Azoospermie - cap19 -
Raspunsuri - Pagina 9
ella28 spune:
Buna seara, mi-era dor de voi, am tras chiulul,am avut o perioada mai proasta si nu am avut starea necesara sa scriu pe forum. Dar v-am citit!
Amzulica sunt cu ochii pe tine, iti tin pumnii! Sper ca schimbarea Marinescu/Dracea sa fie de bun augur!
Bytzi m-a impresionat ce-ai scris. Iubita noastra, ai un sot deosebit! Sunt convinsa ca va fi un tata bun indiferent cine va fi tatal biologic al bebeului. Iti tin pumnii.
Pisix esti o luptatoare. Multumim ca esti mama noastra pe aici, sincer cred ca daca nu ai mai scrie nici tu pe aici subiectul nostru s-ar cam duce de rapa
Si acum noutatile despre mine... De 3 luni ma lupt cu un E-coli si un streptococ care mi-au scos peri albi. De e-coli am scapat in sfarsit dupa un tratament cu gentamicina. Urmeaza sa fac si tratament injectabil pentru streptococu' asta nenorocit, ma imbat cand il vad decedat! Asa ca datorita prostiei asteia am ratat histero si FIV-ul de mai pe care il gandisem noi. offff...
Dar am si vesti bune! Sotul meu si-a facut o noua spermograma. Stiti ca la cele din sept 2007 a avut la dr Bucur 10 spermatozoizi fara forme normale. Repetata la Giulesti la Moisa tot in sept 2007 a avut azoo, 0 gigei.
Saptamana asta a fost la Matei, voiam sa vedem daca tratamentele noastre naturiste fac ceva sau nu. Si...avem 2.8 mil de luptatori. Desigur nu e totul roz. Forme normale doar 3%, mobilitate avem A 0%, B 10%, C 15% si imobili 75%. Dar e oricum muuult mai bine decat anul trecut. Deci naturistele lucreaza! Am luat 2luni Multi Maca de la FLP de vreo 5 luni napraznic, anghinare si f rar L-Carnitina ca nu-i place gustul. Cand a auzit ca L-Carnitina e buna pentru mobilitate mi-a promis ca va lua zilnic. Sa o vad si p-asta! Aaaa...si schimbata alimentatia. Eliminate sucurile acidulate, multe fructe si apa plata, cat mai putine prajeli, berica mai rarut, tigarica doar la ocazii fff speciale. Cred ca si asta conteaza mult.
Ce nu stiu este: pe spermograma avem leucocite 0.7 mil/ml. Asta inseamna cumva o infectie?
si o noapte frumoasa!
Marush spune:
Ella felicitari pentru rezultate!Nu aveti de gand sa faceti FIV +ICSI mai repede, ..nu intarziati cu o asa spermograma sunt sanse reale!
Arabini dr Damian a fost de acord sa-l opereze pe sot, de ce nu? Avea varicocel, e drept nu un grad f avansat dar nu au fost probleme! Si apoi planuisem ICSI cu Dracea si el, dar asta e intre timp am ales alti medici!
!
Asa crestem Noi!
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2008&month=12&day=11&babycount=2
Marush spune:
Arabini scuze, mai era ceva...decizia a fost a noastra , dr Soare ne promisesee ca se poate rezolva problema prin niste tonice venoase, ca ar fi mult mai bine sa nu facem operatia...am facut tratament cam maxim o jumate de an dar nu am mai avut rabdare si l-am rugat pe Damian sa ne faca operatia...a fost la cererea noastra!
!
Asa crestem Noi!
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2008&month=12&day=11&babycount=2
zisaCami spune:
Va multumesc mult tuturor pentru urari!
Cele mai multe dintre voi nu stiti, am sa va povestesc un pic despre cazul nostru: a fost un caz foarte greu, cu probleme de ambele parti.
Eu cu 2 laparoscopii pentru un chist endometriozic pe ovarul drept ( in prezent aproape nefunctional ) si 2 histeroscopii pentru polipi si uter septat.
Insa problema cea mai grava a fost la sotul meu: in 2002 am descoperit o tumoare maligna, care a fost extirpata cu intreg testicolul drept ( urmata de o luna de radioterapie, in Canada ), operatie executata impecabil de catre dr. Damian, caruia sotul meu ii datoreaza viata! Iar la testicolul stang avea varicocel de gradul III. Dupa operatie, in primele 2 luni a avut azoospermie, apoi - inainte de a incepe radioterapia - a avut o proba mai buna ( 30 mil. ca nr., insa din punct de vedere al motilitatii si morfologiei numai 15 % din ei erau ok ), pe care am congelat-o la o clinica din Canada.
Atat medicii din Canada, cat si dr. Damian nu ne-au recomandat operatia de varicocel la momentul acela ( pentru FIV + ICSI era suficient ce avea ); prioritar era ca sotul meu sa fie sanatos si sa ne asiguram ca nu va mai exista riscul de recidiva.
Asa incat, am asteptat 2 ani ca sa trecem de perioada critica si sa treaca efectul radioterapiei si in acest fel puteam apela la sperma proaspata, care era superioara celei congelate. In 2004 am facut primul FIV in Canada, urmat la cateva luni de transfer cu embrioni congelati.
Urmatoarele 3 FIV-uri cu stimulare le-am facut in Romania, in 2005, 2006 si 2007 la Medsana, Giulesti ( am obtinut o sarcina extrauterina in 2006 ) si Gynera. Pe parcursul lor am raspuns din prost, in mai prost. Ajunsesem sa fiu convinsa ca nici ovocitele mele nu sunt de calitate si ca avem nevoie de donatori amandoi!
Dupa incercarea din oct. 2007 am picat intr-o depresie crunta si am decis sa facem si operatia de varicocel, ca o ultima incercare, operatie executata tot de dr. Damian, cand sotul meu avea deja 39 de ani. La sfarsitul lunii noiembrie s-a operat si tot de atunci a inceput sa ia Multi maca de la FLP, cate 2/zi. A refuzat sa mai ia si altceva.
Inainte de FIV-ul din octombrie aveam 2 spermatozoizi tip B malformati si inca vreo 3-4 tip D ( la 10 campuri analizate ), adica OATS foarte severa! Pe la mijlocul lunii martie am facut prima spermograma de control si aveam 3 spz tip B fara malformatii si vreo 5 tip D. D-na embriolog ne-a spus cu parere de rau, ca e la fel de rau si ca operatiile de varicocel facute dupa 35 de ani nu mai au nici un efect! Eu am refuzat sa cred ca situatia era chiar asa de rea si atunci am decis ca nu voi mai incerca niciodata in Romania! La numai 4 zile dupa am refacut spermograma la Szeged, in Ungaria, unde surpriza aveam 50.000 - 60.000 spz mobili, suficient pentru ICSI. Am redevenit optimisti si am stabilit pe loc schema de tratament pentru urmatorul FIV, ce avea sa aiba loc in mai. Dr. Zadori ne-a dat la amandoi ( mie - pt. endometru; lui pt. sperma ), pe langa tratamentul meu, fiole de Ginseng ( 200 mg ) + Royal Jelly ( 300 mg ), o fiola pe zi, dimineata urmata de un pahar de apa, o saptamana da, una nu.
As fi vrut si mai devreme, insa sotul meu urma sa plece in Canada pentru a mai face niste investigatii suplimentare acolo, printre care si o analiza genetica si anume - fragmentare ADN la nivelul spermatozoizilor - pentru a vedea daca nu cumva radioterapia a lasat urme si asta ar putea fi explicatia nereusitelor repetate. Din fericire aceasta analiza a iesit bine: doar 20 % din spermatozoizi erau afectati la nivel de structura ADN, restul de 80 % erau foarte buni. Iar numarul lor crescuse intr-o luna la 700.000 spz!
Si inca o luna mai tarziu - la punctie si la aproape 6 luni de la operatie, am avut 1,5 mil. de spz., de calitate foarte buna! Dr. Zadori e convins ca Ginseng-ul a facut minuni; eu zic ca in combinatie cu Multi maca. De aici si rezultatele foarte bune: eu am avut 5 foliculi pe ovarul stang, toti 5 au continut ovocite de cea mai buna calitate, toate s-au fecundat cu ICSI, au rezultat 5 embrioni perfecti, am transferat 3 si ceilalti au fost lasati sa vedem ce se intampla: ei bine, amandoi au ajuns la stadiul de blastocisti si au fost congelati! E o adevarata minune, mai cu seama ca pentru un sigur blastocist e nevoie, de regula, de 3-4 embrioni buni. Ori eu din 2 am avut 2!
As mai adauga si faptul ca eu iau Omega 3, cate o gelula pe zi, de aproximativ 6 luni, fapt ce cred ca a contribuit la calitatea ovocitelor.
Si inca ceva: sotul meu a citit un studiu, in care spuneau ca frecventa actelor sexuale creste calitatea spermei - s-a constatat ca cei care au facut sex zilnic 6 zile consecutiv, au avut o calitate a spermei net superioara, in comparatie cu cei care faceau sex de 2-3 ori pe saptamana sau chiar mai rar! Asa incat am avut program artistic, pana cu 4 zile inainte de punctie ... si in noaptea de dinaintea ET-lui ( se pare ca se vascularizeaza mai bine uterul si se faciliteaza implantarea )! Sunt convinsa ca si asta a contribuit la rezultatele noastre spectaculoase!
Unde voiam sa ajung, povestindu-va toate acestea, desi inca imi este greu sa vorbesc despre asta: in Romania nu exista suficienta experienta - pe partea de embriologie - in cazurile de patologii masculine grave, cum sunt azoospermiile sau OATS severe!
Mai ales in cazurile in care se recurge la punctiile testiculare - ganditi-va ca cele mai mari sanse sunt la prima punctie si daca se rateaza acea prima incercare, sansele devin tot mai scazute!
Nu vreau sa va influientez, fiecare face ceea ce crede de cuviinta ... eu v-am povestit doar experienta mea.
Va doresc sa luati cele mai bune decizii in ceea ce va priveste si sa va impliniti visul de a deveni mamici!
ella28 spune:
Cami multumim pentru povestea ta, eu una nu o stiam! Un drum lung dar ce mai conteza! Felicitari!
In Ungaria au si alte tehnici decat la Giulesti de exemplu? pentru ca eu stiam ca nu. Ok, partea cu blastocisti e mai avansata, nu la inceput de drum si experimente ca la Giulesti dar ma refer la partea de selectie de spematozoizi si ovule?
Marush pai daca era dupa noi faceam ieri FIV2. Dar pana nu scap eu de infectii nu ar avea niciun sens , reduce sansele la 0. sa speram ca in toamna suntem ok pentru o noua incercare.
Pisik te-ai hotarat pentru Austria? Scuze daca ai scris dar eu am ratat probabil...Ma bate si pe mine un gand! Inca ma simt agatata de Giulesti, de Cocei in special, si parca urmatoarea incercare as face-o tot aici desi prima oara a fost un fiasco total. Cred ca am ceva pe creier dar asa simt!
toate fetele
apropo ...maine plec in concediul 1 pe anul asta, iupiiiii!!!
Moniland dixtractie la maxx cu fetele!
zisaCami spune:
Ella28 eu am facut FIV + ICSI + AH ( assisted hatching ) + Embryo glue ( asta a fost o surpriza, nu stiam ca fac - nici nu m-am gandit sa intreb; dr. m-a anuntat inainte de ET ca-mi va face si vom mai intarzia cca 20 min. din aceasta cauza ). Nu stiu daca fac selectie de spermatozozi sau ovule, sincer nu m-a interesat aspectul pentru ca eu oricum nu produceam multe ovocite, asa incat nu-mi permiteam sa mai si selectez din ele.
Nu mi-am facut mari iluzii ... am ales Szeged-ul pentru ca era cel mai aproape de noi, pentru ca dr. Zadori mi-a inspirat multa incredere din felul in care-mi raspundea la mail-uri - l-am simtit foarte aproape de noi si foarte interesat de cazul nostru si de ce nu si datorita preturilor, care sunt mai mici ca la noi. Si am vrut neaparat sa fac primavara, nu am vrut sa prind iar toamna, cand am avut cele mai multe esecuri.
La mine nu era o problema financiara, insa cheltuisem deja 10.000 $ cu FIV-urile in Canada ( exclusiv procedura si tratamente, fara a mai pune la socoteala bilete de avion, intretinerea acolo, etc. ) + ~ 11.500 euro cu FIV-urile in Romania ( inclusiv tratamentele - am facut doze foarte mari de stimulare ) ... si nu m-as fi simtit confortabil sa cheltui minim 5.000 de euro ( ma refer si la transport, cazare, mancare ) in Begia, Germania, Franta, Austria etc., mai ales ca acele proceduri facute in plus nu-mi garantau succesul!
Asa incat am hotarat Szeged - am luat-o ca pe o vacanta de relaxare, imbinata cu tratamentul - in caz de insucces nu pierdeam prea mult - macar ne odihneam si ne facusem deja planuri pt. o noua excursie pt. a ne reveni rapid - azi ar fi trebuit sa plecam la Campionatul European, insa din motive de succes eu am ramas acasa, am insistat sa plece sotul - merita sa se relaxeze dupa atata stress!
Toata procedura m-a costat aproape 2.000 de euro ( 485.000 forinti ) + 600 euro medicamentele. Pentru Embryo glue nu mi s-a luat nici un ban!
Cazarea ne-a costat 900 de euro pt. 15 zile, dar asta pt. ca noi am vrut la hotel, cu demipensiune si cu piscina - tocmai pt. a ne simti ca in vacanta! Am avut o perioada de vis, cu multe festivaluri in Szeged, cu artificii ... a fost superb! Si a contat enorm pentru psihic!
zisaCami spune:
Si inca ceva, legat de AH - la insistentele mele legate de aceasta procedura, embriologul ( Dascalescu ) mi-a spus ca in caz de ICSI aceasta nu se face. La Szeged nici nu am mai intrebat, ca daca stiam ca nu e cazul ... ei bine m-a anuntat dr. ca vom face si asta. Uite ca acolo s-a putut!
Ca sa nu mai spun cum iti dau injectiile de la farmacie: in gentute frigorifice cu freon inghetat, cadou - nu se platesc decat medicamentele!
La noi, nimeni nu spune nimic, nici macar nu recomanda sa le tinem la frigider ... ce nu se stie e faptul ca daca nu sunt pastrate si transportate in conditii corespunzatoare, ele se dezactiveaza, nu mai au nici un efect! De aceea dr. din afara insista ca tratamentul sa nu fie luat din Romania!
pisix spune:
Cipcirip – imi pare rau ca a trebuit sa ajungi aici,desi inteleg ca tu esti impacata cu decizia (ceea ce e minunat). Imi place de tine ca esti f documentata si cred ca vei aduce un plus de info fetelor de la IAD. Nu stiam de bancile de sperma si ca sa fiu sincera deocamdata nici nu vreau sa aflu astfel de lucruri.
Ella28 – toate suntem luptatoare asa ca vom reusi. E important sa gandim ca niste invingatoare, no metter what. M-am uitat pe lista de tratamente pe care le-a pus miki pe prima pagina si pentru mobilitate am gasit si selenium si vit.B 12.
Sotului meu i-a fost recomandata combinatia : seleniu + zinc, apoi ia Acid folic de la Doppel Hertz (cu complex de B-uri, care toate fac bine), iar daca nu-I place gustul de Carnil … exista tot tot la Doppel Hertz L-Carnitina + Megneziu
Asta cu leucocitele nu stiu.
In rest, stii vorba aia : “mai e mult pana departe” … asa ca scapa de streptococ, baga in continuare medicamente la sot si …apucati-va de FIV; apropos, stii ca eu cand ceva nu merge imi spun ca asa a fost sa fie …poate daca faceati FIV in mai sotul tau nu ar fi avut spermatozoizi ok, cine stie
Zisacami – chiar voiam sa te rog sa postezi tot istoricul vostru, mi-am dat seama ca nu ai mai scris demult si unele fete nu te “cunosteau” iar altele uitasera
Oricum, povestile astea cu happy-end ne hranesc increderea si speranta ca intr-o zi iti vom calca pe urme. Cred ca sunteti in al 9-lea cer !
Daca ai chef / timp, povesteste-ne si detaliile savuroase, stii tu …alea dupa care ma dau eu in vant : cum ati reactionat cand ati aflat, cum ati dat vestea, etc
Eu imi tot imaginez cum va fi momentul asta pt mine dar cred ca in realitate e de milioane de ori mai tare sentimentul !
andrabirni spune:
Marush, multumesc mult pentru informatii.De ce te-am intrebat daca ati insistat voi, pentru ca la noi a fost cam transant:donor.Nu tu varicocel, nu tu biopsie.De aceea ti-am pus mai multe intrebari.Repet, FSH-ul sotului este de 14 ,5.Deci nu fff mare.Am sa il sun pe Damian sa vad ce mai zice dupa aceste analize.
Voi ce ziceti?sa il operez de varicocel?
Pupici.
pisix spune:
andra - de ce nu faci intai biopsie - daca gasiti ceva, criogenezi, daca nu, incercati si operatia de varicocel ?
Concluzia e clara : Damian recomanda donor chiar si in situatiile easy, gandeste-te ca sotul meu are toate analizele perfecte(evident, in afara de spermograma) deci ar fi fost candidatul ideal la biopsie si totusi propunerea lui a fost donor. Asta spune tot ...