Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (69)
Raspunsuri - Pagina 10
Tecky spune:
Mishuc si eu tot cu gandul la epidurala stau linistita,altfel cred ca nu as avea curaj sa nasc.
Mi-a placut topul tau!![]()
Intru mai tarziu ca plec cu sotul prin Mall!
Tecky 33 sapt 
AMR 7 sapt
map spune:
Salutic mamaicute de pepenasi.
Este inutil sa repet ca sunteti prea harnicute pentru mine. Aveti un spor. Eu ieri am calcat dar printre picaturi am apucat sa va citesc un pic. Azi cand am venit ce sa vad ceja alt capitol. ![]()
Maine mergem si noi la medic sa vedem ce mai spune. Bebele mic se pare ca s-a miscat un pic, de cateva ore parca este cumva si mai pe stanga ca pana acum era numai pe dreapta. Atata se impinge si se suceste ca burta mea devine total asimetrica, mica pe stanga si ca un guguloi pe dreapta
Eu ma simt bine, ceva cam panicata cand ma gandesc cum va fi cu doi copilasi. Problema mea este ca vreau neaparat ca Robert sa se simta ca si inainte, sa stie ca are un fratior dar ca el si fratiorul lui sunt la fel de iubiti de mami, tati si de toata lumea.
Noptile is cam grele cum stiti si voi si arsurile pe care la prima sarcina nu le-am cunoscut acum ma cam dau gata. Din fericire insomniile nu-s inca foarte dese, poate si vremea asta ploiasa care ma trage la somn. Oricum ma trezesc de cateva ori pe noapte si deja am mai bine de doi ani de cand nu am mai dormit o noapte ingreaga, adica suficient antrenament.
Contractii nu am, cred ca este si magneziu pe care-l iau in cantitate maricica. La impins carutul cam obosesc. Sa vedem cum va fi maine la medic pentru ca din pacate mama inca nu a venit si va trebui sa-l car iar pe Robert dupa mine. PAna la medic mergem sg, acolo vine o prietena sa stea cu el si ea va veni si cu noi inapoi acasa asa ca drumul de intoarcere va fi mai usor. Ma misc cam incetinel dar daca maresc pasul atunci se face burta pietroi asa ca mai bine mai agale
Ma simt cat balena chiar daca la kg stau bine dar burta este imensa.
a.cicel bafta multa la examene. tu esti o mamica model, si copil si burtica si examene. Mai vin-o si pe piersicute sa povestim cand ai timp (desi la capitolul asta stam cam rau toate), chiar a fost in discutie tema cu olita acum ![]()
pupam mamicile si vom veni cu vesi de la medic. Probabil ca maine pentru ca apoi urmeaza iar weekend lung la noi cand de obicei noi nu apucam deloc sa intram pe net.
Monica
32+ si
Robertel (17.08.2006) care face numai nazbatii
Craciun si Rev
Duminica la munte, Toamna la munte, Mallorca, 1 an, poze mai noi, Süd Tirol, O vacanta minunata, Prima mea drumetie
Alina Maria spune:
Buna fetelor , am luat si eu o pauza ca nu stiu cine m-a pus sa fac ordine in toate jucariile lui Mandy si acu nu mai pot de spate, burta si toate la un loc , mai ca nu pot rasufla . Ce urasc chestia asta , sa vrei sa poti face mult si totusi sa nu poti .
Azi am luat doua cataloage de felicitari de bebici , trebuie sa alegem una si sa trimitem la toti oamenii pe care ii cunoastem sa ii anuntam de venirea lui Rayan ,ei bine da am schimbat numele , ne trece sinoua cineva Rayan Ioan de Roo .
Azi am luat ultimul salariu inainte de venirea lui bb. sper sa ma descurc cu ultimile maruntisuri .
De asemenea am amsamblat box-ul lui bb. in sufragerie si am modificat ca sa-i fac loc . A fost destul de greu dar parca ma manananca undeva , zau .
Ma duc sa termin treaba si apoi am sa cumpar ceva de facut mancare mai usor mai de-a gata ca nu mai am timp sa si gatesc .
Pe curand , aveti grija de voi si de bb. si tinetii cat mai mult in burtici , da ?
Alina
35
si
Mandy Stephanie 3 ani
http://community.webshots.com/album/563022521Iznlso
mishuc spune:
Salutare
Pun si eu o intrebare poate stupida....chiar ne mai trebuie halat in spital daca vom naste sf de iunie, iulie si august??? la caldurile care s-au anuntat... daca asta este regula o sa incerc sa cumpar. Am gasit si eu in sfarsit niste camasi de noapte bune de mine, adica lungi ca eu sunt destul de inalta si vroiam unele pana la genunchi si cu nasturi si cu model dragutz si netransparente
. nu am fost deloc pretentzioasa, nu-i asa? ![]()

Mishuc
32+ 
Dianami spune:
Va scriu si voua ce am aflat in legatura cu alocatia, prima de nastere, trusoul, etc. Vedeti la ce va incadrati, eu am scris tot. Nu sunt f. multi bani, dar sunt dreptul vostru si al copilului
.
1. Alocatia pentru copii nou-nascuti 213 RON (sau prima de nastere)
-Cerere tip;
-Declaratie pe propria raspundere privind rangul copilului nou nascut;
-Actul de identitate al mamei – copie si original;
-Certificatul de nastere al copilului nou-nascut* - copie si original;
-Copiile de pe certificatele de nastere ale copiilor nascuti anterior;
-Livretul de familie (eliberat si actualizat de SERVICIUL STARE CIVILA) – original;
-Adeverinta (negatie) – in cazul in care nasterea a fost inregistrata in alta localitate/sector decat in cea in care domiciliaza mama, din care sa rezulte ca nu a beneficiat de alocatia pentru copilul nou-nascut.
* prin sintagma copil nou-nascut se intelege copilul in varsta de pana la 12 luni.
Beneficiaza de alocatia nou nascut, mamele pentru primii 4 copii nascuti vii
2. Alocatia de stat (0-2 ani - 200 RON/luna, 2-18 ani - 40 RON/luna)
-Cerere tip;
-Actele de identitate ale reprezentantilor legali – copie si original; (mama si tatal)
-Certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita; alocatia de stat - copie si original;
-DOSAR CU SINA.
Alte acte solicitate dupa caz:
-Adeverinta de la primaria de domiciliu al celuilalt parinte, in cazul in care acesta nu are domiciliul in Municipiul Bucuresti;
-Certificat de casatorie;
-Hotarire de divort;
-Hotarire judecatoreasca de incredintare, incredintare in vederea adoptiei, de plasament, de plasament in regim de urgenta, de instituire a tutelei;
-Certificat de incadrare intr-o categorie de persoane cu handicap;
-Extras de cont la una din bancile mentionate mai jos, daca se solicita plata in cont personal/de card.
3. Alocatie complementara
Beneficiari
Familiile formate din sot, sotie si copiii in varsta de pana la 18 ani aflati in intretinerea acestora, care locuiesc impreuna, daca acestea realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pana la 176 lei.
Acte necesare:
-Livretul de familie eliberat de serviciul de stare civila al primariei de domiciliu;
-Buletin de identitate, carte de identitate, carte provizorie de identitate;
-Certificat de deces (acolo unde este cazul);
-Certificat de nastere pentru copiii pana la 18 ani;
-In cazul divortului cu copii, se va prezenta hotararea judecatoreasca in care se va face referire la incredintarea minorului si obligatia legala de intretinere;
-In cazul copiilor rezultati din relatiile de concubinaj, se va prezenta hotararea judecatoreasca de stabilire a domiciliului minorilor si obligatia legala de intretinere asa cum prevede Codul familiei;
-Pentru copilul dat spre adoptie, se va prezenta hotararea judecatoreasca de adoptie;
-Pentru copilul dat in plasament familial sau incredintat, se va prezenta hotararea comisiei privind protectia copilului;
-In cazul in care pentru un copil s-a stabilit tutela sau curatela, se va prezenta dispozitia primarului eliberata de serviciul autoritate tutelara;
-Hotararea judecatoreasca prin care sotul/sotia este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, sau executa o pedeapsa privata de libertate si nu participa la intretinerea copiilor;
-Adeverinta de scoala in care se va specifica daca copilul primeste alocatie de stat si daca beneficiaza de bursa se va specifica cuantumul, document care va fi prezentat din 3 in 3 luni;
-Certificat de venituri eliberat de Administratia Finantelor Publice din care sa rezulte daca realizeaza venituri din activitati pe cont propriu, si declaratie notariala pe propria raspundere, documente care vor fi prezentate din 6 in 6 luni;
-Adeverinta de salariat, in care se va specifica salariul net si bonuri de masa, document care va fi prezentat din 6 in 6 luni;
-Talon somaj, talon pensie (pentru toate categoriile de pensii);
-In cazul familiilor cu resedinta, sau cei care traiesc pe raza Mun. Bucuresti, se va prezenta adeverinta de la primarul localitatii de domiciliu, din care sa rezulte ca nu beneficiaza de alocatie familila complementara conform O.U.G nr.105/2003 si certificat de venituri din care sa rezulte daca obtine venituri din activitati pe cont propriu;
-Orice alte acte pentru dovedirea componentei familiei si veniturile realizate de membrii familiei;
-Dosar cu sina.
Conditii de acordare:
Cererea pentru acordarea alocatiei familiale complementare, precum si celelalte acte doveditoare privind componenta familiei si veniturile realizate, se inregistreaza la Serviciul Ajutor Social din cadrul D.G.A.S.P.C a fiecarui sector.
Pentru solutionarea cererii privind alocatia familiala complementara, se va afectua ancheta sociala la locul unde solicitantul impreuna cu familia sa locuieste, ori la locul desemnat de solicitant in cazul celor fara locuinta.
Stabilirea sau respingerea dreptului la alocatia familiala complementara, se face prin dispozitia scrisa a primarului.
In vederea urmaririi respectarii conditiilor de acordare a alocatiei familiale complementare, se efectueaza anchete sociale la interval de 6 luni.
Cuantumul alocatiei familiale complementare:
-36 lei pentru famila cu un copil;
-42 lei pentru familia cu 2 copii;
-47 lei pentru familia cu 3 copii;
-52 lei pentru familia cu 4 sau mai multi copii;
4. Alocatia monoparentala
Beneficiari
Familiile formate din persoana singura si copiii in varsta de pana la 18 ani aflati in intretinerea acestora, care locuiesc impreuna, daca acestea realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pana la 176 lei.
Acte necesare:
-Livretul de familie eliberat de serviciul de stare civila al primariei de domiciliu;
-Buletin de identitate, carte de identitate, carte provizorie de identitate;
-Certificat de deces (acolo unde este cazul);
-Certificat de nastere pentru copiii pana la 18 ani;
-In cazul divortului cu copii, se va prezenta hotararea judecatoreasca in care se va face referire la incredintarea minorului si obligatia legala de intretinere;
-In cazul copiilor rezultati din relatiile de concubinaj, se va prezenta hotararea judecatoreasca de stabilire a domiciliului minorilor si obligatia legala de intretinere asa cum prevede Codul familiei;
-Pentru copilul dat spre adoptie, se va prezenta hotararea judecatoreasca de adoptie;
-Pentru copilul dat in plasament familial sau incredintat, se va prezenta hotararea comisiei privind protectia copilului;
-In cazul in care pentru un copil s-a stabilit tutela sau curatela, se va prezenta dispozitia primarului eliberata de serviciul autoritate tutelara;
-Hotararea judecatoreasca prin care sotul/sotia este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, sau executa o pedeapsa privata de libertate si nu participa la intretinerea copiilor;
-Adeverinta de scoala in care se va specifica daca copilul primeste alocatie de stat si daca beneficiaza de bursa se va specifica cuantumul, document care va fi prezentat din 3 in 3 luni;
-Certificat de venituri eliberat de Administratia Finantelor Publice din care sa rezulte daca realizeaza venituri din activitati pe cont propriu, si declaratie notariala pe propria raspundere, documente care vor fi prezentate din 6 in 6 luni;
-Adeverinta de salariat in care se va specifica salariul net si bonuri de masa, document care va fi prezentat din 6 in 6 luni;
-Talon somaj, talon pensie (pentru toate categoriile de pensii);
-In cazul familiilor cu resedinta, sau cei care traiesc pe raza Mun. Bucuresti, se va prezenta adeverinta de la primarul localitatii de domiciliu, din care sa rezulte ca nu beneficiaza de alocatie de sustinere pentru familia monoparentala conform O.U.G nr.105/2003 si certificat de venituri din care sa rezulte daca obtine venituri din activitati pe cont propriu;
-Orice alte acte pentru dovedirea componentei familiei si veniturile realizate de membrii familiei;
-Dosar cu sina.
Conditii de acordare:
Cererea pentru acordarea alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala, precum si celelalte acte doveditoare privind componenta familiei si veniturile realizate, se inregistreaza la Serviciul Ajutor Social din cadrul D.G.A.S.P.C a fiecarui sector.
Pentru solutionarea cererii privind alocatia de sustinere pentru familia monoparentala, se va afectua ancheta sociala la locul unde solicitantul impreuna cu familia sa locuieste, ori la locul desemnat de solicitant in cazul celor fara locuinta.
Stabilirea sau respingerea dreptului la alocatia de sustinere pentru familia monoparentala, se face prin dispozitei scrisa a primarului.
In vederea urmaririi respectarii conditiilor de acordare a alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala, se efectueaza anchete sociale la interval de 6 luni.
Cuantumul alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala:
-52 lei pentru famila cu un copil;
-62 lei pentru familia cu 2 copii;
-70 lei pentru familia cu 3 copii;
-79 lei pentru familia cu 4 sau mai multi copii;
5. Trusoul pentru nou nascuti * (150 ron)
-Cerere tip;
-Declaratie pe propria raspundere privind nesolicitarea anterioara a contravalorii in lei a trusoului pentru nou-nascuti;
-Act de identitate solicitant (original si copie) ;
-Act de identitate celalalt parinte (copie);
-Certificat nastere copil (original si copie).
* prin sintagma copil nou-nascut se intelege copilul in varsta de pana la 12 luni.
Beneficiaza de alocatia nou nascut, mamele pentru primii 4 copii nascuti vii
6. Indemnizatie/stimulent
Beneficiaza de indemnizatie/stimulent pentru cresterea copilului pina la 2 ani:
-persoanele care in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale* supuse impozitului pe venit potrivit Codului Fiscal si care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului pina la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap)
* prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit se intelege: venituri din salarii, din activitati independente, din activitati agricole
Cele 12 luni (…) pot fi constituite si din perioade in care persoana indreptatita:
-si-a insotit sotul in misiune permanenta in strainatate;
-a beneficiat de indemnizatie de somaj;
-a beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate;
-a realizat perioade asimilate stagiului de cotizare in sistemul public de pensii (conf. Legii 19/2001);
-a beneficiat de indemnizatia pentru cresterea copilului pina la 2/3 ani;
-a beneficiat de pensia de invaliditate;
-a beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare/perfectionare profesionala din initiative / cu acordul angajatorului;
-se afla in perioada de 60 zile de la absolvirea cursurilor de zi a invatamintului universitar cu examen de diploma /licenta.
De indemnizatie / stimulent beneficiaza optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului, deasemenea beneficiaza de indemnizatie si persoana care: a adoptat copilul, careia i s-a incredintat in vederea adoptiei, care are copilul in plasament sau plasament in regim de urgenta, sau care a fost numit tutore (in situatia acestora din urma se are in vedere indeplinirea conditiilor timp de 12 luni anterior adoptiei, plasamentului, tutelei dupa caz).
Concediul si indemnizatia se acorda pentru primii 3 copii nascuti dupa 1 ianuarie 2006 (se iau in considerare si copiii nascuti inainte de aceasta data, daca solicitantul a indeplinit conditiile de acordare a indemnizatiei dupa 1 ianuarie 2006)
Indemnizatie / stimulent se acorda daca solicitantul indeplineste cumulative urmatoarele conditii:
-este cetatean roman, strain sau apatrid;
-are, conf. legii, domiciliul/resedinta pe teritoriul Romaniei;
-locuieste impreuna cu copilul.
Precizari referitoare la termenele de depunere a cererilor
Indemnizatie/stimulent:
Conf. prevederilor OUG 148/2005 rep., drepturile reprezentand indemnizatie/stimulent se cuvin si se platesc:
-Incepind cu ziua urmatoare celei in care inceteaza conform legii concediul si indemnizatia de maternitate (minim 42 zile calendaristice de la data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.
-incepind cu data nasterii copilului , in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile legalepentru acordarea concediului si indemnizatiei aferente, daca cererea este depusa in termen de 60 zile lucratoare de la acea data
-incepind cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau plasamentului in regim de urgenta, daca cererea a fost depusa in termen de 60 zile lucratoare de la acea data
-de la data depunerii cererii in celelalte cazuri
Precizari referitoare la termenele de depunere a declaratiilor privind intervenirea unei modificari:
Beneficiarul drepturilor prevazute de Legea 7/2007 este obligat sa comunice în scris orice modificare intervenita în situatia sa, de natura sa determine încetarea sau suspendarea platii drepturilor, în termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acestora.
Acte necesare
A). Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la 2 ani - 600 RON/luna
-cerere (ANEXA 1 din Monitorul Oficial nr.1025/2006, O.U.G. NR.148/2005, modificata );
-actul de identitate al solicitantului - (copie si original);
-certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul (copie si original); hotararea judecatoreasca de încredintare în vederea adoptiei sau de încredintare a adoptiei, hotarârea judecatoreasca sau hotararea comisiei pentru protectia copilului pentru masura plasamentului în regim de urgenta (copie si original);
-certificatele de nastere ale tuturor copiilor nascuti dupa data de 1 ianuarie 2006 (copie si original);
-adeverinta tip eliberata de angajator, (anexa 4) din care sa rezulte ca persoana îndreptita : -a realizat venituri salariale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului Fiscal, timp de 12 luni anterior datei nasterii copilului; -prima si ultima zi de concediu de maternitate; -data împlinirii celor 42 de zile reprezentand concediul de lauzie; -prima zi de concediu de cresterea copilului; -Dosar cu sina din carton (coperti întregi).
-dupa caz, adeverinta eliberata de autoritatea competenta, prin care se certifica indeplinirea conditiilor prevazute de OUG148/2005, altele decit realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit, si asimilate de lege acesteia.
B). Stimulentul lunar pentru cresterea copilului pana la 2 ani - 100 ron/luna
-cerere si declaratie pe propria raspundere (ANEXA 1 din Monitorul Oficial nr.1025/2006,O.U.G. NR.148/2005, modificata);
-actul de identitate al solicitantului (copie si original);
-certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul (copie si original); hotarârea judecatoreasca de încredintare în vederea adoptiei sau de încredintare a adoptiei, hotarârea judecatoreasca sau hotarârea comisiei pentru protectia copilului pentru masura plasamentului în regim de urgenta (copie si original);
-certificatele de nastere ale tuturor copiilor nascuti dupa data de 1 ianuarie 2006 (copie si original);
-adeverinta tip eliberata de angajator, din care sa rezulte ca persoana îndreptatita : -a beneficiat de concediu de maternitate (pre si postnatal), (sa se precizeze perioada); -concediu de cresterea copilului pana la 2 ani ( sa se precizeze perioada); -a realizat venituri salariale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului Fiscal, timp de 12 luni anterior datei nasterii copilului; -realizeaza venituri în prezent, cu precizarea datei (zi/luna/an) de reluare a activitatii; -Dosar cu sina din carton (coperti întregi)
Directia de Munca si Protectie Sociala Bucuresti emite Decizia privind aprobarea acordarii indemnizatiei sau stimulentului si a alocatiei de stat pentru copil si efectueaza plata prin mandat postal la domiciliul persoanei îndreptatite, al reprezentantului legal sau al mandatarului ori, la cererea acestora, sau în cont personal deschis la o unitate bancara (ProcreditBank, BCR, Banca Transilvania, BRD, C.E.C. sau RomexteraBank).
(adresa DMPS – Bucuresti: str. Hambarului nr.6, sector 2; tel.250.90.20 250.90.21)
Adeverinta de nefigurare cu cerere alocatie nou-nascut (negatie)
Acte necesare pentru eliberarea adeverintei (negatiei) din care sa rezulte nesolicitarea alocatiei pentru copilul nou-nascut de la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului:
-Cerere tip;
-Actul de identitate al mamei – copie;
-Certificatul de nastere al copilului nou-nascut - copie .
Este necesara celor care au nascut in alt sector/localitate fata de cele unde domiciliaza.
Am gasit informatii privitoare si la prima de casatorie, parca e 200 E.
Prima de casatorie
-acordarea unui sprijin financiar la constituirea familiei (pentru persoanele aflate la prima casatorie).
Acte necesare pentru obtinerea serviciilor:
-acte de stare civila privind titularul cererii, precum si pentru membrii familiei acestuia (B.I./C.I., certificate de casatorie);
-declaratie pe proprie raspundere a fiecaruia dintre soti ca se afla la prima casatorie.
Diana
31+
si Iulia
(15.07.2005)
mishuc spune:
Acum cateva pagini se discuta despre case, care sunt in curatenie, care stau cu parintii.... Eu stau cu chirie si la sf lui iulie se intorc proprietarii
asa ca am inceput sa strang din lucruri si sa le bag in cutii. eu voi pleca la mama la Campina cu bebe dupa ce voi naste, iar sotul va trebui sa ramana in bucuresti si sa ia ceva cu chirie singurel. ![]()
noi ne construim casa si suntem la stadiul de "OK, acum fundatia are hidroizolatie...maine turnam".
cateodata sunt asa furioasa cand vad ca e cam totul cu fundul in sus, azi incepusem sa plang....cam plang din orice in ultimul timp...
gata, m-am vaitat suficient...ma duc sa fac mancare ![]()

Mishuc
32+ 
vias spune:
cum mai sa nu am 7 luni???..pai poimaine fac 32 sapt..asta cat inseamna???...7 luni si o sapt, nu????
Cami 31s+, cu
Timeea Cristina
pustai
Didi81 spune:
Mishuc, de unde ti-ai cumparat camasa de noapte cu nasturi? ca si eu vreu si prin hipermarketuri n-am vazut. E super ca va faceti casuta; stiu ca acum e mai greu, dar si cand o sa fie gata...
. Si noi tot visam sa ne facem o casa dar suntem cam dezorientati cu locatia; nu am vrea in bucuresti ca nu ne place orasul, iar in alta parte nu cred ca am avea salariul pe care il avem aici... asa ca mai asteptam sa ne hotaram si sa ne punem pe picioare. Pana atunci ne simtim foarte bine "inghesuiti" in garsoniera, macar e a noastra si ne place
.
Didi
32+ 
map spune:
mishucfruntea sus. In curand va faceti casa voastra si va fi OK. Aici in Germania mai toata lumea sta cu chirie caci cel putin la München nu te poti propia sa faci sau sa cumperi casa. Poate un apartament candva dar la asta nu ne gandim decat cand am sa merg eu iar la munca. Si eu imi doresc o locuinta mai mare dar cel putin eu cat stau acasa in concediu de crestere a copilului nu primesc nimic de la nimeni si o chirie de 1200 de Euro nu ne permitem sa ne mutam la 4 camere. Acum va veni si mama, vom fi ceva de genul casa plina dar speram sa ne descurcam. Cei mai greu la voi ca voi veti sta la Campina si sotul la Bucuresti, bine este cand sunttei impreuna. Dar e vor aranja toate ai sa vezi.
Monica
32+ si
Robertel (17.08.2006) care face numai nazbatii
Craciun si Rev
Duminica la munte, Toamna la munte, Mallorca, 1 an, poze mai noi, Süd Tirol, O vacanta minunata, Prima mea drumetie
vias spune:
gata..plec acasa...trebuie sa merg sa cumpar un cadou pt o colega...sa vad ce gasesc!!!
Pupici si vb cand ajung acasa!
Cami 31s+, cu
Timeea Cristina
pustai