Sezatoarea canadiana (92)
Raspunsuri - Pagina 8
khristin spune:
Mqqm, intr-adevar sint diferente f. mari intre boardurile din ON. Unele IB programs pot incepe si din clasa intai. Elevii mei s-au mutat la aceasta middle school de ex: http://www.wgdavis.com/ Personal am auzit numai vorbe bune despre acest program si apoi oportunitatile elevilor care termina acolo oferite de diverse companii nu sint deloc de neglijat. Ceea ce spuneai tu despre scrisoarea pe care ai trimis-o cu fiul tau nu ma mira deloc, imi intareste convingerea ca parintele in Canada mai ales, are un cuvant foarte greu in educatie. Vis-a-vis de EQAO, bineinteles ca nu e singurul criteriu de luat in consideratie, asa cum sint convinsa ca un IB program are niste scoruri mult mai mari decat o scoala obisnuita. Dar personal, eu nu imi voi da copilul acolo ci o voi trimite la French Immersion, doar pt. ca am alte valori pe care le urmaresc. In contextul actual mi se pare mai important ca un copil sa stie mai multe limbi straine, mai ales ca elevii aici nu prea exceleaza la limbi (si ma refer aici la limbi acumulate prin instructie, nu vorbite acasa).
Cristina
le bébé
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
khristin spune:
Pt. cine vrea sa meara la teatru din ON, Teatrul Majestic prezinta "Ultima Ora" de Mihail Sebastian. Mai multe detalii:
Spectacolele vor avea loc Simbata 14 iunie la ora 19:00 si
Duminica 15 iunie la ora 15:00 la sala Sandra Faire & Ivan Fecan Theater - York
University - Keel Campus.
Pretul biletelor este $25 si se pot cumpara prin Box Office al teatrului astfel:
Internet: www.yorku.ca/perform
Telefon: 416 736 5888
Cristina
le bébé
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it"
Podeanu spune:
Of fetelor, unele din voi scrie-ti asa lungi mesaje de ma pierd prin ele. sau sunt eu prea obosita cind intru pe forum si nu mai vad bine??
Roxana, tare frumoase pozele din Boston. Ana eu am avut o colega la servici care a fost anul trecut in vara la Cap Cod, o saptamina la plaja. Prin august a fost si mi-a zis ca apa era tare buna. Daca te intereseaza o pot intreba mai multe detalii.
Ambrozia e cofetaria mea de suflet chiar daca e tare departe de mine. Mikion )(parca tu ai intrebat de tort) poti lua tort de inghetata de la Dairy Queen, ff bun. Il comanzi dinainte (au si facute, insa) si iti deseneaza orice vrei pe el.Noi vara mincam numai de acolo.
Nelia,te admir in continuare ptr tot ce faci, dar in mod special ptr cum te corijezi in gindire si fapte. (ceea ce nu era valabil si la Ira) Uite de la mine si multe
parca mai era ceva ce vroiam sa zic dar am uitat.
Ah,planuiesc o iesire in iulie la club 281 cu 2 colege de la fostul job (super de treaba). Avind in vedere ca acolo nu am avea timp de socializat ci doar de ... (nu gasesc emoticon cu ochii holbati) da-ti un pm cine mai e interesat.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
nelia spune:
Khristin, de acord cu limbile! Ei, uite, ca sint si eu de acord cu ceva si cu cineva. Ce complicat suna acolo la voi, cu scolile, parca aici e mai simplu.
Oana, una din marile mele iubiri, ca am mai multe, a fost si va ramine teatrul. Din pacate, ca si tine, asta-vara cind am fost era in afara stagiunii si nici nu stiu cum as putea sa ajung vreodata in timpul stagiunii. Aici nu am fost decit la teatru pentru copii, nu mi s-au parut foarte proaste, ba dimpotriva, dar am fost numai la piese englezesti. Din toamna, Agata a mai crescut si mi-am propus, atit cit ne tine punga asta mai mult goala decit plina, sa o culturalizez, mai ales ca ii plac si teatrul si baletul. Nu se omoara dupa muzica clasica, desi noi ascultam tot timpul, ma relaxeaza mai mult decit orice altceva. Cel mai topit dupa muzica clasica pare Lisandru.
Eu am mai intrat inca o data pentru ca am uitat sa va spun de unde am luat torturile Tudorei. E o cofetarie care se numeste Robin&Baskin si e la intersectia dintre Cote-Saint-Luc si Grand Boulevard.
Si ca la sfirsitul lunii (exact cinv vine Lorelai, din pacate) noi mergem in Quebec, eu pentru prima data. Stam trei zile. Ce e mai frumos de vazut? Sau mai bine spus ce nu trebuie ratat?
Ma duc sa stau linga fete, ca vad ca singure nu au nici un gind sa adoarma si mi-e teama ca il trezesc si pe Lisandru. Noapte buna!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
oanagabriela spune:
quote:
Originally posted by nelia
Oana, una din marile mele iubiri, ca am mai multe, a fost si va ramine teatrul. Din pacate, ca si tine, asta-vara cind am fost era in afara stagiunii si nici nu stiu cum as putea sa ajung vreodata in timpul stagiunii. Aici nu am fost decit la teatru pentru copii, nu mi s-au parut foarte proaste, ba dimpotriva, dar am fost numai la piese englezesti. Din toamna, Agata a mai crescut si mi-am propus, atit cit ne tine punga asta mai mult goala decit plina, sa o culturalizez, mai ales ca ii place si teatrul si baletul. Nu se omoara dupa muzica clasica, desi noi ascultam tot timpul, ma relaxeaza mai mult decit orice altceva. Cel mai topit dupa muzica clasica pare Lisandru.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRUIn viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.
Pe Antonia am dus-o de mica la teatrul de copii (Maison Theatre, http://www.maisontheatre.qc.ca/). Au piese cam ezoterice (adica pe teme grave: boala, moarte, razboi ), dar pina la urma tot am gasit ceva rezonabil. Iar pentru muzica clasica, la Place des Arts, poti sa o duci la "Sons et brioches", sint spectacole pentru copii, duminica dimineata. Poate mergem impreuna
Felicitari pentru rezultatele scolare ale lui Agata , dar si pentru cele ale mamicii ei curajoase si studioase . Si multi pentru cei doi pitici Tudora si Lisandru.
pitilache spune:
Khristin, acum m-am uitat pe harta si am vazut ca din Toronto sunt cam 9 ore cu masina pana in Bostonn, poate este mai bine cu avionul pentru voi, totusi. Din Montreal, drumul este frumos ca se merge prin munti in Vermont si e peisajul frumos. Noi am stat la un Best Western cand am stat la hotel, undeva prin suburbii, in Chelmsford, ca sa fie aproape si de cumnata-mea. Iar cand mergeam cu masina in Boston, o parcam la un capat de metrou in parcare supraetajata ($5/zi) si luam pass de o zi.
columbiana spune:
Nelia, ti-am raspuns pe pm, ca sa eliberam sezatoarea de subiectul respectiv.
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
columbiana spune:
Cristina/cge, eu am fost la Recreatheque cind cautam loc unde sa-i tin aniversarea lui Tudor...este mare, plin de toate tiribombele posibile, sa ai grija sa nu-ti pierzi pruncii printre ele si fise la tine cit mai multe;
apropo de bani si buget, uite pe ce au cheltuit astia 4 milioane $ in Quebec, fir-ar sa fie:
Recommendations of the Bouchard-Taylor commission
Philip Authier, The Gazette
Published: 43 minutes ago
Here are some of the recommendations of the Bouchard-Taylor report
. The crucifix above the chair of the president of the National Assembly be relocated in the Parliament building to a place that emphasizes its heritage value.
. The commission says it would be absurd to extend the neutrality to all historic signs e.g. the cross on Mont Royal or crosses on old buildings converted to secular uses.
. Municipal councils abandon the saying of prayers at their pubic meetings.
. Judges, Crown prosecutors, police officers, prison guards and the president and vice-president of the National Assembly be prohibited from wearing religious signs. Teachers, public servants, health professionals and all other government employees be authorized to do so.
. Students who wish to wear religious symbols in class, such as the hijab, kippah or turban should be able to do so.
. Students must not be exempted from compulsory courses in the name of religious freedom.
. Educational institutions are not required to offer permanent prayer rooms. However, it is in keeping with the spirit of "adjustment," to authorize for the purpose of prayer the use of temporarily unoccupied rooms.
. In health care facilities, patients should receive care from the professionals available without expecting to choose them according to sex.
. Co-education must prevail where possible in swimming and other classes bearing in mind educational requirements or constraints.
. No formal recommendations on the state of the French language. The commission deemed this subject outside of its mandate. However, the commission welcomes the government's recent efforts to improve the Francization and said it wants to relay an idea they heard several times: to extend French operating rules included in the French Language Charter to small companies with 20 to 49 employees.
. The government should encourage public and private administrators to adopt paid leave for religious holidays.
. Modifications to teaching training programs to include additional instruction devoted to intercultural questions.
. Increased funding for organizations that support immigrant women, launching of a vigorous campaign to promote interculturalism in Quebec society.
. Better inform newly arrived immigrant parents about adjustment practises and the operation of the school system.
. The government seek to better understand and combat different forms of racism with emphasis on fighting hate crimes and the protection of all individuals subject to multiple discrimination; e.g. homosexuals and the disabled.
. The government enshrine interculturalism in a statute, a policy statement or a declaration and that this initiative include public consultations and a vote in the National Assembly.
. The government produce and disseminate every year among the managers of institutions and public or private organizations a multidenominational calendar that indicates the dates of religious holidays.
. Additional funds be devoted for the study of interculturalism and the dual relationship among immigrants to their cultural of origin and the host society's culture.
. Overall the commission received 900 briefs. All told, 22 regional forums attracted 3,423 participants. Of the $5 million budget allocated to the commission, $3.7 million was spent.
aici textul intreg, daca are cineva chef sa se enrveze :-)
http://www.accommodements.qc.ca/documentation/rapports/rapport-final-integral-fr.pdf
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
Cricor spune:
Eu tot cu problema mea...Try si Khristin... nu-i vorba de comunicare si nici de argumentare...e vorba de a explica sentimente care nu cred ca pot fi explicate si nici nu vad rostul explicatiei ... dupa tampenia de scrisori cu "de ce o iubesti pe mama/tata" a venit acasa si m-a intrebat de ce il iubesc eu pe el. Si m-am uitat tampa la el si am baguit penibil ca esti copilul meu, iar el mi-a zis 'ok, ok, dar de ce?'. Voi de ce va iubiti copii? Eu l-am iubit din prima secunda, murdarel si cu un ochi inchis cum era..nu stiam ca o sa fie simpatic, destept, blondut, etc..il iubeam ca era al meu si-l asteptasem atata timp...si iaca dupa 6 ani trebuie sa explic. Mie personal mi se pare aberant si of course ma enerveaza ca-s foarte usor enervabila...
Cu scolile...eu zic ca mqqm ca profesorul e extrem de important. Luca a avut norocul sa-i plece prima invatatoare in maternity leave (individa care reusise sa ma ingrijoreze cu abordarea ei fata de Luca) si a aparut invatatoarea nr.2, mai plimbata prin lume, a vazut mai multi copii care nu's tocmai iesiti din 'mold'...big improvment la copil. Si de unde la prima nu putea sa scrie exact de ce ii plac macaroanele/inghetata ..da, foarte creativa tipa..(doar ca erau gustoase nu era bine si el nu vedea alt motiv) la astalalta scrie ce-ar face daca ar fi o picatura de ploaie si cu cine ar vrea sa esueze pe o insula pustie si de ce.
Zic si precum Khristin, french immersion mi se pare o buna solutie nu numai pentru ca invata si franceza, dar mai ales ca acei copii sunt manati de la spate de parinti preocupati de educatie.
Studiul ala de la Fraser are hiba ca nu toate scolile sunt trecute in el pentru ca se bazeaza pe testele de cls. 3 si 6. Exista multe scoli care sunt 1-5, respectiv 6-8 (la mine in cartier absolut toate sunt asa, ele ies automat din calcul pentru ca nu au ambele teste.
Cricor spune:
Nelia, eu n-am citit mesajul declansator de discutii, vreau doar sa zic ca felul in care ne crestem copiii are legatura cu structura noastra interioara si nu cu ce-am vazut acasa. Adica asa cred eu, ca daca iti povestesc cine m-a crescut pe mine pana la scoala, te apuca plansul de mila mea :).