Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (71)
Raspunsuri - Pagina 14
narcisa.s spune:
Mi-am amintit
Botiiiiiiii, ce face Garga??Sunteti bine???
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22
Narcisa (30+)si Vil asteptand o 
AMR 10
Biribu spune:
buna fetele!
mada eu sper ca tu dormi noaptea asta sa fii odihnita si bela la nunta!
didi, vicky lasati copii in pace nu-i mai stresati. nu reactioneaza, asta e... uneori e mai usor de ex sa beti un pahar cu apa f rece, sa vedeti ce se agita dupa aia... eu stiu nu ca as fi vreo masochista si chinui copilul, dar am poftit la gheata ambele sarcini, am mincat la greu 
gabi tu la prima nastere nu cred ca trebuie sa-ti faci griji, nu nasti intr-o ora, e drept ca nici la primele contractii nu e bine sa o iei la fuga spre spital ca apoi iti ies peri albi acolo, dar in cazul vostru cu condusul pe soselele din romanica eu as cam pleca din vreme. misto semnatura
.
danuta stai linistita acuma, bine ca nu s-a intimplat nimic... bb te simte pe tine agitata si de-aia nu se poate linisti... doar sa fii atenta de acum inainte, poate a fost necesara chestia de azi asa ca o lectie... las ca trece 
narcisa esti mortala cu dr leite al tau 
asa e si aici, doua echo mari si late, nu te necaji.
caprioara nu te mai necaji atita cu masuratorile alea, ca nu au nici o semnificatie, am mai spus eu nu sunt copiii trasi la indigo, nici nu au toti capul la fel de mare sau picioarele la fel de lungi,na...
sunshine si tu ma omori cu garsoniera lu galu', lasa mami ca asa le place la bebici sa fie tinuti strins, ai sa vezi tu ca si afara o sa ii fie bine tot asa o vreme, se simt mai in siguranta in felul asta. aici de ex se recomanda infasarea copilului, bine nu cu legat de picioare ca in romania dar infasat in scutecel cu minutele prinse bine, cit sunt f mici, pt ca ei asa sunt invatati si se simt in siguranta. chestie probata pe fii-mea, cind era f mica tresarea in somn si daca avea minutele libere le misca, se lovea peste fata si se speria si evident trezea din somn. infasurata in scutecel dormea ca un pui.
ma duc sa-mi iau o inghetata si revin...
Mami de Anna (5.02.2007)
cu 
Biribu spune:
booon, deci inghetata de frisca cu cirese, mmm...
despre alaptat, vicky si pe cine mai intereseaza hai sa va zic pe scurt de alaptat cam ce stiu eu:
- F Important: modul cum bb prinde sinul, de fapt dupa mine cheia succesului - nu doar sfircul, bb trebuie sa deschida bine gurita si sa cuprinda cam tot mamelonul. il puteti ajuta prin aplatizarea usoara intre doua degete a mamelonului, sa il poata tine mai usor in gurita. daca ia doar sfircul il indepartati de la sin, uneori trebuie sa-i deschideti usor cu ajut degetului gurita care e destul de inclestata pe sfirc, si ii oferiti din nou sinul asteptindu-l sa deschida bine gura, atunci e mom sa i-l introduceti din nou in gurita. puteti sa-l gidilati usor cu degetul pe obraz pina deschide larg gura si pinditi momentul propice.
- nu trageti de sin spre bb ci aduceti-l pe el spre sin. cind musca numai sfircul e clar ca dupa citeva supturi ajungeti la rani si apoi e f greu, te urci pe pereti de durere. eu nu am avut din fericire, doar pe o parte o usoara iritatie si oricum durea si aia, dar odata ce am invatat sa o pun corect chiar nu a mai fost nici un disconfort.
- pozitia mamei sa fie cit mai comoda, puteti folosi n perne etc dar sa stati f comod caci dureaza ceva mai ales la inceput si daca sunteti in tensiune bb va simte. sub bratul pe care se sprijina copilul puteti deasemenea pune pernute, care sa suporte greutatea lui.
- bb se recomanda sa fie cit mai dezbracat, de fapt aici iti zice sa-l lasi doar in pampers, eu iarna nu am facut asta am tinut-o intr-un body subtire, dar cred ca vara merge. contactul cu pielea mamei si mirosul ei e f linistitor si stimuleaza suptul. il acoperiti cu un scutecel usor deasupra.
- sunt mai multe pozitii: 1. cea clasica in brate cu spatele si capsorul bblui sprijinite pe antebratul mamei, bb pozitionat lateral cu fata spre mama ca sa nu trebuiasca sa intoarca capul sa ia sinul, adus la nivelul sinului si nu sinul tras spre bb. 2. e o pozitie laterala, mama sezind si avind o perna linga ea pe care e pozitionat bb, cumva pe sub bratul mamei, tot asa adus la nivelul sinului. (suna aiurea dar e una dintre cele mai comode plus ca astfel bb acceseaza si alte canale din mamelon care uneori sunt blocate si ajuta sa nu se faca noduli durerosi).3. pozitia culcat cu bb paralel in pat linga mama, amindoi pe o parte, mama sprijinind bb pe bratul si antebratul ei. asta e buna mai ales noaptea si la inceput cind mama e si f obosita, sau dupa cezariana, si tot asa perne cit cuprinde sub cap, sub genunchi sa stea f comod.
dupa ce intra totul intr-o rutina se mai adapteaza in functie de ce le convine ambilor participanti.
la mine furia laptelui a fost prin a treia zi, pina atunci n-am avut mare lucru si dintr-odata se facusera pietroi si dureau ca naiba, anna nu reusea sa suga nimica ca erau f duri, si atunci am multumit lui DD pt pompa ca m-a scos din belea, am tras la greu pina mi-a desfundat canalele si odata ce s-au mai inmuiat si sinii a putut si copilul sa suga.
sper ca va ajuta la ceva ce scriu eu aici, mamicile de bb doi stiu deja asa ca treceti peste. e important sa iti arate cineva in maternitate dar stiu ca nu prea are cine de multe ori, sau nu-si dau interesul.
si un link cu f multe info: www.llli.org
va pup
35+ AMR 4+
Mami de Anna (5.02.2007)
cu 
violeta29 spune:
MADA, CASA DE PIATRA, SA FITI FERICITI, SA VA BUCURATI DE CELE DOUA MINUNI CE VI LE-A DAT DUMNEZEU, DE ARI SI DE MINUNEA DIN BURTICA, SA IMBATRANITI FRUMOS, SI SA VA CRESTETI CU DRAG NEPOTEII!
Speranta moare intotdeauna ultima!
cea mai fericita
26+ cu
Alexandra Valentina
www.flickr.com/photos/26288269@N04/" target="_blank">in asteptarea unei minuni
mult asteptat
boticelina spune:
Buna dimineata fetele iubitele, avem zi mare azi, Mada se marita!!!!!
CASA DE PIATRA!!!!, Mada si Florin, sa aveti o viata frumoasa si linistita si s-o parcurgeti mereu impreuna cu sufletul plin de bucurie si lumina, alaturi de cele 2 papusi cu care deja v-a binecuvantat Dumnezeu!
Eu n-am mai apucat sa intru ieri deloc pentru ca acum scot casa din prafalaul, spal dulapuri, usi, il secondez pe padre care are saracu' o multime de facut, 2 case pe cap, dar trebuie sa terminam odata...
Am fost la eco ieri, Gargarita e pozitionata pe diagonala, cu capul in scobitura osului meu iliac stang si cu fundul in dreapta sub coaste
Suntem relativ bine, micuta, lungimea oaselor e bunuta si destul de in grafic, caputul si circumferinta abdominala nu, e cu pina la 10 zile in urma si avem doar 1510 gr la 32 de sapt 
I-am povestit ca am muncit foarte mult in ultimele 2 saptamani, robotesc de la 8 dimineata pina la 12 noaptea, serios, si nici nu prea am mincat, nici apa n-am baut (cred ca n-am mai pus botu pe apa de 10 zile, doar suc, nectar, ceai, cafea, chestii d-astea) si am fost certata si mi-a zis ca daca tot muncesc macar sa maninc...
Am facut dopplere ca sa masoare fluxul sanguin prin arterele ombilicale si au iesit bine, deci io-s de vina, am infometat copilul
Ne ducem din nou la 36 de sapt, pe 20 iunie si atunci stabilim si cum vine princess pe lume. E foarte ingrijorat si nehotarat doc in legatura cu nasterea, s-a uitat pe burtica si a confirmat ca am eventratie, initial se gandea ca garga fiind mica sa nastem natural, acum cu mingiuca de matze iesind prin piele nu-i mai prea vine, a zis ca sigur nu-mi rezista peretele abdominal la contractiile de expulzie, apoi sa taie pe operatia veche iar ii e groaza ca-i e teama sa nu-mi deranjeze stomacul si capsele, se gandeste si la cezariana normala, mica, pe linia pubiana, e saracu in colaps, a zis ca va vorbi cu niste colegi din State care e posibil sa mai fi avut cazuri ca mine ca-n Ro sunt aproape unicat, nu exista cazuistica... ufff
In schimb io ma simt foarte bine, doar ca acum sunt cam cu musca pe caciula si iar ma chinui sa mananc mai consistent, am si gatit aseara, printre dulapuri prafuite si usi si bormasini, io faceam la 11 noaptea mancare
sa hranim gargaritzele (nu de alta dar am slabit 2 kile in ultimele 2 sapt)
Va pup, mai vin sa mai citesc, asa, printre sticlele de Domestos ![]()
Monica
32+ si gargaritza Nancy 
bunurile gargaritzei
camera gargaritzei - sneak peak (santier)
"If you are unware of your choices, then you have none"
the_andreea spune:
Neatza!
Mada,o zi minunata,CASA DE PIATRA si multe bucurii si impliniri alaturi de Flo si cele 2 minuni ale voastre!
Boti,Garga e bine,nu?Asta e important.Si sa vezi ca o sa fie bine totul si acusi-acusi ai sa o tii in brate pe minunea ta mica si o sa fiti cele mai fericite din lume.
Narcisa,si la tine o sa treaca repede timpul pana ai sa-ti vezi sirenutza.Poate dr are dreptate.Nu poti sa nu compari bb-ii intre ei si decat sa devii paranoia ca mine
mai bine fara eco.Eu sincer,acum nu mai vreau eco,vreau sa il tin in brate cat mai repede.
Andreea 36+
si Theona (27.08.2002)
anaxena spune:
Mada distractie placuta astazi si CASA DE SIP-uri! ca aia de piatra nu mai e la moda si din ce a studiat sotul e mult mai rezistenta asta
CASA DE PIATRA si tot ce va doriti, sa va bucurati de bbline si sa traiti pana cand vreti voi!
eu m-am trezit si ma dor toate incheieturile si toate cele si am obosit cu durerile astea
dar marti sunt la dr si am si eu o situatzie mai clara asupra momentului cand va veni bb pe lume
Ana-Maria
36+ 
am schimbat prefixul!!

am o
MARIA!!!
AMR 27 zile
numaratoarea inversa a inceput
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
boticelina spune:
Andreea da, garga e bine, multumim, eu sunt stresata ca e mica din cauza haosului din jurul meu. De-aia nici nu mi-am pus vreun AMR la semnatura, nu-mi permit AMR-uri, imi doresc cu disperare sa termin de aranjat cuibul si nu vreau sa ispitesc soarta ![]()
Si eu abia astept s-o tin in brate si s-o dragalesc
Ne-a facut poze la savarina, ne-a aratat doc si labiile
Si a incercat si ceva 3D/4D dar n-a fost chip sa vedem prea multe deoarece princess statea cu calcaiele pe oki... Oricum, seamana izbitor de tare cu mine cand eram plod
parca e doar mai buzata, ca ta'su..., Sun, le insorelim si pe ele
Vic de foarte mare bun simt sunt info despre alaptat pe care le-ati primit si de asememnea ce zice Biri e de printat si lipit pe frigider
Pe mine ma intriga pozitia de alptata aia de rugby, cu bebe la subratz, sigur o s-o incerc ![]()
Monica
32+ si gargaritza Nancy 
bunurile gargaritzei
camera gargaritzei - sneak peak (santier)
"If you are unware of your choices, then you have none"
catilin2008 spune:
buna dimineata, gravidute si mamici,
in primul rand, casa de piatra si fericire pentru mada, toate cele bune, v-as spune o urare mai deocheata de pe plaiuri mioritice, dar imi e ca ma da afara de pe forum..![]()
boti, ma bucur ca e bine gargaritza ta, ce daca e micuta, mai are timp sa creasca.
nu e nici o veste despre proaspetele mamici, cum se simt, sunt bine, si bebeii lor?
27 + cu
Bebicu Andrei
rontzy spune:
Buna dimineata!
Mada-CASA DE PIATRA!SA FITI SANATOSI SI FERICITI!asteptam poze dupa ce te linistesti.....
Irda-sa-ti traiasca bb Antonia,sa fie sanatoasa si papacioasa iar tu sa te refaci rapid!
rontzy
34+