colecistectomia-ce stiti?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

recuperare rapida si fara complicatii! multa sanatate mamei tale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui zmotocel

tine de echipa xio....
ca una e sa ai un anestezist bun si un chirurg care sa faca operatia laparoscopica in 30 min si alta sa ai un anestezist bun si un chirurg care sa faca aceiasi operatie in 5-6 ore (cunosc cativa).
de obicei un chirurg bun lucreaza cu un anestezist bun. si invers.

dar, da, cel care va fi cel mai stesat in timpul operatiei va fi anestezistul. va trebui sa vorbesti cu echipa inainte pt ca s-ar putea sa vrea sa ceara ceva analize suplimentare, in functie de datele concrete ale diagnosticului precedent.

Nu stiu cum e in alte tari dar aici nu chirurgul isi alege anestezistul si viceversa, iar anestezistul e capabil sa prelungeasca anestezia, ca sunt niste protocoale clare.
Pe chirurg il intereseaza sa opereze bine, anestezia se ocupa de ... anestezie, deci ei se agita atunci cand exista patologie extra.
Aiar cand exista asa ceva si anestezistul considera ca pacientul nu suporta 3 ore de anestezie il anunta pe chirurg ca poate da max. x ore, si chirurgul hotaraste cea mai buna metoda op.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

eu nu stiu cum o fi la timisoara, da' la bucuresti, romania chirurgul care m-a operat (si anume tocmai colecistectomia in cauza) a venit cu anestezistul lui dupa el (si l-a denumit "medicul anestezist cu care eu lucrez").

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

la cele 2 operatii pe care le-am facut, chirurgul a venit cu anestezistul dupa el.la prima la chemat in miezul noptii de acasa, pt ca era dificila situatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui zmotocel

tine de echipa xio....
ca una e sa ai un anestezist bun si un chirurg care sa faca operatia laparoscopica in 30 min si alta sa ai un anestezist bun si un chirurg care sa faca aceiasi operatie in 5-6 ore (cunosc cativa).
de obicei un chirurg bun lucreaza cu un anestezist bun. si invers.

dar, da, cel care va fi cel mai stesat in timpul operatiei va fi anestezistul. va trebui sa vorbesti cu echipa inainte pt ca s-ar putea sa vrea sa ceara ceva analize suplimentare, in functie de datele concrete ale diagnosticului precedent.

Nu stiu cum e in alte tari dar aici nu chirurgul isi alege anestezistul si viceversa, iar anestezistul e capabil sa prelungeasca anestezia, ca sunt niste protocoale clare.
Pe chirurg il intereseaza sa opereze bine, anestezia se ocupa de ... anestezie, deci ei se agita atunci cand exista patologie extra.
Aiar cand exista asa ceva si anestezistul considera ca pacientul nu suporta 3 ore de anestezie il anunta pe chirurg ca poate da max. x ore, si chirurgul hotaraste cea mai buna metoda op.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

xio, chirurgii buni si chirurgii in varsta isi aleg anestezistul, chiar daca nu pare. se fac n jocuri de culise, dar pana la urma opereaza cu ce anestezist vor, mai ales daca este vorba de un caz complicat.
si am lucrat in spitale in romania, asa ca nu vorbesc din auzite. nu stiu cum e la timisoare, dar la bucuresti asta e realitatea.
in afara nu isi aleg anestezistul de obicei, dar daca e vorba de un caz complicat este desemnat la caz cel mai bun anestezit care e in spital.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

recuperare rapida si fara complicatii! multa sanatate mamei tale

corap multumesc! Subiectul e vechi, mama a fost operata acum 4 ani si e foarte bine. Subiectul a fost redeschis de altcineva.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

ne pierdem in detalii, dar de dragul lamuririlor: la sectia la care sunt eu sunt 3 anestezisti, iar fiecare da anestezie la anumiti medici. Unul da la medicii X, Y si colaboratorii, altul da la A,B,,C si colaboratorii, iar altul da la G,H,I si colaboratorii.
Nu s-a ales in fctie de care e mai bun, ca la anestezie nu se pune problema asa. Se stie ca medicul 1 intubeaza mai bine ca are experienta mai mare si daca e vreo problema fantastica sau daca nu se reuseste intubarea atunci il cheama pe el. Dar atat. Si nici o legatura nu are cu cat e de bun anestezistul sau chirurgul.

la spitalul la care lucram anestezia este prin rotatie, iar la spitalul judetean sunt medici anesteziti care sunt angajati pe diverse sectii, iar rezidentii se roteaza de pe o sectie pe alta, deci dau anestezie la toti medicii.
In garzi anesteziile se dau de catre medicii de garda.

deci, cand cineva spune ca se fac echipele in fctie de cine e mai bun face o generalizare care evident este gresita.
Si de aici se ajunge la neintelegri de genul mesajelor de mai sus, cand sunt pers. care chiar cred.
Cand este un caz fenomenal la noi opereaza sefii de sectie iar la anestezie sau e sefa/ul de sectie, ca e responsabilitatea lui/ei, sau e oricine daca anestezia nu presupune nu stiu ce fantastic.
Si sa nu uitam ca spitalele sunt universitare, deci la cele mai multe anestezia e data de rezidenti.

Nu stiu cum e in alte parti dar asa e in Tm.

Mergi la inceput