**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (67)
Raspunsuri - Pagina 14
chiquitita spune:
Liviana, si pui si aperitivul si felul doi odata? Si mie mi se pare mult mai practic ca nici nu stai intr-un dute-vino camera bucatarie cu ce mai trebuie.
Chiquitita, mami de Livia (08.06.2007)
Irinusha spune:
Carstea, si eu as zice ca 2-3 scaune pe zi nu-s diaree. Depinde cum arata si cum miroase.
Eu sunt fericita cand Melie face mai moale, ca altfel se chinuie si cam ara obiceiul sa faca "masline", caprita mea :)
Ii dai cumva formula prebiotica/probiotica? Ca astea fac scaunele mai moi (ca un pireu :)), ce nu-i rau, cum spuneam.
Borcanelele nu fac rau, poate doar daca nu-i prieste o leguma anume.
Lacteol gasesti? E tot cu bacterii bune ptr. colon. Sanatate!
Ptr. aperitive as face pe langa obligatoarele mezeluri, branzeturi, castravete si ardei grasi, rosii umplute, oua umplute si:
- clatite picante:
Aluat de clatite, dar fara zahar in schimb cu piper si nuca de muscat (asa-i spune?). Se prepara din vreme si se tin in folie ptr. a nu se usca. Cu putin inainte de petrecere se prepara: se unge clatita cu Philadelphia picanta (ptr. varianta cu carne), o foaie de salata, felie de cascaval, feliute de sunca (de Praga sau alta care se taie usor), se pipereaza si sareaza daca vi se pare ca mai trebuie. Se face sul si se tin la rece. Se taie rondele potrivite si se aseaza frumos pe o farfurie.
Varianta cu somon afumat: se unge clatita cu crema de hrean, cascaval, salata si feliute de somon afumat cu putina lamaie. Restul se face tot ca sus.
- placintele cu ciuperci: foi din aluat frantuzesc (proapete sau congelate). Umplutura: ciuperci (de obicei champinions) taiate marunt si prajite cu ceapa si putin usturoi, piper, sare, marar. Cand e compozitia rece se mai adauga cascaval ras sau mozarella si ou. Se fac placintute, se ung cu ou batut si se coc. F. gustoase.
- Placinta de spanac - cred ca am dat reteta la "mamicile gatesc".
Petreceri faine!
Mamica de Cristian (alias Sensible Boy) & Amélie (alias Demolition Girl)
An@ spune:
Tot din lipsa de spatiu acasa, noi am facut la iarba verde si am avut: chiftele, snitele, ceva mezeluri (gen sunca de Praga, rulada nu stiu de care,..), branza proaspata, cascaval, icre, masline, rosii, castraveti, ceapa verde,... cam astea. Apoi fripturile la gratar, ciuperci la gratar, mici, carnati,...de, eram la iarba verde.
Mai vroiam sa fac eu o salata cu paste, dar n-am avut timp.
Va dau reteta, daca va tenteaza: paste fierte (de obicei de-alea scurte) in care pun cubulete de sunca slaba (cred ca de Praga folosesc eu), castraveti acri taiati marunt, boabe de porumb (din cutie), si ca dressing maioneza amestecata cu smantana (proportia depinde de fiecare). Toate astea se pun peste pastele racite.
Salata se mananca rece. Mie imi place mult.
De obicei mai fac: crema de ton (nu mai stiu exact reteta: frecat cu unt si nu mai stiu ce, parca ceapa??? am facut doar o data...), sau salata de ciuperci/conopida/piept de pui cu usturoi (adica tinute in prealabil in mujdei pana isi iau gust) si apoi amestecate cu maioneza+smantana. (Eu mereu amestec maioneza cu smantana sa nu fie asa grea si gretoasa). Branza de vaci proaspata (d-aia maruntita) amestecata cu smantana, marar, ou fiert si ceapa verde (gen Almete iese, de fapt mie imi place mai mult decat almete). Acum depinde si de gusturi si de pricepere, si de timp. Eu prefer chestiile simple, rapide,...
Ma mai gandesc...
mami de Ana (22 mai 2007)
An@ spune:
Moamaaaaa, Irinusha ce pofta mi-ai facut cu clatitele alea!
(Tara de care vorbeam e...DE . Dar pe cuvant ca mi-au placut si o gramada de lucruri la ei ).
mami de Ana (22 mai 2007)
lbelciug spune:
chiquitita, la mine felul 2 (adica plachia de peste) o voi servi calda, asa ca il voi aduce un pic mai tarziu, dupa ce se va servi un pic din aperitiv.
Irinusha, f bune sugestiile tale pt aperitive. Dar cum adica nuca de muscat? Cumva nuca pisata?
Ah, tocmai mi-am amintit. La aperitiv o sa fac si melcisori, caci am aluatul deja cumparat. Tai aluatul (din ala gras, nu cu foi) in bucati dreptunghiulare si il umplu cu felii de cascaval si sunca. Rulez, tai felii de cca 1,5 cm latime si le coc la cuptor. Cand se raceste arata ca niste melci.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Poze din APRILIE-Mai
Matei la 3 ani
poohy spune:
LA MULTI ANI!
Andrei Cristian, pui frumos de Ancamari!
Nicole Amber, printesa minunata de Angelabv!
sa fiti intotdeauna fericiti, veseli, sanatosi si norocosi capsuneilor!
LA MULTI ANI Irinusha, sa fi fericita alaturi de puii tai!
Liviana, multumesc pentru povestiri
Ella, si eu, acum ma intreb, ce a fost in capul meu de ma duc in concediu fara Manu? Pai cum sa imi las eu galusca incapatanata acasa si sa ma duc pe coclauri?! In acelasi timp parca abia astept sa ma duc acolo, dar ar fi fost frumos sa fie si Manu...
Anca & Manu 02.06.2007
Poze1 Poze2
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
Graviduta spune:
Am trimis pe mailul comun un pdf cu cele mai atractive destinatii de vacanta.
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
doxinu spune:
De ce musca?
Ce poti face atunci cand copilul tau musca? Psihologii au ajuns la cateva concluzii care te vor ajuta sa-ti educi copilul sa evite violenta.
In cartea "Ingrijirea sugarului si copilului", doctorul Spock spune: "Este normal ca un copil de un an sa-i muste pe parinti de obraz." El motiveaza acest comportament sustinand ca in perioada de crestere a dintilor, copiii au tendinta de a musca. De asemenea, mai exista tendinta de a musca atunci cand copilul este foarte obosit.
Nu este cazul sa te alarmezi prea tare, mai ales ca la aceasta varsta frageda, copilul nu dispune de prea multe mijloace de comunicare. De aceea muscatul poate fi considerat un mod de manifestare a unor dorinte sau pur si simplu exprimarea unor frustrari, suparari, si nu o latura agresiva care denota cruzime (si cei mai blanzi oameni au trecut prin aceasta perioada a dezvoltarii personalitatii).
De altfel, este usor de remarcat ca acest tratament este aplicat si parintilor, si partenerilor de joaca, fie din suparare, fie chiar din prietenie. Un alt lucru bine de stiut este faptul ca un omulet de 1-2 anisori nu intelege ca in momentul in care musca produce durere. El nu simte, de fapt, decat partea sa de senzatie, adica cea de a musca, nu si cea de a fi muscat.
In mod normal, copiii depasesc faza muscatului in jurul varstei de 3 ani. In cazul in care acest lucru nu se intampla sau in cazul in care acest mod de exprimare este folosit mult prea des, atunci s-ar putea sa fie ceva in neregula.
Doctor Spock mai aminteste: "Daca muscatul este doar una dintre comportarile agresive si ingrijoratoare, atunci inseamna ca problema este mult mai mare si ca mai degraba aceasta problema ar trebui sa atraga atentia, si nu muscatul in sine." Asadar nu trebuie sa te alarmezi din nimic, dar cu toate acestea e bine sa acorzi atentia cuvenita unor elemente ce tin de un comportament violent.
Ce este de facut?
Chiar daca muscatul face parte din linia normala a dezvoltarii copilului, asta nu inseamna ca trebuie sa neglijam acest aspect. Asadar incearca sa dezaprobi pe cat posibil acest comportament.
De exemplu, indeparteaza-l pe copil spunandu-i "Aau, ai ranit-o pe mami." Nu este bine sa exagerezi sau sa-i acorzi prea multa atentie, pentru ca isi va lua nasul la purtare ori de cate ori se va simti ignorat.
Specialistii au ajuns la concluzia ca exista mai multe lucruri care pot fi facute imediat dupa atac:
1. Indreapta-ti mai intai atentia catre victime (chiar daca esti tu). Priveste-l pe vinovat drept in ochi si spune-i pe un ton sever: "Nu mai musca, doare!"
2. Nu te lansa in explicatii lungi si complicate, pentru ca micutul nu va intelege prea multe din morala ta filosofica. In cazul in care atacatorul a muscat de furie - voia jucaria unui alt copil - nu-i da ceea ce voia.
3. Daca ai fost muscata de cel mic, nu-l musca si tu, pentru ca il vei zapaci. El va considera ca acest comportament este foarte normal.
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE INTALNEALA
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
kid spune:
doxinu Foarte interesant articolul cu muscatul.
Noi avem alta problema si sunt curioasa daca mai sunt capsunei nervosi care lovesc cu palma sau cu pumnul. Juniorul meu strange pumnul si loveste si scrasneste si din dinti si mormaie, de parca ar fi foarte nervos si gata sa sara la bataie. E normal?
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Ioana13 spune:
Salut
Daaa, buna ideea de a da exemple de bunatati... noi simbata incepem cu bunicii, din fericire mergem la bunicii materni cu totii, deci mama se va ocupa de tot(saracuta, dar e atita de harnica si atit de mult ii place(?!?) sa faca mese), iar duminica, chiar de ziua lui P vor veni copiiI, in apartament. Am luat coifuri, oua kinder, ceva zgomotele... cred ca iau si niste baloane. Ei intr-o camera, supravegheati pe rind de catre un adult, iar noi pe linga masa, in bucatarie...
Doxinu al meu nu musca, dar da cu palmuta si trage de par, distrindu-se de numa in face asta. O sa aplic ce ai scris, adaptat la cazul de fata.
Foarte frumoasa MAya si Andreea de Betty!!! Atit am vazut, ca sigur ar mai fi de mentionat!
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)