Gravidute & Mamici de IASI (51)
Raspunsuri - Pagina 15
Darria spune:
am expediat tarziu mesajul si de aceea a aparut dupa raspunsurile voastre
Nusha: da, bb tb. sa fie "asigurat"
Mai ai un picut, timpul trece ft. repede ![]()
Daniela: acum inteleg, am liber
La 38.8 administram panadol si apoi sub dush. La 39.2(parca) administram imediat nurofen si apoi sub dus. In acest caz nu mai era necesar novocalminul.
Impachetarea sau baia se foloseste pt. a scadea temp pana isi face efectul antitermicul. Temp. scade pe moment dar daca nu se fol. un antitermic atunci revine - depinde de situatie, sunt si exceptii(o febra "ratacita"). Supozitorul il folosim doar pana la 38(daca este cazul). Uneori nu folosesc nimic pana la 38.5 - depinde de situatie.
Nu pun ca ar fi solutia cea mai buna, posibil sa gresesc dar asa am procedat, dupa rec. pediatrei si a med. de fam.
anymony spune:
Fetele..lucruri taaaare dragutze la tirg la polivalenta. Noi am fost azi si era asa liber pe la 7...eu mi-am luat o bluzita de bumbac cu mineci bufante cu 25 ron mov ff dragutza erau balerini de piele la juma de pret fatza de oras adik 56 ron...
Am citit parerile voastre referitoare la novocalmin. Nici eu nu sunt de acord cu folosirea lui dar daca febra ajunge aproape de 40, trebuie pus sa nu faca copilul convulsii...si...eu stateam cu praful de fenobarbital la cap...convulsiile sunt muuult mai periculoase decit un supoz cu novocalmin...
Any si Ioana-Catalina (12.02.2006)
www.dropshots.com/anymony/" target="_blank"> poze Ioana-Catalina
Povestea nasterii Ioanei-Catalina
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=21fc06911023d376aa686b" target="_blank">Iubirea noastra Ioana-Catalina
kriss79 spune:
salutare
Emma, l-am uitat pe Andreiut!imi cer scuze!!LA MAI MULTE LUNITE ANDREI!!
Nusha, wau ce revenire!si mie imi sangerau la fiecare spalat gingiile dupa 4 luni..e naspa tare cu caldura, dar eu anul trecut am suportat-o..nu iesi in miezul zilei, bea multe lichide, mananca usor..sa porti sanatoasa noua garderoba!
daniela, of, nasoala tare treaba cu temperatura fetei..iti doresc sa se insanatoseasca repde
Any, sa porti sanatoasa noile achizitii!
Darria, multumim
Nu am mai mers la dr..nu are temp, nu ii curge mereu nasucul, dar e cam infundat si ne tratam..iar tusea..e rara tare..asa ca am zis pas deocamdata..
Am fost prin carref ..Celia erai cu fetita si cu mama/soacra![]()
www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank">paginuta mea
Avem 7 luni!!
Cristina
fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)
Nonna76 spune:
Presupuneti ca aceste mesaj l-am scris ieri.
Bogdan.Sa cresti mare si sa te bucuri de ce e mai frumos in viata.
Acum un an eram invidioasa pe mamica ta ca a nascut si eu suport caldurile alea infernale.
Victor Constantin.Sa cresti mare , sa fii sanatos si fericit.Si-ti mai spun ca esti un frumos.Cind te vad parca rasare soarele(semeni fff. bine cu Andrutzu meu.)
Nonna76 spune:
Buna dimineata!
-e pentru fete.
Vlad al meu asa zice -cafeaua e pentru fete si de aia nu are el voie.(ca si fustele si sutienele).El nu a vazut pina acum barbati care beau cafea.
Sa-mi dau si eu cu parerea despre ce s-a discutat.
Roseola la Andrei s-a manifestat cu 3 zile febra mare, o zi pauza si apoi bubitze mici fara lichid pe tot corpul aproape(pe picioare si miini mai putin dar depinde de la copil la copil cred).Nu produc mincarimi si in 2 zile max. trec.
Novocalminul si eu il evit.I-am pus o data lui Andrei-din disperare si apoi am regretat.foloseam la Vlad o batista cu apa rece(nu f. rece) cu care-i stergeam fruntea, minutzele,talpile), il dezbracam si panadol, nurofen, si supozitoare cu paracetamol-alternativ si in functie de temp.-s-a mai scris.
Si eu racelile obisnuite (mai ales la mine) -le tratez cu nesimtire.N-am mai luat o pastila de muult.Imi da o senzatie de discomfort-parca as fi bolnava .
In rest-despre noi.
Am terminat brigada.Cu bine,chiar cu f. bine(aici ma laud).
Iesim afara la greu, abia bag copii seara in casa. Cred ca sufar de oboseala cronica.Vreau o vacanta in doi.Eu cu sotzul-nu eu cu unul din baieti.In care sa nu mai stau super atenta-sa vad cea uat Andrei de jos si baga in gura sau ce traznai ii mai trec prin cap lui Vlad.
Si daca tot visez-as vrea vacanta sa fie la Barcelona
anymony spune:
Monica da ce frumos visezi...Si eu cam visez la acelasi lucru...o vacanta fara copil...si tot in Spania dar in insule...
Any si Ioana-Catalina (12.02.2006)
www.dropshots.com/anymony/" target="_blank"> poze Ioana-Catalina
Povestea nasterii Ioanei-Catalina
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=21fc06911023d376aa686b" target="_blank">Iubirea noastra Ioana-Catalina
mariussimiuc spune:
Helau! 
Monica,trezeste-te!
Sau de nu...macar ia-ma si pe mine...![]()
Nusa,nu te evit...
Cica fetele stiu cand e degustarea...![]()
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
VonHelen spune:
buna dimineatza burtici!
vreau sa va spun si voua vestile mele bune de la ecografia de luni.
pliul nucal este de 1,2 mm si nu 3 mm cum a vazut primul doctor ; diametrul biparietal si CRL corespundeau ca varsta; copilul este tare jucaus, se zbenguia pe acolo ...inca are loc suficient.
la 16 saptamani fac TT!
am avut o micoza de sarcina (candida)pentru care mi s-a recomandat lomexin ovule la 12 sapt si cateva zile; i-am spus dr ca am luat lomexin si s-a cam suparat si inca nu i-am spus ca le-am luat pe amandoua..din ce am mai citit pe net am vazut totusi ca se recomanda dupa 12 sapt..in fine cate bordeie atatea obiceie. totusi ar putea aceste 2 ovule sa afecteze in vreun fel bb-ul? nu am gasit nimic pe net legat de asta!
13+
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin
Nonna76 spune:
Miha din pacate m-am trezit.L-am dus pe Vlad la gradi(si l-am luat si pe Andrei cu mine).Ne-a prins ploaia, am asteptat sa se opreasca si am ajuns acasa.Bine c-am ajuns ca acum ploua de rupe.
Data viitoare cind mai visez frumos te iau si pe tine.Cu marius.
Care mai merge cu noi la Barcelona?Sau prin alte parti.
Stii ce ma gindeam eu...Daca as pleca in doi nu stiu daca as mai sti cum sa ma comport.Recunosc ca in ultimul timp sunt cam 99,99% mama.(si tot ce implica asta).
kriss79 spune:
neata
LA MAI MULTE LUNITE STEFANIA SI ZAHARIA!! 
Monica, felicitari pt. reusita la brigada! As vrea si eu la barcelona!!am fost in 2000 si mi-a placut la nebunie!da` e mai greu cu copil mic..poate pe la 3-4 anisori..
Va planificati vacanta mamicilor? mie imi e greu, caci inca alaptez.as vrea sa plecam noi2 undeva, o sapt, dar depinde cat mai alaptez..daca inca voi mai avea lapte si in sept atunci cred ca vom pleca cu fata..
www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank">paginuta mea
Avem 7 luni!!
Cristina
fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)