Sezatoarea canadiana (92)
Raspunsuri - Pagina 9
nelia spune:
Ana, vazut, citit si raspuns! Rabdare si timp sa ai sa-l citesti. Ei, uite de aceea nu dorm eu, penru ca citesc ce tocmai postasesi tu, imi trebuie pentru examenul de miercuri, la Religie.
Cricor, nu am vrut sa fie un mesaj declansator de discutii, de asta sint sigura. Asa este, cum spui tu! De aceea, orice discutii pe aceasta tema sint discutii de dragul discutiilor, pentru ca oricum fiecare si-i va creste cum ii este forul interior si asta nu inseamna ca e bine sau rau, ci doar altfel... Asta ca sa incheiem subiectul si sa eliberam Sezatoarea de el.
De fapt, eu o voi elibera de tot, ca ma duc sa ma culc, ca-mi pica ochii in gura si vad pete maronii pe monitor, de atita citit pe net, ca nu-mi permit sa tiparesc tot ce trebuie sa citesc.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
try spune:
Mqqm, da, la frasier m-am uitat si eu. Nici eu nu tind sa iau in considerare numai aceste ratinguri de la EQAO, insa nici de neglijat nu sunt. Adica e greu de facut o diferenta intre o scoala de 7 si una de 7,5 sau de 6,5. Nu ma uit la astfel de nuantari, insa cand vezi ca in orasul tau sunt doar 2 scoli peste 7 si-n alte zone din GTA sunt 70% din scoli peste 7… face o diferenta totusi. Nu ma lasa indiferenta o astfel de statistica. Normal ca e f important si la ce educator nimereste. Dar una peste alta nu mi-e indiferent nivelul mediului in care el va urma sa se desfasoare. Pe langa mine ca parinte si mediul este un factor care-i stabileste targeturile dpdv scolar. Cand 90% din copii din clasa nu fac teme si nu se strofoaca deloc, e greu sa vii sa impui copilului tau un ritm la polul opus (ex. asta l-am dat doar ca exagerare pt a se intelege mai bine ce vreau sa spun). Inca o data, deocamdata nu ma intereseaza prea mult acesti 2 ani de kindergarten, eu privesc in perspectiva si imi fac probleme pt scoala pt ca stiu ca nu e o chestiune pe care s-o lasi pe ultim moment.
A propo de procentul de participare, si eu caut sa il iau in calcul cand ma uit la ratingul scolii. Cand vad absenteism mare (asa-i khristin, am vazut si eu scoli cu 60% participare), normal ca nu mai pot pune baza pe acel rating. Dar cand au participat 90% din elevi, deja ne apropiem mult de realitatea acelei scoli.
Khristin, mersi mult pt link. Eu sunt genul de om care are nevoie de timp si ceva cercetare inainte sa ia o decizie, ca sa simt ca o iau in cunostinta de cauza. Si de-aia caut sa explorez tot felul de drumuri si sa aflu cat mai multe pareri.
Poate ca treaba cu obligativitatea are legatura cu tipul scolii? ma gandesc daca e scoala publica, daca e catolica (stiu ca astea nu-s obligate sa raporteze la EQAO) etc.
BTW, ce parere aveti de scolile catolice, ma refer la alt fel de diferentieri decat ca sunt mai inclinati catre religie, mai stricti in anumite privinte.
Mqqm, perfect de acord cu tine: exista scoli cu ratinguri diferite si care tie nu ti-au facut prea multa impresie de diferentiere si care probabil ca nu confera prea multe in plus. Insa realizez ca e totusi o chestiune subiectiva aceasta apreciere si ca fiecare parinte/familie are norme si criterii diferite de apreciere. Nu inseamna ca cine vede diferentieri mari e mai inteligent, mai sus cu-o treapta sau mai interesat de soarta copilului (din contra, poate pune accent pe niste chestiuni care nu au valoare pt multi parinti… nu stiu, fac si eu scenarii diferite, caci am vazut multi si de-astia nemultumiti si cand le-am auzit argumentele, mi-am dat seama cat de diversa e lumea asta si ce prioritati diferite avem de la casa la casa). Adevarul este, va spun sincer, ca nici nu stiu prea bine ce fel de scoala as vrea sa faca fi-miu, adica cum ar trebui sa arate sau ce-ar trebui sa faca scoala respectiva pt el. Poate ca nesiguranta mea vine tocmai din faptul ca inca nu m-am confruntat inca direct cu scoala, probabil ca dupa ce-o face si fi-miu 2-3 ani de scoala pot sa definesc mai bine ce vreau si ce astept sa faca scoala pt copilul meu. Dar mi-e frica si sa nu cumva sa tratez light problema asta a scolii, dar nici nu vreau sa cad in capcana unei goane nebune dupa cai verzi pe pereti si sa stresez/ametesc copilul degeaba cu scoala aia e mai buna, ba ailalta, ba uite ce fac copii la scoala aia.
quote:
Eu tot cu problema mea...Try si Khristin... nu-i vorba de comunicare si nici de argumentare...e vorba de a explica sentimente care nu cred ca pot fi explicate si nici nu vad rostul explicatiei ... dupa tampenia de scrisori cu "de ce o iubesti pe mama/tata" a venit acasa si m-a intrebat de ce il iubesc eu pe el. Si m-am uitat tampa la el si am baguit penibil ca esti copilul meu, iar el mi-a zis 'ok, ok, dar de ce?'. Voi de ce va iubiti copii? Eu l-am iubit din prima secunda, murdarel si cu un ochi inchis cum era..nu stiam ca o sa fie simpatic, destept, blondut, etc..il iubeam ca era al meu si-l asteptasem atata timp...si iaca dupa 6 ani trebuie sa explic. Mie personal mi se pare aberant si of course ma enerveaza ca-s foarte usor enervabila...
Uite vezi? Pai exact asta trebuia sa-i spui si lui ce ne-ai spus noua aici. Asta, dupa mine, ii ajuta sa dea un sens iubirii de mama. Corect ca nu o sa inteleaga el pe deplin ce-i aia decat cand o avea propriile odrasle (si paote nci iatunci caci e barbat, nu purtator de prunci, dar mai stii in ce directie evolueaza medicina – a propos de fonduri de cercetare inutile – it’s just a joke, nelia, sa nu te superi), dar macar ii confera o imagine mai larga despre diversitatea si/sau adancimea sentimentelor tale pt el. Mie-mi place genul asta de comunicare cu copiii si de multe ori cred ca e mai bien sa spui si ce-i evident si implicit… nu stiu, e ca o intarire, daca vrei.
quote:
da, foarte creativa tipa..(doar ca erau gustoase nu era bine si el nu vedea alt motiv) la astalalta scrie ce-ar face daca ar fi o picatura de ploaie si cu cine ar vrea sa esueze pe o insula pustie si de ce.
Uite asta e exact ce ma satisface pe mine ca parinte, sa dau peste un astfel de educator. Care sa-i poata invata diferenta intre comun si surprizing, intre trebuie si simt etc., care stie sa vada in acesti micuti niste viitori oameni, nu instrumente, care isi face meseria cu si din suflet, si nu pt ca e o sursa de bani - de-aia admir foarte tare profesii ca cele din invataman, sanatate etc. Vorbeam cu o mamica cu copil cu 2 ani mai mare decat alex al meu si-mi povesteste plina de incantare de ce-i invata la gradi acolo si mi-a dat o serie de exemple care si pe mine m-au uimit si impresionat placut de abordare. Total diferit de invatamantul sec cu care am fost noi obisnuiti in Ro. Din pacate nu apartinem de scoala respectiva… Si ea sustine ca si voi ca e foarte important educatorul la care nimereste copilul.
columbiana spune:
Azi am aflat ca toate planurile mele de mers in Romania la vara s-au dus...de la job nu pot lipsi decit o saptamina pe perioada vacantei, apoi e Tudor la scoala si n-am curaj sa-l scot pentru 2-3 saptamini.
acum imi fac planuri de Craciun si ma rog sa fie iarna mai calma in decembrie, si aici si in Romania . uooff :-)
ma duc tzinta la chioscul cu bilete loto cind plec azi spre casa, cine-stie
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
CriPOD spune:
khristin, ala e ceva teatru local? Sau din ro? De pe site nu mi-am dat seama, poate e facut de cineva care le vinde biletele celor din ro, nr de tel e cu 905.
...Daca mie imi pare rau de ceva e ca nu am dat copila la french immersion pana la clasa a 4-a. Da' eu nu parlesc, asa ca n-am indraznit sa o trimit acolo. Ea e pasionata de franceza si se incapataneaza sa devina fluenta. In clasa la ea jumate vin din FI.
try, cel mai important pana la middle school e mediul, nu academicul dpmdv.
nelia, sper sa-ti treaca starile astea cat mai repede. Edit ca-s dusa rau, a treia oara vreau sa zic si tot uit... Felicitari pt rezultatele Agatei!
cricor, pup pe Luca cel sensibil!
Ana, mai, imi pare rau, nicio excursie nu-ti iese in ultima vreme, esti legata de glie, nu altceva... [:P] Ei, lasa ca dupa una rece vine una cald, stay tunned!
Dana, eu tot citesc in urma printre cearsafuri, da' am vrut sa zic atata: !!!
Am o semnatura noua: 'tu-i reclama ei!
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
Donia spune:
Ana, poate ne mai povesteste carmen77 cate ceva si iti trece pofta de vizita in Romania
Ca eu asa am patit, cand ea a scris ca pleaca am simtit o unda de nostalgie, dar dupa peripetiile calatoriei mi-a trecut complet!
Try, ca sa aflu mai multe despre scoala canadiana in general si despre profesoarele Roxanei in particular am fost si am stat de vorba cu ele, mai ales la inceput, si le-am explicat ca noi venim dintr-un sistem diferit si ca am nevoie sa imi explice cat de multe lucuri. Apoi pe parcurs am intrebat de cate ori nu intelegeam ceva, fie ca era ceva legat de organizarea zilei, fie de metode de predare, fie de cazul Roxanei in particular... ele au inteles ca nu le critic, ci doar ca vreau sa inteleg si au fost foarte deschise fata de mine.
In al doilea rand am fost si am facut voluntariat cat am putut, am participat efectiv la ore si am ajutat profesoara, am fost in excursii (si cu school bus, ca le-am zis ca si experienta asta imi lipseste ... dupa prima excursie nu mi-a mai trebuit school bus), am fost la mai toate activitatile pe care le-au organizat ei.
Recunosc ca mie mi-a fost mai usor pentru ca fie am stat acasa, fie am lucrat part time si am putut sa imi aranjez programul. Dar in conditiile in care lucrezi full time, daca ai reusi sa mergi macar de vreo 2 ori cate 2-3 ore sunt sigura ca ar fi un mare beneficiu si pentru tine si pentru copii.
Mie imi place scoala canadiana, cel putin pe Roxana o stimuleaza foarte bine si i se potriveste. E drept ca nu imi pun toate sperantele in scoala si mai lucrez si cu ea, dar gasesc ca aici pot mai usor sa indrept presupusele "rele" ale sistemului de educatie, decat as putea sa o fac in Romania. Avantajul mare pe care il vad aici e ca in scoala copilul capata incredere in el, ca se simte respectat, iar pe fundatia asta e usor sa cladesti. Ori in Romania tocmai asta lipseste si cred eu ca e marea hiba a sistemului.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
columbiana spune:
Mqqm, alea reci cu mine au agatzat un zero, io numar zece reci si una calda:)), da'asta e cu asta defilam....
Donia, toata teama de peripetii si lehamitea de ce ma asteapta nu bate dorul de casa....
vreau sa intreb fetele ce merg, au mers anul asta in Romania cu cit ati cumparat biletele, ca eu fac bataturi la mouse de aseara, si de pe site-urile agentiilor mi-au dat niste scoruri de m-au terminat ; sunt eu defazata, sau e normal sa ne coste +5000 $ dus-intors pe toti trei? ca daca ma gindesc ca mai sunt cheltuieli destule cu drumul asta sar spre 10.000 mama, cit 3 vacante bune in sud, si nu-mi prea da mina. ce ma fac, iau o barca?
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
nelia spune:
Buna dimineata! Cine vrea cafelutza, cine vrea clatita... M-a pus Agata sa-i fac clatite (cu dulceata din Romania, primita de la bunica!) la 7.30 dimineata! Si daca tot le-am facut, am si mincat, ca doar clatite cu dulceata imi mai trebuie mie la cum arat.
Ana, din pacate asta e pretul. Noi am optat pentru solutia sa ramin singura, cu doi copii si doua examene o saptamina si sa ma descurc cum oi putea, tocmai din cauza preturilor de la bilete: le-a luat pe 16 iunie cu vreo 2800 amindoua, dus-intors si dupa 16 iunie l-ar fi costat cu vreo 6-7 sute in plus! Unul din motivele pentru care noi stam acasa si nu mergem in vacanta.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
oanagabriela spune:
Ana, din pacate, din ce am auzit eu, preturile la biletele de avion vor creste in continuare (datorita petrolului) . Pina la urma ai vrea totusi sa mergi in Romania? Ce faci cu job-ul?
Noi plecam tot in Corsica 2 saptamini in iulie, in acelasi loc ca si acum 2 ani, pentru ca ne-a placut f.mult si dorim sa ne relaxam pe malul marii (adica sa nu facem nimic ), partea culturala o lasam pe anul viitor
Antonia a venit cu note f.bune vineri, sint tare mindra de ea , incet, incet a devenit f.constiincioasa si isi ia in serios meseria de scolarita . Simbata viitoare are spectacolul de balet (organizat la o sala de teatru in Lasalle), va avea 2 dansuri si are deja emotii .
columbiana spune:
mm. clatite ...de mult n-am mai facut; si ai tai au ceas desteptator in funduletz simbata-duminica, ca si al meu e la 6 dimineata sus, si binenteles ca-i da desteptarea si lui ma-sa, ca altfel n-are farmec.
Nelia, m-ai lamurit , am sa le cumpar oricum, ca altfel ma tot razgindesc, si ce-i in mina....; si parca vad ca mama o sa se ingrijoreze si o sa protesteze cind ii spun ca venim iarna, ca la tzara nu-i prea comod, si ne mai si plimbam pe soselele patriei:)) intre tgmures si piatraneamt.
valen spune:
Ana, ti-am trimis un pm.www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie