**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (67)
Raspunsuri - Pagina 16
Madi spune:
quote:
Originally posted by An@
Madi, ati inceput sa renuntati la deget? Cum mai e degetelul? ma iare buba?
Noi am incheiat procesul cu succes. A fost destul de greu, ca nu stia sa adoarma altfel si dura mult, dar i-am inlocuit "placerea" cu un pui de perna si acum adoarme destul de repede. La noi a durat cam o sapt...Dupa vreo 5 zile am testat-o, adica i-am scos leocoplastul si am urmarit-o. Adormea fara deget, dar in timpul somnului avea tendinta de a baga degetul si il scotea imediat.
mami de Ana (22 mai 2007)
Mami de Ana noi suntem in proces de inlocuire a degetului cu suzeta Degetul e mai bine, nu mai are bube, nu se mai cojeste, dar asta pentru ca nu l-a mai supt asa des. Acum a inceput sa imi ceara ea suzeta, dar noaptea, cand nu sunt imediat pe faza baga degetul. Eu niciodata nu i-am smuls degetul din gurita, ii dau cu suzeta pe acolo si scoate singura degetul si baga suzeta, dar stiu eu ce o fi in capsorul ei...
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5a0da9d9a5b58ded6a7a52" target="_blank">PENTRU ANA, LA 1 AN
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.
Alyna24 spune:
Liviana, uite cateva idei pt masa de la motz, poate te ajuta
Chec cu masline
Ingredientele :
4 oua,
100 gr faina,
150 gr masline ( eu pun amestecate verzi si negre),
250 gr sunca de praga taiata marunt,
150 gr branza rasa
3 linguri de ulei masline
1 lingurita praf de copt.
Cum procedam:
Se amesteca ingredientele, pe rand, in ordinea data. se insista bine la inceput, amestecul ou-faina.se da cca 45 min la 200C ( temp pt cake-uri in general, nu foarte iute, dar nici domol ).
Acadele cu parmezan(cascaval)
Avem nevoie:
-bete de lemn sau stiksuri(asa se papa cu totul)
-cascaval ras
-punem cate 3 bete sau stiksuri(eu am pus stiksuri) in tava sau cate doriti, depinde de tava apoi apucam cu 3 degete si punem cascavalul, dar parte de sus a batului sa fie acoperita de cascaval. Bagam la cuptorul incins 7 min, depinde de cuptor.....la foc mediu, va uitati pe usa aragazului.
-coaceti cate doriti apoi le puneti intr-n pahar, sau ce aveti...
Salata de cips
500 g piept de pui
5 oua fierte
250g porumb din conserva
2 cepe mici
100g cips
maioneza
Carnea se fierbe si se taie cubulete. Ouale si ceapa se taie cubulete.
Se amesteca carnea.ouale ,ceapa,porumbul,cipsul si se adauga maioneza.
Se pot adauga citeva picaturi suc de lamiie.
Bulete cascaval-branza
Un aperitiv super bun si super rapid.
500 gr branza, eu am pus branza de burduf
2 oua
4 linguri faina
1 varf de cutit praf de copt
Se amesteca ingrendientele bine, se formeaza bile de marimea unei cirese mai mari ( se umfla mult in timpul prajitului ) , se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc putin, se scot pe hartie absorbanta, respectiv servetel
Tarte cu rosii si mozarella
Ingrediente pentru 12 portii:
- 1-2 catei de usturoi
- 150 g. de branza de vaci
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de lapte
- sare si piper
- 10 g. praf de copt
- 1-2 lingurite de praf de condimente
- 300 g. faina
- 3 rosii
- 220 g. branza tip mozzarella
- 1 legatura de busuioc
- ulei de masline
- 24 de forme de hartie cerata pentru muffins
Cum procedam:
-Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se amesteca cu branza de vaci, ulei si lapte;
-Se condimenteaza cu sare, piper si praf de condimente
- Se amesteca faina cu praful de copt.Se adauga compozitia cu branza de vaci, se amesteca si apoi se framanta cu mainile;
-Se spala rosiile si se taie felii;
-Se taie branza in felii;
-Se imparte aluatul in 12 parti egale;
-Se aseaza una peste alta cate doua forme din hartie si se umplu cu cate o parte din aluat, indesandu-le usor. Deasupra se aseaza feliile de rosii si feliile de mozzarella;
-Se stropesc tartele cu putin ulei de masline;
-Se introduc la cuptor si se coc circa 10 minute apoi se scot si se adauga restul de mozzarella si frunzulitele de busuioc si se mai coc 10 minute.
Spirale din foietaj cu sunca
200g sunca presata
200g cascaval ras
1ou crud
patrunjel verde
2foi de foetaj
un galbenus
2linguri smantana acra
am amestecat la robot sunca,verdeata,cascavalul ras,oul si ceva condimente,apoi am intins pasta peste foaia de foetaj si am pus cealalta foaie.am taiat fasii si le-am rasucit.le-am uns cu amestecul de ou si smantana si le-am dat la copt.
Maffins aperitiv 4 oua
5 linguri ulei
5 linguri apa
250 g cas cubulete
250 g salam sau sunca cubulete
faina cat cuprinde pentru o coca curgatoare
sare, piper
patrunjel verde tocat
1. Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu apa si ulei, iar albusurile se bat spuma tare.
2. Cubuletele de cas si salam se amesteca cu 1 lingura de faina (aceasta previne ca ele sa se duca la fund). In cazul meu am folosit cas de oaie, telemea (feta), gouda - unele cubulete, altele razuite dupa cum le aveam, iar ca mezel am avut salam de vara, cremvusti, sunca presata si ceva carnat picant pe care le-am taiat cubulete.
3. Galbenusurile se adauga la albusele batute, se adauga si restul ingredientelor si se amesteca usor.
4. Se umplu de 3/4 formele de muffins in care am pus hartie (sau folosim forme de silicon ca si mine) sis e coc timp de 15-20 min la 180 de grade C.
PETRECEREA DE 1 ANISOR
PAPA BUN
carstea spune:
Am fost din nou la doctor si mi-au dat in sfarsit borcanel sa faca analiza coproparazitologica.Il astept maine ca face mai mult dimineata.Sa vedem ce iese.
Multumesc tuturor fetelor pt raspunsurile legate de medicamentept burtica.M-am oprit la biotics si ercefuryl.
Alyna tu esti un adevarat talent in bucatarie.
POZE Rares(7 mai 2007)
pui de Cris
AVEM UN ANISOR!!!
mica0307 spune:
liviana eu am cumparat mai multe tipuri de branza/cascaval (brie, camembert, mozarella), de masline, am facut salata de vinete, salata de ciupercute cu maioneza, salata de beof (si am facut rulouri cu sunca de praga)...
Am mai citit o data ce ai scris de america. In principiu sunt de acord cu tine, noi am vazut tara doar ca turisti. Eu zic ca mi-ar placea enorm sa locuiesc acolo (pacat ca nu ai vazut Chicago). Cat despre oameni ce sa zic? Am cunoscut si americani si alte nationalitati, am vazut si LA dar nu am tras aceleasi concluzii ca tine. Ei sunt foarte liberi (desi au o gramada de reguli) si foarte deschisi. Sunt cupluri formate de multi ani, cu copii, dar necasatoriti inca, sunt si multi divortati....insa datorita mentalitatii lor foarte democrate...nu se mai poate....mergem mai departe de drumuri separate. Eu cred ca noi avem aici o problema. Sunt multe cupluri care stau impreuna doar pentru copii, care nu divorteaza ca da rau in familie, cazuri de violenta in familie insa sotia nu dovorteaza ca rade lumea....etc. La ei nu e asa....Eu asa am vazut lucrurie...
In Santa Monica ai ajuns????Mi-a placur cel mai tare de la coasta Californiei.
Cum ai reusit sa identifici casele celebritatilor???Noi ne-am tot plimbat prin vestitele cartiere insa nu am identificat nimic. Insa in avion de la LA la Indianapolis am mers cu La Toya Jackson si cu inca un tip, cica celebru insa eu nu l-am recunoscut .
LA MULTI ANI Nicole si Andrei Cristian = petit
Irinusha spune:
Avem poze noi cu Melie aici si cu cel mare/de familie aici ... pentru cine are timp si chef! :)
O noapte buna plantatie!
Mamica de Cristian (alias Sensible Boy) & Amιlie (alias Demolition Girl)
angelabv spune:
Liviana, Lavini, Poohy, Tudorcatalin, Madi multumim de urari !!!Multumesc tuturor fetelor de aici, citesc sfaturile voastre mereu. Si eu vreau sa urez tuturor tot binele din lume, mai ales puiutilor care cresc si ne fac viata asa de frumoasa... Eu zilele acestea am fost un pic mai melancolica, mi-am amintit clipele prin care am trecut anul trecut si simt cum sunt alt OM ! Noi am avut petrecerea duminica trecuta, tip canadian...Adica hamburgers, hot-dogs, si legume cu dip si am facut o salata de cartofi si binenteles tort si inghetata. Nicole a fost tare incintata, am sa pun citeva poze...
DidiAlex spune:
La muti Ani!! Nicole Amber
La multi ani Andrei Cristian
La multi ani!!!! Rares de Oana Claudia
Doamnelor, mai am de dat niste raspunsuri, nu mai am deloc timp. poate revin azi.
Alina 24, multumim de retete. scrii te rog si sursa daca-i forum. ca m-ar interesa si discutiile ulterioare. stiu ca Crochetele cu parmezan le-am mai vazut pe culinar. deh, asta-s
Florentina Roman spune:
Si al meu musca, dar numai pe mine. Eu am luat-o asa, ca pe o declaratie de iubire, ca intai ma strange cu manutele si apoi musca.
Ancamari si Angelabv, sa va traiasca puisorii, sa creasca mari si sa va bucurati de ei!
Alyna, merci ptr retete, am sa incerc si eu checul cu masline, poate-i place sclifositului de fi-miu mai mare. Parca pe el ar trebui sa-l diversific, nu pe cel mic
ancamari spune:
Multumim pt urari!
La Multi Ani Nicole Amber!
La Multi Ani Irinusha!
Citesc si eu cand pot, nu ma mai lasa delo Petitul, il tin mult si prin parc.
Sambata facem si noi un gratar cu prietenii/familia, motul il luam abia in decembrie, cand vor veni nasii in tara. Eu sper sa reusim sa facem cumparaturile necesare pt gratar, alte preparate le vom face data viitoare, acum chiar nu are cine sa se ocupe. Cand ma gadesc ca gateam pt 10-20 de persoane fara nici o problema (si nici atunci nu aveam prea mult timp) si acum si cafeaua mi-o beau pe la ora 5-6 p.m., ce sa va mai zic?
Ieri am vaccinat copilul cu Pentaxim, Priorixul urmeaza pe 8 iulie dar ma mai gandesc intre timp.
Petitului i-a facut bunica-sa un fel de tortulet ca o pasca cu branzica de vaci si fructe deasupra.
De aseara am trecut la lapte Nestle Junior, daca nu-i place nici asta o sa incerc cu Parmalat pt 1-3 ani si ce o mai exista pe piata, Petit nu trece de 250-300 ml lapte/zi, ceea ce e prea putin. Pdiatra a zis ca daca nu si nu, ajungem la Dorna degresat 0,1% grasime, dar mai incolo.
Are 78 cm si 9,400 kg, adica e cam slabut, cica trebuia sa aibe 9,800 kg, dar dat fiind viroza de 2 saptamani avuta dupa Paste...
Noaptea se trezeste doar de 1-2 ori, dar uneori sta treaz si cate 90 min, ceea ce e nasol, ca trebuie plimbat in brate, de mine bineinteles.
De luni experimentam iar niste urlete de nu se mai poate opri din ele, ieri am avut 2 reprize: dimineata de 25 min, si seara de 45 min. Luni a urlat aproape toata ziua. S-ar putea sa-i iasa dinte nr 6 dar nu sunt sigura.
In rest e sanatos, voios, mananca bine dar cu povesti, pacaleli, circ, pierdem cate o ora la fiecare masa. Borcanele nu mananca. Dar de 2 saptamani mananca numai pasat cu furculita, am inceput treptat, cu cateva lingurite cand era infometata, restul pasam. Parca Poohy a scris ca a facut asa. Multam, Poohy! O saptamana ne-am chinuit asa dar am reusit.
Si Petit musca, trage de par, mai da si cu palma uneori (rar). Eu tip (adica ridic un pic vocea si imi schimb tonul) la el, il fac sa se opreasca sa stie ca nu e bine, dar cred ca soacra ii cam da apa la moara cand imi ies din vizor.
Sanatate puilor kkiosi si bolnaviori!
Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
poze sept-oct
poze nov-dec
poze ian-febr
poze martie