Rugaminte

Rugaminte | Autor: lilys

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Sunt insarcinata in 31 sapt si cel mai probabil voi naste la Stanca, cu Fulga Florescu. Si cum timpul trece...m-am gandit ca ar fi bine sa imi pregatesc incet incet gentuta pentru spital, ca nu se stie cand ii vine cheful lui bebe sa iasa, si sa nu ma prinda pe nepregatite. Ma puteti ajuta cele care ati nascut la Stanca,va rog, cu ceva informatii despre ce ar trebui sa iau cu mine, ca am mai vazut pe site liste, insa la cat de lungi erau, ar insemna sa iau cu mine un dulap intreg. Daca puteti sa ma ajutati cu niste informatii si despre cum e personalul din clinica, cam care sunt "tarifele" si cand le-ati dat bani celor de acolo (eu niciodata nu m-am priceput la faza asta cu plicurile) v-as ramane indatorata. Multe multumiri,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristacoman spune:

Buna Lilys,
mai jos iti pun lista pe care am facut-o pentru o prietena mea care urmeaza sa nasca, sper sa-ti fie de folos. Eu am nascut in ianuarie la Bucuresti si nu-ti pot da informatii despre spital. Eu personal am dat atentii la personalul care m-a asistat dupa ce am nascut, pentru ca s-au purtat minunat si pentru ca am vrut.
Bafta multa.

Lista pentru mama:
- garmastan – unguent mameloane (este mai mult decat necesar);
- comprese mameloane Bioclin (sunt minunate);
- bepanthen;
- tampoane protectie pentru sani de la Chicco – sunt cele mai bune, nu lasa laptele sa iasa prin ele;
- glicerina boraxata si violet de gentiana (se da alternativ pe mamelon inainte de a da copilului sa suga; - glicerina previne aparitia aftelor in gura copilului si violetul de gentiana previne rosu in gat si transmiterea virusilor);
Pentru la maternitate dar si pentru acasa vei avea nevoie de tampoane din vata invelite in tifon; este bine sa le faci inainte, de acasa.
De asemeni, ai nevoie de un colac pentru lehuze
(sau un colac normal), deoarece nu ai voie sa stai pe fund din cauza epiziotomiei, este bine sa-l iei cu tine la maternitate, ca te vei satura sa stai numai lungita.
- ceaiuri de fenicul, chimen, anason se cumpara de la plafar si se beau 2 litri pe zi din acest amestec; stimuleaza lactatia si ajuta la digestia bebelusului.
- 2-4 camasi de noapte, in functie de cat vei sta in spital; foarte practica este si camasa de noapte speciala pentru alaptat;
- 2-3 perechi sosete si chiloti;
- papuci;
- 1 halat;

Lista pentru bebelus:
- scutece de la Pampers – new born nr.1 = 1 pachet mare de 44 bucati – in functie de cat de mare este bebelusul mai cumperi dupa aceea; eu am folosit 3 saptamani new born nr. 1 si apoi inca 3 saptamani new born nr. 2, apoi am trecut la activ baby nr. 3. de aceea este bine sa nu cumperi multe pachete o data.
- Scutece de unica folosinta gen cearsaf pentru masa de infasat;
- servetele umede de la Pampers
- crθme pentru iritatii fesiere: bepanthen, nidoflor, triderm;
- uzual pentru fundulet crema de galbenele, crema sanosan;
- Pompita pentru nas;
- Ser fiziologic;
- Comprese sterile (se sterg ochisorii cu ser fiziologic);
- Betisoare pentru urechi speciale pentru bebelusi;
- Pentru uns dupa baie: ulei de masline cu vitamina A se incalzeste pentru omogenizare – se foloseste rece; sau ulei de la nivea, sanosan; eu folosesc si crema de galbenele pentru uns;
- iritati ale pielii – nidoflor, triderm si advantan milk;
- pentru ingrijirea buricului: betadine si baneocin pulbere;
- pentru baie klorane sampon si gel de dus 2 in 1, de la farmacie sticla mare de 500ml cu dozator este practic;
- cadita bebe – se pune un prosopel in cadita pt. a nu aluneca bebe; cadita se spala inainte cu domestos si se clateste bine; dupa prima luna se poate pune in cadita un suport in care se aseaza bebelusul; suportul se gaseste la metro;
- patut, saltea;
- asternut: un set protectie pentru patut cu plapumioara, pernuta si cearsaf; suplimentar 4-5 bucati cearsaf cu elastic pe margine.

Hainute necesare in prima luna:
- costumas care se inchide(deschide) complet cu capse sau fermoar pe fata si picior = 3-4 bucati;
- body cu capse care se deschid complet, nu sunt practice cele care se baga pe cap;
- salopeta cu picioruse;
- sosetele;
- paturica = 1-2 bucati;
- scutecele din bumbac = 3-4; se folosesc pentru a tine copilul pe ele; eu am cumparat bumbac la metru.
- Biberoane: 1-2 bucati cu tetine pt. 0-3 luni din silicon si din cauciuc natural;
- Lingurite bebelusi;
- Suzeta din cauciuc natural de la chicco;
- 1 cutie lapte praf nr 1 de la Humana sau Nan 1 de la Nestle; Humana e mai bun;
- Ceai baby drink sau ceai de fenicul de la Millupa.
- Sabsimplex, pentru colici – 10-15 picaturi inainte de masa;
- Detergent pentru copii Dermalin doar la sensiblu; foarte important este sa speli lucrusoarele, asternutul, paturicile, scutecelele copilului inainte de a le folosi, separat si cu detergent dermalin deoarece este non-alergic. Este indicat folosirea unui program suplimentar de clatire si nu trebuie folosit balsam de rufe.

Cristina, mami de Antonia (29.01.2008)
http://s282.photobucket.com/albums/kk249/cristinacoman/Luna%200/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

quote:
Originally posted by cristacoman

Buna Lilys,
mai jos iti pun lista pe care am facut-o pentru o prietena mea care urmeaza sa nasca, sper sa-ti fie de folos. Eu am nascut in ianuarie la Bucuresti si nu-ti pot da informatii despre spital. Eu personal am dat atentii la personalul care m-a asistat dupa ce am nascut, pentru ca s-au purtat minunat si pentru ca am vrut.
Bafta multa.

Lista pentru mama:
- garmastan – unguent mameloane (este mai mult decat necesar);
- comprese mameloane Bioclin (sunt minunate);
- bepanthen;
- tampoane protectie pentru sani de la Chicco – sunt cele mai bune, nu lasa laptele sa iasa prin ele;
- glicerina boraxata si violet de gentiana (se da alternativ pe mamelon inainte de a da copilului sa suga; - glicerina previne aparitia aftelor in gura copilului si violetul de gentiana previne rosu in gat si transmiterea virusilor);
Pentru la maternitate dar si pentru acasa vei avea nevoie de tampoane din vata invelite in tifon; este bine sa le faci inainte, de acasa.
De asemeni, ai nevoie de un colac pentru lehuze
(sau un colac normal), deoarece nu ai voie sa stai pe fund din cauza epiziotomiei, este bine sa-l iei cu tine la maternitate, ca te vei satura sa stai numai lungita.
- ceaiuri de fenicul, chimen, anason se cumpara de la plafar si se beau 2 litri pe zi din acest amestec; stimuleaza lactatia si ajuta la digestia bebelusului.
- 2-4 camasi de noapte, in functie de cat vei sta in spital; foarte practica este si camasa de noapte speciala pentru alaptat;
- 2-3 perechi sosete si chiloti;
- papuci;
- 1 halat;

Lista pentru bebelus:
- scutece de la Pampers – new born nr.1 = 1 pachet mare de 44 bucati – in functie de cat de mare este bebelusul mai cumperi dupa aceea; eu am folosit 3 saptamani new born nr. 1 si apoi inca 3 saptamani new born nr. 2, apoi am trecut la activ baby nr. 3. de aceea este bine sa nu cumperi multe pachete o data.
- Scutece de unica folosinta gen cearsaf pentru masa de infasat;
- servetele umede de la Pampers
- crθme pentru iritatii fesiere: bepanthen, nidoflor, triderm;
- uzual pentru fundulet crema de galbenele, crema sanosan;
- Pompita pentru nas;
- Ser fiziologic;
- Comprese sterile (se sterg ochisorii cu ser fiziologic);
- Betisoare pentru urechi speciale pentru bebelusi;
- Pentru uns dupa baie: ulei de masline cu vitamina A se incalzeste pentru omogenizare – se foloseste rece; sau ulei de la nivea, sanosan; eu folosesc si crema de galbenele pentru uns;
- iritati ale pielii – nidoflor, triderm si advantan milk;
- pentru ingrijirea buricului: betadine si baneocin pulbere;
- pentru baie klorane sampon si gel de dus 2 in 1, de la farmacie sticla mare de 500ml cu dozator este practic;
- cadita bebe – se pune un prosopel in cadita pt. a nu aluneca bebe; cadita se spala inainte cu domestos si se clateste bine; dupa prima luna se poate pune in cadita un suport in care se aseaza bebelusul; suportul se gaseste la metro;
- patut, saltea;
- asternut: un set protectie pentru patut cu plapumioara, pernuta si cearsaf; suplimentar 4-5 bucati cearsaf cu elastic pe margine.

Hainute necesare in prima luna:
- costumas care se inchide(deschide) complet cu capse sau fermoar pe fata si picior = 3-4 bucati;
- body cu capse care se deschid complet, nu sunt practice cele care se baga pe cap;
- salopeta cu picioruse;
- sosetele;
- paturica = 1-2 bucati;
- scutecele din bumbac = 3-4; se folosesc pentru a tine copilul pe ele; eu am cumparat bumbac la metru.
- Biberoane: 1-2 bucati cu tetine pt. 0-3 luni din silicon si din cauciuc natural;
- Lingurite bebelusi;
- Suzeta din cauciuc natural de la chicco;
- 1 cutie lapte praf nr 1 de la Humana sau Nan 1 de la Nestle; Humana e mai bun;
- Ceai baby drink sau ceai de fenicul de la Millupa.
- Sabsimplex, pentru colici – 10-15 picaturi inainte de masa;
- Detergent pentru copii Dermalin doar la sensiblu; foarte important este sa speli lucrusoarele, asternutul, paturicile, scutecelele copilului inainte de a le folosi, separat si cu detergent dermalin deoarece este non-alergic. Este indicat folosirea unui program suplimentar de clatire si nu trebuie folosit balsam de rufe.

Cristina, buna lista ...si completa...as avea cateva precizatri de facut:
1. cremele Triderm si Nidoflor se recomanda de medic, ca tratament pentru anumite iritatii ale bebelui. Deci eu le-as pune pe lista ca optionale, poate nu va fi nevoie de ele.
2. Iar pentru spalat bebele, eu folosesc un sapun lichid de la Nivea, cu pompa (e mai usor de dozat, si nu ai nevoie de ambele maini pentru a lua cantitatea necesara) este bleu si se numeste "Lotiune de spalare Din cap pana-n picioare" (traducerea de pe spatele flaconului).
3. Pentru funduletul si masajul bebelui eu am folosit doar crema de galbenele, romaneasca sau cea nemteasca - Melkfett
4. As adauga pe lista foarfeca de bebe si peria de cap cu par natural
5. Detergent eu folosesc unul de la Sano, special pentru bebei si un balsam sensitive tot de la ei.

Cristina, am vazut ca ai bebele nascut la sf lui ianuarie...te asteptam alaturi de noi atunci, la topicul "Clubul scutecelor", la "Clopotei de ianuarie februarie 2008"!!!

Lilys, nastere usoara si spor la pregatiri!

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

Mergi la inceput

Stancutza,multumesc pentru precizari. Am cumparat si eu lotiune pentru spalat de la nivea; pompa are si cel de la klorane, dar doar sticla de 500ml. Ai dreptate este comod asa.
Pentru funduletz am folosit din prima zi crema de galbenele si nu am avut nici o problema. De forfecutza am uitat, este tare utila, dar peria de par nu am folosit-o decat de cateva ori si asa ....de fason.
De unde ai cumparat detergentul Sano? si foarte important...scoate petele?

Lilys, nastere usoara iti doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelagrosan spune:

Eu am nascut la Stanca, dar acum aproape 2 ani si nu cu Florescu. O sa fie ok, stai linistita, plicurile i le dai sotului sa le dea dupa nastere :), eu asa am facut. Mie imi plac doctorii din Stanca, numai asistentele de la copii m-au exasperat, sa te astepti sa nu te ajute, sunt oricum si prea putine. Daca le soliciti ajutorul si le stimulezi o sa-ti arate una alta. Trebuie sa ai incredere in tine si totul va fii bine.
Bagajul :
-garmastan
-tampoane pt sani- eu am folosit numai dupa ce am venit acasa
-sutiene de alaptat
-pijamale cu nasturi-1/zi
-vata- aprox. 2 pachete
-always mari
-comprese sterile-muulteee
-chiloti multi :)
-hartie igienica
-prosoape- unele numai pt sani
-farfurie, cana, tacamuri
-acte, tel.

-pt. bebe- scutece nr. 1 si cam atat pt. ca ei il imbraca si il spala, doar cand il iei acasa trebuie sa ii duci haine

Nastere usoara!!! si daca mai vrei sa ma intrebi ceva iti raspund cu placere.

Mihaela si Elena Maria(9 aug 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilys spune:

merci pentru lamuriri :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

quote:
Originally posted by cristacoman

De unde ai cumparat detergentul Sano? si foarte important...scoate petele?

Detergentii Sano am inteles ca se gasesc in Cora, la Carrefour si la MegaImage (asta in Bucuresti). Si cred ca se pot cumpara si online, eu nu am incercat: http://www.produsecuratenie.ro/produse.php?id_categ=1

Pentru pete, eu pun Vanish pe pata imediat ce "are loc", apoi bag la spalat la masina impreuna cu celelalte rufe.

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

Mergi la inceput

Stancutza, multumesc.
Voi cauta si eu in Ploiesti la Carrefour si Mega, sa il incerc si pe asta. Oricum sunt multumita si de Dermalin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuspan spune:

eu am nascut la Stanca anul trecut la sf lui septembrie.In bagaj am avut garmastan(dar sa stii ca pt ragade mie mei repede mi-a trecut cu bepanthen),sutien de alaptat numai dupa ce am ajuns acasa ca acolo am stat fara,camasi de noapte 3-4 ideale sa se deschida in fata ca iti va fi mai usor la alaptat,pampers nr 1(ii spala ei acolo si hainute iti dau de acolo, numai cand il scoti sa il duci acasa iti tr haine),tampoane pt tine din acelea lungi,2 pachete de vata din acelea mari,hartie de pus pe colacul de la wc, prosop,halat,papuci de casa si slapi pt dus.Atat cred.Tacamuri daca vrei.Oricum mancarea de acolo e ffff buna.Chiar am ramas placut impresionata.La nastere am fost fffffffffffff multumita de personalul de la Stanca.Si am avut o moasa super.Asa cum mai spunea cineva, asistentele de la lauze si copii sunt putine si daca nu intrebi tu ele nu iti spun nimic.De aceea nu le-am dat nimic.Nu am fost multumita de ele.I-am dai o cafea uneia ca i-a facut fetei mele gaurile pt cercei.Si unei asistente ma fasnete care a binevoit sa isi rupa din timp si sa stea sa ne explice mai multe lucruri intr-o dupamasa, inainte sa ies din spital.Cat privesc plicurile, sotul le-a impartit dupa nastere.Fiecare cat crede si dupa cum e multumit.Anestezista(am nascut cu epidurala) nu a vrut sa ia nimic ca si asistenta de altfel.Am insistat eu mult ,recunosc,sa ia plicul pt ca asa cum am mai zis am fost fffffffffff multumita. Nastere usoara!!!!!!

Mergi la inceput

Ok, multumesc tutror pentru lamuriri :) ar cam fi cazul sa ma apuc de cumparaturi, ca deocamdata nu mi-am facut timp, iar zilele trec.... parca abia acum de cateva zile as fi aflat ca sunt insarcinata! Nu stiu cum au trecut asa repede

Mergi la inceput

Am tot citit pe aici pe forum ca si in cazul nasterii normale se recomanda camasile de noapte. Problema e ca eu ori cu camasa, ori fara...cam tot atata mi-e. Vesnic ma trezesc cu ele la gat! E chiar asa de naspa dupa(in caz de epiziotomie, de care sigur nu scap) incat nu se poate in pijama? Va rog lamuriti-ma, cele care ati trecut prin asta. A... si am fost sfatuita sa imi iau o burtiera dupa nastere, stiti cumva de unde?
Pupici,

Mergi la inceput