colecistectomia-ce stiti?

colecistectomia-ce stiti? | Autor: mihaela_s

Link direct la acest mesaj

Mama urmeaza sa faca colecistectomie(scoaterea fierii) peste cateva zile, cu dr. Cazacu la Spitalul CFR din CJ. Inca nu stim metoda pe care o va aborda medicul, asta o va stabili pobabil dupa ce o va consulta pe mama. Deocamdata mama are trimitere la el, va pleca la Cj poimaine. A facut cateva crize de fiara, are o piatra care ii face probleme si recomandarea dr. internist care i-a descoperit piatra si a tinut-o pe mama sub observatie a fost categorica: operatie cat mai urgenta.

Eu sunt departe, singura sursa de informare e internetul si m-ar interesa daca intre voi se afla cineva care are cunostinte despre aceasta operatie...cum sunt procedurile(atat cea clasica cat si laparoscopica), cat de grea este recuperarea(in ambele cazuri), stiu ca tebuie sa tina si regim...in fine, tot ce e de stiut despre operatie.
Mama va fi singura, din pacate noi fetele suntem plecate din tara, are insa in Cj rude care o pot ajuta la nevoie.

Va multumesc pentru orice informatie, sau sursa de informatie.

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Mihaela,
La mine,ambii parinti sunt operati de colecistectomie:mama de vreo 20 de ani si tata de vreo 10.Se simt foarte bine,sigur pot minca orice dar cu moderatie,bine nici nu sunt ei prea gurmanzi.
Mama e operata clasic,s-a recuperat mai greu si are o cicatrice mare pe abdomen,a avut ani de zile dureri de la aderente.
Tata e operat laparoscopic,la Bucuresti(spitalul Elias)si in 3-4 zile era acasa,pe picioare,totul in regula.
Dupa operatie au tinut regim,mai strict vreo luna si mai lejer vreo 3,apoi au inceput incezul cu incetul sa introduca toate alimentele,nu au avut probleme.

Sanatate mamei tale si stai fara grija,nu e o interventie foarte complicata!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Multumesc mult Alina pentru informatii!

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecs2008 spune:

Eu am avut operatia la laparoscop asta acum cinci ani. Recuperarea este foarte usoara: am putut sa ma ridic din pat la doua ore dupa operatie si nu am avut nevoie de sonda urinara. Am tinut regim alimentar apoi. Starea generala de sanatate este mult mai buna acum dupa operatie decat inainte. Acum pot manca orice, in limita bunului simt. Cunosc alimentele care imi fac rau si le evit.

Multa sanatate

Mergi la inceput

Multumesc mult Alecs2008. Mama merge maine dimineata la spital si dupa consultatie vom afla probabil ce metoda va adopta chirurgul. Si noi am vrea laparoscopica, avand in vedere ca recuperarea e mai usoara.

Speram sa fie bine!

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

eu m-am operat acum doua saptamani laparoscopic: m-au tinut in spital 3 ore dupa operatie, m-au trimis acasa cu painkillere, dupa 2 zile eram ca noua. Acum gaurile nici nu se mai cunosc, de fapt una din ele, cea din dreptul fierei inca doare, dar nu insuportabil.
Aici sunt un pic mai ciudati, mi-au spus sa trec incet incet la regim normal de masa, sa obisnuiesc ficatul sa functioneze fara fiere. Cand am spus ca in Ro te tin la regim 6 luni, mi-au recomandat ironic sa ma intorc...
operatia e uosara laparoscopic, joi pe 8 mai m-am operat, joia urmatoare eram la servici, ce e drept lucrez intr-un birou si nu fac efort fizic decat minimum

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Depinde de la om la om recuperarea , e mai elegant laparoscopic pt. ca nu te mai chinui dupa cu firele , tub de dren si altele.

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Succes si sanatate mamei tale, Mihaela!
Eu am fost operata laparoscopic in septembrie 2007, trebuia scoasa urgent fierea ptr ca aveam un polip destul de mare.
Interventia se face cu anestezie generala si recuperarea este usoara, m-am ridicat singura din pat in aceeasi zi (dupa ce a trecut efectul anesteziei de la care ameteam ingrozitor si aveam greturi si accese de voma), mi-au dat drumul acasa dupa 2 zile jumate si am plecat la volan. Acasa n-am stat defel in pat ci pe un fotoliu comod, mi-am reluat treburile casnice si activitatile cu copilul ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat, cu grija sa nu fortez "gauricile" (3) de la operatie totusi.
Xio, eu am avut fire pe care a trebuit sa le scot dupa o saptamana, a fost ok ca n-am simtit nimic la procedura. O alta femeie operata in aceeasi zi cu mine si acelasi tip de interventie a avut si tub de dren si a sangerat destul de mult, se simtea rau si avea dureri si la cateva zile dupa operatie pe cand eu eram ca noua deja dupa o zi... io zic ca depinde de fiecare pacient in parte.
Ah, mi s-a spus ca se poate incepe interventia laparoscopic insa pe parcurs se poate transforma in clasica, in functie de situatia colecistului decide medicul pe loc cum e mai bine.

Mergi la inceput

Va multumesc pentru raspunsuri!

Vad ca majoritatea ati facut sau aveti parinti care au facut operatia laparoscopic. E clar ca recuperarea e mai usoara si ca depinde de la persoana la persoana. Mama e de azi in spital, i-au luat analizele si i-au facut ecografie. Totul e in regula, insa nu a aflat nimic mai mult. Poate va afla numai inainte de interventie...chiar nu stiu cum vor decurge lucrurile.
Personalul din spital e bun, mama ii lauda si la fel pacientele cu care e in salon si care sunt deja operate. Insa spitalul e jalnic, mama zice ca nu se astepta sa fie chiar asa de rau...

In tot cazul, ma bucur ca mama are tonusul bun, e sanatoasa si fierea e in perfecta stare, doar ca e pietricica acolo. Nu e inflamata, nu are probleme cu alte organe asa ca speram ca operatia sa decurga fara complicatii.

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

sanatate multa mamei tale, sa treaca cu bine peste hopul asta

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by maru

sanatate multa mamei tale, sa treaca cu bine peste hopul asta

Doamne'ajuta!

POZE

Multumesc mult de tot maru! Si tie Teddy!

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput