Copilarosii martie-aprilie 2004 - era noua :)
Raspunsuri - Pagina 18
bebe2004 spune:
La multi ani! Sa aveti un an plin de satisfactii, bucurii si sanatate.
Noi am petrecut peste tot, acasa, la prieteni, rude, la bunici la Breaza si iar acasa. A fost frumos, dar gata, am inceput munca, gradi, grijile zilnice.
Ela, eu anul asta nu prea i-a dat imunostimulatoare, doar niste ursuleti cu echinaceea si pe aia, cand imi aduc aminte.
Fetelor, eu am o dilema: cand dam copiii la scoala. Al meu e grupa mijlocie si ar tb sa mai faca gr mare si pregatitoare. Asta ar insemna sa-l dau la scoala la 7 ani si 4 luni. Sau sa facem gr mare si pregatitoare la un loc si sa-l dau de la 6 ani si 4 luni. Stiu ca un cuvant important de spus il au educatoarele prin fisa de evaluare, dar vreau sa stiu si parerea voastra.
hai va pup si sa ne auzim cat mai des anul asta.
Claudelu spune:
La multi ani!
Un an 2009 minunat!
Andreea, eu doar la 7 ani si 4 luni am de gand sa-l dau la scoala. Il las sa mai copilareasca, ca dupa ce incep scoala tot intr-un program va fi. Am mai intrebat si eu prin stanga dreapta, pe la cunostinte care lucreaza in invatamant si toata lumea mi-a spus ca e cel mai bine sa-l mai las sa copilareasca.
Claudia si Raul-Andrei
Ela76 spune:
Andreea, multumesc de raspuns. Am inceput si eu sa ma gandesc in legatura cu scoala. Cristina e grupa mare acum, la anul va fi grupa pregatitoare si ma gandesc ca inca un an in grupa mare-pregatitoare e deja plictiseala pentru ea. In plus, ii vor pleca mai toti colegii la scoala si ea e genul care nu vrea sa ramana mai prejos. Ma intreb, insa, daca va fi pregatita intr-adevar de scoala ca maturitate psihica.
Ela, Cristina (21.04.2004) si Alexandru (04.06.2007)
Albumele noastre
LauraFlo spune:
Buna dimineata si LA MULTI ANI ! Sa fim sanatoasi si norocosi, fericiti si cu multa putere de munca.
Si noi am petrecut intens....sarbatorile de iarna sunt cea mai frumoasa perioada a anului.
Vorbiti de mers la scoala....noi am hotarat si la ce scoala merge...ce invatatoare ....Daria este grupa mare, deci inca un an de pregatitoare ....va a vea 6 ani si jumatate la inceperea scolii. Eu cred ca la cate stiu copii nostri e mai bine sa-i dam mai devreme la scoala; daca fac pregatitoarea de doua ori se plictisesc, daca as da-o de 7 ani si jumatate ar sti prea multe pt clasa I si s-ar plictisi de facut bastonase si liniute.....Oricum nimic nu e batut in cuie...vom vedea.
bebe2004 spune:
Salutare de la mare.
Vad ca parerile sunt impartite in leg cu scoala. Al meu e grupa mijlocie acum, iar in grupa lui sunt copii mai mici decat el cu cateva luni, iar daca am incerca sa facem anul viitor grupa pregatitoare, ar trebui sa-l dau la alte educatoare, alta clasa. Si avand in vedere ce am patit pana acum cu gradi (ca anul trecut a fost un calvar), mi-e sa nu-i fie iar greu sa se acomodeze si sa planga dupa educatoarele de acum. Eu l-as da l 7 ani si 4-5 luni, dar familia (bunicii) tot zic sa-l dau de la 6 ani jumate. Ca, zic ei, ca pierde copilul un an. Ei, si ce? Mai copilareste si el, vorba lui Claudelu!!!
va pup.
Claudelu spune:
Salutari de la campie
Andreea si Raul e in grupa mijlocie si e printre cei mai mari, doar ca mie bunicii m-au "convins" sa nu-l dam la scoala la 6 ani. La fel a fost si cu gradinita. Eu vroiam sa-l dau la 2 ani si cateva luni dar ai mei au tot insistat sa-l mai lasam inca un an si bine am facut. Adevarul e ca fetele sunt mult mai dezvoltate psihic decat baietii.
va vine sa credeti ca deja discutam despre scoala si parca ieri eram gravidutze??
Claudia si Raul-Andrei
spic de grau spune:
La Multi Ani! pe 2009!
Sa fim sanatosi, voiosi, prosperi, mai buni, mai rabdatori!
Sa ne traiasca piticii, sa fie sanatosi si sa ne aduca numai bucurii!
multi!
lui David Andrei 4.5 ani si 34+
bibuga spune:
va salut!
hmmm scoala-luca la nostru e in grupa mare si tare ma tem ca se va plictisi daca repeta pregatitoarea,mai ales ca la gradi nu se fac nu stiu
ce pregatiri,de cind a plecat o educatoare mai invirsta de atunci e mare pauza in activitatea lui...adica acasa deseneaza tot timpul si de acolo vine cu o foaie alba cu doua dare de creion peste!,cind il intreb,zice ca ascutitoarea lui a disparut,ca creioanele-s tocite si uite asa sta acolo fara ca edu sa-l obs.ca sta degaba...la mate e beton,numara pina la 50,socoteli simple,desen iara bun,la limbajul expresiv mai lasa de dorit,a invatat doua limbi deodata si nu exceleaza in povestit....
iar gradi e la proximitate,e f comod de altfel,papa bun,dar educatia...
cea de acasa.
cum ii plac copiilor vostrii in gradi?al meu nu merge cu mare tragere...mai ales ca uraste somnul fortat de dupamasa si ii e groza
de punct negru.degeaba ca il premiem daca aduce punct negru,pur si simplu e terifiat de ideea punctului negru.e prea cuminte acolo ,pe cind acasa vai de noi.asa e pestisorul nostru de aur.(4 ani 10 luni)
iertati-ma daca v-am plictisit...
si mai am o intrebare-acum pe timp de iarna le dati copiilor vigantoil?cit?va multumesc anticipat
o zi minunata
bibuga11+ mama lui luca-thomas 4ani
bibuga spune:
ela76-eu ii dau pe timp de iarna picaturi de tinctura de propolis-incep cu 1 pic/zi si urc pina la 7/pic pe zi iar dupa, in oridne decrescatoare pina ajungem iar la 1pic/zi si o luam de la capat.cind e bolnav 7-8-pina la 10 pic/zi timp de 4-5 zile.se vindeca f repede si nu face febra.e f bun si contra parazitilor intestinali,durerilor de stomac(ulcerul se trateaza cu prop.-30-40pic/zi)etc
apropo ati trecut de bolile copilariei?ruje-rube etc?
bibuga11+ mama lui luca-thomas 4ani
Ela76 spune:
Laura - vad ca esti chiar pregatita de scoala! Ca locatie stim sigur ca va fi scoala de langa blocul nostru - pare a fi destul de ok. Despre invatatoare chiar nu stiu nimic.
Spiculet - sarcina usoara si sa ne dai de veste cand apare surioara!
Bibuga - tinctura de propolis o iei de la plafar? Schema asta cu picaturi ti-a recomandat-o medicul - adica e adecvata varstei lor?
La gradinita fii-mea merge fara probleme, deja e a doua casa pt ea, mergand acolo de la 1,6 ani.
Andreea - eu incerc sa nu ma iau dupa ce zic prietenii sau rudele, ci dupa ceea ce simt eu - sau asa incerc. Si Alexandru va trebui ca la anul sa mearga la o noua educatoare, ca dupa un an sa aiba iar un efort de adaptare mergand la scoala...
Clau - Raul tot nazdravan e? ce perle a mai scos?
Ela, Cristina (21.04.2004) si Alexandru (04.06.2007)
Albumele noastre