Azoospermie - cap19 -
Raspunsuri - Pagina 10
pisix spune:
Fetelor, o noua azoogirl a aparut pe DC: se numeste zupina si am invitat-o la subiectul nostru.
zupina - sper ca ne-ai gasit
Avalon spune:
Asa mi-au spus si mie embriologii de la Giulesti (ambele doctorite), ca daca se face ICSI nu se mai poate face AH pentru motivul ca "sunt cam acelasi lucru"
Avalon spune:
quote:
Originally posted by zisaCami
Va multumesc mult tuturor pentru urari!
in Romania nu exista suficienta experienta - pe partea de embriologie - in cazurile de patologii masculine grave, cum sunt azoospermiile sau OATS severe!
Confirm si asta, pe propria piele (si nu ne incadram in categoria azoo, nici macar OATS de data asta)... embriologii nostri habar nu au ce inseamna rescue ICSI. Daca nu te confrunti cu un esec al fertilizarii (fara sa fi existat antecedente la experientele anterioare) nu ai de unde sa stii ca exista si aceasta tehnica. Problema cea mai grava nu e ca embriologii din Romania nu au aplicat rescue ICSI niciodata, ci nici macar nu stiu ce inseamna...
andrabirni spune:
Pisix, dar de ce nu vrea sa ne faca FIV cu biopsie si ma tot streseaza cu donorul?Eu de-asta sunt asa confuza.As vrea sa merg la un urolog care vrea sa incerce toate variantele posibile pentru pacient, chiar daca sansele sunt mici.Macar raman impacata ca am incercat.Scuze daca sunt obsesive intrebarile si discutiile astea, dar chiar nu stiu unde sa ma duc si ce sa fac.Sunt foarte derutata.Sper sa ies din cercul asta cu o solutie.Care?Nu stiu.Dar exclus donorul.
As face biopsie , dar trebuie concomitent cu FIV.Daca a doua oara nu mai gaseste?Sau daca mi-as opera sotul de varicocel si apoi am avea si noi gigei?Sotul tau are varicocel?Iar am inceput ca cei mici cu intrebarile...
Pisix, Marush, multumesc mult de sfaturi si de rabdarea cu care imi raspundeti de fiecare data.
zisaCami spune:
quote:
Originally posted by pisix
Zisacami – chiar voiam sa te rog sa postezi tot istoricul vostru, mi-am dat seama ca nu ai mai scris demult si unele fete nu te “cunosteau” iar altele uitasera
Oricum, povestile astea cu happy-end ne hranesc increderea si speranta ca intr-o zi iti vom calca pe urme. Cred ca sunteti in al 9-lea cer !
Daca ai chef / timp, povesteste-ne si detaliile savuroase, stii tu …alea dupa care ma dau eu in vant : cum ati reactionat cand ati aflat, cum ati dat vestea, etc
Eu imi tot imaginez cum va fi momentul asta pt mine dar cred ca in realitate e de milioane de ori mai tare sentimentul !
Pisix
Tocmai de aceea v-am si scris, nu-mi e usor nici acum sa vorbesc despre problemele sotului, insa m-am gandit ca daca veti vedea ce caz greu am avut si cum am reusit, va voi da un pic de speranta ca se poate, ca exista minuni si ca fiecare are sansa lui, oricat de mica ar fi ea!
Am uitat sa mentionez ca am baut 3 l de lichide zilnic, din care minim 1,5 l apa plata. Este esentiala hidratarea atat pe perioada stimularii, cat si dupa, in sarcina.
Despre detaliile savuroase ... prefer sa va povestesc dupa ce ma voi vedea mamica, cu bb-ii in brate! Pana atunci, ne bucuram cu prudenta si luam lucrurile asa cum sunt, pas cu pas!
Dar o sa va povestesc totusi ceva ... in august sotul meu va schimba prefixul si cum la Szeged exista un magazin de cadouri, cu diverse sticle de vin cu diferite forme si foarte sugestive ( unele chiar cu varsta inscrisa inauntru ) ... eu, in loc sa-i iau una cu cifra 40, cum era logic, i-am luat una cu barza si cu un bb in cioc! Faza riscanta a fost ca eram inca in timpul tratamentului, deci nu aveam nici un indiciu pt. care sa fac asta!
Rezultatul l-am primit pe fax si sotul mi-a smuls hartia din mana - deja stie sa interpreteze singur rezultatele, asa incat nu a fost nevoie sa-i dau eu vestea. In schimb i-am dat sticla cu barza mai devreme! Va puteti imagina cat de impresionat a fost!
Suntem mai fericiti ca niciodata, insa ne bucuram cu prudenta, fara sa ne entuziasmam prea tare ... azi, de exemplu m-a sunat de cateva ori de pe drum, ca sa vada ce face burtica si daca sunt bine bebeii ( asta pt. ca noi credem ca sunt 2 )!
zisaCami spune:
quote:
Originally posted by Avalonquote:
Originally posted by zisaCami
Va multumesc mult tuturor pentru urari!
in Romania nu exista suficienta experienta - pe partea de embriologie - in cazurile de patologii masculine grave, cum sunt azoospermiile sau OATS severe!
Confirm si asta, pe propria piele (si nu ne incadram in categoria azoo, nici macar OATS de data asta)... embriologii nostri habar nu au ce inseamna rescue ICSI. Daca nu te confrunti cu un esec al fertilizarii (fara sa fi existat antecedente la experientele anterioare) nu ai de unde sa stii ca exista si aceasta tehnica. Problema cea mai grava nu e ca embriologii din Romania nu au aplicat rescue ICSI niciodata, ci nici macar nu stiu ce inseamna...
Ceea ce ti s-a intamplat tie la ultimul FIV este inadmisibil si revoltator! Daca in cazul tau, embriologul a tratat totul cu atata superficialitate, ce speranta sa mai aiba fetele de la acest subiect, care se agata de orice spermatozoid viabil?!
Pentru embriolog fiecare caz poate inseamna doar " un client " in plus, de pe urma caruia incaseaza niste bani, dar pentru noi inseamna sperante si vise spulberate, bombardarea organismului cu o multime de hormoni - o adevarata revolutie endocrina si pentru cei mai multi dintre noi eforturi financiare considerabile!
E mai usor de acceptat sa nu reusesti, atunci cand s-a facut tot ce a fost necesar din punct de vedere medical, cu profesionalism ... insa atunci, cand totul e tratat cu superficialitate, ignoranta si chiar nestiinta, mi se pare inadmisibil!
pisix spune:
Avalon – dupa tot ce am citit in we asta (si nu numai) mi s-a confirmat, pt a n oara, ca in cele din urma am luat decizia corecta
Andra – stii ce cred ? ca in Rom efectiv nu exista urologi specializati pe infertilitate; pur si simplu ! Daca nu as fi citit PESTE TOT pe sit-urile din afara ca toti barbatii cu azoo au o sansa sa aiba copilul lor, ca exista “n” tehnici de biopsie si ca abia dupa 8 biopsii testiculare (evident, fiecare in alta zona) fara rezultat se poate considera ca barbatul respectiv categoric nu are spermatozoizi, ca si in cazurile cele mai negre cand sansele pareau nule au fost reusite, deci daca nu as fi citit peste tot aceste lucruri, probabil as fi fost si eu derutata de cei cel putin 6 urologi din Romania care ne-au spus, din start, fara sa propuna alte investigatii, acelasi lucru : DONOR.
Alte sfaturi nu as putea sa-ti dau andra draga, pt ca fiecare are o parere conforma cu experienta sa: eu si acum consider ca daca ma stimulam de la la prima biopsie acum eram in luna a7-a de sarcina; dar o fata al carei raspuns la biopsie ar fi fost 0 probabil iti va recomanda prudenta.Deci … iti doresc sa iei decizia optima. Pana una-alta informeaza-te
Avalon spune:
Da, Cami, de aceea am scris aici... stiu ca fetele au o situatie mai grea decat celelalte cupluri care incearca fiv si sunt atat de impresionata cand vad cat de greu e... singurul caz reusit la noi in tara cu azoo a fost MickeyD, de atunci nu am mai auzit. E revoltator cand vezi ca in loc sa li se spuna din start, cu onestitate "nu avem posibilitatea, nici tehnologia si nici experienta necesara, incercati acolo unde aveti mai multe sanse", sunt supuse la tratamente hormonale inutile, biopsii care seaca rezervele, toate astea in faza experimentala! Sau li se ofera varianta donorului... no comment...
Insa bataia de joc cea mai mare e cand se fac greseli, greseli crase si le suporti tu, din banii tai, pe sanatatea ta. Intr-o zi voi povesti ce mi s-a intamplat mie, si nu la un spital, la o clinica particulara. Am citit si de alte cazuri, dar stiti cum se spune "mie nu mi se poate intampla"... ei bine, se poate! De fapt cel mai probabil e sa ti se intample, si de cativa ani de cand ma lupt cu infertilitatea, am constatat ca au fost covarsitor mai multe greselile (inclusiv cele de alegere a tratamentului) decat sporadicele reusite. Ca deh, si la loto sunt lozuri castigatoare...
zisaCami spune:
Avalon sunt de acord cu tine, din acelasi motiv am scris povestea mea doar la acest subiect! Ma doare sufletul cand vad cat de usor li se taie aripile acestor fete care se lupta cu acest diagnostic greu si cu cata usurinta li se taie orice sansa!
Iti doresc din suflet sa-ti asculti instinctul, sa iei decizia corecta si sa-ti ajute Dumnezeu sa fie un ultim FIV norocos!
Avalon spune:
Faptul ca ai scris aici experienta ta, Cami, mi s-a parut un gest sincer si dezinteresat... e cu totul altceva cand cineva vine si iti spune din experienta lui, ca sa nu fii nevoit sa treci si tu prin aceleasi esecuri si in final sa ajungi la aceeasi concluzie... sper din tot sufletul sa nu ajunga nimeni sa treaca prin ce am trecut noi.
Nu am cunoscut pe nimeni pana acum care sa fi luptat cu fiecare picatura de energie si speranta pentru visul ei ca tine, tu si sotul tau meritati din plin sa fiti parinti.
Toate cele bune, tuturor!