Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (2)
Raspunsuri - Pagina 3
bulinuta27 spune:
noi am fost astazi la laboratorul de borelia de la Cantacuzino. Ne-au spsu asa: e prea tarziu sa ii dau antibiotic acum preventiv, sa asteptam o luna is pe urma sa ii facem analiza sangelui.
Se apre ca au inceput sa apara cazuri de borelia si de meningita si la noi in tara de ceva vreme, in zona ardealului.
Cam asta.
Acum stam si asteptam
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
lorelei- spune:
Pe mine si pe fetita mea ne-au intepat destul de multe capuse vara de 4 ani incoace. Nu am facut niciodata teste, am uramrit doar mereu daca au existat simptome de raceala si bineinteles, in primul rand marea pata rosie. Pare-se ca FSME nu am facut, ca altefl am fi observat (ceva umor negru...), de anul asta am vaccinat-o pe fetita contra fsme si caut absolut in fiecare seara daca avem capuse pe piele. Cu cat le gasesc mai repede(pana la 8 ore am eu cunostiinta) stiu ca sunt sanse mai mici ca bacteriile cu borrelia sa treaca in piele. Sotul meu insa nu s-a cautat, si aceasta capusa care i-a si adus borreliosa, statuse cam 2-3 zile in corp(judecand, dupa marime si felul in care arata pielea). Stam in zona de risc maxim in germania si am invatat pana la urma, ca si populatia de aici, sa nu fim terorizati de capuse. Exista ff multe sanse sa nu te imbolnavesti:)chiar daca ai fost intepat:). Am fost destul de speriata si eu pe la inceput, insa cred ca omul se poate obisnui cu orice:).
Mariaa spune:
Deoarece in urma postarilor de la acest subiect am fost contactata de un reprezentant al unui ziar local si e foarte posibil ca si alti oameni din media sa urmareasca subiectul, tin sa precizez ca orice date legate de identitatea mea sau a familiei mele sunt confidentiale, iar detaliile de caz postate aici pot fi folosite pentru publicare doar cu acordul meu SCRIS. Oricine doreste sa faca public cazul nostru, rog sa ma contacteze pe PM. In caz contrar imi rezerv dreptul de a face apel la justitie.
Oricine este interesat sa sprijine cauza bolnavilor de Lyme v-a gasi suport si deschidere. Cine urmareste insa jocuri politice de denigrare persoane/institutii, sugerez sa caute subiecte mai arzatoare si sa ne lase pe noi cu problemele noastre.
Multumesc.
Sanatate tuturor!
pentru Emma
Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
bulinuta27 spune:
acum puiul meu e racit un pic dra duminica am fost la un gratar si a dormit afara ...nu stiu ce sa mai cred
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
Mariaa spune:
bulinuta,
e important sa stiti ce se poate intampla. asta nu inseamna ca se v-a si intampla. sunt multi factori care decid daca boala se declanseaza sau nu. nu e cazul sa intre in panica toata lumea. urmeaza indicatiile medicului tau insa sa ai in vedere mereu starea de sanatate a celui mic si orice simptome mai 'ciudate' sa nu le lasi pe seama impresiei de moment sau mai stiu eu ce...asta e ideea.
la abordari de genul acesta 'diferite' ma refeream eu...
in Germania odata muscat de capusa, primesti automat tratament sub supraveghere 7-15 zile, cam asa ceva; indiferent de cum ar putea iesi rezultatul analizelor! aici stam si asteptam...sa ce?!
urmeaza indicatiile medicului tau si la orice semn mai deosebit, mergeti la el.
pentru Emma
Lyme
lorelei- spune:
Maria, cel putin unde am stat si stau eu (in 2 localitati diferite din zona de risc maxim) medicul nu da nici un tratament preventiv, si nimeni nu merge la doctor, doar daca a fost intepat de capusa. Toate cunostintele mele sunt f in tema cu subiectul(nici nu se poate altfel in aceasta zona)si stiu ca urmaresc cu atentie evolutia ulterioara si doar cand sunt simptome ciudate se duc la medic.Fiecare om are o penseta pt capuse in casa si aproape toti is vaccinati contra FSME. Eu am fost mustruluita putin ca abia dupa aproape 5 ani de la venirea in Germania ne-am apucat de vaccin, dar am facut asta pt ca am cunoscut si nemti care privesc cu multa detasare problema si mi-au insuflat asa...un fel de liniste: nu toti se imbolnavesc, de fapt cei mai multi nu se imbolnavesc, desi sunt intepati frecvent de capuse. Asta nu e o scuza acum pt mine, nu se stie de fapt niciodata, daca acea capusa "criminala" nu va fi cea care m-a intepat pe mine. Cum bine cunoscut este, in germania si mai peste tot in Vest se dau f greu antibiotice, nu are sens sa relatez cate peripetii cu copilul bolnav si de cate ori am fost trimisa inapoi cu paracetamol in buzunar, pe motiv ca sistemul imunitar al omului trebuie sa isi faca datoria. Cu siguranta ca medicii se pricep mai bine, pana la urma ca asta au studiat. Legat de asta, prescrierea preventiva de antibiotice anitborrelia nu o vad reala aici, stiind care este optica generala visavis de antibiotice. Asta e pe aici prin zona, insa stiu ca tu esti mult mai informata si e posibil ca in alte zone sa fie altfel.
Cand fetita mea a avut acea mare capusa cat o fasola, la vreo cateva saptamani a facut febra 40 instantaneu fara motiv. Eu eram sigura ca e fsme! Am sunat la medic si mi s-a spus sa mai stau acasa inca 12 ore sa o urmaresc si apoi daca persista sa vin la spital. Mi s-a spus (ceea ce stiam deja) sa ii fac comprese cu apa rece pt pulpitele picioarelor si eternul paracetamol. A cedat in 12 ore si s-a dus cum a venit febra. Ce stiu eu...Cand esti mama parca vrei sa faci, sa vindeci mai repede, mai sigur, uneori imi venea sa sparg o farmacie sa ma doftoricesc eu(medicamente fara reteta aici -misiune imposibila). Am relatat doar cam care e procedura pe aici, din experientele mele...
Mariaa spune:
lorelei cu siguranta nu cred ca situatia e la fel peste tot. ca si tine si eu am relatat ce stiu de la persoane care au fost muscate de capuse in germania. cred ca m-am exprimat eu gresit cu termenul 'preventiv'.
sanatate multa!
pentru Emma
Lyme
bulinuta27 spune:
lorelei ce este FSME si ce vaccin se face la voi?
multumesc mult
Poze noi
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
kandya11 spune:
Buna fetelor,
Desi imi vine foarte greu sa rememorez cosmarul prin care am trecut am sa va povestesc totusi patania mea , poate cuiva ii va folosi informatiile si experienta asta neplacuta prin care am trecut eu.
S-a intamplat in 2004, aveam 24 ani, iar eu nu auzisem in viata mea de Borellia desi mi-a placut sa studiez medicina atat cat am putut pe cont propriu. Intr-o buna zi m-am hotarat sa-mi fac un consult oftalmologic pentru ca imi simteam ochii obositi, mi se parea ca privirea se ducea crucis si ca nu mai vedeam asa bine la departare. Pentru ca lucrez la calculator m-am gandit ca din cauza asta ii simt asa si ca poate am nevoie de ochelari de vedere.Simptomele nu mi s-au parut foarte grave asa ca nu m-am ingrijorat. La cabinet am avut insa un soc. Dupa ce mi-a facut analiza fundului de ochi doctorul, fara niciun pic de diplomatie, mi-a spus ca am niste anomalii foarte ciudate pe fundul ochilor si mi-a enumerat cu nonsalanta o serie de boli extrem de grave care ar fi putut sa-mi provoace astfel de anomalii ca de exemplu scleroza multipla, tuberculoza, tumoare cerebrala etc.S-a mirat cum de inca mai vad si cum de inca n-am facut comotie cerebrala, cum de stau in picioare si ca el nu a mai vazut asa ceva decat la oamenii in coma. Am plecat de acolo mai mult moarta decat vie, pur si simplu a fost un soc napraznic, in aceeasi seara am fost si la urgente oftalmologice si mi s-a spus cam acelasi lucru, pe un ton mai uman ce-i drept, sugerandu-mi-se si un consult neurologic, pe care l-am facut tot in acea seara la urgente. A doua zi m-am dus direct la Bucuresti , la Floreasca, pentru o tomografie (care a iesit bine).Si ca sa scurtez cat pot povestea asta o sa va spun ca si la Floreasca m-a vazut un doctor oftalmolog, care de asemenea s-a speriat de mine.Pe parcurs m-au vazut cred ca in jur de 20 de oftalmologi ,toti ramanand foarte surprinsi de aspectul fundului ochilor mei. Tin sa va spun ca la exterior nu se vede nimic anormal.M-am internat pentru investigatii amanuntite la Spitalul Municipal, la doamna prof. Doctor Pop de Popa care a avut grija de mine cum nu se poate mai bine. Am facut o multime de analize , toate cu rezultat bun, am fost trimisa pe la fel de fel de institute din Bucuresti pentru fel si chip de alte investigatii, credeti-ma ca am fost de la ginecolog pana la stomatolog fara sa aflam niciun indiciu despre misterioasele anomalii.Am facut analize si pentru scleroza multipla si au iesit bine. Am facut si RMN care la fel a iesit perfect. Doamna doctor a colaborat si cu sectia de neurologie in cazul meu si am fost pusa sa mai fac niste analize si anume toxocara, toxoplasma si borellia (la Cantacuzino).Borellia mi-a iesit pozitiv (igm pozitiv) iar restul negativ.De aici au inceput presupunerile.Erau doua tabere de doctori: cei care credeau ca anomaliile pot fi date de borellia si cei care credeau ca borellia nu da asemenea manifestari. Am fost internata la Colentina, la sectia de boli tropicale si am reusit sa o bulversez si pe doamna doctor Cretu, care s-a ocupat de mine. Dansa mi-a spus ca ea crede ca mai degraba am toxoplasma deoarece nu aveam niciun simptom de borellia.Nu aveam nici simptome de toxoplasma insa toxomplasmoza mai poate da anomalii oculare dar borellia nu(borellia mai da anomalii neurologice). Am repetat analizele (ba chiar le-am facut de inca doua ori) cu acelasi rezultat :toxoplasma negativ si borellia pozitiv. Am trecut totusi pe tratament (Sumamed, un antibiotic puternic) care era eficient in ambele boli pentru ca doamna doctor tot nu era convinsa de rezultatele pozitive ale celor trei analize. La vreo doua saptamani dupa tratament am repetat analizele iar igg-ul pentru borellia era negativ (semn ca m-am vindecat) iar igg-ul pozitiv(dezvoltasem anticorpi la boala).
Trebuie sa va spun ca nici pana in prezent nu s-a clarificat motivul anomaliilor de la ochii mei , cert este ca aspectul a ramas la fel desi eu m-am vindecat inca de atunci. M-am gandit si la faptul ca n-am apucat sa am mai multe simptome pentru ca am descoperit boala foarte devreme iar acele anomalii oculare sa fi fost doar inceputul unor serii de simptome.
Nu-mi aduc aminte sa ma fi muscat vreo capusa, tin minte insa ca intr-o zi, in timp ce eram intr-o padure de pe langa Ploiesti, am intrat intr-o zona cu iarba mai inalta ca sa culeg niste flori, tot atunci tin minte ca m-am asezat direct pe iarba. Inca un moment in care as fi putut lua boala a fost la Bran cand am mangaiat niste pui de ciobanesc mioritic.
Eu am scurtat povestea cat am putut de mult, imi cer scuze daca v-am plictisit insa daca cineva mai doreste si alte amanunte ma puteti gasi pe id kandya11. Este bine sa aveti grija cand mergeti in padure sau prin parc , nu va asezati pe iarba si nu puneti mana pe animale necunoscute.Cazurile de borellia sunt din ce in ce mai numeroase si la noi in tara insa nu se face nicio mediatizare, nu se da niciun avertisment public si multi se pot imbolnavi din nestiinta, ca mine. Acum sunt si eu insarcinata in 10 saptamani si ca masura de precautie am facut toate analizele parazitologice (toxoplasma, listeria, borellia) ceea ce e bine sa le faceti si voi. Va doresc multa sanatate si numai bine!
ra_mi_ella spune:
Mariaa, acum a venit rezultatul de la Bucure#351;ti. Testare pt. Borrelia-Ellisa-negativ. Asta e tot ce contine.Ce parere ai? Avem 17 zile de antibiotic. Continuam?
Te pup.