FIV 179

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

quote:
Originally posted by carmanuia

Catalina scuza-mi confuzia, de fapt eu stateam in pat si sotul imi citea mesajele, cand l-am pus sa scrie mesajul l-am intrebat cine mi-a scris de albus si el a zis Luca.

bolojica

Doamne fereste, nu are importanta, important este sa iti fie tie bine.

11+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adenuti spune:

CARMANUIA-cum te mai simti , ti-au mai trecut durerile? succes la fecundare ,astept vesti bune .sa dea DD sa cu sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Va tin pumnii si sa aveti mult noroc. Stiu cat de mult conteaza si ma rog sa fie tot norocul de partea voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florela30 spune:

buna, fetelor. de obicei eu scriu la cap. inseminare, dar se pare ca in curand voi trece la pasul urmator: fiv.am si eu o nelamurire si m-am gandit ca voi m-ati putea ajuta. am inteles ca fiv are doua etape: una de inhibare si una de stimulare. inhibarea se face in prima luna din ziua 21 a cm. nelamurirea mea e urmatoarea: daca se intampla sa ramai gravida pana in ziua 21, afecteaza sarcina faptul ca iei acele pastile ptr inhibare? va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hera01 spune:

buna fetelor

Dupa un fiv care din pacate a rezultat intr-un avort spontan ne indreptam spre urmatoarea faza, ''cryo''din primul fiv ne-au ramas 2 embryo's care au fost congelati.

Ieri am am fost la clinica ptr. a discuta ce si cum se va intampla si ne-au spus ca dupa ET nu se dau nici un fel de medicamente ptr sustinere a eventualei sarcine etc.

Stiu ca fiecare spital si tara au protocolul lor (cryo in ciclu natural) dar nu prea pricep de ce in Ro se da tot felul de hormonii , urogestan(progestan), pregnyl , etc. si aici nika?

Intrebarea mea este : care sunt experientele voastre , as putea sa cumpar eu cateva fiole de Pregnil(1500cc) si sa le injectez dupa Et dar mi-e frica sa nu fac mai mult rau decat bine dar tot odata vreau sa fac tot posibilul sa am ca mai multe sanse la o sarcina , evident.

va rog , care sunt sfaturile sau recomandarile voastre?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Florela, inainte de inhibare ti se prescrie un BHCG, pentru a fi sigura ca nu esti gravida.

Hera, nu doar in Ro se da progesteron pentru sustinerea sarcinii, ci si in alte tari occidentale, nu imi dau seama de ce Olanda face nota aparte. Macar acid folic cu cel putin o luna inainte de transfer iti recomanda, da? asta e OBLIGATORIU. Eu am luat progesteron din ziua imediat urmatoare punctiei si continuu sa iau pana la saptamana 12 de sarcina cate 2/zi (a cate 200mg, deci in total 400mg, dar in Ro se da mai mult). Gelule utilizabile pe cale vaginala, se gasesc in farmacii si nu costa mult, dar se dau doar cu reteta (cel putin in Fr). De asemenea, poti lua laptisor de matca (jeleu roial, tradu-l tu in neerlandeza:), ceva vitamine, dar nu in exces si nu aiurea, asa, tot ce prinzi, vitamine sa fie - unele din ele pot face rau (se recomanda indeosebi magneziu, calciu, vit. C, B6). Citeste mai multe pe prima pagina, si sigur mai adauga si fetele recomandari. Mult succes si sa fie bine pana la capat de data asta! :*

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florela30 spune:

luca, multumesc ptr raspunsul tau. dar oare poate analiza beta hcg in ziua 20 a cm sa-ti confirme o sarcina? eu stiam ca la 14 zile de la fecundare poti avea un rezultat concludent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hera01 spune:

lucaluca

Si aici sa da la un fiv din ziua punctiei cam 12 zile de progestan vaginal 2x3 pe zi dar la un cryo care este in ciclu natural ne se da nimic? Ptr. spun eii: intr-un ciclu normal corpul tau face totii homonii pe cale naturala si deaceia nu ai nevoie de nici un surplus de hormonii.

Acid folic iau de vreun an non-stop si ulei de peste omega 3 (capsule) , ulei te tarate(casule) .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albena spune:

Buna tuturor!

Mult succes fetelor care asteapta et si celor care sunt intimpul stimularii!
Pe mine se pare ca m-a ocolit total norocul:dupa 10 zile de stimulare cu doze ca de cal(300 ui puregon/zi si 2 fiole de menopur de vreo 3 zile)ovarele mele nu vor sa raspunda.Luni se hotaraste daca mai continui sau nu.In ziua 9 estradiolul meu era infim -32.
Nu stiu ce sa cred,nu stiu ce sa fac,plang mereu si sunt stresata.
Singurul lucru care ma ajuta este increderea in Dumnezeu ca poate data viitoare va fii mai bine...
E foarte traumatizant sa faci Fiv:stres la stimulare,daca e hiperstimulare nu e bine,daca nu raspunzi nu e bine,astepti 2 saptamani rezultatul si daca e pozitiv posibil sa inceapa nebunia petelor etc...voi stiti mai bine..dar trebuie sa ne incercam si aceasta sansa.
Sa dea Domnul la cat mai multi copii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Albena, poate pana luni se intampla vreo minune; iar de nu, ramai optimista, medicii vor studia ce nu a mers de data asta si in viitor vor schimba radical schema de tratamaent.

Hera, daca medicii asa zic, stiu ei ce zic. Intra la gravidutze sau la mamici prin fiv si intreba fetele care au reusit cu embrioni criogenati daca ele au luat progesteron, ca eu nu am experienta in domeniu.

Florela, da, Bhcg-ul ofera raspunsul la doar o saptamana dupa fecundarea naturala, in cazul FIV e nevoie de 14 zile (teoretice, in fapt sunt veo 10-11) pentru eliminarea substantelor medicamentoase care pot perturba rezultatul. Daca vrei sa fii 100% sigura, o solutie este abstinenta in perioada ovulatorie a respectivei luni.

11+

Mergi la inceput