Sezatoarea canadiana (92)
Raspunsuri - Pagina 7
khristin spune:
Pitilache, merci pt. raspuns ...poti sa-mi spui cum e drumul pana la Boston? Ai ce vedea pe drum sau e deadly boring? Noi luam in calcul si varianta zborului, just in case. Voi la ce hotel ati stat? Am vazut si eu niste excursii cu barca sa vezi balenele aproape de Cape Cod...pare interesant.
Try, ca tot intrebai de scoli internationale in Ontario... ele exista, unii elevi de-ai mei au fost admisi anul asta, programul business e destul de competitiv. Uite aici mai multe informatii: http://www.ibso.ca/PYP/IBPYP.html Despre EQAO, este ca orice alt test pana la urma subiectiv din anumite puncte de vedere, dar totusi unicul indicator statistic pt. parinti. Testul e important pt. scoala prin scorurile obtinute de elevi si ca atare clasificarea sa in board. Cei care sint scutiti de acest test (exempt) sint doar elevii cu asa zisele exceptionalities, care au un IEP (Individual Educational Plan) sau ESL (English as a Second Language). In rest, elevii de a 3a, 6a si a9a sint obligati sa dea acest test. Eu stiu si scoli unde elevii abia daca scot un 60% per total, scoli cu probleme mari socio-economice....at the other end, personal mi se pare destul de relevant scorul respectiv, ca parinte nu cred sa fii extrem de increzator in programul oferit de o scoala cu un procent atat de scazut. Just my two cents
Cricor, si mie mi se pare un lucru pozitiv ca-i invata sa argumenteze si sa dezvolte ideea
Ma duc si eu la studiul de seara
Cristina
le bébé
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
nelia spune:
Ana, iar imi pare rau, nu ma duc sa citesc din urma ca nu are rost, stiu bine ce am gindit cind am scris, chiar daca la nivel ipotetic. Nu stiu ce a iesit pe ecran, dar nu cred ca a putut iesit mult prea diferit fata de ce am gindit. In afara faptului ca aberam, in sensul ca era ceva ce mi-ar placea sa fie si cum a spus si Mihaela e o utopie (utopie sau vis care poate deveni realitate...), cind am spus sa se reduca fondurile de cercetare, nu ma refeream doamne fereste in nici un caz la sanatate si in nici un caz cind e vorba de copii. Cum as putea spune asa ceva, cind sint mama de trei copii si mi se umplu ochii de lacrimi si sufletul de tristete cind aud de necazul unui copil... Plus ca nu stii niciodata ce se poate intimpla, de unde poate aparea boala care atinge propriul tau copil!?! Ma refeream la alte cercetari, cel putin asta e parerea mea, sint atitea alte lucruri care se cerceteaza cu rezultate nule sau care nu ajuta cu nimic omenirea, ca sa nu mai spun ca de multe ori nocive (cum ar fi domeniul farmaceutic sau cel militar sau cel alimentar, care inventeaza tot felul de alimente de cauciuc...), dar se fac numai pentru cel care a cerut fondurile are mai multa influenta decit altii... Poate ma insel, poate ca totul trebuie cercetat, dar nu totul e atit de important ca sanatatea. Cind am spus ca as vrea sa se aloce bani ca parintii sa-si creasca copii, mai ales in perioada cind sint foarte mici, in calm si nu in nebunia asta in care se face, alergind intre servici, gradinita, casa, a fost clar la nivel ipotetic, asa mi-ar placea (in Australia parca exista asa ceva si mi-a placut cind am citit, cred ca de acolo m-am inspirat si daca nu ma insel si in Anglia, stiu ca in Danemarca, Suedia, Italia nu exista gradinite de stat pina la trei ani, deci or exista ceva programe de sustinere a parintilor ca sa si-i creasca...), dar daca ar fi sa aleg pe bune, la modul realist, intre concediu de maternitate sau paternitate si sanatate, as alege cu ochii inchisi sanatatea, daca ambele nu se poate, de aceea i-am si dat dreptate lui Mimitete - eu am luat-o ca pe un fel de a spune ca mai scrii din an in pastele cailor, era urmat si de un emoticon zimbaret, pentru ca eu am inteles de la prima citire ce ai spus si nu am nici un contraargument de adus la ce ai scris, decit... din pacate! Si apoi am scris dupa aceea despre ce justificari era vorba, legate de locul la gradinita al lui Lisandru... Dar fetele vad ca te roaga sa mai scrii, sa nu pleci si ma face sa ma simt aiurea, cu atit mai mult cit cit e vorba de tine, o persoana pe care o respect foarte mult. Nu mai spun ca, fara voia mea, ai fi a doua care pleaca de aici si asta ar putea sa-mi dea de gindit sa nu mai iau forumul ca pe casa mea personala. Hai, zi ceva, te rog!!!
Am spus ce am gindit sau ce am simtit sau cum mi-ar placea sa fie fara sa fac comparatie cu nimeni, fara intentia de a rani pe cineva. Poate faptul ca le-am spus mai cu foc, ca sint lucruri care ma dor acum, sa fi facut posibil sa se dea alta interpretare la ceea ce am scris... nu stiu. A fost doar o exprimare a unor lucruri traite din punct de vedere personal, nu am vrut sa atac pe nimeni.
Si ca o concluzie... Nu-mi place spre ce se indreapta omenirea, nu-mi plac societatile de consum (cred ca se consuma prea mult si intr-un mod total irational), care ne devora ince-incet, obligindu-ne sa facem rabat la valori, sa facem compromisuri dupa compromisuri, prea multe din pacate, numai sa devenim autonomi, numai ca sa fim omul ideal care se integreaza perfect in normele create si impuse pentru binele lui... Nu-mi place secolul vitezei, consider ca viata e si asa scurta ca sa o traim in viteza aceasta, vreau sa ma bucur pe indelete de tot ce imi ofera si sa le fac pe toate in ritmul si in stilul meu, nu in acela impus de normalitate. Nu pot sa fac in aceeasi zi si cu aceeasi viteza atitea lucruri si nu sint in stare sa vad utilitatea la toate. Nu am spus ca e bine, nici ca e rau, nici intr-un caz, nici in altul, am spus numai ca eu cred ca... si ca eu nu pot sa... Si aici a zis foarte bine Simona ca, bineinteles, ca e normal sa fie persoane, multe chiar, care sa nu fie de acord. E dreptul meu de exprimare si dreptul lor de a nu fi de acord. Cum sa te superi pentru asa ceva, atita timp cit nu exista ataca le persoana direct, cu un scop precis!?!
Accept criticele si sfaturile referitoare la faptul ca trebuie sa schimb la mine ceea ce trebuie schimbat, pe multe le pun in aplicare, mi-au fost utile de aceea le si cer cind am nevoie, dar nu pot sa accept sa schimb totul, sa renunt total la mine, numai ca sa fiu integrata intr-o societate pe care nu o inteleg pe deplin.
Iar a iesit un cirnat de mesaj, nu stiu sa ma exprim in mai putine cuvinte, parca mai spunea cineva asta acum citeva pagini, dar nu mai stiu cine. Uite, promit ca de acum inainte voi scrie doar lucruri frumoase sau macar utile la Sezatoare.
De exemplu, acum intrasem ca sa intreb: cine merge la teatru? Vreau sa merg la un teatru, in franceza sau in engleza, nu conteaza si nu stiu nici unde si n-am nici cu cine, ca sotul trebuie sa stea cu copiii si nici nu e mare iubitor de teatru. Stie cineva? Vrea careva? Oana, parca tu spunea ca ai fost la teatru...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
CriPOD spune:
Khristin, interesant, nu stiam ca IB este si la primara, stiu ca sunt 3 licee care au cate o clasa, doua. Am gasit si www.tdsb.on.ca/_site/viewitem.asp?siteid=123&menuid=2831&pageid=2284" target="_blank">singura primara cu programul din TO. [;] La liceu sunt examene in clasa a 8-a si mai toti sunt noi in program (singurul viabil insa e victoria park). Oricum, nu e la fel cu ce vorbesc fetele ca e in Qc. Nedumerirea cu eqao este... cat de relevant este cand compari 3 scoli cu scor perfect, sau o scoala de 10 cu o scoala de 8.75. Eu nu cred ca e. Eu am fost cu fiu-meu in 3 scoli de note diferite si nu a fost big deal. De asta trebuie sa te iei si dupa alte chestii. Pe de alta parte in toronto nu exista asa ceva: sa te oblige sa mergi la test. Dar aici fiecare board e un stat in stat, asa ca... Iti spun sigur, ca fiu-miu n-a fost si am scris doar o scrisoare sa-l scuze. Nah, zic si io ce stiu, ca din dialog se naste progresu'.
Am o semnatura noua: 'tu-i reclama ei!
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
oanagabriela spune:
Nelia, uite aici o piesa de teatru care merita vazuta:
La Comédie-Française "Le Malade Imaginaire" , este un adevarat eveniment cultural, pentru ca trupa franceza nu am mai fost la Montreal de multi ani.
Din pacate noi sintem plecati in vacanta exact in aceea perioda.
http://www.hahaha.com/fr/detail_spectacle/111/716/
Eu nu ma duc la piesele jucate de actori locali, pentru ca in general nu suport accentul lor si faptul ca au un stil de joc cam "declamatoriu" si impins la grotesc. Dar asta este o chestiune de gust, stiu persoane care de duc des si le place f.mult.
Antonia a fost cu tati la Arlechino, jucata de cel mai mare actor italian al acestui rol. A reusit sa stea aproape 3.5 ore
Ica 1975 spune:
Oana, as vrea si eu cateva info despre scoala unde merge Antonia, si cum este la inscriere la maternelle sau primul an de primara. Sper ca am inteles bine ca asta ar fi singurele posibilitati de a evita examenul. As vrea s-o pot inscrie in timp util, am inteles ca in sept anul precedent anului scolar dar, mai am sanse sa inceapa la primara daca vin alti copii de la pre-maternelle si maternelle? Voi cum ati procedat? Daca vrei imi poti scrie pe PM.
Din framantarile mele ca mama - mai mult decat faptul ca nu sunt alaturi de soricel cat as vrea, mai nou - caut o alta gradi fortata de imprejurari si nu stiu daca voi reusi sa gasesc ptr ea macar un mediu ca cel in care merge acum. Ma tot intreb cum voi reusi sa gasesc o gradi buna si in scurt timp (pana in sept -oct) unde s-o pot lasa fara sa plec de acolo cu capul plin; asta in cond in care tot aud - lista de asteptare (acolo unde vreau eu) sau vad niste gradinite unde eu nu mi-as putea lasa copilul. Rog mamicile care se pricep la cautat gradinite sa-mi dea si mie un sfat, cum pot intra la o gradi buna daca n-am recomandari sau copilul nu are alti frati acolo? Cred ca am inscrs-o pe cel putin 10 liste, vizitat, sunat ... pur si simplu sunt contra cronometru si fara alte piste.
Noi
Ce faci te si face.
nelia spune:
Oana, din pacate este in iulie si Octav e in vacanta, deci nu pot lasa copiii si sa ma duc. Stii vreun site unde as putea vedea programele la teatre, ca de mult spun ca ma voi uita si voi reincepe sa merg la teatru, la opera si la concerte, ca doar traim intr-un oras cultural si cred ca am de unde sa aleg. Dar tot m-am luat cu altele... Astazi mi-am adus aminte de Leopoldina Balanuta in O batista in dunare, apoi de alte si de alte piese de teatru vazute de-a lungul anilor in Bucuresti si asa m-a apuca un dor nebun de a merge la teatru. Duminica ma duc daca am unde... Sau poate nu ma duc, da' macar sa ma informez. Unde plecati in vacanta?
Mihaela, parca si tu spuneai ca mergi la teatru (vezi ca vreau sa te pacalesc ca sa raspunzi, nu?) sau asa imi aduc eu aminte...
Ica, din experienta mea iti spun ca trebuie sa ochesti o gradinita, doua, trei si sa te duci mereu sa-i intrebi daca nu au loc si acum e un moment potrivit pentru ca e inainte de vacanta de vara, cind multi pleaca in vacanta sau se muta la 1 iulie sau incep scoala. Daca nu insisti acum, din septembrie incolo sint mai putine sanse. Totul e sa le vorbesti frumos si calm, ca sint sensibili la alte moduri.
Bebitzu, chiar, am uitat a te intreb sau poate ai scris si nu am vazut eu, ce ai facut cu scoala?
Mqqm, esti mortala, atit de simpatica imi esti cum descrii situatiile tale, unele de-a dreptul tragice... Si chiar ca ai cite o experienta pentru fiecare problema discutata.
Am limbarnita, am trei zile libere, am terminat ultima tema... Uuuuffff! De-acum cu ce rezultate nu ma mai intereseaza, bine ca s-au dus! De luni incep si eu sesiunea de vara... miercuri am primul examen!
Ploua!!! Vreau soare!!! Mare, plaja, masaj... Sau macar o pizza si o bere si sotul e la sala. Ma duc sa beau un pahar cu apa...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
cge spune:
Ica, in ce zona cauti gradi ?
Dc vrei te recomdam noi la CPE-ul unde merge, noi suntem multumiti in mare, mai sunt si chestii care ne deranjeaza, dar in mare e ok.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
oanagabriela spune:
quote:
Originally posted by Ica 1975
Oana, as vrea si eu cateva info despre scoala unde merge Antonia, si cum este la inscriere la maternelle sau primul an de primara. Sper ca am inteles bine ca asta ar fi singurele posibilitati de a evita examenul. As vrea s-o pot inscrie in timp util, am inteles ca in sept anul precedent anului scolar dar, mai am sanse sa inceapa la primara daca vin alti copii de la pre-maternelle si maternelle? Voi cum ati procedat? Daca vrei imi poti scrie pe PM.
Din framantarile mele ca mama - mai mult decat faptul ca nu sunt alaturi de soricel cat as vrea, mai nou - caut o alta gradi fortata de imprejurari si nu stiu daca voi reusi sa gasesc ptr ea macar un mediu ca cel in care merge acum. Ma tot intreb cum voi reusi sa gasesc o gradi buna si in scurt timp (pana in sept -oct) unde s-o pot lasa fara sa plec de acolo cu capul plin; asta in cond in care tot aud - lista de asteptare (acolo unde vreau eu) sau vad niste gradinite unde eu nu mi-as putea lasa copilul. Rog mamicile care se pricep la cautat gradinite sa-mi dea si mie un sfat, cum pot intra la o gradi buna daca n-am recomandari sau copilul nu are alti frati acolo? Cred ca am inscrs-o pe cel putin 10 liste, vizitat, sunat ... pur si simplu sunt contra cronometru si fara alte piste.
Noi
Ce faci te si face.
La scoala lui Antonia are si pre-maternelle, deci eu am inscris-o cind avea 3.5 ani (ca sa inceapa la 4.5 ani), chiar din prima zii de inscrieri, ca sa nu am nici o surpriza. Dupa care cu fiecare an care trece, locurile sint din ce in ce mai putine si lista de asteptare lunga...Deci ideal este sa-ti inscrii copilul din prima clasa disponibila (la unele scoli este maternelle). Avantajul scolii ei este ca poate face toti cei 12 ani in acelasi loc (si nu 13 ani, ca la scoala locala), fara alt examen intre clase, dar cu bacalaureat la sfirsit (care este dificil).
Legat de gradinite, din experienta altora, ajuta mult sa te duci mai des in "vizita", sa stai de vorba cu directoarea, sa insisti, si chiar sa mergi cu o atentie (da, ca la Romania ). Acum depinde si in ce zona cauti si ce tip (CPE sau in mediu familial).
Ica 1975 spune:
Multumesc de raspunsuri.
Cge, merci; pe mine m-ar interesa aproape de viitoatea locuinta, pe de la Savane, sau in CDN, eventual pe langa metrou, cum am vazut unele langa statia de mtero CDN sau pe langa Snowdon, Plamondon, Namur, cam asta ar fi zona. Eu nu stiu cat mai raman la actualul job, insa daca ar fi aproape de una din statiile de metrou de mai sus ar mai usor s-o ducem/aducem. Vreau CPE si daca nu gasesc poate fi si o gradi mediu familial de incredere
Noi
Ce faci te si face.
oanagabriela spune:
Nelia, O sa vina si soarele intr-o zii... Asa este cu incalzirea planetei, la unii este mai clad si la altii mai frig (ca sa ramina un echilibru)...
Lista cu piesele de teatru o gasesti in La Presse-ul de simbata de exemplu. Ma voi uita in weekend si iti dau numele teatrelor, si pe urma poti sa cauti pe siturile lor...Si noi sintem mari amatori de teatru, dar numai in romana, in alta limba parca isi pierde din farmec. Din pacate de cite ori am fost in Romania eram in afara stagiunii. Am reusit sa vad aici la Montreal citeva piese jucate de trupe romanesti (printre care o piesa cu Olga Tudorache), dar conditiile sint in general jalnice si sala aproape goala, asa ca nu ma mir ca nu mai vine nimeni. L-am vazut chiar si pe Pittis