Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

Alex B,
Felicitari ; deduc ca You have strong mind .
E adevarat muscatura de capusa este foarte comuna - no comment-
We stay in touch.

Mergi la inceput

Karmenitza .
protocolul emis de laborator vrea sa spuna ca : chiar daca IgG si IgM sunt negative la ora actuala , nu este exclusa posibilitatea unei infectii cu borelia .
In situatia asta simptomele clinice sunt luate in calcul .
Cred ca este bine sa refaci testele inca o data dupa 3-4 saptamani .
Daca nu intervin nici un fel de simptome intre timp , poti sa fii linistita , ai fost muscata de o capusa sanatoasa .
Dimpotriva , pentru TPHA pozitiv , trebuie si subliniez trebuie sa vezi un medic .
O sa-ti scriu in MP .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Buna!
Urmaresc de la inceput acest subiect si cazul mamei lui Mariaa si iata ca acum chiar eu am "probleme".
Sotul mei a fost muscat ieri de o capusa in Germania. Cred ca a descoperit-o la putin timp dupa ce "intrase". S-a oprit la peco si si-a ridicat putin tricoul ca ii era cald, atunci a simtit ca "agata" ceva cu mana si a vazut capusa pe burta, putin spre spate. A incercat sa si-o scoata cu o penseta, dar se tinea foarte tare si s-a rupt. A zis ca era asa "uscata" si cand a strivit-o nu era cu sange, probabil nu apucase sa i-a masa, dar nasol e ca a ramas acolo o bucatica. Acum a ajuns acasa si l-am trimis la un cabinet de dermato sa-i scoata restul. Sunt destul de stresata, mai ales ca stiu multe acum despre Lyme. O sa-i dau Doxicilina, am citit pe-aici despre tratamentul cat mai rapid cu antibiotic si dupa vreo 3 saptamani sa faca analiza de sange. Nu stiu daca ar fi bine sa mearga la un dr. si nici nu stiu daca ar primi ceva tratament aici...
Va tin la curent...nu stiu cat am fost de coerenta, abia scriu ca fetita ii calare pe mine.

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput

Buna Alina
Imi asum rolul Mariei revine pe forum - si sper sa nu se supere .
Despre sotul tau acum :
Despre administrearea preventiva a unui antibiotic , imediat dupa ce o persoana a fost muscata de capusa , medicii au facut o adevarata polemica .
Marea majoritate sunt pentru tratament preventiv (directivele ILADS), si cam 30% contra .
Cei care opteaza pentru administrearea unui antibiotic aduc urmatoarele argumente :
-nimeni , nici medicii nici bolnavul nu stiu daca a fost o capusa bolnava sau nu .
-daca a fosto capusa bolnava , lyme nu se manifesta la toata lumea imediat ( se stie ca la unii se manifesta dupa 3 zile , la altii dupa ani intregi ).
-deasemeni anticorpii sunt pusi in evidenta dupa 4-5 saptamani , timp in care bacteria se are timp sa se inmultesca si sa puna stapanire pe toate organele vitale .
- la tratament se raspunde mai greu , datorita faptului ca sistemul imunitar incepe sa slabesca , la fel si sistemul nervos
-apare toata gama de simptome sau partial
- apoi , tratamentul este facut doar " sa tina bacteria sub control " dar nu poate sa o eradicheze in totalitate
.
.
.
. mai sunt argumente dar sunt de ajuns

Insa ultimul argument este ca in stadiul de inceput bacteria poate fi eliminata 100% , boala stopata , se evita apoi toate cheltuielile ocazionate de teste , spitale , medici ...... ,bani cheltuiti de-a lungul anilor fara sanse de vindecare ....

Medicii care sunt impotriva unui tratament preventiv sustin ca antibioticele trebuiesc folosite doar cand este necesar , datorita efectelor negative ....

Dupa ce am scris mai sus , decizia va apartine .
va doresc un weekend placut !

Mergi la inceput

Ionescu.cris, multumesc pentru raspuns!
Sotul meu a fost ieri la dermatologie sa-i scoata restul de capusa si i-a facut cauterizare prin curent electric, i-a dat si Doxicilina cate 1 pe zi, dar i-am zis sa i-a 2, adica 200 g pe zi.I-a mai prescris si un unguent Fucidine. Marti trebuie sa mearga la control.

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput

Alina
Daca sotul tau poate sa ia doxiciclina 200 mg / zi este foarte bine . Trebuie sa aiba in vedere ca nu are voie sa se expuna la soare , trebuie luat numai cu mancare , si fara alcool .

Nu vad pt ce trebuie sa mearga la cotrol din nou( poate numai pentru rana produsa la cauterizare ???) ; dar este la latitudinea voastra .

Urmareste, daca in jurul locului unde a fost muscat apare sau nu ,erithemul migrant .Inca ceva : erithemul se poate manifesta nu numai in jurul muscaturii ci prin pete rosii (blande) si in alte parti ale corpului .

Inca ceva : in mesajul anterior scriai de teste pt lyme : acum daca incepe cu antibiotic nu are rost sa le faca , fiindca testele pot fi fals - negative . Intre tratament si teste trebuie lasata o perioada de 6 saptamani. Oricum tinand seama de data muscaturii tot cam atunci anticorpii pot fi pusi in evidenta .
Pastram legatura !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Salutare tuturor,

Mariaa m-a rugat sa va scriu si sa va spun ca de o saptamana este internata cu mama ei la Bucuresti la clinica de recuperare.Este bine si mama si Mariaa,recuperarea merge foarte bine si profesorul care o tratateaza pe mama Mariei este extrordinar de multumit si impresionat de acest caz...Azi mama Mariei a facut cativa pasi,s-a deplasat vreo 4 metrii ajutata,iar profesorul spune ca acest caz este recuperabil.
In plus profesorul a dat azi un interviu la Romantica TV,de asemeni si Mariaa....deci daca sunteti interesati azi la ora 18.00,pe Romantica TV este interviul cu profesorul care o trateaza pe mama Mariei si cred ca si Mariaa a dat interviu.Daca va intereseaza sa nu uitati sa urmariti.

Multa sanatate!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

ionescu.cris, da, trebuie sa mearga la control pentru rana produsa la cauterizare. Cat timp ar trebui sa i-a Doxacilina? Noi sambata plecam in concediu (in Grecia, la mare) si ar fi imposibil sa nu se expuna la soare.
Multumesc!

Edit: Ana, imi pare rau ca n-am citit mai devreme mesajul tau, m-as fi uitat la emisiune. O sa caut sa vad daca nu-i reluare.

Mergi la inceput

Alina , vacanta placuta !!!!!
Daca sotul tau poate lua 10 zile doxiciclina este ideal .
Ai mai jos cateva indicatii care trebuie respectate in tratamentul cu doxyciclina :
-medicamentul se ia in timpul mesei cu o cantit de aprox 100 ml apa
-nu trebuie sa stea culcat si nu trebuie dormit dupa doxy in jur de o ora
-indicatiile trebuiesc respecatate din cauza unor posibile tulburari digestive in particular ulceratii ale esofagului
- sub tratament este contraindicata expunerea la soare sau ultraviolete – reactia de fotosensibilitate – apar reactii cutanate .Ea se caracterizeaza prin inrosirea pielii de multe ori cu apartia basicutelor , umflaturi , care apoi se pot propaga in alte regiuni cutanate ;reactia fotoalergica poate interveni in jur de 24-72 ore de la expunerea la soare ;reactia fototoxica se manifesta imediat ( in minutele sau orele urmatoare expunerii la soare )prin arsuri exagerate pe partile corpului expuse la soare .

-pot sa apara reactii alergice gen urticarie – se consulta medicul in cazul reactiilor alergice generalizate
-este importanta reducerea expunerii la soare intre 11-16 cand razele solare sunt periculoase
-este recomandata aplicarea cremelor solare cu FPS de minim 30 , sa se poarte camasa cu maneca lunga , palarie cu bord lat si ochelari de soare .

Mergi la inceput

Multumesc tare mult pentru raspuns si informatii.
Va lua 10 zile Doxacilina, numai bine duminica termina. Tinem cont si de indicatiile ce trebuiesc respectate in timpul tratamentului.
A fost azi la dermatologie, rana e ok dupa cauterizare. I-a zis si medicul sa i-a 10 zile Doxacilina, dar doar 1 pe zi. Eu am considerat ca mai bine sa i-a 2 pe zi si sa fie corect tratamentul.

Mergi la inceput