Mamici de mladite &mugurasi de mai-iunie 2008 (78)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Monik, iata ca si eu m-am trezit de la runda a doua de somn....
Vad ca esti interesata de cezariana...dar parca zilele trecute nu stiai ce sa alegi...pana la urma vrei cezariana? Si eu incerc sa ma conving ca poate o fi mai bine cezariana dar nu reusesc cu nici un chip........ce sa mai zic...ma mint ca e mai grea refacerea, dar mie mi-e frica si de operatia in sine.......daca nu prinde anestezia, daca taie prea adanc si ii face rau bebelinei(stiu un caz de la o prietena si un altul de pe-aici, parca Simonacip povestea)si i-ar putea face vreun semn pe fata sau pe orice alta parte a corpului.
Pe de alta parte, as vrea sa stiu si eu mai multe despre cezariana ca sa fiu pregatita in cazul in care alta solutie nu este...dar mi-e teama si sa citesc......offff, grea alegere. De aceea, la sfatul lui Miss, beau un litru de ceai de zmeur + completare ceai depurativ pentru gravide....poate se desumfla butucii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Buna tuturor!

Bun venit pe lume puiutilor de Ralu_t, Reallaura si Chinabulina! Sa fie sanatosi si ei si mamicile!

pentru Babyname...vad ca noi doua avem acelasi DPN dar tu esti mai grabita ca mine.

Ylari, te-ai mai linistit? Poate nu mai e cazul, dar voiam sa-ti spun parerea mea in legatura cu statul la mama ta: cred ca ar trebui sa stai acolo unde te simti cel mai bine dpdv psihic...

Pe mine in fiecare seara ma apuca dureri de burta jos...aseara simteam ca impinge cu caputul in col parca voia sa iasa...ziua nu am nimic dar noaptea abia daca dorm de frica sa nu ma apuce nascarea...
Culmea e ca ma si stric la burta ... in fiecare dimineata ies afara si apoi ma simt bine...are vreo legatura una cu alta?

Lumi 38s+1z Elena Cristiana

AMR 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

fetelor, vroiam sa va intreb ceva: stiu ca s-a mai discutat candva, dar pe vremea aceea nu eram interesata de subiect inca.

vreau sa va intreb de botez. cam la ce preturi ati gasit voi? noi am vrea sa facem pe 12 iulie, la o crasma de cartier, si ne-au cerut 40 euro pe trei feluri de mancare (aperitiv cald, peste si friptura), fara bautura. acum stiu ca au crescut preturile tare mult, dar mie mi se pare destul de scump. cam atat au platit finii nostri aici, incluzand bautura. pana la urma acolo o sa facem, pt ca este la coltul blocului unde sta soacra mea (si noi atuni cand suntem in bucuresti), si ne bucura ca putem sa lasam copiii acasa si sa stam cu schimbul cu ei. dar parca nici nu as vrea sa isi bata joc de noi.
tot acolo am facut si botezul lui alexandru si a fost tare bine si frumos, dar parca atunci nu mi s-a parut chiar asa de scump. in fine, vroaim sa va intreb si eu, mai mult informativ, ca hotararea este cam luata deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Buna fetelor!

Reallaura
- sa-ti traiasca bb Mirciulica si sa va aduca numai bucurii!! Tie refacere usoara si mult laptic - abia astept sa ne povestesti prin ce ai trecut - sunt curioasa cind iti da drumul acasa? Sis, stii ceva?

Monik - pai da-mi un telefon daca vrei sa vorbim de cezariana ca nu stiu exact ce te intereseaza. In linii mari se intimpla cum ti-a spus si Ylari - eu nu am avaut tavan de oglinda asa ca nu am vazut ce mosmondeau doctorii pe acolo... La mine a venit anestezista intii si mi-a pus o perfuzie - a stat de vorba cu mine - despre alergii, kg ca sa stie dozajul, etc - apoi m-au bagat in sala de operatie, mi-au facut rahi in coloana, mi-au pus sonda - mi-au "rastignit" miinile (pe una imi monitorizau tensiunea si pulsul, pe cealalta aveam perfuzia si statea anestezista linga mine (de altfel mi-a vorbit mai tot timpul pentru ca mie mi-a fost rau si am vomat in timpul operatiei). Operatia in sine nu a durat prea mult - cred totului tot a durat vreo 30-45 minute pina m-au dus la TI - copilul-au scos repede, l-am auzit plingind si mi l-au aratat mai intii asa, cind l-au scos, apoi l-au dus pe o masa, l-au consultat, aspirat, curatat putin si mi l-au aratat din nou, dupa care au plecat cu el. La TI am stat pina a doua zi de dimineata cind mi-au scos sonda si m-au mutat la salon. Tot atunci m-a si mobilizat - adica m-a dat jos din pat si m-a pus sa fac citiva pasi - ideea e ca iti revii cu atit mai repede cu cit te misti mai mult...Cam asta ar fi - zi si tu ce te-ar mai interesa!

Gabriela 38+ cu AMR 6 zile!!!!...
si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Neata fetelor.

Ce de trafic pe forum ce vremuri cand nu faceam altceva decat dadeam refresh.
Acum mi-as da mie refresh daca ar functiona.
Al meu baiat a petrecut o noapte bunicica. Ca tot se discuta despre program, am creat si noi unul cat de cat. La 7 seara se trezeste, ii dau tzitzi vreo o ora asa, dupa care facem baita si dupa baita bem suplimentul . Astfel imi asigur o cina linistita cu sotul meu.
La 12 ne trezim din nou, bine cu variatiuni pe tema, 11:45, 11:50 etc., si bagam un biberon de lapte de la mami muls. Dupa care la 3 ne trezim din nou si mai bagam un biberon de 100-120 ml de lapte tot de la mami. La 6 suntem motz sus, desi nu ne e neaparat foame. Stam ne jucam mai caraim,maraim si mancam pe la 7 tzitzi si supliment. Dupa care adormim mai greu, mai ne plangem mai ne jucam, dar neaparat tb sa dormim in brate la mami. Si teoretic ar tb sa manance la 9 si la 12. Eiii uite ca nu. Acum e 12 si inca nu s-a trezit . Zau daca stiu ce sa fac. Eu nu il trezesc, dar se tot agita sa se trezeasca de o ora.

Apropo de supliment, parca ylari intreba. Deci mie mi-a zis asa pediatrul : 40-45 de minute maxim la san dupa care supliment cat vrea. Eeee al meu vrea. Mananca cel putin 80 de ml, dar in principiu mananca 100 de ml. Si din laptele meu la fel mananca noaptea cate 100-120 de ml.

Acuma dilema mea e asa: toata lumea zice ca nu exista sa nu ai laptele bun, poate doar insuficient. Fetelor eu cantitate am. Adica mulg lejer din fiecare san 125-140 de ml.
Dar, el nu se satura daca suge. Si in 40-45 de minute suge, adica nu sta si doarme. Acuma teoria mea ar zice cam asa: ori nu poate sa suga eficient (am un mamelon prea mare pt gurita lui, altul prea mic), ori suge dar nu e consistent pt burtica lui. Pe de alta parte cand ii dau lapte muls de la biberon se satura peste noapte.

Mai ramane sa incerc sa ii dau lapte muls de la biberon si ziua, sa vad daca asa se satura. Adica in loc de formula sa ii bag tot lapte de la mine.

In alta ordine de idei nu a luat decat 200 de grame in 9 zile. Medicul zice ca bilantul il facem la final de luna. Azi implinim 3 saptamani.

De scos eu il scot de o saptamana. La inceput 15 minute pe balcon, am crescut pana la 30 de minute. Dupa care de 3 zile iesim afara. Ieri am facut o plimbare cu carutul deja de 40 de minute (plus inca 20 dormite in masina, atat mi-a trebuit sa imi dau seama cum se strange carutul).

Azi iesim din nou daca nu e vant. Momentan cam e.

Ii place de nu mai poate. Doarme instant cum da cu nasul de aer.

Iulia parca tu te plangeai de paraituri si dureri. E absolut normal, se reaseaza oasele pt nastere, iar paraiturile nu mai stiu de la ce erau dar sunt normale.

Hai ca inchei aici ca asta micu parca totusi ar vrea sa se trezeasca.
sau nu....nu se stie la el.

Noemi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salut!

Gata fetele ati terminat cu patuturile?
Noi am avut noroc...ne-am grabit si bine am facut! Azi am fost la un ultim control..Bebelina e ok...are 3400de grame, lichid suficient...placenta a inceput sa se matureze...Asa ca luni la 8 cu catel si cu purcel ne prezentam la spital sa facem cezariana. A zis dr mea ca pana la pranz ma rezolva! Daca nu sunt ceva urgente poate chiar mai devreme.
Am cam totul pregatit...o micro clisma imi mai trebuie...a mai cumparat cineva? Mi-a zis ca a operat acum joi o pacienta si si-a facut ea acasa clisma....tot asta intentionez sa fac si io! Ma rad si imi fac de acasa toata toaletarea...Mi-a spus si cum sa pap duminica sa fiu pregatita. Am vorbit si de camera...Cica ar fi o rezerva unde este pacienta ei si daca vreau neaparat, dupa ce o externeaza pe ea ma baga pe mine...Eu vreau oriunde, numai in salonul in care am stat cu Cristian nu ca e tare naspa...nu are baie in camera.

Acum ma pregatesc psihic ptr nastere...fac si io o mandra doua! E un sentiment ciudat...de fapt un amestec! Inca nu-mi vine sa cred...

Va pup si va tin pumnii tuturor care treceti prin emotii!Proaspetelor mamici le doresc multa sanatate atat lor, cat si bebelunilor!

Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Apropo de cezariana, eu am fost usor pacalita cum v-am mai povestit.Adica m-au dezbracat, m-am pus pe masa, si a venit anestezistul. M-a intrebat ce anestezii am mai avut mi-a bagat o perfuzie in vena, abia am terminat de zis ce si cum si am fost out. M-am mai trezit la reanimare. Eu am vrut rahi. Dupa care mi-au zis ca a fost o decizie medicala ca e mai bine asa. Singura trauma sa ii zic asa a fost ca zile in sir ma uitam la copil si nu imi venea sa cred. Adica lipsea sentimentul:e al meu. Pentru ca nu am fost acolo cand l-au scos. Adica sarcina, cele 9 luni de zile nu au avut finalitate. Cel putin asaimt eu. Poate exagerez...Daca ar fi sa o iau de la capat as opta pt naturala. Aveam nevoie de aceea finalitate.

Noemi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

am reusit sa mai dorm si io 2 ore...ziua. M-am spalat pe par (desi stiu ca nu nu aveam voie cf unor soacre).

voiam sa zic ceva lui Alysh. Nu stiu ce. A, sa nu lashi puiul sa adoarma la san. Nu ca mie mi-ar ieshi, doar am o potoroasa, nu? ... dar ii masez picioarele, ii vb, trag de falcutse, de urechi, cand vad ca adoarme il pun la ragait, intre sani fac pauza de schimbam papmersu, orice numai sa il vad trezit si sa mai traga ceva la san. Mi-e cxiuda ca am laptik (nu stiu cat), dar cand suge la un san, curge si celalaltt-prin simpatie,nu?. Nu am cantar, luni mergem la ortoped, si o sa ii rog sa mi-l cantareasca. Daca nu sunt multumita de greutate, bag supliment, ca voi. Si de luni voi incepe sa ies la plimbare.
Inca nu ne-A CAZUT BURICUL. voi cum toaletati buricul? io pun betadina si pudra baneocin la baie, si la fiecare pampers schimbat pun putin spirt. sa il usuce mai repede.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!! soarele din viatsa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by DanaH

fetelor, vroiam sa va intreb ceva: stiu ca s-a mai discutat candva, dar pe vremea aceea nu eram interesata de subiect inca.

vreau sa va intreb de botez. cam la ce preturi ati gasit voi? noi am vrea sa facem pe 12 iulie, la o crasma de cartier, si ne-au cerut 40 euro pe trei feluri de mancare (aperitiv cald, peste si friptura), fara bautura. acum stiu ca au crescut preturile tare mult, dar mie mi se pare destul de scump. cam atat au platit finii nostri aici, incluzand bautura. pana la urma acolo o sa facem, pt ca este la coltul blocului unde sta soacra mea (si noi atuni cand suntem in bucuresti), si ne bucura ca putem sa lasam copiii acasa si sa stam cu schimbul cu ei. dar parca nici nu as vrea sa isi bata joc de noi.
tot acolo am facut si botezul lui alexandru si a fost tare bine si frumos, dar parca atunci nu mi s-a parut chiar asa de scump. in fine, vroaim sa va intreb si eu, mai mult informativ, ca hotararea este cam luata deja.

Dana - mami de Alexandru (15.03.2004) si Teodora (24.04.2008)

si noi tot la pretul asta am gasit. Ba si mai scumpe!!! Si fara bautura... asta o cumparam noi. Mi se pare f. scump, stiu....

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!! soarele din viatsa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik16 spune:

quote:
Originally posted by leeloo2004

Buna fetelor!

Reallaura
- sa-ti traiasca bb Mirciulica si sa va aduca numai bucurii!! Tie refacere usoara si mult laptic - abia astept sa ne povestesti prin ce ai trecut - sunt curioasa cind iti da drumul acasa? Sis, stii ceva?

Monik - pai da-mi un telefon daca vrei sa vorbim de cezariana ca nu stiu exact ce te intereseaza. In linii mari se intimpla cum ti-a spus si Ylari - eu nu am avaut tavan de oglinda asa ca nu am vazut ce mosmondeau doctorii pe acolo... La mine a venit anestezista intii si mi-a pus o perfuzie - a stat de vorba cu mine - despre alergii, kg ca sa stie dozajul, etc - apoi m-au bagat in sala de operatie, mi-au facut rahi in coloana, mi-au pus sonda - mi-au "rastignit" miinile (pe una imi monitorizau tensiunea si pulsul, pe cealalta aveam perfuzia si statea anestezista linga mine (de altfel mi-a vorbit mai tot timpul pentru ca mie mi-a fost rau si am vomat in timpul operatiei). Operatia in sine nu a durat prea mult - cred totului tot a durat vreo 30-45 minute pina m-au dus la TI - copilul-au scos repede, l-am auzit plingind si mi l-au aratat mai intii asa, cind l-au scos, apoi l-au dus pe o masa, l-au consultat, aspirat, curatat putin si mi l-au aratat din nou, dupa care au plecat cu el. La TI am stat pina a doua zi de dimineata cind mi-au scos sonda si m-au mutat la salon. Tot atunci m-a si mobilizat - adica m-a dat jos din pat si m-a pus sa fac citiva pasi - ideea e ca iti revii cu atit mai repede cu cit te misti mai mult...Cam asta ar fi - zi si tu ce te-ar mai interesa!

Gabriela 38+ cu AMR 6 zile!!!!...
si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Gabriela, am vorbit cu Gabitzam si mi-a explicat cum a fost la ea. Pe tine o sa te sun pe 22 mai imi permiti? Ca sa ai totul proaspat, sa-mi zici ce si cum... Si te mai sun si cand iesi din spital, poate ma razgandesc si eu si merg tot la municipal....
Sunt niste aspecte care ma cam sperie (clisma, toaleta pe care oricum ti-o fac indiferent cum nasti, durerile de dupa, recuperarea, nu-mi place ca nu-mi lasa copilul cu mine, frica de operatie, de complicatii) dar o sa treaca .

37+ Sara-Maria

Mergi la inceput