Gradinita Arc En Ciel

Gradinita Arc En Ciel | Autor: Burtocika

Link direct la acest mesaj

Are cineva copilul inscris la aceasta gradinita ? Ce parere aveti de conditii, educatoare, mancare, program ?

Eu am pitica de 2 ani si am inscris-o in grupa mini; am fost cuea 3 zile inainte de Paste si mi s-a imbolnavit instantaneu, a luat o viroza nasoala cu tuse foarte puternica de la o fetita care tusea rau de tot si care a venit in primele 2 zile, dupa care (abia) au tinut-o parintii acasa ... Mi-a bolit toata vacanta de Paste si inca o saptamana dupa, asa ca am amanat pana la 1 iunie s-o mai duc ...

In cele 3 zile cat am fost acolo pot sa spun ca am fost destul de multumita, cu exceptia a 2 puncte:
- nu i-a scos afara deloc, desi era frumos, pe motiv ca e ud nisipul (?), dar eu cred ca de fapt nu prea aveau chef sa-i imbrace/dezbrace; sunt curioasa daca asa se intampla de obicei sau a fost doar o situatie trecatoare ...
- primesc copiii bolnavi fara probleme, fetita de la care a luat fii-mea viroza era clar bolnava si tusea de se rupea, ca dovada ca nu a mai putut veni cateva zile; daca ar fi trimis-o acasa din prima zi, fii-mea nu s-ar mai fi imbolnavit si ar fi castigat si ei niste bani in plus, ca as fi dus-o cu o luna mai mult ...

Boghi

poze Gongutza
www.arta-goblenul.forumgratis.ro" target="_blank">hai sa discutam despre goblenuri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Chiar nimeni nu stie ???

Boghi

poze Gongutza
www.arta-goblenul.forumgratis.ro" target="_blank">hai sa discutam despre goblenuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Salut Boghi,

Si eu am baietelu de 2ani si 9 luni la aceasta gradinita de la inceputul lui mai si am patit acelasi lucru inainte de Paste ceea ce a fost neplacut el avand si un in ceput de astm alergic. Pe ine ma deranjeaza ca nu au un medic care sa vada copilul zilnic si accepta copii bolnavi asa ca ma mai gandesc daca va merge tot aici anul urmator. In ceea ce priveste iesitul afara de cand s-a facut cald ii scoate zilnic, deci nu e vorba de lene. Eu mai am alte 2 nemultumiri:

- le dau mezeluri la gustarea de dimineata, ceea ce m-a facut sa-i dau zilnic fructe, iaurt sau cascaval la el dar sunt singura ca cere si mai mananca si din mancarea lor

- am avut surpriza ca educatoarea, care de altfel mi se pare foarte draguta, sa spuna in fata mea baietelului ceva de genul " ce te faci tu cand o sa vina surioara" fi-miu fiind foarte posesiv fata de mine si putin cam rasfatzoi. Eu sunt insarcinata in 7 luni si ma am o intreaga strategie acasa sa-i prezint venirea surioarei lui ca pe un lucru dragutz si care o sa-i faca placere si m-a cam scos din sarite comentariul. Si ma gandesc ce pretentii sa mai am de la femeia care imi face menajul pe care am auzit-o cu un comentariu de genul asta si m-am ratzoit cam tare la ea daca il aud tocmai de la educatoare... Dar fi-miu o iubeste cred, e singura pe care o accepta sa-l ia in brate dimineata, incetand si cu zbieretele legate de plecarea mea sau chiar a sotlui, altcineva de acolo nu se poate apropia atunci de el.

- programul in sine pentru noi e scurt ca-l ducem la 8-9 si-l luam la 12 deci nu prinde in mare decat gustarea de la 10 dupa care ii scoate afara. Tataie ii ia mereu de afara de vreo 2 saptamani.

- conditiile sunt OK fara a fi extraordinare dar imi place curtea ca e sigura, maricica, au jucarii de exterior si e umbrita. Nu-mi place insa ca le-am prins cu sandwich-urile pe mese direct si cred ca ii cam lasa pe copii sa manance cum apuca, cel putin la grupa mica unde este Serban.

Voi ati reinceput gradinita? Ce alte lucruri ai mai observat?

Nadina

Nadina, mama de Serban (20 aug 2005)

Mergi la inceput

Nadina, multumesc de raspunsuri !!! Deci inteleg ca Serban va fi coleg cu Irina, daca vom incerca s-o ducem din nou !!!

am vrut sa reincepem de la 9 iunie, dar mi-a facut o indigestie de la niste lapte cald (nu stricat, doar cald) si am amanat inca o saptamana ... Cred ca o s-o ducem tot aici, ca nu prea am alte variante ... am incercat o zi la Genoveva, din Titan, dar e nasol, nu au copii de varsta ei si habar n-au sa se ocupe s-o integreze in grup, nu se ocupa nimeni de ea ! Aici a luat-o Anca (educatoarea de care vorbesti, nu?) imediat si s-a imprietenit cu ea, acolo n-a bagat-o nimeni in seama ... Am mai sunat la Bambi, pe langa bd. Decebal, dar au vacanta in august si n-are rost s-o duc doar o luna ... Ramane deschisa optiunea, trebuie s-o vad cum e ...

Sincer iti spun ca eu as fi vrut s-o duc doar peste vara, cand pericolul de imbolnavire e mai mic, dar nu stiu cum e cu plata celor 10 luni de care scrie in contract ... Tie ce ti-au spus ? Ca cei de la Bambi cer 11 luni ...

Adica daca vreau s-o inscriu si in septembrie si sa o duc abia din mai, sa zicem, platesc 10 luni aiurea ?

In rest, cred ca am sa mai incerc la ei ...

Boghi

poze Gongutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Boghi, eu asa am inteles ca platesti lunar acea suma fixa oricat l-ai duce daca vrei sa-ti blocheze un loc. Sau pur si simplu nu o inscrii, o duci numai pe vara ca poate au mai putini copii - mie mi-au spus ca nu exista luna moarta in vara si eu il duc pana la sfarsitul lui iulie si reincep undeva la sfarsitul lui august - inceputul lui septembrie.

Despre Bambi si noi avem referinte bune dar nu aveau locuri disponibile din mai si eu m-am grabit ca sa nu trebuiasca sa-l duc la gradi cand nasc si sa aiba senzatia ca surioara il indeparteaza de casa...Oricum arata foarte bine si e ft curata gradinita, pe mine ma tenteaza sa-l duc acolo din toamna dar sotul meu zice sa nu-i schimb inca locul. Mai vedem ca nici eu nu sunt convinsa.

Nadina, mama de Serban (20 aug 2005)

Mergi la inceput

O sa vad si eu Bambi vineri, atunci scap mai devreme si pot sa trec. Mie mi-au spus ca nu mai au locuri in sediul din Dem.Teodorescu, ci doar in cel de pe strada Agricultori, in spate la Zvon Cafe. Sincera sa fiu, ma cam retine pretul de la Bambi, care nu e mic deloc ! E 800 ron programul scurt, fata de 550 cat e la Arc En Ciel ! Minus cica 100 ron daca intri in sediul din Agricultori, ca e curtea mai mica ... daca sunt ei dispusi sa scada 100 roni inseamna ca e chiar mica de tot !!!

Cu mezelul de dimineata nici eu nu sunt de acord, de fapt nici nu stiam ca le dau ei ceva, ca am vazut ca toti copiii au pachetel de-acasa ... E cu dus si-ntors si asta, ca fii-mea de exemplu a poftit la chifteaua unuia, si i-a dat (iar eu nu sunt prea fan prajeli); plus ca unii au sticksuri, iaurt, iar eu incerc s-o conving pe fii-mea sa manance si altceva, ca de-astea ar manca non-stop ... In fine, gradinita perfecta n-o sa gasesc ...

Boghi

poze Gongutza

Mergi la inceput

Am inceput si noi gradinita de la 1 august ... Mai e cineva cu noi, la grupa mica, sa mai schimbam impresii ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Noi am absolvit aceasta gradi in 2007 si stiu ca multe lucruri s-au schimbat mai ales in Ronda.
Am avut parte de un personal de exceptie care insa stiu ca in mare parte a parasit gradinita din diverse motive.
Intotdeauna am fost nemultumita de dotarile lor dar in 2003 cand am inceput noi nici oferta de gradinite nu era atat de bogata.
Problema cu primirea copiilor bolnavi continua si la scoala desi exista un contract cu o dna. doctor, avantajul este ca imunitatea copiilor a crescut odata cu varsta, dezavantajul este ca se continua cu o problema care ne deranjeaza pe toti.
Din punct de vedere al actului educational nu am insa nimic sa le reprosez si cred ca am facut cea mai buna alegere, ma felicit ca nu am cedat tentatiei de a schimba sistemul, am stat mult in cumpana daca sa continuam si cu scoala lor, pentru noi distanta mare fata de locatie e un dezavantaj noroc cu transportul lor, dar in clasa a 2-a copiii sunt impreuna de la 3 ani, este o clasa omogena ca educatie, cunostiinte, nu mai vorbesc de legaturile puternice dintre ei.
Va urez succes si va doresc sa luati cea mai buna decizie pentru puiutii vostrii, pentru ca stiu din experienta cat de greu este.....

[poze]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

Fetita mea merge la aceasta de la 1,7 ani. Acum are aproape 6. Sunt multumita de gradinita, de educatia pe care o primeste acolo. In ce priveste mancarea, la pranz stiu ca au mancare buna, fara prajeli si minuni din astea la cei mici. Cei mari primeau rar de tot cartofi prajiti. Eu intotdeauna i-am dat de acasa gustarile de la 10 si 17, pentru ca am si eu ideile mele fixe sa nu manance paine, sa manance fructe, iaurt. Deci nu stiu ce primesc la gradi ca gustare.
Intr-adevar ei nu au vacanta vara, fac tot felul de proiecte la gradi, de exemplu anul asta fiecare saptamana a avut o culoare a curcubeului, iar ei faceau activitati legate de culoarea respectiva.
Eu vreau sa o dau in continuare la scoala lor.
Bineinteles ca nu e totul perfect, ca e loc intotdeauna de mai bine, insa in momentul in care pui lucrurile in balanta, primeaza cele bune.
In ce priveste imbolnivirile, sunt normale in primul an, ei cer aviz epidemiologic de la medic daca ai lipsit mai mult de 3 zile. Si pe urma bolile sunt contagioase chiar inainte de a aparea simptomele, pot lua unii de la altii inainte sa-i auzi ca tusesc. Mie mi s-a intamplat s-o duc bine mersi dimineata iar la pranz sa faca febra. Iti dai seama ca era era avea virusul si dimineata, dar nu se manifestase.
Va urez succes in continuare,
Alexandra

Mergi la inceput

Si eu i-am dus gustarea de dimineata de-acasa (suntem inca la program scurt), si daca vom ajunge la programul lung i-o voi duce si pe cea de dupa-masa, pentru ca si eu sunt total impotriva napolitanelor, sticksurilor si dulciurilor de orice fel (trebuie sa duc o lupta dura, dar fara prea mari sorti de izbanda cu soacra-mea, care-i tot da branzoaica si covrigi cand o ia de-acolo).

Despre masa de pranz, nu prea stiu ce sa spun, cand am fost in primavara in "recunoastere", am vazut un meniu pe o saptamana afisat si nu prea m-a incantat ... Aveau varza calita (dulce, e drept), cascaval pane (prajeala!), cozonac (?) si inca niste chestii care nu prea mi-au placut ... Sa cvedem, poate prelungim si noi programul pana la ora 13, sa apuce sa si manance si o sa vad atunci ...

Deocamdata imi place, ca stau aproape toata ziua in curte, si e umbra si placut afara, sper sa prelungeasca starea asta si din septembrie, desi s-ar putea sa fie prea aglomerat, daca vin toti la "program" ...

Despre personal, nu stiu daca s-au schimbat, eu am gasit aceleasi educatoare si ingrijitoare ca in primavara si mi s-au parut ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

Din septembrie cei mari oricum pleaca in sediul din Matei, insa vor incepe sa faca mai multe ore, asa ca vor mai mult decat acum inauntru.
Mie mancarea de la pranz mi se pare Ok, incearca, pe cat posibil, copiii sunt destul de mofturosi si de neobisnuiti cu mancarea gatita, sa le dea si altceva decat cartofi sub diverse forme. Am vazut si fasolica verde, spanac, din pacate copilasii nu prea vor multa diversificare. Eu ci Sonia n-am avut probleme, ea ar fi mancat orice fel de legume, dar nu poti sa comanzi pentru un singur copil. Ea de exemplu e mare fan broccoli, dar majoritatea nici nu vor sa auda de asa ceva.

Mergi la inceput