Mamici de mladite &mugurasi de mai-iunie 2008 (78)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

quote:
Originally posted by monik16

Am si eu o intrebare: e cineva care a nascut prin cezariana si ar vrea sa imi impartasasca din experienta ei telefonic? Adica eu sa o sun si sa-mi raspunda la niste intrebari legate de cum se desfasoara operatia...Sau daca cineva poate povesti pe forum e super ok. As vrea sa stiu la ce sa ma astept exact. Ma intereseaza aia in care nu te adoarme de tot...
Merci!

37+ Sara-Maria

Pai hai ca iti spun cum a fost la mine, ca am avut rahi si tavanul din oglinda (am vazut tot): deci intri in sala, dezbracata, o sa fie forfota pe acolo. te suie pe masa, iti pune tot felul de electrozi ptr monitorizare pe tine, apoi mi-au facut anestezia. apoi m-au intins, m-au dezinfectat, m-au sondat (slava Domnului ca incepuse sa isi faca efectul anestezia) apoi m-au legat de picioare si maini (un forma de cruce), au intins pe mine campurile sterile, apoi cand au fost siguri ca anestezia este in toi au inceput sa opereze. in timpul acesta am avut pe fata si masca de oxigen. totul s-a desfasurat foarte repede, cand au scos pe bb mi-au pus mana la oki, ca eu ma benoclam acolo ceva de speriat, apoi bb a inceput sa planga, dupa care a mai durat ceva sa scoata placenta si sa ma coasa. mie mi s- parut ca in 15 minute maxim a trecut totul.

bafta. daca mi-a scapat ceva, intreaba-ma. pupi.

YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Dana, am mai auzit si la alte mamici de bb2 ca atunci cand s-au intors de la spital bb1 li s-a parut urias

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

quote:
Originally posted by MsBB

Simona- cred ca o iau pe urmele tale, de la interdictie cu stat la pat, cu bucati de dop pierdut apoi la emotii ca nu mai vine ... eiiiiii .Si baga mareeeee , abia astept impresii despre cum i-a placut lui Matei la plimbare. E prea frumos afara sa nu profiti de asa vreme .

Adriana 40+ , Andra noastra!
AMR : 3 zile , atat de putin si totusi ..atat de MULTTTT !!!
Mami si tati te asteapta pui drag!

cred ca e o schema sa stii asta cu statul la pat, dopul, apoi nu mai vine bb...Si vine cind te astepti mai putin...de fapt cind te relaxezi ca asta e Domnle vine cupilul cind vrea...

Ma crezi ca am ceva emotii cu iesitul afara???Sper sa mai stiu sa merg si sa ma imbrac adecvat, ca mereu mi se pare frigutz in casa

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

"neata burtici si mamici

Noi ne-am trezit azi la 5, un pic mai devreme decat de obicei si apoi la 8 jumate. am supt biberon juma de ora (ca vroiam sa sar peste alaptat de data asta ca ma rupsese la 5) dar ma cauta pe la tzatzai si a trebuit sa-i dau o ora si san. E innebunit sa stea la san, vrea sa doarma acolo, eu uneroi ma plictisesc de atata stat.......plus ca la 5-6 cand ma trezeste eu sunt moarta de somn, ma trezesc ingrozitor de greu. Cred ca sunt o mama denaturata ca eu auzisem ca atunci cand ai bebe somnul e superficial, esti practic cu urechile ciulite sa auzi ce face..iar eu dorm ca o caramida. Sotul meu spune ca somnolenta asta excesiva provine de la secretia de prolactina, deci de la alaptat. Dar vad ca fetele care mai alapteaza pe aici nu se plang de atata somnolenta.

Ylari, eu am vb cu pediatra si mi-a dat voie sa mananc orice mai putin varza, mazare, fasole, ciocolata/ cafea si fructe gen capsuni, zmeura. Eu pap de toate, doar ca nu mai am asa pofta de mancare. Abia daca mananc doua felii de sunca dimineata si doua linguri de ciorba goala la pranz. Seara nu mai mananc nimic ca-s prea obosita si nu mai am chef.

Alina cu iubirea noastra, Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta75 spune:

Simona, Cleo, Dordia, Ylary, multumesc de raspuns. Noi azi avem 10 zile si eram ingrijorata cu buricul, Alexiei ii cazuse la o saptamana, si acum nu sunt sanse sa cada curand.
Sa stii ca si eu am tinut regim, dar nu-mi explic cum am si eu colici. Si vreau sa-ti spun ca sunt durerosi, te doare rau burta, acum abia ii inteleg pe bebelusi, cum se chinuie micutii...
Antonia doarme f putin, se trezeste si vrea sa suga. Sunt obosita rau! Noaptea trecuta s-a trezit din ora in ora. Poate trebuie sa-i bag supliment, ceva, nu stiu, o sa intreb pediatra.
Ylary, esti norocoasa ca ti-a cazut buricul.
DanaM, eu alaptam dupa garmastan fara sa ma spal, nu prea ii placea celei mici ca nu reusea sa apuce sfarcul bine (ii aluneca) dar ce sa fac, avand in vedere ca a mea vrea sa suga din ora in ora, nu aveam de ales. Acum am scapat si de garmastan, dar am avut niste rani f urate, mi-a dat chiar sangele.
Despre mancare, eu nu stiu ce sa mai zic, ca am tinut regim si tot avem colici. Amandoua chiar!

Noi am iesit azi dimineata 10 min afara, la sfatul pediatrei. Ce zi superba! Abia astept sa pot sta in parc cu amandoua fetele! Poate sapt viitoare sa pot sta mai mult!
Pup toate fetele si nastere usoara celor care vin la rand!

mami lui Alexia (4 ani) si Antonia Melisa( 10 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Alysh, nu neglija mancarea, e esential sa te hranesti bine ca sa produci in continuare lapte bun si mult. Stiu ca suna ca la C.A.P., dar e adevarat!! Incearca sa mananci ca lumea, ai nevoie de calorii mai multe ca in sarcina!

Felicia 34+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenuca spune:

Aici sunt MissParker ! de citit am citit tot ce-ati scris, insa nu am avut timp sa scriu. Ieri am fost la dr la control si e ok, suntem in parameii, colul este mai scurt (3 cm)si mi-a recomandat si mie mai multa odihna. Ieri am venit terminata de la cabinet, taxiul a avut proasta inspiratie sa o ia pe Podul Grant, am facut o ora si ceva de la Aviatori pana in Drumul Taberei, ma gandeam ca daca e sa ma apuce nasterea, acolo in masina nasc ca nu aveam cum sa intoarcem sau sa depasim... nu aveai unde sa arunci un ac, Bucuresti de kk. Uf m-am saturat de orasul asta imputit.

Vreau sa felicit mamicile care au nascut ! si sa le urez recuperare usoara si cat mai mult laptic pentru bebei !

Puilor care s-au nascut ieri le doresc o viata frumoasa, sa fie sanatosi si mancaciosi si sa insenineze fiecare zi a parintilor !

Astazi am program administrativ, am de calcat inca o parte din hainutzele lui bebe si camasi de-ale lui tati. Bineinteles ca raman cu calc deschis si-i mai dau un f5 din cand in cand.

Va pup cu drag mamici cu burtici, dar si mamici cu bebici

Elenuca 36 sapt in asteptarea minunii noastre Lizuca
http://community.webshots.com/album/563042337YGzSrI
AMR 4 Saptamani !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

Buna fetelor

nu cred ca pot sa tin ritmul cu voi nici macar la citit ...dar ma bucur ca astfel mai invat si imi mai reamintesc anumite lucruri de la bb meu mai mare

pentru fetele din Cluj: eu voi naste cu Diculescu...a si am uitat sa va intreb la Stanca tot asa e ca nu se duc hainutze pt. bb ci ii imbraca in cele de acolo ???????? deci cu cine ma intalnesc pe acolo???

legat de alaptare: eu asa am facut la Norbert 3 luni a supt la cerere aprox la 2 ore zi/noapte si am mai observat ca unele produse pt. colicii de fapt ii provocau durerile de burtika, foarte important este sa ragaie dupa fiecare masa (e mai greu de realizat-eu faceam miscari de dans cu el :)), si Garmastanul m-a ajutat si pe mine foarte mult nu spalam sanul inainte de supt ca si Garmastanul previne aparitia ciupercii in guritza lui bb.Si legat de mancare am cam mancat orice aproape mai moderat la inceput...preferatele erau supele oricum : supa de chimen cu crutoane si laptele de pasare -cred ca ma duc sa-mi fac chiar acum - .Pentru stimularea lactatiei mai beam aprox. un litru ceai din urmatorul amestec : chimen,anason, fenicul si urzica verde.....dar atentie se bea doar 2 saptamani apoi pauza 2 saptamani....si ajuta si la slabit :)

am si eu cateva intrebari ar trebui sa-i caut cercelusi la bb-lina se pun la spital??????? si careva spuneati de ceaiul de zmeur...usureaza nasterea???

si pt. completarea datelor mele UM 20.08.2007 si DN 09.04.1975

aveti grija de bb-ii si de burtici

mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

salutare, fetele!
Uite ca imi fac si eu intrarea saptamanala. va citesc in fiecare zi, dar scrieti asa de mult ca pana termin de citit, ori nsunt obosita, ori plange bebelina, ori e ora de alaptat, ori nu mai stiu ce sa scriu.

in fine, noi megem bine, zic eu. am fost marti la circa sa o cantaresc si a luat 460g in 10 zile. bine, au fost cantare diferite, dar tot a luat ceva. oricum, se vede si la falcute, la gusa, chair si la picioruse. abia astept marti sa ma duc din nou sa o cantaresc.

de cumintica este in continaure cuminte, maia re ea momente in care ar vrea numai in brate, dar este asa de dulcica, incat o iert. reactioneaza tare frumos cand vine tati si fratiorul acasa. cu tati... se uita in ochii lui (desi nu cred ca vede inca) si parca ar vrea sa ii povesteasca ceva. iar cu alexandru.... este cu ochii numai dupa el, ma rog, intoarce capul catre directia unde se aude vocea lui. cred ca se cam plictiseste toata ziua numai cu mami.

continuam programul cu mancat din 3 in 3 ore. din pacate si noaptea. eu tin minte de la alexandru ca parca a renuntat mai repede la masa de la ora 3 noaptea. vad ca teodora nu are de gand. eu tot astept momentul acela. dar pana atunci, este bine si asa.

afara noi am iesit din a 7-a zi cam jumatate de ora. apoi cam din ziua a 11 am iesit si cate doua ore. ba luni (cand in olanda a fost liber si in plus si vreo 27 grade, cam rar pe aici), am fost la mare, la plaja. nu am stat decat o ora si jumatate, evident ca pe fata nu am scos-o din carucior decat cat sa o alaptez, dar era tare atenta. avea ochii mari mari, si ii rotea in toate partile. cred ca erau zgomote diferite de cele cu care se obisnuise.
deci, cum va spuneam, noi am iesit cam in fiecare zi cel putin 2 ore. asta pt ca ne-a lasat vremea, a fsot cahir foarte cald pt olanda. de ieri a inceput sa ploua din nou, asa ca stam in casa, ce sa facem.

despre ce mananc eu.... pai mananc cam de toate. chair si alimentele pe care vad ca voi la ocoliti. am incercat si usturoi, si rosii, capsuni nu va mai spun, mananc cu kilogramele. am mancat si pepene, si salata de vinete, si ciocolata. nu m-am ferit pana acum decat de varza, mazare si fasole. si cafea mi-am impus eu sa nu beau, desi inca din spital mi se oferea. si slava domnului ca pana acum bebelina nu a avut colici absolut deloc. sper sa o tina tot asa.

mai zicea o fata (scuze, memoria scurta) de somnolenta. fetelro, nici la inceputul sarcinii nu eram asa somnoroasa, zau. ieri am dormit amandoua la intrecere. poate a fost de vina si vremea ploioasa, dar nu cred.

cam atat despre noi. sper sa intru si eu mai des, desi nu promit nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

evidenta ca tebuie sa le felicit pe mamicile care au nascut intre timp. sa stiti, fetele, ca si daca nu am scris nimic, am fost cu gandul la voi si bebicii vostri. si m-am bucurat de venirea pe lume a fiecarui bebelusi. va pup pe toate si va urez tot binele din lume voua, bebelusilor si intregii familii.

iar celor care urmeaza, va urez o nastere usoara si atnci cand este mai bine pt bebe si pt voi.

Mergi la inceput