scriu acu o dicutie avuta cu un pediatru si ce previne acest vaccin.

Cateva din complicatiile cu adevarat POSIBILE ale rujeolei

Complicatii rujeolei sunt frecvente si in general grave,in functie de conditiile socio-economice si sanitare ale populatiei.Peste 90% din decese sunt datorate complicatiilor.Acestea pot fi provocate de virusul rujeolos ca atare sau de suprainfectii bacteriene,favorizate de leziunile mucoasei respiratorii si de deficitul imun din starea de convalescenta.

Complicatiile frecvente sunt la nivelul aparatului respirator:

*laringite acute,deosebit de grave prin capacitatea de-a sufoca bolnavul;

*pneumonii interstitiale;

*bronsite purulente;

*bronhopneumonii

*redesteptarea unor leziuni tuberculoase stabilizate.

si nu in ultimul rand, Complicatii nervoase:

*encefalita cu incluzii(determinata de invazia virusului la nivelul sistemului nervos central,cu evolutie spre deces);

*leucoencefalita posteruptiva-apare in faza de convalescenta a bolii,se manifesta prin reaparitia febrei si instalarea semnelor de
*deficit neurologic-convulsii,dezorientare temporo-spatiala,deficite senzoriale si motorii;se datoreaza unui mecanism alergic la virus.Boala se trateaza prompt cu doze mari de corticoizi.

*pancencefalita sclerozanta Van Bogaert-apare foarte rar,prin introducerea virusului in encefal de catre limfocitele circulante care au fixat virusul;aici virusul determina leziuni progresive si ireversibile,cu evolutie inevitabila spre deces.

e ca si cand ai zice ca nu faci coplului tratamentul antibiotic ca ti-e frica sa nu fie alergic, si il lasi sa se lupte singur cu o meningita.

Lumea afla zvonuri, dar nu studiaza problema pe toate PARTILE, adica incearca sa caute motive contra vaccinului, dar nu se gandesc: ok e incertitudine cu vaccinul asta, adica cel mai rau e posibil,( desi nu demonstrat, ba chiar retrase afirmatii) sa devina autist...dar daca nu-i fa vaccinul si face rujeola ce comlicatii pot aparea?// ce se poate intampla rau?
Asta pt ca tot avem tendinta sa cautam cea mai neagra si cea mai sumbra posibilitate

Am scris mesajul acesta pt ca sunt mamici care citesc si orice lucru pe care il descopar as vrea sa il scriu aici. Ca deh, doar de asta suntem grup de mamici in discutii

Noi iar suntem pe diaree

Gravi, o sa iti trimit PM. e de legislatia muncii, dar incerc.

Hei Doxinu, f bune info nu te mai scuza. imi plac mereu pozele voastre. io nu prea scriu dar de urmarit urmaresc mereu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

tot io, ca-s in forma . Am stat ieri de la 12-19 in park.

Vroiam sa va recomand 2 carti. Das kompetente Kind, von Jesper Juul si Was Familien trägt, Werte in Erziehung und Partnerschaft. Ein Orientierungsbuch von Jesper Juul
Am dat denumirea pe germana pt ca io asa le am.
Nu stiu care-s traduse in ro, dar pe Engleza sigur le gasiti.Autorul este considerat unul din cei mai mari experti in educatie la momentul actual. Tipul e danez, si inv scandinav e unul de valoare.

si acu o sa imi spuneti ca noi avem copii mici, dar e ff important. si acu o sa va citez o dicutie cu o pretena de-a mea care lucreaza la un institut de cercetare in oras si a avut ocazia sa il intalneasca pe castigatorul premiului Nobel pt economie Heckman.

Pe scurt (pt. ca e interesant): Tema lui de activitate este formarea abilitatilor cognitive si non cognitive, proces care are loc in copilarie, mai exact in primii 5 ani de viata. Cele mai importante sunt abilitatile non cognitive (cum ar fi: perseverenta, vointa, disciplina, puterea de concentrare, increderea de sine, etc.), pentru ca ele ajuta apoi la dobandirea abilitatilor cognitive.

Ce treaba au toate astea cu economia? Pai teoria lui (bazata pe mii de studii facute in acest sens) este ca mai bine dezvolti politici care sa promoveze investitiile in educatia copiilor prescolari, decat sa "arunci" apoi banii pe fel si fel de programe antisomaj, de recalificare si resocializare a celor slabi calificati.

El spune ca multi ajung slabi calificati pentru ca in copilarie nu li s-au insusit (in familie) anumite abilitati non cognitive, iar lipsa acestora i-a impiedicat apoi sa reuseasca cat de cat in viata.

Apropo de lucrurile astea, vezi fenomenul Emo, etc.

Mergi la inceput