Azoospermie - cap19 -
Raspunsuri - Pagina 3
Moniland spune:
Dragele mele, tot mai urat si mai urat... si-a mai facut din analize sotul meu si au iesit urate, urate:
TSH <0,005 (0,27-4,2)
FT4 35,78 (12-22)
T3 2,73 (1,3-3,1)
Estradiol 78,28 (7,63-42,59)
Acum o luna avea TSH 0,23 si am zis ca-i mic si sa-l refaca. Studiind pe net se recomanda si analiza FT4 si T3 hormonii tiroidei. Uite ca FT4 e f. mare. Ok. are probleme cu tiroida.
Dar ce-i cu estradiolul? Nu m-am gandit ca estradiolul poate fi mare la barbati. Testosteronul e ok in limite.
Ma gandesc daca nu dereglarile astea de hormoni ar duce la spermograma proasta.
Mai asteptam rezultat la anticorpi antispermatozoizi si la SHGB.
Ce idei aveti voi privind situatia actuala a analizelor?
Marush spune:
Pisik06, am intrat si eu sa te incurajez sa faci FIV-uletul direct in Austria sau oriunde vrei tu, dar nu in Romania.
Poti sa te dai peste cap cu tratamentul, si sa dai in altele, sa-ti faci mai rau daca nu e administrat cum trebuie, daca nu esti monitorizata cum trebuie, ...nu e de glumit.
Stiu de la cineva, ca la un moment data a venit o tipa la dr.Zadori (Ungaria) care facuse 3 FIV uri in tara, nu in Bucuresti, iar acesta i-a spus ca e varza, ca daca ar fi venit din prima la el sansele erau mai mari !
Nu stiu detalii, dar ceva de genul ca se vedeau urmele abuzului de tratament!
Cam asta e parerea mea!
!
Asa crestem Noi!
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2008&month=12&day=11&babycount=2
Iyoana spune:
Buna seara dragele mele!
Intru doar sa va transmit un -ic pentru ca imi era dor de voi!
mult de munca in perioada asta la mine, moralul cam nasol, astept vacanta! cam astea sunt, rapid, noutatile, le astept pe ale voastre!
Pisikule ce sa-ti spun, si eu sunt din ce in ce mai cu gandul la un FIV pe alte meleaguri. Dar mi se pare atat de departe....
pup fetele!
iyoana
Anul asta se intampla ceva!
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU PETITIA PENTRU LEGEA MAMELOR!
Iyoana spune:
Moniland imi pare rau ca nu-ti pot raspunde la intrebarile tale despre analize pentru ca eu nu ma prea pricep (ce buna ar fi fost Mikilina la treburile astea...) si, mai ales, imi pare rau ca analizele sunt mai proaste.
dar nu aveti niciun medic care sa va explice ce-i cu rezultatele astea? Poate se gaseste vreun remediu...Te pup si aveti grija de voi!
iyoana
Anul asta se intampla ceva!
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU PETITIA PENTRU LEGEA MAMELOR!
Moniland spune:
Yioana, multumesc .
Se pare ca estradiolul ridicat e cauza infertilitatii. Mi-a zis asta o fata draga mie. Am inceput sa caut pe net si se pare ca asa si e.
Sotul meu nu si-a facut analiza estradiolului niciodata. Intamplator am gasit un pliant de la un laborator de analize despre infertilitatea la femei si barbati.
Ca si profil de infertilitate la barbati era trecut primul pe lista estradiolul.
Sunt bucuroasa!!!! pentru ca am gasit, sper eu, cauza. Voi ati stiut de estradiol la barbati?
Ma intristeaza faptul ca nu e ok tiroida si stiu cat de greu se regleaza. Prietena mea are si ea pb cu tiroida si face tratament de 5 ani cu pauze intre 3 luni de medicatie. Dr. nu i-a dat voie sa faca copii. Ma intreb daca e valabil si la barbati.
Avalon spune:
Monica, noua ne-a spus dr.Soare ca estradiolul ridicat la barbati poate fi cauza oligospermiei, de aceea l-a pus pe sotul meu sa faca analiza estradiolului (lui i-a iesit in limite)... ne-a explicat atunci ca o cauza a etradiolului ridicat este faptul ca organismul barbatilor sintetizeaza testosteronul in exces in estradiol (atunci cand se administreaza testosteron in mod artificial, de exemplu sportivii care vor sa-si imbunatateasca conditia fizica iau testosteron artificial... ne-a povestit chiar de un caz destul de grav, din cauza administrarii prelungite pe mai multi ani persoana respectiva si-a deteriorat definitiv functia reproductiva)
Nu stiu care ar putea fi cauza estradiolului marit la sotul tau, poate dereglarea tiroidei dar ai putea sa iei in considerare si posibilitatea ca sotul tau sa se auto-'trateze' fara cunostinta ta cu undestor... acest nenorocit de hormon (testosteron artificial) poate duce la deteriorarea spermogramei daca se ia pe timp indelungat...
Moniland spune:
Avalon, sotul a facut tratament cu undestor in 2006. Tratamentul dat de urolog era 1 tb/zi, 1 cutie (probabil 60 tb). Asta oare inseamna timp indelungat?
Sotul e sportiv amator , joaca zilnic fotbal, dar nu ia niciun supliment ce sa-i imbunatateasca activitatea sportiva.
A avut intotdeauna testosteronul in limite normale. Dar ce imi este mie ciuda e ca nu am stiut de analiza de estradiol la barbati.
Avalon multumesc mult de lamuriri. Crezi ca estradiolul ar putea avea legatura cu TSH-ul si FT4?
pisix spune:
Iyoana- se pare ca la toata lumea la serviciu e o perioada aglomerata…
Nici acum nu mi-a venit CM asa ca imi tot aman planurile …
Moni – si sotul meu a fost pus din prima sa faca estradiolul. Dar nu prea stiu detalii. Pana sa te panichezi mergi pe firul apei si incearca sa gasesti pas cu pas raspunsuri.
Avalon – am uitat sa-ti raspund, nu am luat utrogestan pt ca am sperat sa vina natural, fara alte bombardamente medicamentoase (utrogestanul luat oral afecteaza ficatul si eu am probleme, iar intravaginal ma enerveaza). Dar cred ca de saptamana viitoare incep
Pisik – logic imi vine sa-ti spun ca du-te direct in Austria dar asta se bazeaza pe experienta mea. Pe de alta parte, e greu sa faci un tratament la distanta, fara sa ai pe cineva la care sa fugi daca ti se pare ca e ceva gresit. Asta mi se pare marele dezavantaj la primul FIV; pt ca sub tratament fiecare are tot felul de reactii neobisnuite si poti avea nevoie de consiliere.Dar poti sa cauti un medic bun aici care sa te sustina si in felul asta sati acorzi toate sansele de la inceput.
PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)
Marush spune:
Buna!
Referitor la consiliere...poti tine legatura pe e-mail sau poti vorbi cu medicul direct la telefon, nu cred ca asta e o problema!Solutii se gasesc, in plus sunt multe informatii pe net, mie mi-au folosit f mult, si pe DC poti gasi fete care sa te ajute.Oricum eu a trebuit ca in ziua 5 de CM sa fiu la locatia respectiva unde am facut FIV-ul pentru a incepe monitorizarea propriu-zisa.
Pisik06 bafta in alegerea facuta!
!
Asa crestem Noi!
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2008&month=12&day=11&babycount=2
Avalon spune:
Monica, nu stiu sa-ti raspund daca estradiolul marit e are vreo legatura cu analizele de tiroida, cred ca un endocrinolog ar fi bine sa consultati... cat despre 1 luna undestor, nu e mult dar e de evitat, oricum a luat cu prea mult timp in urma ca aiba efectele acum. Sorry ca l-am suspectat pe sotul tau, cred ca am adoptat teoria lui House (din filmul dr.House de pe AXN din care nu pierd niciun episod): "toti pacientii mint"... Iar chestia cu sportul e o 'potriveala', de obicei halterofilii apeleaza la suplimente hormonale pentru a-si mari masa musculara (se mira apoi cat de afectati sunt nu numai de infertilitate, dar mai ales cat de mult e afectata potenta)... in fotbal nu prea ai nevoie de muschi, mai mult de 'iuteala de picior', asa ca sotul tau e un 'pacient' sincer, doar daca nu cumva in dorinta lui de a te vedea mama copiilor lui cat mai curand nu o fi continuat tratamentul fara stirea ta... oricum, eu in locul tau as face pe detectivul discret si nu l-as condamna prea mult daca as descoperi ca mi-a ascuns asta.
Pisi, te inteleg cu utrogestanul, poate totusi nu va mai fi nevoie sa iei... dupa fiv si eu m-am confruntat cu intarzieri maricele.