Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (67)
Raspunsuri - Pagina 15
bubuleana spune:
Kimmy: si eu iau Tardiferon ca si bujo, la recomandarea dr, este fier cu acid folic si n-am nimic de la el.
Alimente bogate in fier: carnea de pui, porc, somon, sardine, nuci si e bine sa mananci si fructe cu vitamina C (citrice) care ajuta la absorbtia fierului, dar fara lactate care inhiba.
ella: asa cum spunea si mada dopul se poate elimina treptat in decursul mai multor saptamani asa ca nu ai de ce sa iti faci griji. Sunt 3 cazuri care iti semnaleaza nasterea iminenta:
1. ti se rupe apa
2. ai contractii dureroase regulate care nu cedeaza la no spa sau odihna
3. ai o sangerare abundenta ca la menstra.
astea sunt cele 3 posibilitati de declansare a travaliului pe care mi le-am semnalat draguta mea doctorita ca sa nu intru in panica la cel mai mic semn![]()
bubuleana
31+ 
M&M spune:
Deci punem majoretele la naftalina...MAi bine asa, sa mai stea Antonia in burtica sa mai creasca...
Cristina
26+ ,cu
Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"
MissJJ spune:
Apropo de lipsa de fier in timpul sarcinii vad ca aici The Food Standard Agency recomanda femeilor gravide sa isi imbogateasca dieta cu alimente bogate in fier si sa ajute la absorbtia lui cu sucuri de citrice sau rosii si mai putin sa ia suplimente sub forma de pastile.
Am mai gasit un link tot de la FSA despre dieta in timpul sarcinii dar si la bebeii si la copii, daca va intereseaza intrati www.eatwell.gov.uk/agesandstages/pregnancy/" target="_blank">aici.
Vedeti ca pe site-ul asta http://www.eatwell.gov.uk/ sunt mai multe informatii f utile despre dieta nutritie si etc. Mi se pare f fain site-ul. si f util mai ales dupa ce nastem si ne apuca dietele si etc, am vazut ca au si un tabel cu forma corpului bazata pe talie si inaltime.
Merg sa ma apuc de ciucalata mea dungata, sa vad ce iese.
-------------------------------------------------------------------
Mada mami de
Arianna Raisa si acum
cu
Amira Maya
AMR 6 saptamani
oanasm spune:
sun, diana merci de info legate de Irda!!! macar mai sta la dospit Antonia! fiecare zi in burtica la mami e ff benefica bebitzei!!!
mada ciucalata zici!?

Oana
25+ cu

o noua viata
filmuletz bb
vias spune:
cred ca s-a pierdut mesajul meu ...nu stiu de ce 

...Tecky ai dreptate cu fructele nespalate...initial am vrut sa gust ca nu mai puteam de pofta...dar am sfarsit punandu-ma pe o banca in parc si am bagat ca sparta...![]()
![]()
Cami 31s+, cu
Timeea Cristina
si din nou eroare.....
pustai
vias spune:
cred ca s-a pierdut mesajul meu ...nu stiu de ce 

...Tecky ai dreptate cu fructele nespalate...initial am vrut sa gust ca nu mai puteam de pofta...dar am sfarsit punandu-ma pe o banca in parc si am bagat ca sparta...![]()
![]()
Cami 31s+, cu
Timeea Cristina
si din nou eroare.....
pustai
MissJJ spune:
Oana da ciucalata de casa au dat fetele reteta mai demult si am incercat si a iesit buna si de atunci Flo in fiecare weekend aproape vrea ciucalata, azi am testa si am facut una alba cu nuca de cocos si deasupra una cu stafide, cacao si aroma de migdale, mergea mai bine cu rom da nu am gasit deloc decat vanilie si migdale, asa fain miroase turnata desupra la cea alba si iese in doua straturi. Daca vrei o mai scriu.
Mada mami de
Arianna Raisa si acum
cu
Amira Maya
AMR 6 saptamani
vias spune:
Mada..pls...pune reteta de ciocolata pt mine...

...cred ca vreau sa fac si eu ....
Cami 31s+, cu
Timeea Cristina
pustai
MissJJ spune:
Ciocolata de casa
Ingrediente
250 g zahar
200 ml apa
1 pachet de unt
esenta dupa preferinte
zahar vanilat daca vreti
1 cutie lapte praf de 450 de gr
50 g cacao
Intr-o oala puneti zaharul si apa si esenta si amestecati pana se topeste zaharul si se face ca un sirop apoi adaugati untul pana se topeste, separat amestecati laptele praf cu, cacaoa si zahar vanilat daca folositi si apoi turnati treptat laptele praf in oala amestecand sa nu se faca, cocoloase. Amestecati pana se omogenizeaza si apoi turnati intr-o forma pe hartie din aia de copt ca dupa ce se intareste se scoate f usor.
Eu de ex mai pun si stafide sau alune de padure stafidele le pun in prealabil la inmuiat de preferinta in rom sau ceva ca le da gust bun si alunele le tai mai maruntele si le pun in sirop inainte de a pune laptele praf.
Mai nou m-am gandit eu ca as face aceeasi reteta da cu baileys adik ciocolata cu aroma de baileys, fara cacao of course.
Ador baileys.
Noi mergem la nanitz ne auzim mai tarziu.
A iesit super ciucalata acuma sa vad cum arata taiata pe farfurie.
Mada mami de
Arianna Raisa si acum
cu
Amira Maya
AMR 6 saptamani