**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (67)
Raspunsuri - Pagina 11
catalina_b spune:
Lavini, si Eva se scutura dupa ce face pipi. Si mai face si o mutrita haioasa (se uita fix si-si tuguie buzele). Asa ca nu-ti fa griji, e ceva normal.
Catalina, mamica de Eva (01.06.2007)
lbelciug spune:
Asa cum am promis revin cu ceva detalii din delegatia mea in US.
Pt mine a fost cea mai grozava experienta de pana acum, m-am simtit f bine si desigur o pauza din rolul de mama mi-a prins f bine. Mi-a fost dor de sotul si puii mei, insa am revenit acasa cu alt moral, ceea ce conteaza f mult.
In afara faptului ca am muncit pe branci, am fost tare bucuroasa sa intalnesc face-to-face colegii americani cu care am si iesit de altfel in oras la diferite puburi. In general americanii sunt deschisi, mai relaxati ca noi, cu zambetul tot timpul pe fata. In magazine sunt f atenti cu clientii, te saluta de cand intri, se ofera sa te ajute sa gasesti ce-ti doresti - desigur ei stiu ca asa isi pot vinde mai bine produsele. In general sunt f civilizati, mai ales in trafic. Nu intra in fundul tau, nu-ti fac semne cu farurile, nu te claxoneaza chiar daca mai gresesti. Uneori daca tu ai stop, se ofera sa te lase mai intai pe tine sa treci. Eu am condus o masina cu GPS si acesta m-a ajutat f mult cu directiile.
Totul in US are dimensiuni mari: parcarile, soselele/autostrazile, mallurile, paharele de cola si cutiile de pop-corn de la cinema, portiile de mancare in general - dar daca nu poti consuma tot poti lua restul la pachet.
LA-ul e mare cat Romania ca nr de populatie si pe locul 3 in US. E f imprastiat si se intinde pe cca 400 mile patrate. City of Los Angeles e de fapt orasul in sine care din cate am inteles nu e f safe. Sunt f multi homeless people, oameni cu probleme mentale si pe care e mai bine sa-i eviti. O calatorie cu autobuzul iti poate cauza neplaceri, asa ca cel mai bine sa calatoresti cu masina. Faimosul Hollywood respectiv Beverly Hills sunt f aproape de centrul orasului, ca niste cartiere de sine statatoare. Renumitul semn Hollywood e amplasat pe un deal si nu pe un munte asa cum creaza impresia fotografiile cu el. Walk of Fame e de fapt o strada comerciala absolut normala in al carei troutar negru sunt incastrate stelele pt care celebritatile platesc in jur de 7000$. Griffith Oberstvaotry e amplasat pe cel mai intalt deal si a fost de curand renovat. Panorama LA-ul e absolut incantatoare atat ziua cat si noaptea. Am urmarit cu multa placere showul despre crearea Universului - efectele sunt absolut grozave. Iti dau impresia de 3D, chiar daca nu ai ochelari speciali.
Coasta Pacificului e minunata, am condus prin 2 din cele 3 canioane si peisajul e f frumos, asemanator cu Valea Oltului de la noi. Sunt f multe localitati/plaje si spatiu pt toata lumea. Casele sunt f scumpe pe coasta si de aceea in general doar cei din industra filmului si le pot permite.
Litoralul in sine nu e f diferit fata de cel romanesc - doar ceea ce e facut de mana omului difera. Totusi e interesanta combinatia de dealuri si ocean. Point Dume - e unul din punctele terminus al coastei, mai adancit in ocean si care ofera posibilitatea de a vizualiza litoralul in stanga si dreapta. Aici s-a filmat Planet of appes si am avut o senzatie minunata sa recunosc locul dupa ce vazusem filmul. Apa oceanului e f rece, chiar si in zilele f hot, de aceea lumea nu se inghesuie sa intre in apa si sa inoate. Am vazut surferi, pescarusi si delfini inotand la cca 20 m de mal.
Venice beach seamana cel mai mult cu statiunile noastre deoarece ofera multe locuri de shopping, la doar cativa m de plaja - americanilor le place mult sa vina aici. Am inchiriat o bicicleta si m-am plimbat pe acea Bike line unde s-au filmat cateva episoade din renumitul serial Baywatch. M-am amintit brusc de perioada cand era domnisoara.
In ceea ce priveste shoppingul, in US gasesti magazine cu produse si preturi pt toate buzunarele. Cu ajutorul colegilor am identificat magazinele care au produse f bune calitativ, de marca si la preturi mai mici ca in ro. De ex: Ross, Target, TJ Max, Walmart. Magazine consacrate cu haine sport: Big 5, Sport Chalet, sport Authority. La cca 15 mile de Calabasas (unde am fost eu cazata) se gaseste localitatea Camarillo in care exista cateva sute de Premium outlets, adica magazine cu haine de firma cu preturi micsorate. De aici mi-am facut o parte din cumparaturi de care sunt f multumita.
Un lucru care m-a intristat a fost faptul ca in US familia nu reprezinta un Core Value pt ei si de aceea multe din ele sunt dezmembrate. Mi-a parut rau sa intalnesc femei absolut minunate care insa nu au soti si isi cresc copiii singure. Legea in CA nu protejeaza proaspetele mamici, ele fiind nevoite sa se intoarca la munca dupa 3 luni de la nasterea copiilor din teama de a nu-si pierde locul de munca dar si din cauza ca statul nu le plateste. Acesta mi s-a parut un aspect discrepant cu lobby-ul pe tema alaptarii. Cum sa-ti alaptezi pana la min 1 an copilul daca esti nevoita sa revii asa repede la servici? Atat cresele (daycare) cat si bonele sunt f scumpe - de aceea unele mame renunta servici fiind intretinute doar de sot.
In ultima zi am intalnit o familie de romani care venise sa se plimbe la Long Beach. Am schimbat cateva impresii si asa am aflat ca in California femeile care divorteaza au si multe avantaje ca de ex fostii soti trebuie sa ale asigure cel putin acelasi confort financiar pe care l-au avut cand erau casatorite cu ei. Multe cupluri care au copiii prefera sa nu se casatoreasca deoarece asa taxele pe care trebuie sa le plateasca statului sunt mai MICI. Si totusi, barbatii amerocani mi s-au parut f saraci din pdv al inteligentei emotionale. Sunt rationali si egoisiti. Le place sa aiba propriul lor spatiu, nu se angreneaza in responsabilitati parentale, sunt egoisiti, le place bautura. Multe femei si copii sunt abuzati sau batuti, acest lucru constituind iar un motiv pt care familiile fericite si unite sunt putine. Am asistat la o prezentare a unei speaker-femeie la firma noastra. Tema era legata de cum sa mentii balanta intre cariera si viata personala. La sf prezentarii am intrebat-o de ce atat de multe femei sunt nefericite in viata sentimentala. Mi-a zis sa fiu recunoscatoare celui de Sus ca am o familie si un sot iubitor. In America acest fenomen e ca boala, ca o plaga care se intinde din ce in ce mai mult. M-am convins ca cel putin din acest motiv nu mi-ar place sa traiesc/sa ma mut in aceasta tara.
Cool things: Am vazut casa Madonnei din Beverly Hills, casa de vacanta a lui Britney Spears si am stat la 2 m distanta de Melanie Griffith intr-un restaurant din Point Dume. Am servit cafea (80$ !) la Wilshire Hotel, acolo unde s-a filmat Pretty woman, am servit un breakfast la un restaurant construit in anii 50 care si-a pastrat autenticitatea in timp ce ascultam muzica din acele timpuri. Am servit pt prima oara Bikini Martini si m-am rasfatat cu diferite alte bunataturi la Cheese Cake factory.
Poze uploadate azi: http://picasaweb.google.com/liviana75/LosAngeles2008
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Poze din APRILIE-Mai
Matei la 3 ani
An@ spune:
Lavini, tel la policlinica batistei: 3151643, faci programare miercurea pt consultatie joia. sau o gasesti si la Eurosanity (nu am nr la mine, dar baga pe google sau imi mai amintesti pe seara cand sunt acasa).
Citind ce spunea Graviduta de dr aia brutala, iar mi-am adus aminte de Palicari ce rabdare a avut cu Ana, s-au jucat cucu-bau, a intrebat-o diverse (normal ca stia ca nu raspunde),dar a vrut s-o bage in seama, sa se familiarizeze, s-a oprit din consultatie de cate ori dadea semne ca ar plange sau ar deranja-o ceva pe Ana, si imi spuena sa o iau in brate s-o linistesc,...dar cred ca trebuie sa fii OM in primul rand, ca sa fii un medic bun.
mami de Ana (22 mai 2007)
An@ spune:
Liviana, multumim pt impresii. Citind ce ai povestit,parca am fost acolo...
La fel ca si tine, dupa ce am stat o perioada intr-o alta tara si am vazut mai mult decat suprafata (inclusiv la oameni), mi-am dat seama ca nu alearga cainii cu covrigi in coada pe nicaieri si nu mi-ar place sa traiesc acolo. Cred ca peste tot sunt si lucruri bune si rele.
chiquitita spune:
liviana, foarte frumoase pozele. Ai si sintetizat frumos impresiile. Asa mi-i inchipuiam si eu, mai reci si superficiali, desi poate ne depasec in alte privinte.
Mami de Livia (08.06.2007)
vas spune:
Liviana , ce frumos!!!!!!!!!!! M-am ametit in povestile tale despre US.
Acum sa va salut ca nu am mai intrat de mult.E asa frumos afara asa ca pe acolo stam jumatate de zi.
Vreau sa va spun ca si Eliza si-a revenit cu papa. Nu stiu care a fost motivul grevei dar acum papam chiar si fructe, ceea ce nici inainte , pe vremurile bune nu vroia. Deci se pare ca au si momente mai speciale in care nu vor papa. Mananca de toate, inclusiv borcanele, dar doar de la Nestle. Asa ca mergem si noi linistite in parc, ca inainte ma stresam , caram dupa mine papa poate o vrea sa manance acolo dar tot degeaba.
Eliza mea e fan ciorbe si iaurt. Orice ar mai baga in gura dar astea le prefera. Acum mai nou vrea sa manance ea singura, sa-i dau ei. Apa deja bea singura si din sticla si din pahar. E asa de scumpa ca nu intelege cum dau eu dopul de pe sticla si se chinuie si ea.
Acum doarme , iar cand se trezeste plecam afara. E atat de fericita cand ii spun ca plecam tai-tai.... ar sta numai afara.
Cu vaccinul noi mai stam ca oricum suntem decalate cu 2 luni si va mai inerveni una cadn plecam in concediu asa ca .....mai vedem noi.
Pup capsuneii scumpi, avem si noi pozici noi in albumul de 1 an daca vreti sa ne vedeti.
Fug sa mai trebaluiesc putin sa putem pleca la joaca.
Sunt mamica
poze
13.05.2007
DidiAlex spune:
Alinusha - Irinelul
Sa ai parte de tot binele din lume !
Liviana, frumos, ma bucur ca ne-ai impartasit impresiile
cred ca am nimerit-o cu mesajul meu
An@, ai grija ce spui Cel putin pe forumul asta o poti incasa la greu [in cele mai josnice cuvinte ] daca nu esti pro pro pro tara aia despre care vorbesti tu si ai un asemenea tupeu sa spui ca nu alerga cainii cu covrigi in coada
Chichi, ai mei au primit cefaclor la rosu in gat.
Irinelul Multa bafta! io i-am scos bibe lu R la 2 ani si 3 luni. ce o sa ii dai APA?
unde plecati? cum mai e Cris?
cartea o gasesti la Thalia .de (asta e fosta Kober si Einleitung-ul il poti citit de la ei, pe net. O sa o scanez io, poate o vrea si Miniuta si apoi o comentam la gramada :))) Dar nu spun cand .
Gravi, Nu arde rau, dar daca stiu ca o sa am un raspuns eligibil, astept si 2 saptamnai. oricum nu e nik de facut, doar de constatat, din parteea mea.
pt cei care vor lectura uitati peste ce am dat. Daca stiam...nu imi mai toceam degetele. stiam ca-s tabere: mame de fetitze/ baieti, emigranti/ ramasi, europa vs State, casnice/ lucratoare, laptare vs formula lista e luuunga ..dar pe vaccin /contra, nu.
Ah, da link-urile : aici si aici
DidiAlex spune:
Irinelul, sa revin la excursiile noastre. plecam mult si punem ce avem in frigider. uneori mai mancam si pe drum, mai ales cand mergem kilometri cu bicicletele sau in parkuri de distractii unde suntem de la 9-18.
de obicei io merg cu copii sambata si duminica mai ales cand e vreme buna, lucru de maaare pretz, unul mai sta pe acasa ca mai sunt de pus la punct. Am un abonament in Luisen park si am aici tot ce cuprinde. nu are timp sa se plictiseasca. David imi doarme in cautz sau in carutza daca mergem cu bicicleta. Am 2 rucsace: unul cu haine cel putin 1 , 2 schimburi, geaca de ploie, slip prosop zici ca plec 1 saptamana si unul cu mancare.
Mancare: nu fac sandwich.uri pt ca R nu prea manaca paine. Asa ca luam: lachsschinken, sau orice ale Schinken-uri oricum nu gen salami ca-s cu grasime, cascaval la fel feliat, minibabel, cremwurst, frischkäse, iaurturi la 150,brezel. deci fix ce am in frigider.mai am alune, amestecuri de fructe confiate, corny dar si un Zwieback.
Lui david: ii iau mereu lapte chiar daca nu il dau mereu pe langa mancare de la borcanele numai ca nu prea le mai vrea. nu mai vrea pasat. E la extrema cealalta. Ii iau borcane 12 luni oricum nu cu carne. Ultima data am avut Gemüse mit Hirse. la fructe ii plac inca Bechirmusli, am vazut ca au scos la Al natura si visine cu nu mai stiu ce..
Dar ultima data i-am dat si piersica cu banana...ii dadeam cu linguritza odata piersica data urmatoare banana si el manca brezel.
Fiecare are sticla cu apa, mai am fructe: is de baza: struguri, merele deja taiate si banane
Nelipsita cafea. si cam atat
Angiuta, dem ult ma chinui sa iti scriu, mereu uit..Gama altnatura o gasesti si la orice DM.
Taratze de grau o gasesti sub numele: Weizen-kleie
Fetelor ce sunt Leinsamen? ca vreau sa le recomand la cineva si nu stiu ce sa ii zic sa caute :)
An@ spune:
quote:
Originally posted by DidiAlex
[blue]
[center] Alinusha - Irinelul
An@, ai grija ce spui Cel putin pe forumul asta o poti incasa la greu [in cele mai josnice cuvinte ] daca nu esti pro pro pro tara aia despre care vorbesti tu si ai un asemenea tupeu sa spui ca nu alerga cainii cu covrigi in coada
Pai nu ne-ai incurajat tu sa fim sincere pe forumu' asta?
Cand faceam delegatii scurte "acolo", si mie mi se parea raiul pe pamant: liniste , curatenie, civilizatie,.. (inca mai cred ca asta e un lucru pozitiv si e ff diferit de cum e in Ro), dar dupa ce am stat 1 an printre ei si am lucrat cu ei (ca asa la plimbare ,shopping nu ma deranjau), ii privesc cu alti ochi (mai ales dupa ce mi-au scuturat juma de tigara pe scaun pt ca i-am rugat "insistent" sa nu mai fumeze in birou - 5 pers fumau in birou si in permanenta tineau 2 usi si 2 ferestre deschise si tot fum era. Basca curentul de rigoare).
Mi-e dor de multe lucruri/locuri de acolo, dar n-as vrea sa traiesc acolo. Sau cine stie, poate unde stiam ca ma intorc, n-am incercat sa ma educ si sa ma adaptez stilului...
Deci astept , dar parerea nu mi-o poate schimba nimeni. Sorry.
Graviduta spune:
quote:
Originally posted by chiquitita
Mai da cineva cereale seara? mie mi se pare ca doarme cam rau cand are cereale noaptea in burtica, de regula i le dadeam in biberon, nu terci. Ultima masa seara la voi e lapte simplu?
Eu ii dau. 210 ml apa+6 masuri Nan2+o masura cereale cu lapte
An, mi-a scapat. Despre ce locatie vorbesti? Ideea e ca peste tot sunt avantaje si dezavantaje. Ca in bancul cu iadul si oferta promotionala. Daca nu-l stiti, vi-l spun odata.
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)