fara vaccin=mama denaturata?
Ma gasesc intr-o mare dilema..in curand Alex ar trebui sa faca vaccinul de 2 ani jumate, cel impotriva Rujeola-Oreion-Rubeola..dar eu nu vreau sa i-l fac. El rubeola a facut-o deja, si oricum nu mi se par niste boli atat de groaznice, incat sa risti niste reactii ulterioare la vacin. Mentionez ca Alex dupa vaccinul de 1 an mi-a facut niste reactii ft urate, bronsiolita si altele. Asa ca ma gandeam..tinand cont ca e vorba de niste boli nu grave (pe care eu le-am facut in copilarie si uite ca nu am patit nimic), de ce sa-l mai supun unor riscuri? Gandesc chiar atat de gresit?
Deea36+ , www.totsites.com/tot/alexandru_tita" target="_blank">Alex si Bianca Elena
Raspunsuri
sorana spune:
Daca a facut Rubeola e aberant sa ii faci vaccin (dupa parerea mea).
tinand cont de faptul ca e baiat poate ar merita vaccinul de oreion ... dar nu stiu daca se poate separat (daca se gaseste vaccinul respectiv) si nici nu stiu daca il apara de oreion toata viata ..... Vorbeste cu un medic ... Eu stiu ca oreionul facut la peste 16 ani de baieti/barbati poate duce la sterilitate - de-aia consider important vaccinul (sau sa faca boala cand e mititel).
Pe de alta parte vaccinul i-l poti face la orice varsta. Sotul meu s-a vaccinat anti-oreion la 16 ani - avea tatal lui oreion si parintii lui au considerat ca riscul sterilitatii e prea mare - asa ca s-a vaccinat.
Sorana si Monica (5 ani)
Deborah77 spune:
Si eu am avut dilema asta, dar am decis sa-l fac totusi. La 1 an si 2 luni...Cauta pe net, rujeola poate da niste compklicatii tare urate, mortale uneori. Ca sa citez pediatrul, a fost destul de transant: "mai bine autist decat mort".
DianaR spune:
Rubeola era pana la urma cea mai usoara din cele trei, mai ales ca e baiat... Pentru rujeola dupa parerea mea ar trebui vaccinat, nu e tocmai o boala usoara si poate avea complicatii urate. Vaccin contra oreionului separat nu exista. Si oreionul e o boala destul de neplacuta ce poate avea complicatii (inclusiv reactie meningeala sau chiar meningita, orhita cu sterilitate, pancreatita etc.). Sfatul meu e sa-l vaccinezi. Macar ptr rujeola (exista ca vaccin separat) dar daca tot il faci pe asta mai bine ii faci ROR-ul care oricum nu da reactii adverse asa urate ca vaccinul de 1 an (DiTe pre presupun).
Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06) Filmulete
Sheannamp spune:
Oreionul poate avea drept complicatii la baiat orhiepididimita cu sterilitate secundara (rara e adevarat).
Pojarul (rujeola) se poate complica cu Encefalita Postrujeolica (deces sau sechele neurologice si psihice de diverse grade, destul de rare aceste complicatii).
Complicatiile de mai sus sunt rare e adevarat, dar ele exista si sunt mai frecvente decat "zvonurile" legate de autism si alte posibile complicatii ale RORului (nu au putut fi dovedite stiintific).
Uite aici un articol
http://www.immunize.org/catg.d/p2065.htm
despre vaccinuri si autism
E in engleza si trebuie sa fac mentiunea ca rubella este pojar si nu rubeola
anya spune:
Eu am facut in copilarie toate cele 3 boli ROR si se pare ca n-am ramas cu vre-o problema. Asta insa nu m-a impiedecat sa fac copiilor aceste vaccinuri.
Recunosc ca nu le-am facut antirujeolicul la 7 luni (la primul copil nu era in schema si la al doi-lea la sfatul medicului- eficacitate scazuta, reactii urate- a avut caz cu convulsii), dar la 1 an si 1 luna (la 1 luna dupa Infanrix) le-am facut ROR-ul si nu au facut nici-o reactie, nici macar febra. Mai frica de reactii mi-a fost la Infanrixul de la 2 ani jumate - (s-a lasat cu 2 zile de dureri de picior si febra).
Dar esti sigura ca de ROR e vorba? Ai zis ca are copilul 2 ani jumate. La varsta asta de face DTP-ul. ROR-ul se face de obicei pe la 1 an si un pic.
filofteia spune:
quote:
Dar esti sigura ca de ROR e vorba? Ai zis ca are copilul 2 ani jumate. La varsta asta de face DTP-ul. ROR-ul se face de obicei pe la 1 an si un pic.
Si eu stiu la fel...iar DTP-ul dupa parerea mea nu trebuie "sarit".
mariamunteanu spune:
Aceste "boli ale copilariei" pot sa nu fie periculoase in copilarie, dar facute mai tarziu pot da complicatii mari. Eu nu as risca, le-am facut toate vaccinurile. Baietii mei n-au avut reactii decat la acel vaccin cu 6 componente (parca hexavac), in rest - totul normal.
Maria
alra spune:
si noi am facut toate vaccinurile de aici din schema asociatiei la care mergem si in plus cel de varicela. pe care ma felicit ca l-am facut caci in primavara asta a fost varicela la cresa, l-am facut chiar dupa contaminare la vreo 5 zile (caci nu stiam, pura coincidenta) si a prins 100%, nu a facut varicela deloc, nici macar in forma usoara.
eu am auzit diverse sfaturi si povesti ca e mai bine sa o lasi sa faca boala insa pediatra a zis ca e recomandabil vaccinul asa ca am mers pe mana ei.
Vacanta cu Laura in Romania
loryi1974 spune:
Iarasi aceasta imposibila problema?Oricum la 2 ani jumate nu se face ROR-ul,poate ar fi momentul sa ne mai uitam prin carnetul de vaccinari.
Si nu vad ce dilema este aici,este foarte simplu:te-ai hotarat sa nu i-l faci.Acum depinde ce vrei sa auzi:fie"bravo,asta e,nu-l fa" fie"oricare dintre acele boli pot avea complicatii chiar mai grave decat ale vaccinului".
ligia13 spune:
Asta vroiam sa zic si eu... la la 2 ani jumate nu ROR se face ...
ROR trebuia facut intre 1 an si 1 an jumate....
Eu si Raducu (22.04.2005)