Sezatoarea canadiana (92)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Maru, nu sint eu tocmai in masura sa dau sfaturi, ca in ultimii ani nu am avut servici, dar pot sa-ti spun ce as face in locul tau, bazindu-ma pe exerienta trecuta de munca: m-as duce la jobul din Toronto! Daca spui ca are tot ce-i trebuie si bine platit si nu ai nimic impotriva lui, in afara navetei. Si daca aici, unde esti acum, nu ai siguranta ca vei ajunge la timp plin. Uite, ca nu mai stiu, ca in ultimul timp si-au luat case multe fete si nu realizez acum daca esti si tu printre ele. Daca nu ti-ai luat-o inca, ai putea sa ti-o iei mai aproape de serviciul din Toronto... Plus ca un servici bine platit te poate stimula in legatura cu dorinta de a mai face un copil. (Nu da...)

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

vezi tu Nelia, jobul actual de de vis pentru facut un copil, lucrand numai 4-5 ore pe zi ai timp de copil, de tot ce presupune bebe. Da, ne-am luat casa, ne mutam la sf verii, salariul meu a fost suficient de mare, asa part time cum e sa luam mortgage.
Inima mea spune nu pleca, mintea-ratiunea spune aplica, cine stie ce se poate intampla, sa iei jobul sau sa nu il iei

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Maru, din punctul meu de vedere problema s-ar pune asa: exista posibilitatea ca unul din casa sa se implice serios in profesie (la mine e barbatu-meu) si celalalt sa stie ca tre' sa fie acasa cit mai devreme, la copil, lectii, oale, administrativ, etc si stie ca are un program fix care-i permite (aia's io)? daca poti sa te organizezi cu Victor in felul asta, go for it!!!

bafta!

mai ce bine-i acasa- azi am prima zi libera (eu sunt la timp partial-4 zile, dar azi e prima zi cind nu m-au chemat timp plin sau suplimentar, dupa trei luni) drept care am intors casa pe dos :))

edit: felictari pentru casa, pai nu zici ni-ka (sau eu n-am fost pe faza) ?

http://www.floriinro.ro/

Love all. Trust a few. Do wrong to none

Mergi la inceput

Ana, deocamdata Victor merge la colegiu in speranta ca se va intoarce in domeniul lui. Jobul lui e de supravietuire, si eu sunt cel ce am avut mai mult noroc, sa am un start mai bun.
Asa ca se pare ca Toronto scrie pe mine

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Mai fetelor, de ce va inghesuiti sa luati bilete vara? Platiti cat nu face. Stiu ca sunteti cu copii mai mari si cu scoli si nu va da mana sa mergeti in orice moment al anului sau o serie de alte motive care va limiteaza alegerea in timp, dar e imposibil sa nu existe si o alta varianta decat vara. Gasiti o minivacanta a copiilor. Eu am luat bilet dus-intors pt taica-miu de aici prin travelocity si am dat 917cad pe el. Daca 3 pers platesc 5000 pai atunci te costa un bilet cam 1650. Asta e 80% in plus. Si asta in conditiile in care biletele cu dus-intors cu termen scurt (2 sapt. o luna) sunt mai ieftine decat cele pe 6 luni. Stiu ca vara e mai frumos, dar totusi, sunt prea multi bani in plus…se poate merge si primavara, mai ales ca-n Ro primavara sunt temperaturi mai frumoase ca aici.

Ina, bine ca e totul ok cu pufosel acolo. Condoleante pt bunica. Din pacate asta-i ciclul vietii. Dar priveste-o din perspectiva asta: s-a stins un suflet si in locul lui apare altul: pufosel.

Maru, e greu de dat un sfat pt ca sunt multe de cantarit. Daca sotul studiaza si deocamdata e cu post de supravietuire, atunci banii nu-s chiar de neglijat, deci plecand de la 22h/sapt la full time, asta va v-a aduce multa liniste dpdv financiar. Dar mie-mi stau ca un cui in cap cele 2h dus si alte 2h intors. De mutat mai aproape no chance atat timp cat de-abia v-ati laut casa si nici n-at iapucat sa va mutati in ea. Deci asta iti va afecta timpul petrecut acasa cu copilu’. Nu stiu ce flexibilitate ai la orele de program, dar asteapta-te sa ajungi acasa si sa ai un 2h de petrecut cu el. E o mare diferenta fatza de acum. Mai ales daca mai planuiesti si-ul al bebe… Dar pe partea celaalta n-ai asigurari la job-ul actual si unul din doi e important sa aiba asigurari bune. Deci e greu de spus, tine doar de tine care-ti sunt prioritatile.
Nu stiu… e greu de spus…

Mergi la inceput

draga try, nici nu stii cat ma bucur ca mi-ai scris cateva randuri, am sa le citesc imediat!

avem acum alta:
suntem in fata acestei dileme: televizor lcd sau plasma.
Cateva detalii: televizorul asta va sta in basement, unde vom avea family room si unde toate activitatile fun se vor desfasura (exceptand dormitorul). Avem o fereastra micuta la basement dar cum necum aceasta camera e luminoasa.
La noul tv vom cupla Wii-ul copilului, plus sistemul sorround, ca de, Andrei are o intreaga colectie de filme.
Ce cumparam? Habar n-am preturi, sunt tot felul de oferte, si vin si reducerile de vara, atata stim ca va fi de 42 de inch
Help!

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

try, din pacate asigurarile medicale suplimentare sunt singurul lucru care ma face sa aplic, am trimis cover letterul fostei sefe, ea intotdeauna mi-a puricat aplicatiile. Eu iau 3 medicamente zilnic, fara de care nu pot trai, asta inseamna 250 pe luna.
Stiu, si mie tot cele 2 ore pe Greyhound imi stau pe creier, cu toate ca Jacqueline (fosta sefa) care uraste commutu-l si il face si ea de la Guelph, spunea ca incearca sa foloseasca timpul ala sa se relaxeze sa nu ajunga obosita acasa: rezolva email-urile, urmareste un film, doarme, si tot asa
Aplic, cu Dumnezeu inainte!
Noi am luat in consideratie si ideea de a ne muta mai aproape de Toronto, dar ne place tare mult zona, suntem indragostiti de oraselele astea, si nu vrem sa le schimbam pe nebunia dintr-o metropola

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

revin sa spun ca timpul petrecut acasa nu se va schimba radical, acum ma duce Victor dimineata cu masina si vin cu autobuzul, schimb 2 autobuze si fac 1 ora si jumate pe drum. Ajung la 6 acasa, ce-i drept ca asta se intampla saptamana asta numai 4 zile, dar de saptamana viitoare cu celelale ore primite, va fi zi de zi. Deci voi pleca dimineata mai devrema, dar de ajuns acasa, tot atunci

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Maru eu acuma lucrez in Toronto dar pentru o firma in KW si la inceput veneam cam odata pe saptamana acolo odata s-a intimplat sa vin zilnic o saptamana.
Este foarte, foarte obositoare naveta asta si eu conduceam plecam dimineata pe la 7 sa nu prind traficul.

Dupa jumatate de an am refuzat deplasarile acuma folosim WebEx conferinte la distante.

Gindeste-te foarte bine eu una n-as opta in nici un caz pentru naveta KW-Toronto.

In legatura cu bilete eu am cumparata acum o saptamana pentru mama pentru iunie cu 1020 CDN.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Servus fetelor dragi
Sosiram si noi de pe meleaguri tunisiene... nu extrem de fierbintzi :-)
A fost bine, a fost scurt, nu foarte hot-hot-hot - ca adia o briza "furtunoasa" pe malul marii :-) ... da' fu fain :-)
Am citit super-rapid si pe fuga, in diagonala cate ceva din urma :-)
In primul rand "La Multzi Ani!" cu multa sanatate si noroc pt Atomix al Simonei, pt Roxana Doinei, pt Paul al Codritului :-)
Felicitari pt rezultatele scolare ale lui Victor al Cristinei (Cge), Antonia a Oanei si Agatha a Neliei! Ana - felicitari sotzului pt intrarea in Ord Ing Qc (sper ca am intzeles bine :-) si nu fac o gafa :-))
Ina - condoleantze pt bunica - bunul Dumnezeu sa o odihneasca in pace! Ce fac pufoseii: Rachel si bb mic din burtica?
Mii de scuze daca in marea graba nu am retzinut pe cineva si nu am felicitat cum se cuvine!
Suntem inca un picutz obo de pe drum :-) Astazi am avut program administrativ - am spalat tot-tot-tot si maine calcam si facem cumparaturi (ca azi sotzul ma "cinsti" cu o pizza si cartofi prajitzi :-)) Omul meu e inca in concediu pana joi inclusiv. Vineri merge cateva ore sa-si stranga lucrurile din biroul vechi si sa se mute la noul departament de unde va incepe efectiv luni. Daca nimic nu s-a schimbat in 8 iunie plecam la Genova - asa ca in aceste nici 2 sapt tre' sa fac curatzenia mare de vara si re-organizarea bibl :-) Azi am sunat din nou la Lyc fr StLouis si... spre marele meu amuzament mi-au spus ca... mai au o comisie in 10 iunie... D-na dir a fost f dragutza si mi-a spus ca pana prin 20 aug - cand incepe noul an scolar - pot oricand sa primesc loc la ei - depinde daca le mai pleaca sau nu copii (dintre cei care sunt "en passage" prin Suedia).
Maru - bafta pt aplicatzia la noul job! 2h dus si 2h intors se pot folosi cu f mult succes pt relaxare (un picutz de Yoga, un nap), citirea unei cartzi bune, tricotarea unui plovaras, etc, ca doar NU conduci tu :-)
Try - intotdeauna de citesc cu placere
Carmen - vacantza placuta in Ro!
Mqqm - ufff! daca as fii patzit eu asa ca tine cand am emigrat - zau ca m-as fii intors in Ro :-) Mie mi-au ratacit doar un bagaj (din 4) cei de la British, si mi l-au adus in 2 zile intreg si nevatamat. Ba ma mai ruga frumos baiatul care mi l-a adus sa-l deschid si sa verific, de fatza cu el, sa nu-mi lipseasca nimic :-)
No - acum fug la indelentniciri gospodaresti... Promit sa pun poze de cum apuc sa le sortez si sa le aranjez :-)
va tzuck si va urez o sapt faina!

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput