Azoospermie - cap19 -
Raspunsuri - Pagina 11
Avalon spune:
Nu plange, Cami. E cumplita infertilitatea, e mai cumplita decat o boala incurabila si cand reusesti sa o invingi simti ca Dumnezeu te-a prins de mana... inteleg se sentimente te incearca si nu pot decat sa-ti spun sa privesti cu incredere in viitor, visul tau, ca si al meu, ca si al tuturor de aici este realizabil, chiar si atunci cand totul pare potrivnic.
Tu nu ai facut decat sa le arati acestor fete ca este posibil, si sa le impartasesti o bucata din viata ta, nu multi fac asta. Marea majoritate, cand au reusit sterg cu buretele toti anii de nereusita si dispar intr-un loc unde vor sa se confunde cu multimea 'normala', nici macar nu mai vor sa-si aminteasca prin ce au trecut.
Tu esti exceptia.
Si nu pot decat sa sper ca cine va citi povestea ta va invata ceva din ea si va sari niste etape pentru a-si vedea visul cu ochii.
andrabirni spune:
Cami, care erau valorile spermogramei inainte de descoperirea tumorii?In afara de raze, sotul tau a facut si chimioterapie?Pentru ca si sotul meu a facut raze cobalt si dr spun ca asta ar fi cauza, impreuna cu chimioterapia.
Cami, iti multumim ca ne-ai impartasit povestea ta cu happy-end.Cel putin mie, mi-ai dat o speranta sa merg mai departe.
Pisix
zisaCami spune:
Avalon m-ai impresionat cand mi-ai spus ca meritam sa devenim parinti ... consider ca oricine isi doreste un copil va fi un parinte bun si merita asta! Nu am un merit in plus, doar pentru ca am trecut prin atat de multe!
E intr-adevar cumplita lupta cu infertilitatea, te seaca pur si simplu ... iar cand ai parte de ignoranta, bajbaieli, nestiinta, e cu atat mai rau! Macar daca stii ce si cum, te linistesti intr-un final, dar cand nu stii clar care-i situatia reala si ce sanse ai e crunt!
Andrabini valorile spermogramei inainte de descoperirea tumorii erau de 6 mil. cu 30-40 % motilitate, insa era facuta la Medsana si nu am deloc incredere in analiza facuta acolo. De ce spun asta?! Pt. ca in 2005, inainte de FIV-ul la Medsana mi-au spus ca avem 13 mil. cu 40-50 % motilitate si ca putem concepe si natural! Iar un an mai tarziu, la Giulesti, aveam 4-5 buc. la 10 campuri analizate, deci undeva la 40.000 - 50.000 buc.
Din fericire sotul meu a facut doar 20 de sedinte de radioterapie, pe parcursul unei singure luni, in total 40 Gy.
Sotul tau nu are spermatozoizi in ejaculat? Daca are, puteti face acea analiza de fragmentare ADN, pentru a vedea daca au fost afectati de chimioterapie.
Pisik06 spune:
Buna fetel
Ella, da, m-am hotarat la Austria, si din ce citesc aici, vorba lui Pisix, ma conving ca decizia e cea corecta. Te rog gandeste-te si tu. SI eu sunt atasat de Giulesti, de Cocei mai putin, dar de dr Hodovanu mult de tot, nici nu stiu cum sa ii spun, de Niculescu nu am nici o treaba, la cat de ciufit e...
Cami, felicitari si sa aveti parte de bebe sai bebei sanatosi si frumosi! POvestea ta m-a pus pe ganduri...noi nu ne vom permite 2 fiv-uri in austria cu toate cheltuilelile necesare (daca va fi cazul de 2, eu sper ca nu, dar cine stie), asa ca ma gandesc ca pt nr 2 (repet, sper sa nu fie cazul, dar eu mereu sunt mai cu drobul de sare) sa aleg Szeged. Oricum, facem credit pt fiv2, dar ar fi mai mic....e, mai am insa pana atunci.
Intre timp, ma zbat pt cazare si transport catre austria.
Va pupic
zisaCami spune:
Pisix pai ti-am povestit detaliile lacrimogene si tu nu spui nimic?
Pisik06 Mersi frumos pt. urari!
Cred ca ai luat cea mai buna decizie si sa fie cu noroc din prima, s n fi nevoita sa apelezi la credit!
pisix spune:
Cami – incerc sa-ti respect prudenta in exprimarea bucuriei si sa nu ma manifest in spiritu-mi characteristic
Eu oricum va anunt de pe acum ca atunci cand o sa reusesc o sa deschid un subiect nou sa stie tot forumu’ c-am ramas gravida !
bytzi spune:
Cipcirip merci pt sfaturi si bine ai venit si la acest subiect caci doar esti o azoo.
Andra nu a acceptat sa va faca biopsie?noi am vorb cu el si a zis ca e deacord sa ne faca sa fim ampacati sufleteste doar ca nu sant sanse,dar eu i-am zis sa fac stimularea an acelasi timp punctia cu biopsia si daca nu e nimic sa nfim pregatiti cu sperma de la donor....dar si cand am plecat l-am mai antrebat odata si a zis ca e deacord daca ne hotaram asa...si la voi FSH nu e atat de mare ,ati ancercat ceva naturiste poate se mai rez ceva...uite la noi de la 39 a scaz la 24 an 3 luni de trat,nu stiu daca an continuare va mai scadea dar totusi...sotul meu a zis ca se simte mai bine de la trat si al ia an continuare ..vom mai rep FSH dupa 1 luna sa vedem ce se antamplaZisa cami tin sa te felicit din tot sufletul pt reusita dar mai ales pt puterea voastra de a lupta,pt ca ati sperat si ati crezut an sansa voastra,esti un exemplu pt noi ,am plans si am citit cu interes pov voastra,chiar eram curioasa ca nu stiam nimic despre tine si cazul tau,ati doresc numai bine si dumnezeu sa te aiba an grija si sa nasti BB santos-si
andrabirni spune:
Cami, la toate spermogramele facute nu am gasit niciun gigel.Asa ca, numai in testicole cred ca vom gasi.Inca o data felicitari pt bb!!!!
Bytzi, am sa il sun pe Damian sa mai vb o data cu el despre posibilitatea unei biopsii.
Pisix, la botez eu iti chem cel mai tare taraf aici, pe forum.
Nusy
iazminn spune:
Zisa Cami FELICITARI! Meriti pe deplin aceasta bucurie dupa cat ati suferit. Si sotul meu are probl cu spermatozoizii( cca 1mil). Crezi ca as putea sa-i dau MULTI MACA de la FLP si Ginseng. Acesta din urma de la ce firma este? Am vazut ca i-ai mai dat ROYAL JELLY. Conteaza firma producatoare? Merci si inca odata felicitari!