colecistectomia-ce stiti?
Raspunsuri - Pagina 2
andacos spune:
Mihaela multa sanatate mamei tale!
Imi dau seama cit de greu trebuie sa-tzi fie,sa fii departe de ea in asemenea momente!Trebuie sa ai incredere a totul va fi bine!
Dana
mihaela_s spune:
Multumesc mult de tot Dana pentru sustinere!
vorbe de copil...
Hobby
mihaela_s spune:
Pana la urma pe mama o vor opera clasic. Medicul a studiat ecografia si a zis ca totusi mama are o colecistita si ca o operatie laparoscopica nu s-ar putea efectua in acest caz.
Maine dimineata va intra in operatie, insa nu stiu cam dupa cat timp pot eu sa o sun sa vad cum e...cele care stiti, imi puteti spune in cat timp se trezeste dupa operatie si daca poate vb la telefon? Nu cred ca va sta cineva acolo cand o opereaza ca sa imi poata da de veste, asa ca singura modalitate sa aflu cum e, este sa o sun pe mobil.
In momentele astea chiar mi-as dori sa ma teleportez pentru cateva ore sa fiu langa ea cand se trezeste si sa stiu ca a iesit cu bine din operatie....
vorbe de copil...
Hobby
Alina spune:
quote:
Originally posted by mihaela_s
Pana la urma pe mama o vor opera clasic. Medicul a studiat ecografia si a zis ca totusi mama are o colecistita si ca o operatie laparoscopica nu s-ar putea efectua in acest caz.
Maine dimineata va intra in operatie, insa nu stiu cam dupa cat timp pot eu sa o sun sa vad cum e...cele care stiti, imi puteti spune in cat timp se trezeste dupa operatie si daca poate vb la telefon? Nu cred ca va sta cineva acolo cand o opereaza ca sa imi poata da de veste, asa ca singura modalitate sa aflu cum e, este sa o sun pe mobil.
In momentele astea chiar mi-as dori sa ma teleportez pentru cateva ore sa fiu langa ea cand se trezeste si sa stiu ca a iesit cu bine din operatie....
vorbe de copil...
Hobbywww.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina
Mihaela,
Poti sa suni la reanimare,eventual vorbeste mama ta cu vreo asistenta de-acolo pe care tu sa o cauti miine si sa o intrebi.Tata a fost operat de prostata in urma cu 4 ani la Spitalul Militar Bucuresti si eu am sunat cam la 2 ore dupa operatie.Am sunat direct la reanimare,am vorbit cu o asistenta pe care tata o rugase sa-mi spuna una-alta.Stiu ca la reanimare nu e voie cu telefon mobil,aici nu e voie nici in spital cu tel mobil,numai afara,in curtea spitalului.
In fine,nu stiu cum mai e acum,cind a fost tata in spital trebuia sa dai bani cam la toate asitentele si treburile au mers ca pe roate.
Tu ai scris de spitalul din Cluj...hm,am scris ca tata s-a operat de colecistectomie la Bucuresti dar intii a vrut la Cluj,a fost internat acolo o noapte la un spital mare(poate spitalul de care tu vorbesti sau cel judetean)si efectiv a doua zi a cerut externarea datorita conditiilor oribile si in plus,era vara,canicula si in saloane peste 35 de grade,el nu a putut rezista si a plecat de buna voie.
Sanatate multa mamei tale!
Alina
mihaela_s spune:
Alina, multumesc inca o data. Si mama e ingrozita de conditiile din spital, e la spitalul CFR. Dar femeile cu care e in salon, operate si ele au cuvinte de lauda la adresa personalului, mama a mers cu recomandare de la un medic din Zalau, acesta a vorbit cu chirurgul din Cj si asa a ajuns mama acolo. E greu sa mearga in Bucuresti, asa in "pustiu", fara sa cunoasca pe nimeni. Am aflat ca medicul care urmeaza sa o opereze pe mama e un chirurg bun, am incredere ca va fi bine. Numai faptul ca nu voi sti cat de repede posibil cum e, imi pune un nod in gat...
Cu banii s-a interesat si mama acolo cum e, a dat la cine si cum trebuie, e la fel si acum...insa cu tf. mobile la reanimare nu m-am gandit ca nu e voie...am sa vorbesc deseara cu ea si am sa o intreb. Multumesc de idee, cred ca e bine sa sun si eu pe sectie si sa vb cu una din asistente.
vorbe de copil...
Hobby
april spune:
Mihaela, de trezit o sa se trezeasca dupa operatie insa de vorbit cu ea la telefon nu cred ca o sa poti in ziua operatiei. Anestezicele nu te prea lasa mult timp treaz si oricum te simti buimac de cap, ca intr-un vis. Eu am avut o laparoscopica iar in ziua operatie n-am putut vorbi mai nimic, eram atat de confuza si imi era somn intr-una. Ar fi bine daca ar sta cineva cu ea dupa operatie macar o zi si o noapte. Conteaza tare mult. Eu era sa fac embolie pt ca eram singura si am adormit iar perfuzia se terminase. Am avut noroc ca s-a descoperit la timp.
Sanatate mamei tale. Si mama s-a operat tot clasic de colecit dar in '82 la Bucuresti. Taietura e cam mare si vindecarea mai lunga insa dr poate sa vada mult mai bine ce are de facut.
mihaela_s spune:
Mama a fost operata ieri dimineata. Eu am aflat ieri pe la ora 16 ca e bine, ca operatia a decurs fara probleme, verisoara mamei a fost pe la ea, insa mama dormea. Au descoperit o cunostinta comuna care e asistenta chiar la reanimare si asa am putut afla vesti fara sa stea cineva langa ea. Aseara sora mea a reusit sa vb putin cu mama, dar asa cum spui april, era confuza si groggy. A dormit bine azi noapte, am sunat azi dupamasa si am vb cu ea, avea mobilul deschis, vad ca au lasat-o cu el desi spunea ca nu e voie. Era bine, fara dureri mari, recuperarea merge bine. S-a si plimbat de cateva ori, speram sa nu apara complicatii.
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri si incurajari, mi-au prins tare bine. Am avut si emotii de ce sa nu recunosc, mai ales azi pana am ajuns acasa si am reusit sa vorbesc cu ea.
vorbe de copil...
Hobby
teonia spune:
Am fost diagnosticata cu diskinezie biliara.Dupa ce din 2009 am facut mai multe crize si tratamente am fost sfatuita sa ma operez de fiere.
Pb mea este ca in 1995 am facut operatie pe creier pt extirparea unei tumori maline urmand tratamentul necesar.In prezent pe patul tumoral se afla un chist porencefalic si din aceasta cauza am nevoie de tratament permanent.
Avand in vedere cazuistica mea, va rog sa imi recomandati si mie un medic f.bun care ar putea sa ma opereze fara complicatii.
zmotocel spune:
tine de echipa xio....
ca una e sa ai un anestezist bun si un chirurg care sa faca operatia laparoscopica in 30 min si alta sa ai un anestezist bun si un chirurg care sa faca aceiasi operatie in 5-6 ore (cunosc cativa).
de obicei un chirurg bun lucreaza cu un anestezist bun. si invers.
dar, da, cel care va fi cel mai stesat in timpul operatiei va fi anestezistul. va trebui sa vorbesti cu echipa inainte pt ca s-ar putea sa vrea sa ceara ceva analize suplimentare, in functie de datele concrete ale diagnosticului precedent.