Copiluti de mai-iunie 2005 (76)
Raspunsuri - Pagina 17

patriciaRO spune:
Salutici la fete
Si Pifosul meu doarme la gradinita, defapt ca vrea el nu ca ii culca ei, ca nu au paturi multe, decat asa cateva canapele in caz ca sunt obositi. Si Pifosul de 3 zile doarme cate 30 min, poate o ora, depinde cat de obosit este.
Fetele va intreb si eu ceva. Exista pastile de deparazitare la copii? Ca la gradinita desi ii spala pe maini inainte d emasa, uneori l-am gasit cu mainile murdare si cu fructul in mana. Si ca sa nu i se dezvolte microbi in stomacel, ma gandesc preventiv sa-i dau ceva de asta... Stiti? Maya
te pupam. Sa fii norocoasa si sanatoasa.
Beatrice, mamic de Alex pifos

gabitzam spune:
Chestii preventive nu cred ca sunt , Beatrice. Pentru cand are deja viermisori sunt diverse chestii, sirop, pastile, sa-ti zica fetele care stiu, ca noi n-am avut nevoie pina acum, din fericire.
Cum de nu-i spala pe maini, mai?
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Androix spune:
Dupa cum v-ati imaginat, nu am nici o veste inca, probabil ca nu o sa mai sune. Desi frumos era ca fiind doar doua catindate mari si late sa isi faca pomana cu un telefon macar asa de consolare
Nu de alta dar ma nerfeaza ca inca mai sper.
Andreea mama de Filip si Georgia

gabitzam spune:
Poate e prea repede, poate nu e acolo cine trebuie sa ia decizia...

nelia spune:
Buna dimineata! E o dimineata superba aici, desi e frigut, va ploua, dar e o lumina frumoasa si un aer curat... Abia astept sa se trezeasca scumpicul mic si sa iesim afara, la plimbare.
Am terminat cu examenul de ieri (bineeee!) si cu atelierul de aseara. Astazi am o zi libera de invatat, dar trebuie sa fac curatenie, ca sa gasim curat cind ne intoarcem, sa fac mincare pentru drum si bagajele, ca miine plecam in orasul Quebec si stam pina duminica seara. Abia astept!
Si pe Tudora tot la 1 ii culca, si chiar doarme, pentru ca se trezeste de dimineata, la 8 si un sfert e la gradinita micuta. Astazi dimineata mi-a spus ca ea e mica si obosita si vrea sa stea acasa cu mami... O tineam, dar nu as mai fi apucat sa fac nimic daca as fi fost cu doi copii si chiar trebuie...
Androix, si eu am stat cu sufletul la gura... dar vad ca nu ai inca raspunsul. Dar ai examen astazi... sau ai avut. Bafta! Si eu mai sper inca...
Beatrice, sa stii ca si aici avem probleme cu spalatul pe miini. Adica... nu prea se spala! Am vazut si in spitale, si oamenii... au lichid din ala dezinfectant toti, se dau mereu cu el, dar de spalat, e greu, ca e apa scumpa. Tudora e la o gradinita englezeasca si sint foarte stricti la spalatul pe miini, pe copiii care nu au inca 4 ani ii spala eduatoarele bine, iar pe ceilalti in supravegheaza si ii spala de multe ori pe zi, de cite ori e nevoie. In schimb, la gradinita franceza unde a fost Agata, desi era o curatenie impecabila, ii trimitea la baie sa se spele, in grup, nu se uita nimeni cum se spala, erau mai mari ce-i drept, dar pe Agata o gaseam mozolita pe miini, ca ea se spala ca pisica daca nu-i atragea cineva atentia... si asa mincau, nici nu se uitau daca foloseau macar sapunul sau daca se spalau. I-am zis educatoarei si mi-a spus ca parintele trebuie sa-si invete copilul sa se spele pe miini, lucru care m-a suparat tare de tot si i-am aruncat un apropo direct seferi, directoarea, cu care ma imprietenisem, in ultima zi de de gradinita. Adica, am dat-o in git pe educatoare cum se spune, careia oricum nu-i ajungeam cu prajina la nas, fusese profesoara in tara ei si cred ca de aceea. Deci, depinde de gradinita, ar trebui sa le spui, sa le atragi frumos si dragastos atentia...
Daca imi aduc aminte bine, Anky era cea care le dadea copiilor de doua ori pe an ceva pentru deparazitare si mi-a placut mult ideea, si de cind am citit tot spun ca voi face si eu, dar uite ca iar am uitat medicamentul respectiv. Poate intra si ne spune...
Gabitzam, mai poti!?!
Aurasa, bafta multa cu apartamentul si cu gradinita.
Si bafta multa fetelor care cauta gradinita, sa gasiti ceva care sa va placa si unde sa se simta copilutii bine!
Ma'c la treaba...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

Cloreta spune:
Hello,
Luni mergem cu dosarul la gradi, a fost tati ieri si au zis ca sunt suficiente locuri, asta daca se da in folosinta cladirea:))
CE m-a enervat e ca i-a zis ca e cam mica si ca era bine sa o mailasam ca nu a fost la cresa bla bla. Pai bine frate la toamna va avea 3,4 ani, la cat sa o dam? Si nu trebuie sa existe o prima data, nu incep majoritatea puilor cu grupa mica de gradi? Cati se duc si la cresa inainte sa fim seriosi. Ma rog, nu are rost sa imi fac nervi, daca atata a dus-o capul sa zica, asta e. Ori a vrut sa spuna altceva si i-a iesit asta
Beatrice, daca nu are nimic copilul nu ii da, sunt substante care in general ataca ficatul. daca tii musai da-i seminte de dovleac sau ulei din seminte de dovleac. Aici exista si alte chestii naturiste pt viermisori.
Nelia, Anky le dadea albendazol sau mebendazol nu mai stiu exact.
Eu i-am dat Teodorei cand a facut dar cuinima stransa si i-am dat pt ca avea simptome pe langa faptul ca au iesit la analize., nu mai manca, avea somnul agitat, super cearcane.
Acum sunt convinsa ca daca ii duc kk la analize la laboratorul unde am dus mereu sigur iese ceva, asa e la tanti aia:)) Probabil ca dupa tratament sa mai faci o data anliza si sa mai dai un ban.
“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”

gabitzam spune:
Venit de la doctor. Am stabilit cezariana pentru 10 iunie.
Dimineata la prima ora tre' sa ma prezint la spital cu bagajul, ma pregatesc, ma aranjeaza si ma taie
Bebe este bine, colul inchis, s-a mai imputinat lichidul amniotic. Are cam 3125gr, cu aproximatie, calculat de ecograf.
M-am uitat in calendarul ortodox, pe 10 iunie sunt Sf. mucenici Alexandru si Antonina. Asa ca l-am nimerit bine pe bebe cu Radu Alexandru Si pentru fetita, daca ar fi fost, alesesem deja Antonia, ca sa vezi ce potriveala

babygirl spune:
lucas, scump rau la spa, sa stii. am fost pana la urma la open day la ei, acum 2 sapt. f frumos, f curat, tot ce vrei, dar ingrozitor de scump, mai ales la cei sub 4 ani care au nevoie de instructor personal. fii-me va merge cu gradi, pe aici, prin zona, dar zau ca nu stiu ce s-a votat la sedinta cu parintii...ma interesez si-ti zic.
eu sunt pe alta lume, nu stiu de mine. ies de la munca pe la 5-5;30, merg la socrii sa iau papadia,ajung la ei pe la 6;30, o luam agale spre casa, ne oprim in parc, ajungem in casa la ora 8;00. pana la 10;00 o spal, ii dau sa pape, ii citesc, o culc, apoi spal vasele si strang prin casa. am ajuns sa mananc intre metrouri, la p-ta victoriei, cate o prostie de pateu...dimineata la 6;30 ma trezesc, pregatesc copilul de gradi, ma imbrac si plec..si o iau de la capat...
Eu cu Ema mergem duminica in parcul Lia Manoliu. Mai merge cineva? :) Andutzy..? Monu, tre' sa ne vedem, ca plange Ema dupa Melody..:)

Florentina G spune:
Salutare!
La Multi Ani copilasilor dragi care si-au serbat ziua de nastere azi si in ultimele zile! Nu ii felicit pe fiecare in parte pentru ca nu am facut-o nici pana acum si nu vreau sa fac discriminari! Dar sincer va spun ca am un gand bun pentru fiecare in parte, le doresc ce le doresc si copiilor mei, sa fie sanatosi si sa aibe mult noroc in viata!
Abia de azi suntem mai bine, e prima zi cand Patrick mananca normal, a slabit foarte mult nu stiu ce sa fac sa-l ajut sa isi revina cat mai repede.
De cand l-am intzarcat i-am dat lapte Fulga pentru ca lapte praf nu a vrut de nici un fel insa de cateva zile ii dau Parmalat prima crestere si Slava Domnului il bea bine.
Bolnav cum este, Patrick are o energie de nedescris, o sacaie pe Maya tot timpul, face ce face si ii trage cate una... nu sta locului o clipa, acum Maya mi se pare cunimtenia intruchipata.
Lucas, eu nu le-am facut Varilix-ul, asta era optional- nici nu am avut ocazia ce-i drept. Imi pare rau ca nu i l-am facut Mayei ca astfel il protejam si pe Patrick.
Mi-am propus sa ii mut de la dr. de familie si sunt in cautare de doctori. As vrea sa gasesc un cabinet aproape de casa, unde sa nu fie aglomeratie. Pentru probleme serioase mergem la o dr. la Budimex de care sunt foarte multumita - Dr. Sicoe.
Va pup mult! Multumim pentru aprecieri si un gand bun pentru fiecare!
Tina, mami de Patrick si
Maya
"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson

anky spune:
Buna fetelor,da,le dau copiilor Mebendazol preventiv de doua ori pe an,asta si pentru ca avem ciine si vara mai ales, copii se joca mult in nisip.In perioada de vara riscul contaminarii cu paraziti este mult mai mare ca in celalalte perioade ale anului.
Pastilele au un gust placut de portocale si se pot lua si fara apa.Copiii mei le maninca ca pe niste bombonele dupa care beau putina apa.
Va pupacesc.
Anca, mami de Bianca si Cris